1 pytanie 1 odpowiedz - macie problem, piszcie tutaj
napisz do mnie na gg to omówimy to szerzej i Ci pomogęcrowmaster_13 wrote:Posiada ktoś w swoich zasobach plik Details.dds taki do obróbki? Mam takie Diffuse, że wybieram warstwę i zaznacza mi gdzie ona jest i co reprezentuje i może ma ktoś taki Details. A jak nikt nie ma to czy mógłby zrobić screen z PS/Gimpa/czegokolwiek i rozpisać gdzie coś jest? Koła, bieżnik i inne podstawy to wiem, ale np gdzie jest dolna część zwana przez niektórych dyfuzorem?
I jeszcze jedna sprawa. Do bolidu WDD 2o11 Details wziąłem z innego auta. Potem pozmieniałem co chciałem i mam delikatną zagwozdkę :/ Na 1/4 opony mam jakby drugi bieżnik. Znalazłem go w Gimpie, wkleiłem inny i dalej to widać. Niby mało ważne ale chciałbym mnie bolid idealny na 100% Albo może co tam wstawić? Takiego slicka jak w F1 czy jak?
- pati080199
- Samochodowy prawiczek
Problem
Co mam zrobić kiedy zostałem dodany do czarnej listy ??
To zależy czy czasami na tym serwerze nie narozrabiałeś. Jeżeli zostałeś zbanowany przypadkowo albo zostałeś zagłosowany ponieważ oszukiwałeś lecz nie zrobiłeś tego naprawdę itd. itp... poproś admina, by Cię z tej listy zdjął. Kontaktu do niego musisz poszukać sam 
BTW, nie twórz tematu z tym samym pytaniem bo do tego jest właściwy topic.
BTW, nie twórz tematu z tym samym pytaniem bo do tego jest właściwy topic.
gdzie znajdę plugin z linkiem
?
i jak się wstawia loadscreena?
i 3. kto się bawi w grafikę w sensie robienie bannera dla teamu
?
i jak się wstawia loadscreena?
i 3. kto się bawi w grafikę w sensie robienie bannera dla teamu
Loadscreen wrzuca się poprzez FTP na serwer trackmanii w odpowiedni folder (nie wiem jaki). Do tego musi on mieć odpowiednie wymiary. Grafiki robi wiele osób, ale nie każdy ma czas i ochotę robić to za darmo. Popytaj, może ktoś się skusi. Co do pluginów to poszukaj w necie lub popytaj Pery'ego, Ice'a lub kogoś kto majstruje przy serwerach.

Mam dosyć ciekawy problem - nie mogę połączyć się z serwerem globalnym TM... Wczoraj jeszcze łączyłem się normalnie, dzisiaj wyskakuje mi błąd połączenia (ten zwykły, nie żaden numerowany). Bawiłem się dzisiaj VPNem i proxy, co by pograć w BFa 3 przedpremierowo, ale potem wszystkie ustawienia powróciły do stanu sprzed zabawy. Próbowałem restartować kompa, jak i router. Oba resety bez skutku. Nie wiem, czy to siedzi gdzieś głębiej w komputerze, czy na routerze. Nie wiem, więc pytam się was, drodzy TMPLowicze 
Jak ktoś jeszcze by potrzebował specyfikacji komputera:
http://www.ceneo.pl/4901957s
Jak ktoś jeszcze by potrzebował specyfikacji komputera:
http://www.ceneo.pl/4901957s
Co zrobić, by zachować konto nations przy przesiadce na united forever? Zainstalowałem właśnie tmuf i po włączeniu wyskakuje monit:

Nie wiem czy wpisac, czy nie, zeby nie stracic tamtego konta czasem... Nie zauwazylem zadnej opcji "mam już konto" czy coś w ten desen.

Nie wiem czy wpisac, czy nie, zeby nie stracic tamtego konta czasem... Nie zauwazylem zadnej opcji "mam już konto" czy coś w ten desen.

gwclan.fora.pl
Wprowadzając klucz,konto nations automatycznie przemienia się w konto united,konta nie stracisz wszystkie dane zachowasz.
Tak, tylko ja nie chce wpisac klucza w wersji nations, tylko swiezo zainstalowanej tmuf, by miec wszystkie mapki itp... także to sa w zasadzie 2 oddzielne gry...

gwclan.fora.pl
Wpisując klucz na koncie nations automatycznie przechodzi w wersję united,gdyż TMNF to okrojona wersja TMUF,więc będziesz miał wszystkie mapki itp,więc jest to jedna i ta sama gra.
Nie bylbym tego taki pewien:
Nations - 713 MB
UF - 1,65 GB
Folder nations nie ma innych lokacji procz stadiuma itp, a nie sadze zeby gra potem coś dociagala, chcialbym miec po prostu pelna wersje z wszystkimi defaultowymi mapkami dla 1 gracza, zachowujac konto z nations. Spotkalem się z opinia, ze wlasnie gdy wpisze się klucz do nations, nie mamy potem tych rzeczy. Pewnie jestem natretny, ale jak już coś robię, to chce to zrobić porzadnie;p
Nations - 713 MB
UF - 1,65 GB
Folder nations nie ma innych lokacji procz stadiuma itp, a nie sadze zeby gra potem coś dociagala, chcialbym miec po prostu pelna wersje z wszystkimi defaultowymi mapkami dla 1 gracza, zachowujac konto z nations. Spotkalem się z opinia, ze wlasnie gdy wpisze się klucz do nations, nie mamy potem tych rzeczy. Pewnie jestem natretny, ale jak już coś robię, to chce to zrobić porzadnie;p

gwclan.fora.pl
Rozumiem,sam miałem taki sam problem jak przenosiłem się z TMNF na TMUF zrobiłem to co ci powiedziałem i nie maiłem żadnego problemu,wszystko było.
oczywiście, że mamy potem te rzeczy.
Nations jest okrojoną wersją, okrojoną do jednego środowiska i jednego trybu gry. Gdy wpiszesz klucz United (ale już w grze, nie w tym momencie co ty masz) to zachowujesz WSZYSTKO co miałeś, plus dostajesz dostęp do rzeczy United (3 nowe tryby gry, 6 środowisk). Nic ci się nie usunie, a jeśli się boisz, że może się tak stać, to przed wpisaniem klucza skopiuj folder "TrackMania" z Moich Dokumentów, a po wpisaniu wklej go tam.
Nations jest okrojoną wersją, okrojoną do jednego środowiska i jednego trybu gry. Gdy wpiszesz klucz United (ale już w grze, nie w tym momencie co ty masz) to zachowujesz WSZYSTKO co miałeś, plus dostajesz dostęp do rzeczy United (3 nowe tryby gry, 6 środowisk). Nic ci się nie usunie, a jeśli się boisz, że może się tak stać, to przed wpisaniem klucza skopiuj folder "TrackMania" z Moich Dokumentów, a po wpisaniu wklej go tam.
Okej, po problemie, wpisalem klucz na tmuf, potem wyskoczyla opcja "mam już konto", podalem dane i się ładnie zsychronizowalo. dzięki tak czy inaczej 

gwclan.fora.pl
- złozi
- Junior ujeżdżacz
Media Tracker
Można zrobić tak, aby wyrenderować film tylko w wyznaczonym przedziale czasu?
Można zrobić tak, aby wyrenderować film tylko w wyznaczonym przedziale czasu?
najprościej jest chyba wyciąć to co chcesz i zapisać powtorke. Jak ją otworzysz powinno być tylko to co zostaiwłeś, a potem wystarczy tylko zrenderować.
- złozi
- Junior ujeżdżacz
Wyciąć, ale gdzie, i w jaki sposób.
edytor powtórek, ustawiasz kamerkę w okresie czasu który cię interesuje. i zapisujesz. najlepiej inaczej

]