[głosowanie] 4. Najlepszy mapper

Locked

Najlepszym mapperem jest:

Santacruz
22
33%
Ordon
12
18%
Rafallo
7
11%
Tom
4
6%
Jarecki
1
2%
Cobham
5
8%
Abszt
2
3%
Magik
11
17%
Szyna
2
3%

Total votes: 66

Bilus
Moderator

Post by Bilus »

4. Najlepszy mapper
Image
[4 more]
09-11.07.10 | AGL Belldeco Cup 2010 Stęszew
[...?]
OrdonekQ7
Moderator

Post by OrdonekQ7 »

znowu od nowa? ;e japierdole ale wymyślacie.
Image
Feed the fire, break your vision
Throw your fists up, come on with me!
OrdonekQ7
Moderator

Post by OrdonekQ7 »

ktoś mnie uświadomi kto to ten Magik?
Image
Abszt
Pirat drogowy

Post by Abszt »

Magik gracz NS - na TMX: 1magik - robi świetne shorty i miniasy i chyba uploadował najwiecej tras na TMX z nominowanych. Oczywiście większość go nie kojarzy, bo nie udziela się na tym forum dla 'wybrańców', a szkoda.

Jak pisałem wcześniej - mój głos idzie na Toma - wszechstronny specjalista od tras, którego jedna trasa była w top3 BEST OF THE WEEK na TMX (chyba tylko Sebik tam jeszcze był - tak wspominam:P).

Oczywiście polecam oddać głosy (kto tego nie zrobił) na Toma oraz Magika i Szynę, bo mają chłopaki pojecie i pomysły.
Tvn
Doświadczony driver

Post by Tvn »

OrdonekQ7 wrote:ktoś mnie uświadomi kto to ten Magik?
Łordon poczuł się zagrożony bo ma mniej głosów niż Magik :p
Image
luka
Rudy

Post by luka »

haha :D
OrdonekQ7
Moderator

Post by OrdonekQ7 »

Abszt wrote:Magik gracz NS - na TMX: 1magik - robi świetne shorty i miniasy i chyba uploadował najwiecej tras na TMX z nominowanych. Oczywiście większość go nie kojarzy, bo nie udziela się na tym forum dla 'wybrańców', a szkoda.
Nie wiem skąd wyczytałeś to, że najwięcej. :) Ja na samym STARYM TMX, nationsowym mialem 5 stron + 2 obecne daje 7 stron (nie mówiąc o mapach których w ogóle nie dawałem na TMX), przy 4 stronach Magika. :) Nie będę chwalił się każdym pomysłem, wolę zrobić troszkę dłuższą mapę i "wrzucić" do niej parę tych pomysłów:) Nie wiem czy na TMN ESWC działał, ale nie znalazłem tam nikogo pod takim nickiem.

Lecz nie chcę tu poruszyć kwestii ILOŚCI map, bo jak wiadomo liczy się jakość. Żeby mapa była dobra, trzeba posiedzieć nad nią troszkę dłużej, dopieścić w każdym detalu, popracować nad scenerią, żeby nie tylko pod wględem jazdy fajnie wyglądała, ale też pod względem estetyki.

Nie wiem czy awardy są dobrym przelicznikiem co do map, Magik ma mało awardów, a ja sam dziś przejechałem parę map jego map i kilka ich mu podrzucę. ;)

Do każdego mappera mam duży szacunek, lecz proszę Abszt nie wyjeżdżaj z filozofią nie wiedząc kto ile i jakich map zrobił. :) Z tej ankiety powinni o tym wiedzieć Szyna, Cobham czy Jarecki, którzy siedzą w tym tyle, co ja bądź dłużej, tworząc świetne mapy.

pozdrawiam. ;)

PS. No i nie czuję się zagrożony. :) Bycie w TOP3 mi wystarczy, a sam moich map zbytnio ocenić nie mogę, czekam na opinię ludzi. I do tego podrzucam link do profilu na TMX.

http://tmnforever.tm-exchange.com/main. ... 17943#auto
Image
yo_oo
Jeździ konno

Post by yo_oo »

Mapki Magika sa od dluzszego czasu na TMX. Nie robi ich nowicjusz. Fakt techow klasycznych z PL czy eswc nei znajdziesz w Jego dorobku. Jednak kategoria nei okresla rodzaju mapera. Rownei dobrze mogl być nominowany jakiś lolowy maper. Chodzi raczej o to ile osob zna Jego mapki i docenia to co zrobil. Jednym się podoba drugim nie. I na tym to wszystko polega. każdy z nas ma wybor na kogo glosowac. jeśli ktos docenia mapki Twoje to otrzymujesz glosy. Ktos może zdecydowanie preferowac mini i w tym wypadku może przynac glos Magikowi.
A kto ile i jakich zrobil mapek.... nie na ilosc tu gramy tylko na jakos.
Sam fakt, ze Magik znalazl się na liscie i w tak krotkim czasie otrzymal tyle glosow jest strasznie mile.
Zycze wygranej kazdej osobie poniewaz jak sade nominacje nei odbywaly się na zasadzie losowania tylko nominowane osoby, czy ich prace zostaly zauwazone przez innych:)
Abszt
Pirat drogowy

Post by Abszt »

OrdonekQ7 wrote:
Nie wiem skąd wyczytałeś to, że najwięcej. :) Ja na samym STARYM TMX, nationsowym mialem 5 stron + 2 obecne daje 7 stron (nie mówiąc o mapach których w ogóle nie dawałem na TMX), przy 4 stronach Magika. :)
Napisałem przecież, że z nominowanych - czyli za ten rok 2010. Prościej mówiąc - Magik uploadował najwiecej na TMX z nominowanych w tym roku. Niektórzy mają po kilka tras. Owszem liczy się tez jakość, ale mapper to osoba, która robi trasy, a nie zrobi max 3 dobre trasy i cieszy michę, bo jak tak, to tutaj mógłby się znaleźć co drugi gracz tm. Biorąc pod uwagę kryteria jakościowe i ilościowe Magik wpisuje się w czołówkę.
OrdonekQ7 wrote:Do każdego mappera mam duży szacunek, lecz proszę Abszt nie wyjeżdżaj z filozofią nie wiedząc kto ile i jakich map zrobił.
Wiedz, że ogarniam dużo, szczególnie w tym roku. To, że nie udzielam się jakoś często, nie oznacza, że niektórych tras nie jeździłem, czy pewneych rzeczy nie wiem etc. Jednak najwięcej mieliby tutaj do powiedzenia gracze, którzy udzielają się na tmx nie sporadycznie a często, a takich można policzyć na palcach jednej dłoni.
Kiciak
Lubi ostrą jazdę

Post by Kiciak »

hmmm, o Magiku tez zbyt dużo nie slyszalem, ale skoro mowicie ze takie dobre mapki ma... ja glosuje na santacruza, jego techy sa zajebiste i 50x lepsze od ordona :D
Image
Image
Image
Seraphim
V.I.P.

Post by Seraphim »

IMO, powinny być wstawione linki do profilów tych mapmakerów z TMX i każdy może sobie przejechać ile chce tras i zobaczyć, które mu po prostu pasują.
Locked

Return to “Polish TM Awards 2010”