Pomocy...

Czyli dyskusja o wszystkim i o niczym ;)
Post Reply
suwak
Zaczyna szaleć na ulicach

Pomocy...

Post by suwak »

Zrobiłem formata po czym instaluje sterowniki do karty graficznej i zaraz po tym komputer co chwile się zacina i resetuje .... Jak odinstaluje sterowniki wszystko jest ok ? może ktoś mi pomóc ?
Image
Image
TheViP
Emerytowany Admin

Pomocy...

Post by TheViP »

Zainstaluj inne, starsze ?
suwak

Pomocy...

Post by suwak »

instaluje te co dostałem na płycie razem z kartą i to samo...sciagam jakieś z neta i tez..
nie wiem jakie starsze moja karta graficzna to GF 7300 GS..
Image
Image
Szrama
Pirat drogowy

Pomocy...

Post by Szrama »

Być może zostają jakieś ślady po tych sterownikach co nie działają, (tak się na tym znam jak na mongolskim balecie) wyczyść jakimś driver cleanerem sterowniki w trybie awaryjnym.. ze mnie komputerowiec marny ;p
suwak

Pomocy...

Post by suwak »

zrobiłem tak jak mówił Szrama wy***ałem wszystko i zainstalowałem od nowa i d*pa to samo..
Image
Image
Kiciak
Lubi ostrą jazdę

Pomocy...

Post by Kiciak »

zrób format again może pomoze...
Image
Image
Image
suwak

Pomocy...

Post by suwak »

robiłem trzy razy już formata i prawdo podobnie trzy razy nie potrzebnie bo jak nie mam sterowników do karty to nic się nie zacina i się nie resetuje...
Image
Image
Jakub
Pradziad żuli - żywa legenda

Pomocy...

Post by Jakub »

suwak wrote:robiłem trzy razy już formata i prawdo podobnie trzy razy nie potrzebnie bo jak nie mam sterowników do karty to nic się nie zacina i się nie resetuje...
suwak, ostatnio mialem podobny problem.
po nowej instalacji windows xp nagle nie daly się instalowac stery do mojej radeon 5670, mimo ze wczesniej uzywalem je na xp i mimo, ze były to stery z opakowania karty.
ten win xp był calkiem zwiezy, nic jeszcze na niego nie wygralem, ale i tak nie chcialo.

jedyne co pomoglo, byla zmiana na win7.

nie wiem, jaki uzywasz win i nie wiem czy ci to jakos pomoze, ale jako informacja może się jakos przyda.
h0lus
Pirat drogowy

Pomocy...

Post by h0lus »

hmm... Wiesz co sproboj ? Update BIOSu , ja jak kupilem kompa to nie moglem zainstalowac sterow do karty graf , ni chuja nic się nie dalo , dopiero po update biosu ruszylo : )
suwak

Pomocy...

Post by suwak »

do tego od czasu do czasu zaczął pojawiać się niebieski ekran i coś tam ze przyczyną błędu jest plik nv4_disp wymieniłem go i dalej to samo mam XP nie wiem czy zmiana systemu coś da jakbym np zmienił na linuxa ?

Holuś nie mam pojęcia jak to się robi;p

(Dodano 26 lipca 2010, 20:36)
Holuś napisz mi jak się to robi proszę w Everest pokazuje mi ze mam starą wersje biosu może to dlatego , może mam za wysoką temperaturę wszystkiego podaje co mi mówi Speedfun :
GPU: 52 C
Temp1:37C
Temp2:44C
Temp3:24C
HD0:47C
Temp1:40C
Core0:45C
Core1:45C
Image
Image
h0lus
Pirat drogowy

Pomocy...

Post by h0lus »

suwak wrote:do tego od czasu do czasu zaczął pojawiać się niebieski ekran i coś tam ze przyczyną błędu jest plik nv4_disp wymieniłem go i dalej to samo mam XP nie wiem czy zmiana systemu coś da jakbym np zmienił na linuxa ?

Holuś nie mam pojęcia jak to się robi;p

(Dodano 26 lipca 2010, 20:36)
Holuś napisz mi jak się to robi proszę w Everest pokazuje mi ze mam starą wersje biosu może to dlatego , może mam za wysoką temperaturę wszystkiego podaje co mi mówi Speedfun :
GPU: 52 C
Temp1:37C
Temp2:44C
Temp3:24C
HD0:47C
Temp1:40C
Core0:45C
Core1:45C
Suwuś nie pamietam naprawdę jak, pomagał mi Hack wszystko mi wytłumaczył , to było przez jakiś program od płyty głównej o ile pamiętam , napisz do Hacka on Ci pomoze z tym :P
TheViP
Emerytowany Admin

Pomocy...

Post by TheViP »

Jeśli robiłes już 3 formaty to może spróbuj zainstalować system z innej plytki, to też może stwarzać jakiś tam problem.
Mighty Stefan
Jeździ konno

Pomocy...

Post by Mighty Stefan »

Ja miałem podobny problem: też jak miałem zainstalowane stery na swojej gf7950, to zacinki systemu, niebieskie ekrany i inne takie duperele... Tylko jak się okazało: jak odkurzałem kompa, to zawsze zapominałem o takim jednym niewidoczny wiatraczku na karcie graficznej... Zapchał się cham i się karta grzała. Też robiłem formaty, instalowałem stery z neta, a jak odkryłem prawdziwą przyczynę problemów, to było już za późno... Obyś nie miał tego co ja...
suwak

Pomocy...

Post by suwak »

nie nie nie ten wiatraczek czyszczę zawsze i on chodzi i w sumie na dotyk do karta w ogóle nie jest gorąca..
Image
Image
ALTUS
Doświadczony driver

Pomocy...

Post by ALTUS »

suwak zobacz może ten topic i porównaj problem z twoim oraz/może podziałaj w tym kierunku co piszą

(Dodano 27 lipca 2010, 18:26)
suwak zobacz może ten topic i porównaj problem z twoim oraz/może podziałaj w tym kierunku co piszą

http://forum.di.com.pl/showthread.php?t=5794&page=5
W okresie buntu plułeś na wszelką apodyktykę rodzicieli, kiedy jednak wchodzisz w dorosły wiek, zaczynasz postrzegać te wszystkie bariery codzienności i kierujesz się rozsądkiem a w końcu stajesz się tym z czym tak namiętnie walczyłeś....
Post Reply

Return to “Off-Topic”