PES 2012 PL

Czyli dyskusja o wszystkim i o niczym ;)
Post Reply
Tvn
Doświadczony driver

PES 2012 PL

Post by Tvn »

Image
Witajcie ! Przejdę do konkretów. Potrzebna jest Wasza pomoc ! Prowadzimy akcje " pes2012 w polskiej wersji językowej ". Z inicjatywą wyszedł jeden z forumowiczów 'pesleague.pl' lukasz200992. Napisał petycję do ostatniego wydawcy serii Pro Evolution Soccer w Polsce - CD Projektu. Akcja ma małe szanse bez naszych podpisów - czym więcej, tym większe powodzenie sukcesu !

Panowie musimy wspólnie, razem przyłożyć trochę coś od siebie i być może w październiku zagramy w pes2012 PL !!

Co musimy zrobić:

1. Klikamy w ten link: http://www.petycje.pl/petycjePodglad.php?petycjeid=7062

2. Następnie pod petycją klikamy w: " Popieram petycję - jestem ZA "

3. Wypełniamy teraz swoje dane (nie będą one nigdzie wykorzystywane)...na końcu wpisujemy swój AKTUALNY adres email i klikamy w: "Podpisz petycję"

4. Teraz ważne - wyświetli nam się nowa strona i klikamy w: "Potwierdź swój podpis pod petycją ", a następnie przechodzimy w pocztę email i klikamy w link, który potwierdza nasz podpis.

To tylko te 4 punkty (2 minuty pracy), a ile zabawy możemy uzyskać grając w pes'a z polskim komentarzem :D Podpisz się, proszę, nawet jak nie grasz na polskim komentarzu (włączysz sobie angielski) ale zrób coś dla Polski :D Pokażmy, że mamy swój język i liczymy się w społeczeństwie PES'A !

Możesz zadziałać więcej rozsyłając link do znajomych, przyjaciół...czy na innych portalach, forach internetowych. Zróbmy coś razem! Zróbmy coś dla Pes'a !
Image
Kiciak
Lubi ostrą jazdę

PES 2012 PL

Post by Kiciak »

po co skoro fifa jest w polskiej wersji i w dodatku jest polska liga? a pes ma mierne licencje, kiepska rozgrywke, tryby gry sciagniete z fify (w dodatku marnie dzialajace). wiec ja się pytam, po co ten pes skoro fifa jest 20x lepsza i nie trzeba zadnych petycji skladac? (aha aha aha, w dodatku na 100% zostanie wydane UEFA Euro 2012 ktore będzie na silniku fify i będzie polska wersja i w ogóle o.)
Image
Image
Image
Seraphim
V.I.P.

PES 2012 PL

Post by Seraphim »

Na pewno jedyne co chcę usłyszeć to Szpakowskiego, mówiącego "ale kręci głową, mam nadzieje, że nie skręci sobie karku". :P
Tvn
Doświadczony driver

PES 2012 PL

Post by Tvn »

Kiciak wrote:po co skoro fifa jest w polskiej wersji i w dodatku jest polska liga? a pes ma mierne licencje, kiepska rozgrywke, tryby gry sciagniete z fify (w dodatku marnie dzialajace). wiec ja się pytam, po co ten pes skoro fifa jest 20x lepsza i nie trzeba zadnych petycji skladac? (aha aha aha, w dodatku na 100% zostanie wydane UEFA Euro 2012 ktore będzie na silniku fify i będzie polska wersja i w ogóle o.)

Wiesz, tu chodzi o sam gameplay rozgrywki. Co z tego, że tryby gry są skopiowane i nie ma licencji na kluby i piłkarzy - w FIFIE piłkarze biegają jak sztuczne lalki, zero realistyczności. To samo przy zachowaniach piłkarzy komputers. W PES'ie każdy detal w oprawie graficznej jest jak najlepiej dopracowywany, aby nadrobić te braki licencji. Z resztą, o gustach się nie dyskutuje. Ja w PES'a gram od 2003 roku i póki co nie mam zamiaru się przesiadać na wytwór EA Games.

@Seraph
Szpakowskiego w Pro Evo raczej nie usłyszysz, w PES 6 komentował Borek i ten drugi z polsatu ;)
Image
Lox
Moderator

PES 2012 PL

Post by Lox »

Tvn wrote:Co z tego, że tryby gry są skopiowane i nie ma licencji na kluby i piłkarzy - w FIFIE piłkarze biegają jak sztuczne lalki, zero realistyczności
+1
Ludwik
Zaczyna szaleć na ulicach

PES 2012 PL

Post by Ludwik »

Lox wrote:
Tvn wrote:Co z tego, że tryby gry są skopiowane i nie ma licencji na kluby i piłkarzy - w FIFIE piłkarze biegają jak sztuczne lalki, zero realistyczności
+1
- 1

Zagrajcie w najnowsze wersje Fify i Pes-a. Fifa bije PES-a na glowe. A to jak Tvn pisze o sztucznym bieganiu w Fifie to już w ogole smieszne. Jest tam o wiele lepszy motion capture niz w PES. I pisze to wieloletni fan PES-a. Fifa byla do dupy... Byla bo teraz robi ja calkiem inna firma (od jakichś 2-3 lat na konsole i ostatnia na PC). Wiec nie piszcie glupot.

A co do petycji. Pewnie nic nie da. Za dużo piracenia jest w Polsce. Kto ma kupic to i tak kupi. A wieszosc bez wzgledu na to czy PL czy nie i tak sciagnie z netu.
Image
Image
Joker.
Why so serious?

PES 2012 PL

Post by Joker. »

Gram w PES'a od trzeciej części, zawsze uważałem że jest to gra o niebo lepsza od fify z którą miałem sporadyczny kontakt. Przez te wszystkie lata Pro Evo w wersji PC było zdecydowanie lepsze od fifki, która miała przewagę na konsolach. Niestety ostatnie części obu gier pokazują że EA Sports zrobiło spory krok naprzód. Cóż, najnowsza fifa jest lepsza pod każdym względem.
Nawiązując do polskiej wersji językowej w PES, grzecznie podziękuję. Od czasów szóstej części mam uraz do Borka, był to kompletny niewypał ;)
Image
Piotruś
Pirat drogowy

PES 2012 PL

Post by Piotruś »

W pes (grałem tylko 06) podobała mi się tylko rogrywka międzynarodowa, a commentary Borka i Kołtonia był słabszy niż Szpakowskiego i Szaranowicza więc zostaję przy fifie. ale głos swój oddam,czemu nie...jutro bo jestem zmęczony....
Kiciak
Lubi ostrą jazdę

PES 2012 PL

Post by Kiciak »

Lox wrote:
+1
widac ze nie graliscie w fife 11 i to nie wazne czy na konsole czy na pc (pc nadal lekko ustepuje, ale w tej chwili roznica jest naprawdę minimalna miedzy pc a konsolami)
Image
Image
Image
skt7
Pirat drogowy

PES 2012 PL

Post by skt7 »

Głos poszedł.
Człowiek banda
Jak to mawiali starożytni Egipcjanie o grze na gitarze - "Dopiero kiedy szarpniesz strunę na pełnej kurwie, z full pierdolnięciem, poczujesz 100% Szatana"
Fisi
Jeździ konno

PES 2012 PL

Post by Fisi »

Tvn wrote:
Kiciak wrote:po co skoro fifa jest w polskiej wersji i w dodatku jest polska liga? a pes ma mierne licencje, kiepska rozgrywke, tryby gry sciagniete z fify (w dodatku marnie dzialajace). wiec ja się pytam, po co ten pes skoro fifa jest 20x lepsza i nie trzeba zadnych petycji skladac? (aha aha aha, w dodatku na 100% zostanie wydane UEFA Euro 2012 ktore będzie na silniku fify i będzie polska wersja i w ogóle o.)

[quote="Tvn"Wiesz, tu chodzi o sam gameplay rozgrywki. Co z tego, że tryby gry są skopiowane i nie ma licencji na kluby i piłkarzy - w FIFIE piłkarze biegają jak sztuczne lalki, zero realistyczności. To samo przy zachowaniach piłkarzy komputers. W PES'ie każdy detal w oprawie graficznej jest jak najlepiej dopracowywany, aby nadrobić te braki licencji. Z resztą, o gustach się nie dyskutuje. Ja w PES'a gram od 2003 roku i póki co nie mam zamiaru się przesiadać na wytwór EA Games.
Eee no wiesz co? Ja rozumiem jak powiesz, że w Fifie 2005 piłkarze swoim biegiem przypominają kaczki. Rozumiem, że FIFA 08 czy 09 inteligencja komputera czy realistyczność na kolana nie powalają. Ale już FIFA 11 zrobiła TAK duży krok w przód, że jak piszesz o sztucznych lalkach to się troszkę mi na śmiech zbiera :) Ale masz racje o gustach się nie dyskutuje. Zagłosuję dla tych wiernych fanów.
oddowicz
Team Poland

PES 2012 PL

Post by oddowicz »

Kiciak
widac ze nie graliscie w fife 11 i to nie wazne czy na konsole czy na pc (pc nadal lekko ustepuje, ale w tej chwili roznica jest naprawdę minimalna miedzy pc a konsolami)
Bo fifa 11 na kompa to fifa 10 z konsoli, dlatego lekko odstaje. jak chcecie porownywac to robcie to na konsoli. Ja wole fife, wydaje mi się bardziej energiczna i naturalna, a w pesie w ogole nie czuje dynamiki akcji, jakbym gral kuklami.
Image Image
Lox
Moderator

PES 2012 PL

Post by Lox »

heh, właśnie grałem w fifę 11 i jak dla mnie jakoś nie wymiata w porównaniu z wcześniej obczajonym pesem 09. poprawa jest, ale nie aż taka.
Jack Bauer
Moderator

PES 2012 PL

Post by Jack Bauer »

Prawda jest taka, że PES umiera śmiercią naturalną. Fifa mimo, że jest dziadowska to wygrywa już z PESem.

Szkoda. Widzę, że z wątku o głosowaniu na polonizacją gry znowu zaczęła się wojenka.
Image
iam
Admin Mniejszy

PES 2012 PL

Post by iam »

Po co tłumaczyć grę, w której i tak wszystko, co musimy wiedzieć (po polsku) to nazwy statystyk i kick/pass/tackle ? No proszę Was. Mnie akurat irytują "na siłę" tworzone polonizacje, a jak miałbym słuchać tych polskich komentatorów to już w ogóle. Angielscy sprawdzają się znakomicie, nigdy nawet nie myślałem o tym, by włączyć język polski czy to w kolejnej FIFA, czy to kolejnym Pro Evolution Soccer.
Maciuś
Lubi ostrą jazdę

PES 2012 PL

Post by Maciuś »

Rozumiem, że ten wstręt do języka polskiego to z racji miejsca zamieszkania, tak? :lol:

Nie wszyscy znają język angielski w takim stopniu, żeby zrozumieć całą grę. Poza tym wygodniej jest czytać nasz ojczysty język niż cudzy. Jesteśmy w Polsce to mówmy, piszmy i czytajmy po polsku, a nie po angielsku.
iam
Admin Mniejszy

PES 2012 PL

Post by iam »

Tak, bądźmy kurwidołkiem, pośmiewiskiem dla wszystkich - uwielbiam takie nastawienie.

Nie chodzi o wstręt do Polski, który każdy w jakimś tam stopniu odczuwa - jakbym nienawidził Polski, to czy jako jeden z niewielu zachowywałbym tak bardzo znienawidzony przeze mnie "układ pisania po polsku" (polskie znaki, interpunkcja) ?

Chodzi mi o to, że według mnie lepiej słuchać zagranicznych komentatorów, bo po jakimś czasie zacznie każdego wku*wiać jakieś oklepane sformułowanie, nie jest tak ?

A jak słuchamy po angielsku to jednak tak nie boli, bo jeśli ktoś nie potrafi tegoż języka - nie będzie zwracał uwagi na więcej niż 10% słów ;)
Maciuś
Lubi ostrą jazdę

PES 2012 PL

Post by Maciuś »

Co do komentarza to zgadzam się, ale ten to akurat w każdym języku mnie wkurza, dlatego często gram z wyłączonym :) Chodziło mi o menusy, które powinny być spolszczone. Przecież zawsze możesz sobie zmienić na angielski, jeżeli tak Ci lepiej :)
Santacruz
V.I.P.

PES 2012 PL

Post by Santacruz »

A ja mimo wszystko kupię PESa ;) bo pokochałem go od ISS Pro 98. No chyba, że wprowadzą rozgrywkę w LANie co umożliwi pykanie poprzez Hamachi czy Tunngle :P. Gdyby się bardziej przyjrzeć sprawie, faktycznie po jakimś czasie denerwowałby mnie Borek powtarzający te same zdania co mecz. Bardziej interesowałoby mnie spolszczenie opisów taktyk, trików czy tych całych informacji w trybie ML, których z lenistwa nie chce mi się tłumaczyć dukając zdanie po zdaniu.

// Głos oddany ;)
Post Reply

Return to “Off-Topic”