1 pytanie 1 odpowiedz - macie problem, piszcie tutaj
- Vanitas / Lexiu
- V.I.P.
Ma być "Vehicles" a nie "Vehicle".
Discord: vanitasss
X:\Documents and Settings\xxx\Moje dokumenty\TrackMania\Skins\Vehicles\StadiumCar

Nie bardzo wiem o co kaman. Nie buduję map, więc może coś mi umknęło. W pliku trasy nie ma pliku replay jako takiego, co najwyżej sekcja "ghost". Tyle że jest inaczej zbudowana niż plik z powtórką, więc nie do wykorzystania. Jedyne co mi przychodzi do głowy to podmiana jednego ducha\clipu na inny. Ewentualnie użycie go w innej trasie - też po podmianie. Samej podmiany nigdy nie robiłem, straszna kupa roboty. Zerowe szanse na trafienie danych o tej samej ilości bitów a co za tym idzie ręczna zmiana parametrów w pliku, jest ich tyle, że ja się na to nie piszę.|BQ|Lexiu wrote:jak wyciągnąć replaya z pliku mapy?
Chyba po prostu o to, żeby mając samą mapę, powstał Replay.Gbx 
Trafiłem?
Jak tak to jak jedziesz tą traske, to przy swoim nicku masz taki stoper.. Klikasz i.. TADAAMM!
Trafiłem?
Jak tak to jak jedziesz tą traske, to przy swoim nicku masz taki stoper.. Klikasz i.. TADAAMM!
- Vanitas / Lexiu
- V.I.P.
Blisko Toby, blisko. Tylko chodzi mi nie o mój przejazd, a o replay Author Time'a.Toby wrote: Jak tak to jak jedziesz tą traske, to przy swoim nicku masz taki stoper.. Klikasz i.. TADAAMM!
Discord: vanitasss
Do jakiego folderu wrzucić pobraną trasę? Mam TMUF i gdzie bym nie wrzucił to w grze nie mogę znaleźć jej.
Dokumenty > TrackMania > Tracks > Challanges > My Challanges.
Powinoo być ok, a nie masz przypisanego odnośnika .gbx do TM'ki? Po podwójnym kliknięciu trasa sama powinna ci się odpalić. Jeżeli ikonka mapki wyświetla Ci jako niewiadome rozszerzenie reinstalacja TrackManii powinna pomóc.
Powinoo być ok, a nie masz przypisanego odnośnika .gbx do TM'ki? Po podwójnym kliknięciu trasa sama powinna ci się odpalić. Jeżeli ikonka mapki wyświetla Ci jako niewiadome rozszerzenie reinstalacja TrackManii powinna pomóc.

Dzięki, wrzucałem do tamtego folderu ale w grze nigdzie nie było tej traski.
- michalecpl
- Jeździ konno
Czy jest jakiś sposób by odzyskać informacje o e-mailu który jest zapisany do danego profilu? (chodzi mi o adres)
warto zaznaczyć, że jeśli zrobiłeś tak jak ci napisali, to musisz, albo odświeżyć traski wyświetlane w trackmani, lub wyłączyć/włączyć grę.black13 wrote:Dzięki, wrzucałem do tamtego folderu ale w grze nigdzie nie było tej traski.
Jak sprawić, by skin nie był taki "odblaskowy", a bardziej matowy? :C
w edytorze przy każdym pędzlu bądź naklejce masz trzy wartości do ustawienia - rozmiar, przezroczystość i matowość. przesuń ten od matowości w prawo i voila.
Ale chodzi mi o skiny przez PS/Gimpa 
Z tego co pamiętam synu to za to odpowiedzialny jest chyba kanał alfa. Czarny=mat biały=metalik. Ale głowy nie dam bo dawno skina nie robiłem.
Za to odpowiada kanał alpha, czarna alpha - mat, biała - metalik, jak napisał Lewy. Poczytaj sobie tutorial od Pepera, aktualnie najlepszy tutorial o skinach do tm, znajdziesz też tam część o alphie: http://forum.rally-infernal.info/viewto ... =17&t=2572

@Lewy - Dzięki tato, bardzo mi pomogłeś <3
@Johnyyy - Też dzięki, ale chyba dam rade bez tego tutka
Ale oczywiście poczytam, no i przyda się na przyszłość
@ Luka - Dzięki
@Johnyyy - Też dzięki, ale chyba dam rade bez tego tutka
Ale oczywiście poczytam, no i przyda się na przyszłość
@ Luka - Dzięki
- crowmaster_13
- Pirat drogowy
Posiada ktoś w swoich zasobach plik Details.dds taki do obróbki? Mam takie Diffuse, że wybieram warstwę i zaznacza mi gdzie ona jest i co reprezentuje i może ma ktoś taki Details. A jak nikt nie ma to czy mógłby zrobić screen z PS/Gimpa/czegokolwiek i rozpisać gdzie coś jest? Koła, bieżnik i inne podstawy to wiem, ale np gdzie jest dolna część zwana przez niektórych dyfuzorem?
I jeszcze jedna sprawa. Do bolidu WDD 2o11 Details wziąłem z innego auta. Potem pozmieniałem co chciałem i mam delikatną zagwozdkę :/ Na 1/4 opony mam jakby drugi bieżnik. Znalazłem go w Gimpie, wkleiłem inny i dalej to widać. Niby mało ważne ale chciałbym mnie bolid idealny na 100% Albo może co tam wstawić? Takiego slicka jak w F1 czy jak?
I jeszcze jedna sprawa. Do bolidu WDD 2o11 Details wziąłem z innego auta. Potem pozmieniałem co chciałem i mam delikatną zagwozdkę :/ Na 1/4 opony mam jakby drugi bieżnik. Znalazłem go w Gimpie, wkleiłem inny i dalej to widać. Niby mało ważne ale chciałbym mnie bolid idealny na 100% Albo może co tam wstawić? Takiego slicka jak w F1 czy jak?

C13
kto oprócz taxi i thundera(
) hostuje servery jeszcze?
z PL ice z PS mam u niego jeden serwer