MtG? :P

Czyli dyskusja o wszystkim i o niczym ;)
Post Reply
Key.
Admin

Post by Key. »

No dobra, przestańmy tam spamić w "Jaka to gra?"...

A propos tego co napisał Jero: proponuję wziąć na wcg, może więcej osób ze sceny się wkręci ^^
Image
Jero
Admin

Post by Jero »

Ależ jak najbardziej możemy wziąć :) Tylko muszę sobie jakiegoś nowego decka sprawić bo tym co gram mi się już znudził i trochę w sumie stary jest i za słaby (deck na snake'ach).
Image
Kiciak
Lubi ostrą jazdę

Post by Kiciak »

ja nigdy w to nie gralem choć uwielbialem karcianki ;/ nie znam zasad ani nic z tych rzeczy, ale zawsze mozna się nauczyc^^ ile kosztuje dobry deck?;p
Image
Image
Image
iam
Admin Mniejszy

Post by iam »

Tak naprawdę nie opłaca się kupować gotowego decka... Lepiej kupić Deck Buildera (285 kart za 75zł) i poskładać samemu. Tak w zeszłym miesiącu zrobiłem i mam całkiem niezłe talie (dopakowane boosterami oczywiście ;p)

Ogólnie rzecz biorąc możesz kupić deck za 35zł podobno, ale co to za chłam będzie, to nie pytaj mnie ;p Jak na razie wydałem około 300zł, deck builder + parę boosterów i zamówione karty (parę Umbra Mystic się zawsze przyda ;d).

Jak na razie pykam trzema taliami: Foresty nastawione na Overrun i przy jednym ataku przeciwnik pada + Larvy, biała na flyingach i Czarno - Niebieski pauper T2 z gromem enchantmentów ;d

Jakby ktoś coś chciał wiedzieć to pytać, bo trochę doświadczenia mam w te klocki i pomóc mogę w razie czego :) A na wcg nie wiem, czy będę, zobaczymy
Kiciak
Lubi ostrą jazdę

Post by Kiciak »

AJem ty napisz do mnie na gadu jutro to mi wszystko od podstaw wytlumaczysz:D
Image
Image
Image
kyzzn
Ostra jak żyleta

Post by kyzzn »

Weźcie weźcie karciochy :D Przyjadę obadać Was jak gracie :D Z tego samego powodu musisz Ajemek też przyjechać na WCG! :)
Kiciak: polecam Ci grę, całkiem przyjemna, mnóstwo możliwości, dla każdego coś miłego :D A nauczyć się wcale nie jest trudno - minimalna znajomość angielskiego i ja już grałam w podstawówce. A to było milion lat temu ;D
ImageImageImage
Kiciak
Lubi ostrą jazdę

Post by Kiciak »

kyzzn wrote: Kiciak: polecam Ci grę, całkiem przyjemna, mnóstwo możliwości, dla każdego coś miłego :D A nauczyć się wcale nie jest trudno - minimalna znajomość angielskiego i ja już grałam w podstawówce. A to było milion lat temu ;D
jak już wspomnialem kiedyś uwielbialem karcianki tego typu(kiedyś gralem w 3 różne:D) dlatego ze tak to ujme chetnie wejde w ten swiat:D angielski znam chyba calkiem dobrze a po za tym jest coś takiego jak slownik :D kaski mam cale 50 zl wiec tu musze jeszcze trochę zebrac xD
Image
Image
Image
Psik
Pirat drogowy

Post by Psik »

omg :D myślałem że się w to nie gra już :P , grałem w to chyba jak chodziłem do 3-4 klasy podst. :D (oczywiście dzięki temu że starszy brat gral z kolegami)... hmm swoją talię mam :D czy jak to tam mówicie decka :P.
Memorial
Doświadczony driver

Post by Memorial »

A myslałem ze graja w to tylko dzieci w podstawowce wyciagajace kolejny hajs od rodzicow na 4 karty z kiosku :P
Key.
Admin

Post by Key. »

Kiciak, za 5 dych to możesz kupić intro packa, co jest (moim zdaniem) dobrą opcją dla newbie, nie musisz się jeszcze głowić nad składaniem talii...

Ceny dobrych talii (takich, które mają JAKIEKOLWIEK szanse na wygranie choć jednego meczu na turnieju) oscylują między 100zł a 2000 :P
Sam osobiście gram combodeckiem za 100zł i jestem z niego bardziej niż zadowolony, ale to kwestia tego, że takie kombo uwielbiam :F

Też służę pomocą tak jak Ajem :)
Image
Kiciak
Lubi ostrą jazdę

Post by Kiciak »

no to pierwsze z miliona moich pytan^^ czy zakup czegoś takiego się oplaca: http://allegro.pl/item1168126036_mtg_de ... eniks.html
Image
Image
Image
iam
Admin Mniejszy

Post by iam »

Tak, opłaca się. Właśnie o tym Kiciak gadałem, Deck Builder. Normalnie w sklepie za 75zł dostaniesz z edycji dziesiątej bądź z Core Seta 2011. Tu masz boostery z edycji roku 2009/2010, więc pewnie nie są to karty już rotowane/mające być rotowane w przyszłości. Najlepsza inwestycja na początek, bo raczej 7 paczek to nie jest dużo za 285 kart? :)
Key.
Admin

Post by Key. »

najbliższa rotacja: 1 października 2010 (release nowego bloku Scars of Mirrodin) - blok Alary (Conflux, Shards of Alara, Alara Reborn) i Core Set 2010 wypadają.
Image
Kiciak
Lubi ostrą jazdę

Post by Kiciak »

napisze co byscie nie zapomnieli zabrac karcioszek na wcg to się coś pogra przed/po meczu finalowym tm'a ;p
Image
Image
Image
Key.
Admin

Post by Key. »

u mnie może być lipa. w lipcu pożyczyłem kumplowi talię to jeszcze nie oddał :E

Teraz próbuję się z nim dogadać, żeby się jutro spotkać ;f
Image
kyzzn
Ostra jak żyleta

Post by kyzzn »

Zawołajcie mnie jak będziecie grali :D To sobie przypomnę wszystko i może się nauczę tych nowości, tzn. zmian które się działy na przestrzeni ostatnich 10 lat ;) W sensie w trakcie Waszej gry ;)
ImageImageImage
Key.
Admin

Post by Key. »

ale genialnego kotleta odgrzeje...

Jakos za tydzien wychodzi Duels Of The Planeswalkers w wersji 2012 i jestem ciekaw czy ktos kupuje, podobno poprawili bledy z poprzedniej... Cena tez niewygorowana, bo 9 ojro czyli jakieś 36zl... Jedynym minusem dla niektorych może być integracja ze steamem :)
Post Reply

Return to “Off-Topic”