[głosowanie] 4. Najlepszy mapper
4. Najlepszy mapper

[4 more]
09-11.07.10 | AGL Belldeco Cup 2010 Stęszew
[...?]
- OrdonekQ7
- Moderator
znowu od nowa? ;e japierdole ale wymyślacie.

Feed the fire, break your vision
Throw your fists up, come on with me!
- OrdonekQ7
- Moderator
ktoś mnie uświadomi kto to ten Magik?

Magik gracz NS - na TMX: 1magik - robi świetne shorty i miniasy i chyba uploadował najwiecej tras na TMX z nominowanych. Oczywiście większość go nie kojarzy, bo nie udziela się na tym forum dla 'wybrańców', a szkoda.
Jak pisałem wcześniej - mój głos idzie na Toma - wszechstronny specjalista od tras, którego jedna trasa była w top3 BEST OF THE WEEK na TMX (chyba tylko Sebik tam jeszcze był - tak wspominam:P).
Oczywiście polecam oddać głosy (kto tego nie zrobił) na Toma oraz Magika i Szynę, bo mają chłopaki pojecie i pomysły.
Jak pisałem wcześniej - mój głos idzie na Toma - wszechstronny specjalista od tras, którego jedna trasa była w top3 BEST OF THE WEEK na TMX (chyba tylko Sebik tam jeszcze był - tak wspominam:P).
Oczywiście polecam oddać głosy (kto tego nie zrobił) na Toma oraz Magika i Szynę, bo mają chłopaki pojecie i pomysły.
Łordon poczuł się zagrożony bo ma mniej głosów niż Magik :pOrdonekQ7 wrote:ktoś mnie uświadomi kto to ten Magik?

- OrdonekQ7
- Moderator
Nie wiem skąd wyczytałeś to, że najwięcej.Abszt wrote:Magik gracz NS - na TMX: 1magik - robi świetne shorty i miniasy i chyba uploadował najwiecej tras na TMX z nominowanych. Oczywiście większość go nie kojarzy, bo nie udziela się na tym forum dla 'wybrańców', a szkoda.
Lecz nie chcę tu poruszyć kwestii ILOŚCI map, bo jak wiadomo liczy się jakość. Żeby mapa była dobra, trzeba posiedzieć nad nią troszkę dłużej, dopieścić w każdym detalu, popracować nad scenerią, żeby nie tylko pod wględem jazdy fajnie wyglądała, ale też pod względem estetyki.
Nie wiem czy awardy są dobrym przelicznikiem co do map, Magik ma mało awardów, a ja sam dziś przejechałem parę map jego map i kilka ich mu podrzucę.
Do każdego mappera mam duży szacunek, lecz proszę Abszt nie wyjeżdżaj z filozofią nie wiedząc kto ile i jakich map zrobił.
pozdrawiam.
PS. No i nie czuję się zagrożony.
http://tmnforever.tm-exchange.com/main. ... 17943#auto

Mapki Magika sa od dluzszego czasu na TMX. Nie robi ich nowicjusz. Fakt techow klasycznych z PL czy eswc nei znajdziesz w Jego dorobku. Jednak kategoria nei okresla rodzaju mapera. Rownei dobrze mogl być nominowany jakiś lolowy maper. Chodzi raczej o to ile osob zna Jego mapki i docenia to co zrobil. Jednym się podoba drugim nie. I na tym to wszystko polega. każdy z nas ma wybor na kogo glosowac. jeśli ktos docenia mapki Twoje to otrzymujesz glosy. Ktos może zdecydowanie preferowac mini i w tym wypadku może przynac glos Magikowi.
A kto ile i jakich zrobil mapek.... nie na ilosc tu gramy tylko na jakos.
Sam fakt, ze Magik znalazl się na liscie i w tak krotkim czasie otrzymal tyle glosow jest strasznie mile.
Zycze wygranej kazdej osobie poniewaz jak sade nominacje nei odbywaly się na zasadzie losowania tylko nominowane osoby, czy ich prace zostaly zauwazone przez innych:)
A kto ile i jakich zrobil mapek.... nie na ilosc tu gramy tylko na jakos.
Sam fakt, ze Magik znalazl się na liscie i w tak krotkim czasie otrzymal tyle glosow jest strasznie mile.
Zycze wygranej kazdej osobie poniewaz jak sade nominacje nei odbywaly się na zasadzie losowania tylko nominowane osoby, czy ich prace zostaly zauwazone przez innych:)
Napisałem przecież, że z nominowanych - czyli za ten rok 2010. Prościej mówiąc - Magik uploadował najwiecej na TMX z nominowanych w tym roku. Niektórzy mają po kilka tras. Owszem liczy się tez jakość, ale mapper to osoba, która robi trasy, a nie zrobi max 3 dobre trasy i cieszy michę, bo jak tak, to tutaj mógłby się znaleźć co drugi gracz tm. Biorąc pod uwagę kryteria jakościowe i ilościowe Magik wpisuje się w czołówkę.OrdonekQ7 wrote:
Nie wiem skąd wyczytałeś to, że najwięcej.Ja na samym STARYM TMX, nationsowym mialem 5 stron + 2 obecne daje 7 stron (nie mówiąc o mapach których w ogóle nie dawałem na TMX), przy 4 stronach Magika.
![]()
Wiedz, że ogarniam dużo, szczególnie w tym roku. To, że nie udzielam się jakoś często, nie oznacza, że niektórych tras nie jeździłem, czy pewneych rzeczy nie wiem etc. Jednak najwięcej mieliby tutaj do powiedzenia gracze, którzy udzielają się na tmx nie sporadycznie a często, a takich można policzyć na palcach jednej dłoni.OrdonekQ7 wrote:Do każdego mappera mam duży szacunek, lecz proszę Abszt nie wyjeżdżaj z filozofią nie wiedząc kto ile i jakich map zrobił.
hmmm, o Magiku tez zbyt dużo nie slyszalem, ale skoro mowicie ze takie dobre mapki ma... ja glosuje na santacruza, jego techy sa zajebiste i 50x lepsze od ordona 
IMO, powinny być wstawione linki do profilów tych mapmakerów z TMX i każdy może sobie przejechać ile chce tras i zobaczyć, które mu po prostu pasują.