Organizacja turnieju?

Informacje na temat różnych konkursów i zawodów w TM
arus1993
Samochodowy prawiczek

Organizacja turnieju?

Post by arus1993 »

Witam, jestem posiadaczem nowo powstającej strony o tematyce e-sportowej. Wpadłem na pomysł zorganizowania miniturnieju w TM.
I tu jawi się pytanie czy na takie coś jak zapodam poniżej byli by ewentualni chętni? Jakie trasy polecacie do takich zmagań?
Ewentualny regulamin:
Turniej bezpłatny, mogą brać udział wszyscy (freezone też).
4 rozgrywane mecze (sobota, środa, sobota, środa)
W każdym meczu 3 trasy
Każda trasa po 10 min
Wynik danego zawodnika jest sumowany po każdej trasie i wygrywa ten co łączną ilość czasu ma najmniejszą.
Nagrody przewidziane za 3 pierwsze miejsca.
W razie takich samych wyników występujących w obrębie pierwszej trójki dogrywka na jednej trasie w wcześniej ustalonym terminie.
W razie nie stawienia się zawodnika na jednym lub więcej meczów – zawodnik wykluczony.

Jeśli takie coś by przeszło to wtedy wykupuje serwer 32 sloty i możemy się bawić.
ShaDDy
Emerytowany Admin

Organizacja turnieju?

Post by ShaDDy »

Przedstawże się porządnie - co to za strona? Jaki przybliżony termin startu, jakie nagrody? Skąd weźmiesz tyle tras o podanej długości (takich, aby nadawały się na turniej)? I pytanie najważniejsze - ile lat grasz w CS-a?

Server 32-slotowy - 32zł/m-c pod tym adresem.
luka
Rudy

Organizacja turnieju?

Post by luka »

hahaha shad, skąd wiesz, że odrazu cs? :P
ShaDDy
Emerytowany Admin

Organizacja turnieju?

Post by ShaDDy »

bo śmierdzi na kilometr... Ty nie wyczuwasz, bo sam napierdalasz w to... moje pytanie było całkiem poważne
mixaki
Doświadczony driver

Organizacja turnieju?

Post by mixaki »

Shad, ja też grywam a jakoś nie wyczułeś ;d
http://img263.imageshack.us/i/91127545.png/

konrad1998_98@o2.pl - to mój email

ŻEGNAJ NFS A PRECZ GNOMIE JEDEN!
maziarz
Zaczyna szaleć na ulicach

Organizacja turnieju?

Post by maziarz »

W każdym razie coś nowego.
Trasa nie musi mieć 10min , wystarczy dobry tech~1min i na 10 okrążeń.
XST!
arus1993
Samochodowy prawiczek

Organizacja turnieju?

Post by arus1993 »

W CS'a gram 5 lat w tym 2 w Source.
Co do 10min to chodzi mi o limit czasu trasy. Każdy robi tyle przejazdów ile zdąży, bo liczy się czas.
Przybliżony czas to ~sierpień
Nagrody jeszcze nie ustalone, gdyż nie wiem czy taki turniej ma sens - w tej sprawie właśnie tutaj piszę.
luka
Rudy

Organizacja turnieju?

Post by luka »

W sumie nie jest taki głupi pomysł, ale nie pasuje sobota :D

Musisz się też zająć organizacją, jeśli ma to wypalić, jak mówił shad, mapki, jakiś regulamin etc.
maziarz

Organizacja turnieju?

Post by maziarz »

Bez problemu powinno znaleźć się od 30-50 osób na turniej , lecz także nie można wykluczać większej ilości, wszystko zależy od formy i atraktyjności Cupa.
XST!
arus1993
Samochodowy prawiczek

Organizacja turnieju?

Post by arus1993 »

To napiszcie mi jeszcze gdzie można wykupić host do TM Forever. Jak zgarnę przynajmniej jednego sponsora to wykupuje serwer i ruszam z Cupem, jek było by duże zainteresowanie to będzie można taki turniej organizować raz na miesiąc/dwa.
misza0
Pirat drogowy

Organizacja turnieju?

Post by misza0 »

Najpierw opisz dokładnie zasady, od kiedy do kiedy będzie turniej. Inaczej nikt Ci nie powie, ze akurat w twoim zagra. Powód jest prosty, obecnie jest TmT, w którym gra większość polskich aktywnych teamów tech (o ile o takich trasach mowisz :P), potem mamy STC/NC, PL10, turnniej od gameburg indywidualny (kolejnosc przypadkowa), więc to musi być bardzo dobry turniej. Spokojnie wsyzstko zorganizuj, nie śpiesz się :P Był taki jeden turniej gdzie wszystko było dosyć szybko zrobione i skończył się, jak się skończył. Jeśli chodzi o serwer - mozesz wykupić tam gdzie zaproponował Shad, ale są tez rózne alternatywy :P http://letsrock.eu/cennik.html i FO2, ale nie pamiętam ich adresu (mają chyba najtansze serwery).

Dodatkoo, jak chcesz zrobić z mapami? Nowe mapy, czy jakieś z TMX? Mapy będą na serwie przez np. tydzien, gracze będą je trenili, a potem na meczu będą jezdzili je po 10 minut i kto lepszy czas zrobi, tak?
maziarz

Organizacja turnieju?

Post by maziarz »

FO obecnie nie hostuje ale podam stronkę ;)
http://fotm.pl/
XST!
arus1993
Samochodowy prawiczek

Organizacja turnieju?

Post by arus1993 »

O tym turnieju myślałem tak żeby każdy mógł w nim wystartować nawet ci co przy reklamie turnieju dowiedzą się co to TM.
Na serwerze były by wgrane np z 10 map i tak jak piszesz każdy by mógł wbić i trenować. Przychodzi 18.50 zbiórka na serwie, restart mapy o 19 i jedziemy z 3 losowymi. Ja cały Cup nagrywam i z filmiku wyciągam wyniki. Po każdym dniu aktualizacja wyników.
Mapy myślałem jakieś fajne z neta lub stansardowe.
Creative.
Doświadczony driver

Organizacja turnieju?

Post by Creative. »

Lub,poproś jakiegoś dobrego polskiego mappera aby zrobił mapki ;]
Like that !
Image

Image

Image

Ger?!
misza0
Pirat drogowy

Organizacja turnieju?

Post by misza0 »

Jeśli standardowe mapy nadeo, to turniej robi się bardziej dla innych graczy, bo są to mapy typu nadeo :) Jak chcesz to najprosciej zrobić nabór mapek, napisac nawet tutaj, ze potrzebujesz mapy, czy coś takiego :P
ShaDDy
Emerytowany Admin

Organizacja turnieju?

Post by ShaDDy »

No, za dużo CS-a, zdecydowanie. Standardowe mapki, podczas gdy mamy ich już prawie 300 tysięcy, nagrywanie filmu (?) zamiast zwykłych skrinów. I nadal nie otrzymałem linka do strony.

"Każda trasa po 10 min" - wcześniej miałem nadzieję, że chodzi o trasy tej długości. Byłoby nawet ciekawie zapieprzać powiedzmy godzinę na 7-10 minutowej trasie i dalsze założenia bez zmian - po 4 meczach wyłaniamy zwycięzcę
misza0
Pirat drogowy

Organizacja turnieju?

Post by misza0 »

Shad to zagraj sobie jakiś meczyk na mini RPG'ach :P
ShaDDy
Emerytowany Admin

Organizacja turnieju?

Post by ShaDDy »

RPG mnie nie kręci, prędzej Endurance ;)
Voytek
Jeździ konno

Organizacja turnieju?

Post by Voytek »

Dokładnie. Rzadko się zdarzają takie oryginalne turnieje, ze mapy maja po 5-10 minut (takie endurance). W ogole można pojechać po bandzie i grać na przykład rundy na 3 minutowych techach :D
JarOo

Organizacja turnieju?

Post by JarOo »

Jak wytrenowanie minutowej mapy na fest najlepszym zajmuje conajmniej 3 godzin to co będzie jak 10 map 5 minutowych.
Image
Image
Post Reply

Return to “Turnieje”