Potrzebna mi pomoc.
Siostra przywiezie mi laptopa na Święta celem zamiany Visty na Win7. Tam gdzie obecnie mieszka korzysta z usług jakiejś prywatnej firmy, ma pociągnięty kabel do mieszkania, tam router i do lapka już bez przewodów. Jak wgram jej nowy system to pewnie trzeba będzie to na nowo porobić ustawienia. Nie wiem czy ma ustawione na automat czy trzeba wszystko ręcznie wprowadzać dlatego pytam.
Gdzie w Viście sprawdzić i gdzie potem w 7 wpisać ustawienia aby miała internet w miejscu zamieszkania? Pewnie da się to jakoś załatwić a zawsze lepiej najpierw samemu pokombinować zamiast wołać fachowców.
Dzięki.
Internet w laptopie
- crowmaster_13
- Pirat drogowy
Internet w laptopie
Najważniejszym jest sterownik do WIFI
i krótki instruktaż jak podłączyć się do sieci znając hasło. Bo domniemam, że jest ustawione i Twoja siostra ma je gdzieś zapisane. Bo co tam ustawiać
, włączasz menedżera WIFI i klikasz na wykrytą sieć. Następnie wpisujesz hasło i w 99% przypadków jest po temacie.
Internet w laptopie
A jeśli chodzi Ci o to, o co mi się wydaje, że Ci chodzi, to połączenie automatyczne z wybraną siecią jako "ta pierwsza":
Centrum sieci i udostępniania (przez panel sieci obok zegarka na pasku zadań)> Zarządzaj sieciami bezprzewodowymi - tam się już bawisz, która ma być preferowana.
A resztę wytłumaczył Crow: łączysz z siecią i nie ma najmniejszych problemów, o ile sterownik masz
Centrum sieci i udostępniania (przez panel sieci obok zegarka na pasku zadań)> Zarządzaj sieciami bezprzewodowymi - tam się już bawisz, która ma być preferowana.
A resztę wytłumaczył Crow: łączysz z siecią i nie ma najmniejszych problemów, o ile sterownik masz