Matura 2011

Czyli dyskusja o wszystkim i o niczym ;)
Botrex
Zaczyna szaleć na ulicach

Matura 2011

Post by Botrex »

Proponuję na LANie konkurencję pt. liczenie zadanek z maty na czas, to was podszkolimy!
FRED
Street shaman!

Matura 2011

Post by FRED »

...oO

Przeczytałem ost posta z owego tematu i... starczy mi. :F
„Jeśli gry komputerowe są jak narkotyk, to TrackMania jest najczystszą kokainą na rynku”
Kubek

Matura 2011

Post by Kubek »

No ja podstawy matmy okolo 90%. Rozsz. okolo 65%. Liczylem pewniaki, ale nic pustego nie zostawilem wiec może jakieś bonusy po 1/2 pkt będą.
Jutro 2x angielski, ale to już z górki. Po tych wynikach z matmy, wystarczy mi pkt na to na co planuje isc. W głowie komfort psychiczny wiec będzie latwiej i z mniejszym stresem niz dzisiaj.

BTW. chłopki z technikum i z ogóla po podstawie stwierdzili ze też popłyna. Nie wiem co odbiło CKE ale nie popisała się. Ciekawe co chciała udowodnic. Z matur co robilem to były 2, i podst i rozsz najtrudniejsze jakie widzialem na oczy. Ale podejrzewam, ze to w calym kraju automatycznie będą gorsze wyniki, i podst i rozsz, wiec progi na studnia tez spadna.
kyzzn
Ostra jak żyleta

Matura 2011

Post by kyzzn »

Zgadzam się z Abszcińskim, że te Wasze matury z polskiego to ostra, rzadka kupka. Bardzo się cieszę, że jeszcze udało mi się załapać na 'starą' maturę, która pozwoliła mi napisać wypracowanie bez klucza. Zresztą na mojej maturze z 4 tematów do wyboru pasowało mi wszystko, łącznie z wierszem, bo wiersz akurat omawialiśmy kiedyś na polskim hihi.

Co roku oglądam sobie te matury i przyznam, że matma w tym roku trudniejsza niż wcześniej. No ale umówmy się, że wcześniej to był dowcip, zwłaszcza ten pierwszy, eksperymentalny rocznik (chyba matura próbna to była, taki poziom 4 klasy podstawówki:P).

Dertyś, Tobie na pewno dobrze poszło, bo miałeś moc kiełbasy!! :D :D i tego drugiego - zbiór zadań krwisty czy też rzeźnika czy jak to było (hehehe:D)...

A teraz wszystkie dzieci wyłączają komputery i idą uczyć się słówek z angielskiego :) Pamiętajcie, aby każdy list zaczynać od "Dear...," i kończyć np. "Kind regards,". Sprzedam Wam bardzo łatwego hinta na pisemny angielski. Jeśli nie czujecie się mocni zwłaszcza z pisania, to nauczcie się dosłownie 5 takich łatwych i uniwersalnych słów, np. moreover, besides, extremely, variety itd. Chodzi o takie słowa, które przydadzą się w każdym wypracowaniu i które pokażą sprawdzającemu egzamin jacy Wy jesteście mądrzy, że on sobie pomyśli "ho ho ho ten maturzysta ma bardzo duży zasób słów!". No wiecie o co cho.

Trzymam za Was kciuki jutro. Trackmaniacy muszą zdać angielski na 100% :D A Derty nawet na 101 :D
ImageImageImage
Pawel
Team Poland

Matura 2011

Post by Pawel »

(chyba matura próbna to była, taki poziom 4 klasy podstawówki:P).
jeśli chcesz powiedziec, ze czwartoklasisci rozwiazauja zadania z rachunku prawdopodobienstwa na przyklad, to w dobra strone idzie nasza edukacja :)
Za moich czasów (zawsze to chciałem powiedziec :D) w czwartej podstawowki to jakieś zadania tekstowe i troszeczke geometrii, ale może teraz nauka poszla do przodu, podobnie jak inteligencja kolejnych rocznikow (wiem, wiem, dooobry dowcip ;]).
Trackmaniacy muszą zdać angielski na 100%
Pse pani, a 98% może być? :kaja_się:
Image
kyzzn
Ostra jak żyleta

Matura 2011

Post by kyzzn »

No na którejś maturze z matmy było zadanie hmm coś w rodzaju "masło kosztowało 2zł i zdrożało o 5%; ile teraz kosztuje masło", ale już nie pamiętam dokładnie. To chyba była matura próbna z matmy dla pierwszego rocznika mającego mieć matmę obowiązkową ;)

I nie! Nie ma żadnych ulg! :D Jak powiem, że ok, to zaraz będzie, że jak może być 98, to czemu nie 97? Albo 96? Albo 90? 85? A potem już krótka droga do 30%! Więc nie, trackmaniacy mają mieć po 100% :D Powiedziałam ja, pani od angielskiego :D
ImageImageImage
Outsid3r
Pirat drogowy

Matura 2011

Post by Outsid3r »

Jeszcze coś ode mnie apropo ang: nauczcie się jakiegoś banalnego wyrażenia z inwersji, np. Under no circumstances, czy No sooner. Są to wyrażenia bardzo schematyczne ale odrazu macie bonus w bogactwie.

Ja ide dalej walić łbem w ściane po matmie. gl&hf.
Image
Image
Vanitas / Lexiu
V.I.P.

Matura 2011

Post by Vanitas / Lexiu »

kyzzn wrote:No na którejś maturze z matmy było zadanie hmm coś w rodzaju "masło kosztowało 2zł i zdrożało o 5%; ile teraz kosztuje masło", ale już nie pamiętam dokładnie. To chyba była matura próbna z matmy dla pierwszego rocznika mającego mieć matmę obowiązkową ;)
Rata roweru a zł to 9% ceny roweru. Ile kosztował rower? (a znane)

Pytanie na tegorocznej maturze.
Discord: vanitasss
Piotruś
Pirat drogowy

Matura 2011

Post by Piotruś »

daj ktoś arkusz z matmy jutro. obaczę jak to wygląda w weekend.
dertas
Pirat drogowy

Matura 2011

Post by dertas »

Image
Mały

Matura 2011

Post by Mały »

owszem, może i w tym roku nie pisalem tej matury z matmy, ale ktokolwiek kto jej nie zda... no coz, powstrzymam się od komentarza. mogę zrozumiec, jakby były same pytania w których naprawdę trzeba coś liczyc, ale pytania testowe, ktore robi się w pamieci? no comment k**wa, naprawdę...
Image
Image
Image
Kiciak
Lubi ostrą jazdę

Matura 2011

Post by Kiciak »

Mały wrote:owszem, może i w tym roku nie pisalem tej matury z matmy, ale ktokolwiek kto jej nie zda... no coz, powstrzymam się od komentarza. mogę zrozumiec, jakby były same pytania w których naprawdę trzeba coś liczyc, ale pytania testowe, ktore robi się w pamieci? no comment kur**, naprawdę...
po obczajeniu tego mam te same odczucia, nawet te otwarte to był banal. "odczytaj z wykresu" ehhh
Image
Image
Image
Outsid3r
Pirat drogowy

Matura 2011

Post by Outsid3r »

Hm... w sumie angielski całkiem, całkiem, ale wolę nie zapeszać. Ciekawe co na rozszerzeniu będzie.
A w liście sobie dosłownie pisałem co mi akurat do głowy wpadło. Fajnie, że był list, który można było pisać potocznie i udało mi się wstawić parę "lansowych" wyrażeń. Tylko ciekawe czy komisja to doceni...
Image
Image
Kubek

Matura 2011

Post by Kubek »

Ja tez już po angielskim. Jak nie udupią mi nic w liscie, to mierze w maksa. Aż dziwne że taki latwy, w porównaniu do obu matm, i polskiego.
Meg
Furious Admin

Matura 2011

Post by Meg »

Angielski - chyba nagroda z brutalność poprzednich przedmiotów, bardzo się zdziwię jak będę miała poniżej 90 %. Miło ^^
Toby
Forever Troll!

Matura 2011

Post by Toby »

A potrzebny wam do czegoś ten angielski, oprócz tego, że ładnie na papierku wygląda? :D
Bo chyba jak ktoś tego języka potrzebuje, to zdaje IB?
dertas
Pirat drogowy

Matura 2011

Post by dertas »

http://matura.onet.pl/1643203,0,1,,artykul.html
słuchanie i zrozumienie czytanego tekstu mam na 100%, jeśli mi coś zabiorą na tekstach pisanych to będę bardzo zdziwiony ;o
Image
Meg
Furious Admin

Matura 2011

Post by Meg »

Z tego co widzę straciłam punkt. ;) A z pisanych raczej nie powinni mnie okroić za bardzo więc jestem zadowolona. :)
Vanitas / Lexiu
V.I.P.

Matura 2011

Post by Vanitas / Lexiu »

HoT Meg wrote:Angielski - chyba nagroda z brutalność poprzednich przedmiotów, bardzo się zdziwię jak będę miała poniżej 90 %. Miło ^^
Dokładnie, dobra odskocznia od kosmicznych matmy i polskiego. Chociaż i tak już wiem że więcej niż 96% nie będzie (nie lubię gdy trzeba wybrać pomiędzy ważnym a ważniejszym w odpowiedzi, nie wiadomo co w odpowiedziach zaznaczyli - i bądź tu mądry), i tak jest dobrze.

//Edit

tmpl://www.youtube.com/watch?v=TYJzcUvS_NU

To dobrze oddaje mój nastrój pomaturalny (ustne to pestka, nie liczą się :P): epicko, lekko i zajebiście fajnie.
Discord: vanitasss
Botrex

Matura 2011

Post by Botrex »

Angol podstawa - 100%
Rozszerzenie - około 94 %

Najlepiej dojebałem na wypracowaniu na rozszerzeniu. Wziąłem temat 'opowiadanie, jak znalazłeś przedmiot, który potem udaremnił przestępstwo'

Opisałem to, jak znalazłem maczetę w krzakach, poszedłem do dziewczyny, kochałem się z nią w wannie. Nagle wyskoczył terrorysta to ja go jeb maczetą i na Policję :D :D :D
Post Reply

Return to “Off-Topic”