Jeśli lubisz ostrą jazdę, koniecznie zobacz ten film ;)

Post Reply
gregorius4
Samochodowy prawiczek

Post by gregorius4 »

Kolejny filmik dla fanów (i nie tylko) szalonej jazdy na LOLach. Zapraszam do oglądania, dobrej zabawy ;)

http://www.youtube.com/watch?v=Dxzq1XCk2iY
piana
Zaczyna szaleć na ulicach

Post by piana »

jeśli lubisz wymagające lole, polecam ci serwer Lunatic World. ( potem sprawdze gdzie go możesz znaleźć.

znajdziesz tam także moje trasy :P ew. wpisz w wyszukiwarce tras na tmx, ''gohard''. http://tmnforever.tm-exchange.com/main. ... racksearch
Last edited by piana on 14 February 2012, 17:46, edited 2 times in total.
Image

Image
Ciacho
Doświadczony driver

Post by Ciacho »

spoko spoko xd
złozi
Junior ujeżdżacz

Post by złozi »

Dobre, lecz po obróbce audio-wizualnej, moim zdaniem, wyglądałoby czadowo :)
luka
Rudy

Post by luka »

fajny filmik, aczkolwiek wydaje mi się ze każdy nie-lolowiec nawet by przejechał jak nie wszystkie to chociaż większośc z tych map, mi się wydaje, że miałbym problem tylko z jedną czy dwoma trasami z filmiku, potrzeba poprostu więcej prób, ale i tak graty, fajny film :)

(Dodano 14 lutego 2012, 19:21)
a jeśli lubisz ostrą jazde polecam to ;d

tmpl://www.youtube.com/watch?feature=player_em ... yA4GARdGbY
Image

Image
Image
savier

Post by savier »

fajny filmik :)
część z tych tras znam, nawet jedna moja heh, w każdym bądź razie nieźle jeździsz te lolki ;) czekam na więcej takich filmików
gregorius4
Samochodowy prawiczek

Post by gregorius4 »

luka wrote:fajny filmik, aczkolwiek wydaje mi się ze każdy nie-lolowiec nawet by przejechał jak nie wszystkie to chociaż większośc

(Dodano 14 lutego 2012, 19:21)
a jeśli lubisz ostrą jazde polecam to ;d

Nie powiedziałem, że "nie lolowiec" by ich nie przejechał ;p, nie są to w końcu lunatyki ;d
PS Tak się składa że miałem już okazję oglądać ten film ;d
Winiacz
Pirat drogowy

Post by Winiacz »

Muzyka aż prosi o wyrzucenie głośników przez zamknięte okno, a i składanie w movie makerze prosi o pomstę. nie wspominając o jakości.
Jako film to to ssie. Nie będę się odnosił do jazdy, bo już dawno wzgardziłem stadiuma.
Image
gregorius4
Samochodowy prawiczek

Post by gregorius4 »

Jeśli chodzi o muzykę ja akurat taką lubię. Co do składania w movie makerze, otóż wiedz jedno, jestem tylko amatorem, nie robię profesjonalnych filmów, a co za tym idzie nie potrzebuję profesjonalnych programów... . Co do jakości, to ty chyba mało widziałeś( ktoś coś ma do mpeg4 albo divixa ?).
Tak na koniec , jak tak jesteś zrażony do stadiuma, to po cholerę tu w ogóle przylazłeś?

PS Jak jesteś tak mądry w tej dziedzinie to może coś poradź co i jak... :P
Winiacz
Pirat drogowy

Post by Winiacz »

Filmy w 4:3 to już porażka.
Dziś 720p to dolny standard.
Kodek - H.265, ustaw bitrate na 10000 i masz ładny obraz zajmujący niedużo miejsca.
Wystarczy podnieść kontrast, i lekko pobawić się kolorami by uzyskać doskonały efekt.
To że słuchasz takiej i takiej muzyki nie a znaczenia dla osoby która zniszczyła potencjometr w panicznym odruchu przyciszenia. Tępe podłożenie klipów do kawałka który lubisz nie działa. Po prostu, pogódź się z tym.
To że skleciłeś jakiś klipik w movie makerze znaczy że znasz się na robieniu filmów. Jest tyle beznadziejnych filmów ze stadiuma, że człowiek ma po prostu dosyć. Na chwilę obecną w systemie Trackmania Forever zarejestrowanych jest 10 699 030 graczy. I większość myśli że jeździ dobrze, i warto nakręcić film, wstawić na YT i myśleć że dostanie się same pozytywne oceny.
Image
gregorius4
Samochodowy prawiczek

Post by gregorius4 »

Może i częściowo masz rację, z muzyką rzeczywiście nie trafiłem, powinno być coś bardziej klimatycznego. Movie maker może i jest beznadziejny, ale po co mi przykładowo sony vegas, jeśli będę wykorzystywał go jedynie do robienia filmików w tm, a nawet gdybym miał go wykorzystać to nie mam pojęcia jak go używać. Jasne, że używać M. Makera potrafi za przeproszeniem każdy głupi ( bez urazy),to żadna filozofia.
Wcale się nie uważam za mistrza trackmanii, jestem właściwie jednym z tych 10 milionów przeciętniaków, filmiki robię tylko i wyłącznie dla własnej satysfakcji, a to czy ktoś mi da 100 plusów czy 100 minusów to mi zwisa i powiewa.

PS Wkrótce zamierzam zrobić kolejny filmik, także jeśli zobaczysz w okolicy mój nick to lepiej omijaj go szerokim łukiem ;)
PS2 Zapomniałeś mi postawić minusa na YT. Pozdro
cobham
Gangsta Mapper

Post by cobham »

po 5 latach(!) zobaczyłem cut na swojej trasie :O (ta z gibającym się murzynem http://nations.tm-exchange.com/main.asp ... &id=939397 ).

btw. co ta trasa robi między LOL'ami, się k...a pytam? :twisted:
Vanitas / Lexiu
V.I.P.

Post by Vanitas / Lexiu »

gregorius4 wrote: Movie maker może i jest beznadziejny, ale po co mi przykładowo sony vegas, jeśli będę wykorzystywał go jedynie do robienia filmików w tm, a nawet gdybym miał go wykorzystać to nie mam pojęcia jak go używać. Jasne, że używać M. Makera potrafi za przeproszeniem każdy głupi ( bez urazy),to żadna filozofia.
Nie używaj swojego lenistwa jako argumentu, bo to jest cokolwiek żenujące. Przejrzyj dział filmy, najlepiej te w których autorami są Xardus&Szym, Xardus, Szym, iam, mikohnVegas, Voj4k, (niech stracę :P) Tuner, także moja skromna osoba. Nikt z wymienionych nie jest profesjonalnym twórcą filmów. Śmiem twierdzić że większość zaczynała zabawę z After Effects czy Sony Vegas / Corel VideoStudio (a czasem i 3DMaxem) właśnie przez chęć zrobienia odlotowego filmu ze skillem trackmanii.
gregorius4 wrote: filmiki robię tylko i wyłącznie dla własnej satysfakcji, a to czy ktoś mi da 100 plusów czy 100 minusów to mi zwisa i powiewa.
Dlatego przez wzgląd na to co napisałem wcześniej nie dziw się, że tutaj ludzie są już przyzwyczajeni do nieco bardziej złożonych filmów. Robiąc film dla własnej satysfakcji chyba można powziąć to wyzwanie i nauczyć się tego After Effects/Sony Vegas (nie jest to trudne, ogarnać program do obsługi podstawowych funkcji, nie mówię o pisaniu formuł), by samosatysfakcja była jeszcze większa, a widzowie nie przynudzali.

PS Jeśli ten następny filmik będzie na mniej więcej tym samym poziomie, to cóż... nie zdziw się jeśli reakcja będzie również na tym samym poziomie.
Discord: vanitasss
piana

Post by piana »

co do 'ostrej jazdy', Tom zrobił ostatnio filmik z hardloli:

tmpl://www.youtube.com/watch?v=KmqeQEN5bbk
Image

Image
luka
Rudy

Post by luka »

zajebiste, ale i tak najwiiekszy szacun dla gościa co te mapy robi :)
Image

Image
Image
piana

Post by piana »

wbrew pozorom nie jest trudno zrobić coś takiego. Nad niektórymi pewnie trochę siedziano, ale najłatwiejszy sposób na takie trasy to kombinować z platformami tak żeby można było gdzieś przy********ć , było efektownie i dało się jechać dalej :P
Image

Image
luka
Rudy

Post by luka »

nie no zrobić zrobiłbym, ale o AT już trudno :D
Image

Image
Image
Robot
Pirat drogowy

Post by Robot »

Apropo hardlolow ;d

tmpl://www.youtube.com/watch?v=udwG6_Oyads&feature=related

Tylko ze ta mapa miala kilkanascie cp
Image
Post Reply

Return to “Filmy”