Niech Rosjanie mu dadzą kulkę w łeb i będzie święty spokój.
No ale przecież mamusi wtedy nie będzie miał kto odwiedzać
Biedny kaczorek
zjeb jakich mało.
Co w tym niby śmiesznego? Poza tym, że nie sposób wskazać liczącej się liberalnej partii w Polsce?Fistashi wrote:
(Dodano 14 lipca 2010, 13:59)
swoją drogą, rozjebał mnie Psik który napisał 'bliżej mi do liberała niż do prawicowca' buehehehe
Fistashi wrote:ty pszczoła jesteś za to niepełnosprawny, wszedłem pierwszy raz do tego tematu bo nie chciałem się wkurwiać, wszedłem i się wkurwiłem - widze że tutaj większe idiotyzmy piszą niż na onecie. Jesteś pojebany? Niech go zastrzelą tak? A potem będziesz pierwszy znicze stawiał na gg, po tym 'zjebie'.
już myslalem ze myslacy ludzi nie istnieja. Macius wrociles mi wiałe w ludzi! tzn. wiare!^^Maciek wrote:Obrazek Cezara mnie rozpierdoliłWraca stary dobry Kaczor, przegrali wybory to co mają do stracenia...
Za rok znowu wstrętny i kłamliwy Kaczor zmieni się w ugodowego i miłego Kaczorka na potrzeby kampanii... Znowu będą pierdolić jacy oni są biedni i że kontynuują dzieło świętej pamięci najlepszego kur** jego mać ekscelencji pana prezydenta nieomalże świętego Lecha Kaczyńskiego. Ludzie znów uwierzą w jego przemianę... I tak w kółko

Zaraz ktoś wyskoczy : „ale jest kryzys!”, i my jako jedyni byliśmy w europie tą „zieloną wyspą”. A teraz niech wyskoczy mi, z konkretnymi działaniami rządu ws. kryzysu,, z konkretnymi ustawami bądź spec ustawami związanymi z ratowaniem polskiej gospodarki. Otóż nie od dziś, wiadomo że najlepszą na świecie jest gospodarka wolnorynkowa, i taka gospodarka przynosi największe profity w państwie (nie mylić z wpływami do budżetu państwa), i tak owa gospodarka najlepiej funkcjonuje gdy państwo się do niego nie wpierdala. I tak było w przypadku owego kryzysu, rząd nie zrobił absolutnie nic aby pomóc gospodarce, a raczej nie zrobił absolutnie nic aby zaszkodzić gospodarce.W czasach IV RP Polska odnotowała najszybszy od 10 lat wzrost gospodarczy. W pierwszym kwartale 2007 PKB wyniósł 7,4%, tymczasem w 2005 wynosił raptem 3,6%. Nastąpił wzrost dochodów, wg danych z września 2007 roku aż o 10,5%.Poprawiła się sprzedaż detaliczna i sytuacja gospodarstw domowych- przeciętny dochód na osobę w tych gospodarstwach był w 2006 o 8,5 % wyższy w stosunku do 2005 roku. Rekordy bił także eksport- wyższy o 11,3 % w stosunku do roku wcześniejszego, a nakłady inwestycyjne wzrosły po dwóch kwartałach 2007 roku o 31,4 % w stosunku do roku ubiegłego. Spadało bezrobocie z 17,7% w 2005, poprzez 15,5% w 2006, do 12% w sierpniu 2007. Wzrosła praca minimalnao 20,3% czyli o 190 zł w stosunku do wcześniejszego roku. Obniżono deficyt budżetowy, mimo że udało się znaleźć środki na sfinansowanie dożywienia dzieci i młodzieży, na wydłużenie urlopów macierzyńskich, podwyższenie dodatków pieniężnych z tytułu urodzenia dziecka- becikowe, zwiększono zasiłki rodzinne, wyasygnowano 1,5 mld zł na podwyżki dla pedagogów, dodatki pieniężne dla najuboższych emerytów i rencistów. W budżecie na 2007 rok przewidziano duże nakłady na cele społeczne, rozwój infrastruktury, wieś, służbę zdrowia, naukę, obronę narodową, bezpieczeństwo publiczne. Zwiększono wydatki na polską wieś aż o 10 mld zł w 2007 roku w stosunku do roku 2006, uruchomiono Program Rozwoju Obszarów Wiejskich. Wzrosły wydatki także na oświatę o 12 %. Polepszono infrastrukturę. Przeznaczono rekordowe nakłady na drogi, aż 7,2 mld zł, co zaowocowało 214 km autostrad, 72,1 dróg ekspresowych i 19 obwodnic.
Obniżono podatki. Zwolniono z opodatkowania alimenty na dzieci, podwyższono kwotę wolną od podatku, podwyższono ulgę z tytułu wychowywania dzieci, zwolniono od opodatkowania spadki i darowizny od najbliższych członków rodziny i pożyczki zaciągane u najbliższych. O połowę zredukowano składkę rentową płaconą przez pracowników z 6,5% pensji brutto do 3,5 % pensji brutto, jednocześnie obniżono składki płacone przez pracodawców.
Z przeprowadzonego w 2007 roku rangingu Federacji Europejskich Pracodawców wynikało, że Polska jest najatrakcyjniejszym miejscem dla inwestycji spośród 31 krajów europejskich. W 2006 roku inwestorzy zagraniczni zainwestowali 11 mld euro, wzrost o 40% w stosunku do 2005 roku, a w 2007 roku równie wysoki wynik - 10 mld euro. Dzięki temu stworzono tysiące nowych miejsc pracy.
Wzrosły o 10 mld zł czyli o 26% w porównaniu z 2005 rokiem wydatki publiczne na służbę zdrowia. Lekarzom i pielęgniarkom przyznano najwyższe od kilkunastu lat podwyżki płac.Od stycznia 2007 obowiązuje ustawo o Państwowym Ratownictwie Medycznym- usprawniająca działanie systemu ratownictwa medycznego. Rozpoczęto program "Polskie sztuczne serce"- do walki z chorobami serca, "Narodowy Program zwalczania chorób nowotworowych".
Rząd PIS stworzył bardziej przyjazne prawo dla przedsiębiorców, dzięki któremu we wspólnym raporcie OECD i Komisji Europejskiej, Polska została uznana za lidera w upraszczaniu prawa spośród wszystkich nowych państw członkowskich UE. Bardzo dobrze wykorzystywali unijne dotacje.
Ponadto wzrosło bezpieczeństwo w kraju, spadła ogólna liczba przestępstw o 90 tysięcy, czyli o 7%, jednocześnie wzrosła wykrywalność przestępstw z 58,6% w 2005 do 67,4 % w 2007, polepszyła się pozytywna ocena pracy funkcjonariuszy policji. W 2005 roku 57 % badanych dobrze oceniało pracę policjantów, a w 2007 roku już 73% badanych. Przeznaczono też 6,3 mld na zmodernizowanie służb mundurowych. No i bezwzględna walka z korupcją- zatrzymano 115 osób i sformułowano 297 zarzutów popełnienia przestępstw.
Inną sprawą jest, że zwolennicy PO chcą „spokoju”. Jasne skoro mają wyjebane na stan polskiej gospodarki i tego co się dzieje w UE to nie widzę żadnych sprzeciw. . Dlaczego w KE i PE jesteśmy przydupasami krajów które mają zupełnie inne cele niż Polska. Dlaczego Polacy dostają najmniej wpływowe stanowiska w KE? Ba dlaczego są tworzone specjalnie dla nas stanowiska? Dlaczego Polska dyskutuje teraz z Rosja umowę o gaz na ponad 20 lat?! Dlaczego polska nie domaga się od Rosjan zwrotu 42 mld dolarów za tranzyt gazu przez nasz kraj? Dlaczego Polska nie zabiegała o przejęcie śledztwa w Katyniu? Dlaczego tyle zwlekaliśmy z gazem łupkowym? Gdyby nie nagłośnienie sprawy przez media, to już dawno podpisalibyśmy tą umowę z Rosja. Dlaczego Polska zgadza się na "odszkodowania wojenne" i przejmowanie terenów przez Niemcy w ramach rekompensaty za wojnę? Czemu mu nie domagamy się takiej rekompensaty? Dlaczego Polska dostaje najmniej "dopłat" dla rolników w UE? Owszem, można to wszystko ignorować i cieszyć się, że jesteśmy lubiani na scenie międzynarodowej, bo o nic się nie kłócimy.Wszystkie trzy rodzaje władzy powinny być równorzędne, niezależne od siebie i jednocześnie nawzajem się kontrolować. Dzięki temu państwo funkcjonuje bez zakłóceń. Powierzenie całej władzy jednej osobie lub instytucji prowadzi do nadużyć.

też się pod tym podpisujeJestem tym nadętym elektoratem Korwina, pieprzonym marzycielem i wybujałym fantastą, dzięki któremu zło szalałoby jak HIV po dziwce.

taaaaaa, ale tego ze to rzad jarka zalozyl i obstawil swoimi ludźmi cba to się nie pamieta i ofc rzad jarka nic wspolnego z cba nie ma...CreativePL wrote:No i podsłuchiwało CBA a nie rząd