Wielka Piłka według nas !

Czyli dyskusja o wszystkim i o niczym ;)
Locked
Tableta
Jeździ konno

Post by Tableta »

ALTUS wrote:
To znaczy że sparta będzie grać z marszu, wchodzą w pewien cykl do którego nasi jeszcze nie weszli
I tu daje o sobie znać nasz pojebany terminarz. Zamiast grać systemem wiosna - jesień to gramy na odwrót, dochodzi do tego jeszcze 2,5 miesięczna przerwa w zimie :lol: Może za kilka lat się opamiętają.

No to Wisełka w IV rundzie i całe szczęście, mają więcej czasu na sprowadzenie zawodników ( liczę na dwóch grajków, obrońce oraz lewego pomocnika ).

Lechici również powinni być zadowoleni, to nie jest już ta sama Sparta co kilka sezonów temu, cała czeska liga przeżywa teraz kryzys. Jednak w przeciwieństwie do Lecha dokonali ciekawych transferów m.in Matejovskiego czy Zitki a z zespołu nie odszedł żaden kluczowy zawodnik. Ciekaw jestem tych transferów w Poznaniu, nie potrzebnie narobili takiego szumu z następcą Lewandowskiego. Kogo to się nie wymieniało: Cleo, Radionow, Kone, Mrdja ( nie wspominam o Sobiechu, bo na dzień dzisiejszy nie byłby wielkim wzmocnieniem ). Skończyło się jednak tak jak musiało, mieli napastnika pod samym nosem za 250 tysięcy Euro i w końcu gdy do gry wkroczyła Polonia wraz z Legią to się opamiętali. 3Bamba powinien dać sobie radę, zapewne o miejsce w składzie będzie walczył z Wichniarkiem a potem z Rudvensem ( ten może zagrać dopiero w fazie grupowej LE ). Oczywiście Rudvens jak i Tshisbamba nie podpisali jak na razie kontraktów, ale wszystko wskazuje na to ,że zasilą szeregi Lecha.

Ruch może już się tylko modlić o zwycięstwo Brijegu nad Austrią Wiedeń, chociaż i z Bośniakami mieliby poważny problem :lol: . Jaga to wielka zagadka, jak na razie dobrze radzą sobie w sparingach i co bardziej powinno cieszyć nie pozbyli się kluczowych grajków ( no poza Bruno ,który będzie kopał piłkę w Groclinie ), na pewno nie mają nic do stracenia, mogą tylko sprawić niespodziankę.
Cezar
Pedo

Post by Cezar »

Abszt wrote:Szansa zawsze jest. Gdziekolwiek i kiedykolwiek. Lech po prostu nie jest na poziomie zachodnich drużyn. Zresztą tak jak inne polskie zespoły. Lech nie zagra w fazie grupowej LM, musiałby się zdarzyć cud (oczywiście jakichś tam szans im nie odbieram).
Sądzę, że jedynie w LE do fazy grupowej dotrą 2 polskie zespoły, a jak sobie tam będą radzić, to już wszystko zależy od piłkarzy. Chciałbym, aby było jak najwięcej polskich zespołów, ale patrząc na wyniki Ruchu Chorzów, czy grę Wisły to mam co do tego pewne wątpliwości.
Abszt,coś ci przypomnę.W zeszłym sezonie w LM zagrał Debreczyn(mistrz Węgier),który pokonał....Levadię(a mogła być to wisła),więc szansa jest,i cudu nie potrzeba wystarczy odrobina szczęścia.(no i skilla ofc)
mor_olo
RoKsTaR

Post by mor_olo »

J.Cezar wrote:
Abszt wrote:Szansa zawsze jest. Gdziekolwiek i kiedykolwiek. Lech po prostu nie jest na poziomie zachodnich drużyn. Zresztą tak jak inne polskie zespoły. Lech nie zagra w fazie grupowej LM, musiałby się zdarzyć cud (oczywiście jakichś tam szans im nie odbieram).
Sądzę, że jedynie w LE do fazy grupowej dotrą 2 polskie zespoły, a jak sobie tam będą radzić, to już wszystko zależy od piłkarzy. Chciałbym, aby było jak najwięcej polskich zespołów, ale patrząc na wyniki Ruchu Chorzów, czy grę Wisły to mam co do tego pewne wątpliwości.
Abszt,coś ci przypomnę.W zeszłym sezonie w LM zagrał Debreczyn(mistrz Węgier),który pokonał....Levadię(a mogła być to wisła),więc szansa jest,i cudu nie potrzeba wystarczy odrobina szczęścia.(no i skilla ofc)
W naszym wypadku szczescie i skill równa się cud...
Co nie zmienia faktu, że Lech będę dopingował, bo nadal abrdzo podoba mi się ich gra :)
*... i wszystko jasne.
ALTUS
Doświadczony driver

Post by ALTUS »

Gra Lecha z Baku nie przypominała tego którego znamy z poprzednich UEFA/LE. Być może to brak Lewego (Dortmund) albo Arboledy (kontuzja) przyczyniła się do tego, bo mnie osobiście Lech nie zachwycił, ale cicha nadzieja jest że to tylko temperatura tak na nich zadziałała, a z tego co wiem to tam z 40 stopni nie schodziło.
W okresie buntu plułeś na wszelką apodyktykę rodzicieli, kiedy jednak wchodzisz w dorosły wiek, zaczynasz postrzegać te wszystkie bariery codzienności i kierujesz się rozsądkiem a w końcu stajesz się tym z czym tak namiętnie walczyłeś....
Cezar
Pedo

Post by Cezar »

Jack Bauer
Moderator

Post by Jack Bauer »

Jak ja słyszę z ust Lechitów, że Inter Baku jest wymagającym rywalem to ogarnia mnie śmiech. To jakim zespołem jest Sparta Praga? W takim rozumowaniu jest drużyną, która przekracza możliwości Lecha. Trzeba nazywać rzeczy po imieniu i otwarcie powiedzieć, że Inter Baku to 4 liga europejska a porażka z nią to byłaby kompromitacja na skalę światową.
Image
Memorial
Doświadczony driver

Post by Memorial »

a mnie zastanawia jak jakas drózyna z MALTY ; o może być wyzej rozstawiona w pucharach od Polskiej xD
Fistashi
Pirat drogowy

Post by Fistashi »

bardzo ładnie nasi zaczeli póki co ; )

EDIT: Wręcz zajebiście.

(Dodano 21 lipca 2010, 20:45)
O k**wa : O
Image
Image
Image
[ladderbar]
Cezar
Pedo

Post by Cezar »

Piiiiiięknie 1-0n dla Interu.Wielki FAKE!
P.S mecz tak nudny ze oglądam jeszcze raz finał IDTC....
Kiełb:no comment
No i mamy tą loterię,bez żadnego napastnika...
Last edited by Cezar on 21 July 2010, 21:39, edited 1 time in total.
Mtik333
Doświadczony driver

Post by Mtik333 »

Ktoś wie jaki był kurs na Baku? Bo nie wiem czemu nie obstawiłem na ich wygraną.
I właśnie, jakich sparingpartnerów miał Lech bo jakoś nie widziałem żeby to były drużyny na jakimś poziomie ;e
EDIT: Na totolotku było 8,20.
Bez względu na wynik jaki był, powiem tak.
Wisła miała swoją Levadię Tallinn.
Legia miała swoją Vetrę Wilno.
A Lech ma swój Inter, tyle że Baku.
mor_olo
RoKsTaR

Post by mor_olo »

lol.

Ogladalem od dogrywki, bo myślałem, że zobaczę Lech w dalszych fazach i będzie ciekawie, a tu to pewnie nudy.
Mam nadzieję, że się rozkręcą :(...
*... i wszystko jasne.
Abszt
Pirat drogowy

Post by Abszt »

Poznań dziady. Nie grali o LM ale o 4 rundę LE, w której to odpadną z taką grą spokojnie.

naprawdę nie sądziłem, że trzeba będzie dogrywki, aby rozstrzygnąć tę nudę.
Last edited by Abszt on 21 July 2010, 22:06, edited 1 time in total.
Potman
Pirat drogowy

Post by Potman »

Co to była za męczarnia... Kotorowski uratował lechitom dupe ale z Spartą Praga to boje się myśleć co będzie
Image

Image
Słowik
Lubi ostrą jazdę

Post by Słowik »

Potman wrote:Co to była za męczarnia... Kotorowski uratował lechitom dupe ale z Spartą Praga to boje się myśleć co będzie
w kolejnej rundzie będą mogły już grać nowe nabytki Lecha... mimo wszystko bym się tak szybko nie zalamywał.... fakt że to co dzisiaj pokazali było żenadą no ale... ważne że przeszli i ważne co pokażą w kolejnej rundzie...
Ssijcie mi jajca :)

Moje ostrzeżenia roxują xD

Bo się najebał
Bo wpierdala jajecznice
Bo ma za mało
Lilililaj
Bo bawi się sutem Lewego
Cezar
Pedo

Post by Cezar »

No,emocje były koło mnie karetka zabrała faceta zaraz po meczu....

Edit: 1-0 dla wisły
Cezar
Pedo

Post by Cezar »

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/wielki ... omosc.html
Coś czuję że jarośka wieczorem nie będzie przy kompie... :D
(sry za post pod postem)
Key.
Admin

Post by Key. »

mtika też pewnie nie będzie :F
Image
Mtik333
Doświadczony driver

Post by Mtik333 »

No oczywiście Klucznik. Dziwi mnie że tak sporo ludzi myśli że wygramy (kurs u buków o.O) bo dobra postawa w sparingach, każdy wynik poza porażką biorę osobiście za wielki sukces Jagi.
Cezar
Pedo

Post by Cezar »

No i dziękujemy,Lech dostał łupnia,jutro reszta tez porządnie oberwie i nie będziemy musieli oglądać tego czegoś co "oni" nazywają futbolem....
Scooter Fox
Zaczyna szaleć na ulicach

Post by Scooter Fox »

Wynik meczu Lecha w sumie do przewidzenia jak na razie, choć jednak myślałem, że coś zdążą strzelić, zanim jakoś tam piłka się do ich bramki dotoczy. Cóż...

Szkoda, że jutro Polsat pokazuje tylko mecz Wisły, która jedzie kompromitować się do Azerbejdżanu. Wolałbym już obejrzeć Jagiellonię, też odpadną, ale przynajmniej mogą powalczyć, bo nikt od nich niczego nie oczekuje, a tydzień temu pokazali najwięcej chęci do gry.
Image
Image
Image
Locked

Return to “Off-Topic”