I-Doser i inne synchronizatory

Czyli dyskusja o wszystkim i o niczym ;)
Vanitas / Lexiu
V.I.P.

Post by Vanitas / Lexiu »

Quick Happy działa na mnie niezawodnie, nie dostaję nagłego ataku zwały, ale po prostu poprawia mi się humor i jestem jakby weselszy :>

W nocy zrobiłem sobie rundę do czwartej rano z dosami, co było błędem. A to mi się zachciało Ecstacy, a to halucynogennego DMT, a to świadomych snów i tak nic z tego nie wyszło. Jedyne co do końca przesłuchałem to Orgasm (Long Hit), obiecujące pierwsze 15min (takie tiki i skurcze mięśni, fajne), reszta 35min nudy, zero.

Dzisiaj wieczór coś popróbuję.
Discord: vanitasss
złozi
Junior ujeżdżacz

Post by złozi »

Chyba nie ma sensu słuchać jednego dosa za drugim, tak nie podziała. Dziś mam chętkę na Out Of Body, zobaczymy co z tego wyjdzie :)
Winiacz
Pirat drogowy

Post by Winiacz »

Załączyłem game enchancer, i włączam cs'a.
Zobaczymy.
Image
złozi
Junior ujeżdżacz

Post by złozi »

Czas na Out of Body. Ściągam i za chwilę postaram się odpłynąć. Lęk niesamowity :)

btw. tak się zastanawiam, czy takie zróżnicowane dźwięki, z takimi częstotliwościami, przy takim ciągłym (mam na myśli 30min) słuchaniu, nie powoduje żadnych problemów ze słuchem?
Winiacz
Pirat drogowy

Post by Winiacz »

Fakt, jedna akcja z awp byla niezla, ale ogolem to chujowizna jakaś a nie pomoc w graniu. w dodatku mi zimno.
Image
Vanitas / Lexiu
V.I.P.

Mi GameEnhancer Shooter w CoDzie też niewiele dał, poza nieco skróconym czasem reakcji. Grałem po odsłuchaniu całego dosa.

Ozzy - dopóki trzymasz decybele (IMO do 90dB, chyba ze ktoś lubi mózgotrzep do na 110dB można wjebać, ja słucham dość cicho, 30-50dB) na rozsądnym poziomie to absolutnie nic ci nie będzie :)

PS Dzięki modom
Kiciak
Lubi ostrą jazdę

Post by Kiciak »

ej Winiacz, granie w cs'a + gamecostam jednoczesnie to chyba zly pomysl, nie przeszkadzaly ci dzwieki dose'a w nasluchiwaniu przeciwnikow?
w ogole mialem wczoraj sluchac ale zajalem się czyms innym i zapomnialem xD dziś mi się nie chce za bardzo bo zmeczony jestem i pewnie po 2 min bym spal.
Image
Image
Image
Vanitas / Lexiu
V.I.P.

To może spróbuj coś pobudzającego? :>
Kiciak
Lubi ostrą jazdę

Post by Kiciak »

nie serio, czuje jak oczy mi się same zamykaja, zaden dose tu nie pomozetymbardziej jak już wspomnialem dosy nie zawsze na mnie dzialaja) wiec chyba bez sensu
Image
Image
Image
Vanitas / Lexiu
V.I.P.

Jak chcesz, dla mnie takie zmęczenie to by była dobra okazja do przetestowania Energizera albo czegoś w tym stylu. Ino teraz sesja, nudzę się i jeszcze taki tydzień nicnierobienia :D Nie ma się gdzie zmęczyć/zmulić,
Winiacz
Pirat drogowy

Post by Winiacz »

Nie mówiłem że słucham i gram jednocześnie
Image
Vanitas / Lexiu
V.I.P.

Załączyłem game enchancer, i włączam cs'a.
Trolololol
złozi
Junior ujeżdżacz

Post by złozi »

n1

jestem po OOB. Po rozłożeniu się na krześle, zamknąłem oczy. Przez ponad płowe dose'a, powieki drgały, lewa ręka zdrętwiała. Teraz się zastanawiam czym było to spowodowane. Myślę, że powieki drgały od, nie oszukujmy się, strachu..."co będzie". Z reką nie wiem, leżała identycznie jak prawa.

Tym razem spokojniej. W jednej chwili czułem, jakby coś delikatnie odrywało całe ciało w górę. TO była tylko chwilka, możliwe, że byłem na granicy snu z rzeczywistością. Następnie nie działo się nic specjalnego.

Jak to jest LExiu, Ty się na tym znasz, bądź mym mentorem. Trzeba zapaść w sen, czy być na tej właśnie granicy, której trzeba się wyuczyć w pewien sposób?
Vanitas / Lexiu
V.I.P.

Ech, Orgasm nie zastąpi ręki, Alcohol wódki, LucidDream nie gwarantuje świadomego snu ani dose Out of Body nie wprawi cię w prawdziwy sen OoBE.

Rękę pewnie objął paraliż przysenny, normalne w fazie delta/theta. Jakbyś był w łóżku i w pozycji leżącej, bardzo prawdopodobne jest że by to poszło dalej. To odrywanie ciała to też kolejna faza zasypiania, znak że się wchodzi w fazę nREM IV, ostatnia faza przed marzeniami sennymi. Może jakbyś tak dłużej posiedział nad tym, a po dosie jeszcze poleżał w takim bezruchu i próbował świadomie wejsć w sen, to by się udało.
Nikita
Jeździ konno

Post by Nikita »

kiedyś coś o tym slyszalem, ale jakos bardzo sceptycznie podchodze do takich rzeczy, znaczy się jak dla mnie takie coś to sciema :S próbowałem, co prawda chwile i nic, ale może za krotko, może jestem niepodatny, nie wiem :D
Jednak chetnie sprobuje kolejny raz, bo przeciez nic nie strace, a może jednak "coś" poczuje :mrgreen: Dlatego chciałem się tylko zapytac, bo macie wieksze doswiadczenie z tym, a mianowicie czy musze sciagac program i w tym odpalac czy mogę sciagnac mp3-jki i normalnie przez winampa, z odtwarzacza mp3 czy komy? Jest jakas roznica w jakosci czy to obojetne? <poklon>
złozi
Junior ujeżdżacz

Post by złozi »

Powstała taka strona jak idser.pl na której możesz ściagnąć gotowe mp3, nie trzeba ściągać żadnego programu.

Najlepiej słuchać w słuchawkach, w miejscu aby Ci było wygodnie, pisząc kolokwialnie, masz się rozjebać jak żaba na liściu i skupić się na słuchaniu.
Vanitas / Lexiu
V.I.P.

@Up
Idoser.pl

@Upx2
Co prawda kompresja do formatu mp3 jest stratna (cóż poradzić, taki format, jełopy nie znają chyba OGG Vobis), ale niespecjalnie zakłóca działanie dosów. Jak mają zadziałać to zadziałają.

PS Dzisiaj biorę coś halucynogennego xD
Ścierens
Zaczyna szaleć na ulicach

Post by Ścierens »

Chyba sam zacznę słucham dose'ów, jak tutaj o tym piszecie brzmi
przekonywująco, daj znać jak Ci poszło z omamami. ;)
Image
Image
Winiacz
Pirat drogowy

Post by Winiacz »

włączałem po kolei, po prostu źle posta napisałem.
Widocznie na ludzi chorych psychicznie to tak nie działa.
Image
Vanitas / Lexiu
V.I.P.

DMT nie zadziałało ani trochę. Może dlatego że to dość słaby dose.

Edit

Jestem po Tripie, zero efektu. A szkoda, bardzo liczyłem na tego dosa :(
Post Reply

Return to “Off-Topic”