Blockmixing w edytorze w grze

Stworzone przez was trasy, skiny, filmiki i inne
Post Reply
Scooter Fox
Zaczyna szaleć na ulicach

Post by Scooter Fox »

Niejaki arc stworzył cudeńko o nazwie TMUnlimiter, które pozwala na blockmixing bezpośrednio w edytorze w TM! Denerwowała was ta czerwona otoczka wokół klocka oznaczająca, że nie można go umieścić w tym miejscu ze względu na kolizję z innym klockiem? Koniec z tym, od teraz będziecie widzieli tylko zieleń. Dość z wychodzeniem z edytora, przełączaniem się na ChallengeEdit, żmudnym szukaniem odpowiedniego bloku na liście i zmienianiem jego współrzędnych - teraz po prostu stawiamy klocek w edytorze, i gotowe. I to działa! :) (Choć przyznaję, że na razie więcej cieszyłem się jak dziecko, niż poważnie to testowałem.)

Jak się TMUnlimiterem posługiwać? Ściągamy go w wersji 0.1 (nowszej nie ma) stąd, rozpakowujemy go bezpośrednio do katalogu z grą (żadnych podkatalogów) i po prostu urachamiamy TMUnlimiter.exe. Działa on jako launcher, uruchamiając Trackmanię automatycznie i modyfikując odpowiednie zmienne w pamięci (a nie pliki na dysku!). naprawdę, prościej się nie da.

Są tylko dwa haczyki:
1) TMUnlimiter działa tylko dla TMUF, TMNF ani żadna ze starszych wersji nie jest obsługiwana.
2) TMUF trzeba mieć koniecznie w wersji 2.11.26, choć autor powiedział, że program ma szansę też działać z ewentualnymi przyszłymi patchami.

za tm-actu
Image
Image
Image
mich1997
Jeździ konno

Post by mich1997 »

Dobry programik już z niego korzystam :D
Image
Image
Image
Image
Jero
Admin

Post by Jero »

Genialny program! :D Nie bawiłem się mixem bo nie chciało mi się co chwile do windowsa wychodzić ale teraz... to będzie fun :D
Image
crowmaster_13
Pirat drogowy

Post by crowmaster_13 »

Super bajer. Testowałem i wszystko da się nałożyć na ekm... kupę ;) Nic tylko budować :D
ImageImage
Image
C13
Post Reply

Return to “Trasy, Skiny, Filmy, Mody”