Mam taki problem.robię skiny.Nie są dobre i nigdy nie były ale nie dawno powrócilem do ich robienia.Zwykle robiłem je w paint.net.Wyszło coś nie tak i każdy skin(nawet jak tylko zmienie jego kolor) poprostu nie dał się w TM odczytać.Pomyślałem że to jakiś błąd programu.Pobrałem Gimpa.Ale z nim to samo.Pobierałem auto z Carparku lub malowałem zwykłe stadium-y.Ale nigdy nie wczytywały się.Jeśli ktoś zna powód błędu lub wie , jak go rozwiązać niech odpisze.Z góry dzięki
Skin
- SirMacGerd
- Jeździ konno
Skin
Witam.
Mam taki problem.robię skiny.Nie są dobre i nigdy nie były ale nie dawno powrócilem do ich robienia.Zwykle robiłem je w paint.net.Wyszło coś nie tak i każdy skin(nawet jak tylko zmienie jego kolor) poprostu nie dał się w TM odczytać.Pomyślałem że to jakiś błąd programu.Pobrałem Gimpa.Ale z nim to samo.Pobierałem auto z Carparku lub malowałem zwykłe stadium-y.Ale nigdy nie wczytywały się.Jeśli ktoś zna powód błędu lub wie , jak go rozwiązać niech odpisze.Z góry dzięki
Skin
Zapewne rozpakowałeś zip, żeby zrobić skina i wrzucasz rozpakowane lub wrzucasz nie do tego folderu gdzie trzeba. Poszukaj tu na forum tematów o skinach i zobaczysz co źle robisz to raz a 2 zmień tą oczojebną sygnaturę albo ja Cię zmienię.
- SirMacGerd
- Jeździ konno
Skin
Ale ja ledwo zapisuje i nie odbiera.Kiedyś robiłem na kompie (win xp) i działało wszystko a teraz robię na laptopie i nic nie idzie.To chore.Wypakowywuje difuse.dds i po prostu zapisuje i nic nie zmieniam po prostu wklejam do pliku auta i odpalam TM.A tam jakiś komunikat po angielsku o mipmapach czy coś.
A co do syngatury to zgaś światło w pokoju to będzie fajną lampką
A co do syngatury to zgaś światło w pokoju to będzie fajną lampką
Skin
Czyli podczas zapisywania program nie wygenerował mipmap
http://pl.wikipedia.org/wiki/Mipmapping. Na początek polecam łatwiejszy program do konwersji BMP na DDS i odwrotnie http://www.btinternet.com/~mnwright/programs/dxtbmp.htm . Kanał alpha importujesz i eksportujesz osobno do programu. Tekstury Details i Diffuse zapisujesz jako DDS DXT5, projshad jako DDS DXT1 no alpha.
- SirMacGerd
- Jeździ konno
Skin
wielkie dzięki
Pewnie się uda.Na kompie coś takiego po angielsku automatycznie się robiło.Kiedyś używałem tego programu do robienia naklejek.