PL4 ?
PL4 ?
a ja pi***olę emocje liczy się ilość meczów im więcej tym lepiej i chce zagrać z każdym a nie tylko z wybranymi klanami, chcecie emocji to się umówcie na mecz miedzy sobą i wtedy będziecie wiedzieć kto jest najlepszy
jakub: "u nas tshirty sa za darmo"
PL4 ?
omg... bulet mecze będą każy z każdym ale im chodzi o ustalenie terminów meczów i żeby te 3 klany grały na końcu mecze bo są uważane za te troszke lepsze i zazwyczaj te bardziej widowiskowe mecze ustawia się na koniec
PL4 ?
poważnie no nie gadaj :shock:
dobra już nic nie pisze . pozdrawiam mistrzów
teraz zostanę wydziedziczony jak 2f2f

btw, troszkę dystansu do tego co ja pisze dzisiaj bo jestem przed miesiączką i sami wiecie jak to jest
przepraszam
dobra już nic nie pisze . pozdrawiam mistrzów
teraz zostanę wydziedziczony jak 2f2f
btw, troszkę dystansu do tego co ja pisze dzisiaj bo jestem przed miesiączką i sami wiecie jak to jest
przepraszam
jakub: "u nas tshirty sa za darmo"
PL4 ?
ale w lidze wszystko jest mozliwe nawet njamocniejsze druzyny moga się spotkac wygra najbardziej wyrownana drużyna nie?;D

PL4 ?
ludzie, spox.
ja nie powiedzialem, ze inne teamy nie maja szansy.
po pierwsze napisalem, ze sa to "prawdopodobnie" ci 3 najmocniejsze teamy, a po drugie to co napisalem wcale nie jest szkodliwe dla "slabszych" teamów.
w ligach tak poprostu się robi, ze te niby najmocnieksze teamy się spotykaja na koniec, zeby było intereseujace jak najdluzej.
przeciesz to nie znaczy automatycznie, ze te teamy wygraja reszte swoich meczow. chodzi tylko o to, zeby teoretycznie jak najdluzej nie było wiadomo, kto wygra lige, i zeby az do ostatniej rundy byla jakas presja.
tak samo, aby jeszcze byla szansa dla kazdego teamu, powalczyc o chociaż jedno mieisce w tabeli, powinno się jak najbardzej na ostatni dzień rozgrywek dac pojedynki jak najbardziej rownych teamów.
np. jest to "prawdopodobne" (nie pewne), ze GT i xp na ostatni dzień ligi
będę blisko w tabeli. wiec ustawia się na poczatku, zeby taki pojedynek GT vs xp się odbyl jak najbardziej pod koniec ligi.
jeszcze raz powtarzam, ze nikogo nie chciałem obrazic, i wcale nie mysle, ze #pS, EM i [POL] musza wygrac wszystkie swoje mecze z innymi teamami. chciałem tylko napisac, coś tam o robieniu takiego planu rozgrywek, bo kiedyś się bardzo takimi rzeczami interesowalem w pilce noznej.
ja nie powiedzialem, ze inne teamy nie maja szansy.
po pierwsze napisalem, ze sa to "prawdopodobnie" ci 3 najmocniejsze teamy, a po drugie to co napisalem wcale nie jest szkodliwe dla "slabszych" teamów.
w ligach tak poprostu się robi, ze te niby najmocnieksze teamy się spotykaja na koniec, zeby było intereseujace jak najdluzej.
przeciesz to nie znaczy automatycznie, ze te teamy wygraja reszte swoich meczow. chodzi tylko o to, zeby teoretycznie jak najdluzej nie było wiadomo, kto wygra lige, i zeby az do ostatniej rundy byla jakas presja.
tak samo, aby jeszcze byla szansa dla kazdego teamu, powalczyc o chociaż jedno mieisce w tabeli, powinno się jak najbardzej na ostatni dzień rozgrywek dac pojedynki jak najbardziej rownych teamów.
np. jest to "prawdopodobne" (nie pewne), ze GT i xp na ostatni dzień ligi
będę blisko w tabeli. wiec ustawia się na poczatku, zeby taki pojedynek GT vs xp się odbyl jak najbardziej pod koniec ligi.
jeszcze raz powtarzam, ze nikogo nie chciałem obrazic, i wcale nie mysle, ze #pS, EM i [POL] musza wygrac wszystkie swoje mecze z innymi teamami. chciałem tylko napisac, coś tam o robieniu takiego planu rozgrywek, bo kiedyś się bardzo takimi rzeczami interesowalem w pilce noznej.
PL4 ?
EDIT://
Wiem że każdy by chciał grać jak najwięcej spotkań, ale liga nie może trwać nie skończenie. Np. sponsorzy, którzy hostują serwery będą mieli przez to ogromne wydatki, zrozumcie takich ludzi.
Jeżeli tak bardzo chcecie można zrobić np. 2 grupy po 6/8 drużyn wtedy będzie więcej meczów do rozegrania. Oczywiście mecze każdy z każdym. wychodzą wtedy 2 drużyny można się uprzeć i nawet 4 drużyny mogą awansować. Takie moje zdanie.
Czekam na pozytywną krytyke
Wiem że każdy by chciał grać jak najwięcej spotkań, ale liga nie może trwać nie skończenie. Np. sponsorzy, którzy hostują serwery będą mieli przez to ogromne wydatki, zrozumcie takich ludzi.
Jeżeli tak bardzo chcecie można zrobić np. 2 grupy po 6/8 drużyn wtedy będzie więcej meczów do rozegrania. Oczywiście mecze każdy z każdym. wychodzą wtedy 2 drużyny można się uprzeć i nawet 4 drużyny mogą awansować. Takie moje zdanie.
Czekam na pozytywną krytyke
Last edited by Daz on 10 July 2007, 12:15, edited 1 time in total.
PL4 ?
każdy vs. każdy i bez pierdolenia będzie fajnie ^^bulet wrote: ...ja chce zagrać ze wszystkimi w tej edycji dla tego mnie ten system nie pasuje...
Bulet <żółwik> ^^ Poprostu każdy vs. każdy jest najlepiej biaaaatches!
PL4 ?
jacy sponsorzy? przeciesz samemu stawiamy serwery.Wiem że każdy by chciał grać jak najwięcej spotkań, ale liga nie może trwać nie skończenie. Np. sponsorzy, którzy hostują serwery będą mieli przez to ogromne wydatki, zrozumcie takich ludzi.
a tak ogolnie, jakie koszty?
serwer z 10 slotami (wiecej jest nie potrzebne na ta lige) postawic na 2 miesiace kosztuje może 80 zlotych.
nawet jakby "sponsor" postawil 5 serwerow takich, było by to 400 zlotych na 2 miesiace, a to jest bardzo mało, jak na "sponsoring" jedynej polskiej ligi tm.
daz, fajnie, ze się angazujesz, ale takie dyskusie o formie rozgrywek już mielismy 100 razy.
gramy każdy vs każdy.
Last edited by Jakub on 10 July 2007, 21:02, edited 1 time in total.
PL4 ?
bardzo się ciesze i jestem tej stronie strasznie ciekawy.
fajnie, ze się angazujesz, mysle, ze dobrze to zalatwisz.
nie ma potrzeby na mnie mowic szef (bo nie jestem).
tu nie chodci o to kto jest szefem, ale zeby promowac tm, no nie?
fajnie, ze się angazujesz, mysle, ze dobrze to zalatwisz.
nie ma potrzeby na mnie mowic szef (bo nie jestem).
tu nie chodci o to kto jest szefem, ale zeby promowac tm, no nie?
PL4 ?
narazie zapisanych z tego co widzę jest 10. http://www.morolo.webpark.pl/index1.htmlRaDuS wrote:każdy vs każdy i będzie genialnie! btw ile jest drużyn?

PL4 ?
NIe dopisuje bo będą dopisane na nowej stronie tworzonej przez yarda PZ i FBn sa przyjeci.
Co do systemu to ja uwazam ze jakos tych sponsorow trzeba zachecic, nie warto czekac z załozonymi rekami na cud.
Wydaje mi się ze 12 to już bardzo duza liczba drużyn i lepiej byloby to podzielic na dwie grupy i zrobić potem polfinaly i finał. No ale jak nikt nie popiera mojej decyzji to cóż...
Co do systemu to ja uwazam ze jakos tych sponsorow trzeba zachecic, nie warto czekac z załozonymi rekami na cud.
Wydaje mi się ze 12 to już bardzo duza liczba drużyn i lepiej byloby to podzielic na dwie grupy i zrobić potem polfinaly i finał. No ale jak nikt nie popiera mojej decyzji to cóż...
*... i wszystko jasne.
PL4 ?
Mnie też ta propozycja się podoba, 12 drużyn to naprawdę dużo, ale jeszcze poczekajmy może ktos się jeszcze zgłosimor_olo wrote:Wydaje mi się ze 12 to już bardzo duza liczba drużyn i lepiej byloby to podzielic na dwie grupy i zrobić potem polfinaly i finał. No ale jak nikt nie popiera mojej decyzji to cóż...
PL4 ?
ja chce grać z każdym żeby naprawdę się okazało kto ejst najlepszy !! zresztą nie grałem nigdy np. z [POL], dawno nie miałem okazji grać z FM i GT i te nowe klany...chce grać z każdym a nie znowu połowa klanów mnie ominie :/ jestem nadal za ligą !!
Peace 4 all