[wideo poradnik] GPS do TM

Poradniki i tutoriale własne oraz tłumaczone
Post Reply
gaget3
Jeździ konno

Post by gaget3 »

tmpl://www.youtube.com/watch?v=ulgx3eWaEu0
http://www.youtube.com/watch?v=ulgx3eWaEu0
Chcę wam przedstawić poradnik, który przedstawia jak zrobić gps do tm. Poradnik był już kiedyś zrobiony w formie tekstowej jak i wideo poradnik. Niestety poradnik wideo był kiepskiej jakości więc postanowilem zrobić nowy wideo poradnik o niebo lepszej jakości.
Last edited by gaget3 on 06 January 2012, 20:52, edited 4 times in total.
Cezar
Pedo

Post by Cezar »

Popraw link :)
gaget3
Jeździ konno

Post by gaget3 »

Zauważyłem że zły dałem. Już poprawiony.
luka
Rudy

Post by luka »

Popraw jeszcze, zamiast http daj tmpl, to se obejrzymy bez wchodzenia na youtube.
Image

Image
Image
Ścierens
Zaczyna szaleć na ulicach

Post by Ścierens »

Można dodać do takiego GPS'a (w trakcie jego aktywowania i fazy końcowej) np rozjaśnienie jednakże nie jest to wymagane.
Kolejną rzeczą jaką można zrobić jest np podkręcenie kontrastu na maksa lub czarno biały efekt ale to wymaga trochę orientacji w mediatrackerze.

Moimi ulubionym GPS'em jest taki gdzie można zmieniać kamerę ale sam nie wiem do końca jak to zrobić ale efekt jest powalający.
Image
Image
gaget3
Jeździ konno

Post by gaget3 »

Ja zrobiłem ten poradnik tylko po to jak łatwo można zrobić gps do tm.
permarc
Doświadczony driver

Post by permarc »

wkurwiłem się jak przez 50 sek zastanawiałeś się jakim elementem zacząć trasę i kręciłeś myszka po ekranie zamiast przejść do rzeczy. Nie można było tego wyciąć? Pewnie jak bym sam nie wiedział jak robić GPSa w MT to z twojego poradnika bym się tego nie nauczył za chiny ludowe. Motałeś się jak dziecko we mgle, niby chciałeś pokazać ze coś potrafisz zrobić ale tak zaśmierdziało amatorka ze aż ciężko się to ogląda. 70 % filmu to twoje motanie się myszka po ekranie, miałem takie wrażenie oglądając ten film ze sam nie wiesz co robisz. Zrobił bym bardziej treściwy poradnik od twojego i trwał by max 3 minuty.

//edit
Spać nie mogę wiec jak pisałem tak zrobiłem :D

tmpl://www.youtube.com/watch?v=alhM1muFMhI
Image
Image]
gaget3
Jeździ konno

Post by gaget3 »

Nie mówiłem że to jest mój geniusz, bo nie jest. Zrobiłem jak umiałem i nie musisz zaraz wszystkich krytykować pery, bo chyba nie o to chodzi.
Robot
Pirat drogowy

Post by Robot »

g*wno a nie poradnik...

Zgadzam się z perym. On to zrobił dużo lepiej zaoszczędzając 7 min cennego czasu :) Gagaget proszę następnym razem zapoznaj się z podstawami WMM (zakładam że w nim robiłeś poradnik) jak wycinanie scen z klipu oraz edycją napisów. Krótkie info na temat renderingu też by ci się przydało.

Rozumie że to twój 1 klip video, nie rozumie czemu musi to być akurat poradnik przeznaczony dla masy ludzi ;p Jak się uczysz robić filmiki to niech ktoś prywatnie je pierw oceni.
savier
Zaczyna szaleć na ulicach

Post by savier »

drugi gps poradnik lepszy, i miał muzykę ;D (pierwszy po włączaniu gry wyłączyłem ;p)
gaget3
Jeździ konno

Post by gaget3 »

Zrobiłem nowy poradnik, który jest lepszy. Nie trwa ponad 9 min tylko jakieś 3. Poprzedni to była porażka.
Post Reply

Return to “Poradniki”