Zabawa - Oceń utwór.
Zabawa - Oceń utwór.
takie średnio bangierowe, ale lubie Tinie Tempaha xd
7,5/10
tmpl://www.youtube.com/watch?v=sY2hm-vrpBY
7,5/10
tmpl://www.youtube.com/watch?v=sY2hm-vrpBY
Zabawa - Oceń utwór.
beka w ch** z tego xDD
7/10 za przesłanie "napijmy się gorzoły"
tmpl://www.youtube.com/watch?v=zd2dQclNYVc
polecam porównać z kawałkiem Pyskatego, bo BRO zajebał od niego koncepcje na kawałek bo podobny w ch** xd
tmpl://www.youtube.com/watch?v=m5GlRyHoTSo
7/10 za przesłanie "napijmy się gorzoły"
tmpl://www.youtube.com/watch?v=zd2dQclNYVc
polecam porównać z kawałkiem Pyskatego, bo BRO zajebał od niego koncepcje na kawałek bo podobny w ch** xd
tmpl://www.youtube.com/watch?v=m5GlRyHoTSo
Zabawa - Oceń utwór.
pierwszy 4/10
drugi 0/10
Pierwszy o niebo lepszy, ale i tak rap oprócz disco i popu najgorzej wychodzi Polakom, co zresztą słychać w większości proponowanych przez was utworów (głównie chodzi o bit, bo niektóre teksty mają niezłe).Szczególnie luka i toby jarają się pedalstwem. Ale cóż, lubią.
tmpl://www.youtube.com/watch?v=JRLl2yVrJzE
drugi 0/10
Pierwszy o niebo lepszy, ale i tak rap oprócz disco i popu najgorzej wychodzi Polakom, co zresztą słychać w większości proponowanych przez was utworów (głównie chodzi o bit, bo niektóre teksty mają niezłe).Szczególnie luka i toby jarają się pedalstwem. Ale cóż, lubią.
tmpl://www.youtube.com/watch?v=JRLl2yVrJzE
Last edited by Abszt on 01 March 2012, 22:23, edited 1 time in total.
Zabawa - Oceń utwór.
Muzyka bez słów ma większą moc i bardziej porusza niż ta ze słowami. Trzeba tylko umiec słuchać.luka wrote:nie no, lepiej się jarać muzyką z gier bez przesłania
Nic do was nie piję, bo słuchac sobie możecie czego tylko chcecie, ale po prostu wiekszość (nie wszytskie) numery które sa wyżej sa wg mnie słabe...
Zabawa - Oceń utwór.
Według mnie o gustach się nie dyskutuje, bo ja np. nie mogę sobie wyobrazić jak mozna słuchać muzyki z gier, ty nie wyobrażasz sobie jak można słuchać rapu, rozumiem, ale tekst "Szczególnie luka i toby jarają się pedlastwem" jest zbędny skoro nie chcesz tutaj dyskutować. Jeżeli rap jest pedalstwem to czym jest muzyka z gier? Jakimś gównem dla nolife'ów ? Sorry za określenie, wcale tak nie uważam, ale idąc twoim tokiem myślenia taka definicja może tu pasować.
Zabawa - Oceń utwór.
Tamto wyrażenie odnosiło się do pustych słów, które padaja z ust tych raperów. Deklaracje bez pokrycia. Przykładowo w wielu ich 'utworach' pitolą o ludziach ulicy, ich domach jak to im źle a pomimo tego mają drogie ciuchy, ciepła wodę, w zimię nie marzną (bo na wzór niektórych zagranicznych raperów w domu tez w kurtałkach chodza
). Owszem w metalu, punku tez takich deklaracji, opowiastek o cięzkim życiu można znaleźć dużo, ale to rap zdominował ten hipokrytyczny temat. Dlatego to jest też między innymi takie ciotowate wg mnie.
Muzyka z gier już od dawna nie różni się od tej z filmów. Wiele soundtracków to świetne melodie, ocierające się o arcydzieła mistrzów jak Mozart czy Chopin. Wiem, ze sobie nie wyobrażasz jak w ogóle mozna słuchac innej muzyki niż rap, bo widac to po twoich ocenach utworów, które nie są hh. Ty potrzebujesz w muzyce przesłania za pomocą słów (skoro ważny jest tak przekaz to dlaczego nie czytasz tak wielu fajnych książek?:P) mi wystarczy muzyka.
Muzyka z gier już od dawna nie różni się od tej z filmów. Wiele soundtracków to świetne melodie, ocierające się o arcydzieła mistrzów jak Mozart czy Chopin. Wiem, ze sobie nie wyobrażasz jak w ogóle mozna słuchac innej muzyki niż rap, bo widac to po twoich ocenach utworów, które nie są hh. Ty potrzebujesz w muzyce przesłania za pomocą słów (skoro ważny jest tak przekaz to dlaczego nie czytasz tak wielu fajnych książek?:P) mi wystarczy muzyka.
Zabawa - Oceń utwór.
Zacznijmy od tego, że nie zatrzymuje się na jednym gatunku muzycznym jakim jest rap. Druga sprawa.. skąd możesz wiedzieć o czym "pitolą" raperzy, skoro rapu nie słuchasz. Przykładowo oceniłeś 2 piosenki powyżej, które nie są o "lludziach ulicy, ich domach jak to im źle a pomimo tego mają drogie ciuchy, ciepła wodę, w zimię nie marzną", nie widze w tych kawałkach związku z tym co napisałeś. Mówisz w "wielu ich utworach", przyznam się, że są utwory o ulicy etc. ale nie wydaje mi się, żeby to była większość, takie teksty sprzedawały się dekade temu, mało tego jest dziś, chyba, że jakieś małolaty się bawią w rap, to zazwyczaj zaczynają od takich "opowieści z bloku" . Dla mnie muzyka gier jest ciotowata, bez urazy, ale każdy słucha takiej muzyki jaką lubi. A co do przesłania, lubie słuchać piosenki, która jest o czymś i daje dużo do myślenia ( są takie utwory hip hopowe, uwierz mi ). A skąd możesz wiedzieć, że książek nie czytam ?
Peace ..
Zabawa - Oceń utwór.
Polskiego rapu się nasłuchałem gdy mieszkałem z panną, która na okrągło słuchała Peerzetów, Vixenów, Pezetów, Rahimów, Fokusów, i innych Miuoshów czy Słoniów
i jeszcze wielu innych. Z czasem frustrujące przeżycie
. O tym, ze im źle to nie miałem na myśli tych numerów tuż wcześniej , ale ogólnie w tym temacie, nawet dużo wcześniej. Co do książek, to tylko zgadywałem
Dobrej nocy.
Zabawa - Oceń utwór.
Wzajemnie. Dobranoc.
(Dodano 01 marca 2012, 23:42)
żeby nie przerywać ..
tmpl://www.youtube.com/watch?v=RF0HhrwIwp0&feature=relmfu
(Dodano 01 marca 2012, 23:42)
żeby nie przerywać ..
tmpl://www.youtube.com/watch?v=RF0HhrwIwp0&feature=relmfu
Zabawa - Oceń utwór.
@Abszt - Rap o tym, jak jest źle? 
Może w undergroundzie..
@Kub - 6/10
tmpl://www.youtube.com/watch?v=hinKAtbL05I
Może w undergroundzie..
@Kub - 6/10
tmpl://www.youtube.com/watch?v=hinKAtbL05I
-
CzuB
- Zaczyna szaleć na ulicach
Zabawa - Oceń utwór.
no to trafiłeś Toby 9/10
a teraz ja dam lekki remix legendarnego "fristajlu"(?):D
tmpl://www.youtube.com/watch?v=Ap80vzdGCTI&feature=share
tmpl://www.youtube.com/watch?v=Ap80vzdGCTI&feature=share
Zabawa - Oceń utwór.
już minęło 8 dni, 0 odpowiedzi, odświeże
a utwór 9/10 spoko, nie porównywać z Eminemem.
dodaje Ewe Farne
tmpl://www.youtube.com/watch?v=IJ3cdu6Ptjs
a utwór 9/10 spoko, nie porównywać z Eminemem.
dodaje Ewe Farne
tmpl://www.youtube.com/watch?v=IJ3cdu6Ptjs
- złozi
- Junior ujeżdżacz
Zabawa - Oceń utwór.
gniot 2/10
chujowe
chujowe