sluchajcie,
mam pewny problem z nowym dyskiem twardym, który nie jest może drastyczny, ale conajmniej dla mnie ciekawy i licze na wasza pomoc.
nastapila u mnie wiec zmiana z WD Green 1TB na Samsung Spinpoint F3 1TB (oba 3,5 calowe) ze wzgladu na predkosc.
zauwazylem, ze nowy disk samsunga, jak trzymam go w rece i lekko krece w te i wewte, robi bardzo ciche brzmieki.
wydaje mi si, ze jestem w stanie slyszec ruszajace się czesci dysku.
porownalem wiec z moim WD, a tam absolutna cisza, nawet jak mocniej krece reka.
pojechalem wiec do sklepu i dalem sobie pokazac inny samsung, a tutaj to samo, ciche brzmieki czesi ruszajacych.
trzeba dodac, ze dysk samsunga dziala bez problemow, ale nie jestem wlasnie pewny, czy wszystko jest, jak powinno być.
jestem teraz trochę zdiwony, nie wiem, na czym polega sprawa i prosilbym was, o ile macie jakiś dysk w rekach, zobaczyc, czy jak go w rekach krecicie lekko w prawo i lewo, czy slyszycie co nieco.
super by było, jakbyscie podali firm,y model i rozmiar dysku.
dziwna rzecz z twardym dyskiem
To normalne, nie przejmuj się, różne dyski mają różne mechanizmy głowicy i inne części dookoła. Nic nie rób i używaj.
NIE DOROŚLIŚCIE DO E-SPORTU !!!!!!!!!!!!!!!!!
Jeśli to dysk wewnętrzny to nie należy nim tak ruszać "na prawo i na lewo" ponieważ jest on stworzony do pracy w stabilnej pozycji bez zbędnych drgań. Co prawda raczej nic nie uszkodzisz ale odradzam
Jak pisał bax to raczej normalne, dyski mają części ruchome więc może coś wydawać dźwięk ze środka. Jednak ja wolałbym dysk bez takiej przypadłości
Jak pisał bax to raczej normalne, dyski mają części ruchome więc może coś wydawać dźwięk ze środka. Jednak ja wolałbym dysk bez takiej przypadłości

też mam samsunga i też tak mam
to naturalne w nowszych dyskach. ignoruj to a dysk, jeśli w nim nie będziesz grzebał będzie swietny. ja mam samsunga (nie pamiętam jakiego) też 1TB. Samsungi tak mają 
TrackMania - I jedziesz dalej!