Matura 2012.
Matura 2012.
nigdy prymusem z matematyki nie byłem, a może być pod 70%, ale nie chce póki co zapeszać 

Matura 2012.
Ja nie mogę jaka łatwizna przerobiłem dzień wcześniej rozwiązania ze wszystkich arkuszy jakie były odkąd matura jest obowiązkowa na stronie cke, wszystkie zadania były na trzech ostatnich testach robionych przez CKE, czyli dwóch obowiązkowych i jednej próbnej, tylko inne liczby i będę miał pomiędzy 80 % i 90 %, a na samych dwójach leciałem z matmy. Co to ma być matura, czy jakieś nie wiem co. Wystarczyło przerobić rozwiązania z trzech matur co zajęło mi 40 minut, żeby porządnie zdać, normalnie komedia z tą maturą.
Matura 2012.
odkad matura z matmy jest obowiazkowa poziom musi być nieski zeby dac szanse, jak to się ładnie mowi, "humanistom"(matematycznym idiotom) szanse na jej zdanie. ja bez nauki mialem 98% czy 97% wiec naprawdę trzeba być kompletnym debilem zeby nie zaliczyc tego^^
Matura 2012.
hyhy, ale pierwyj będzie radocha w czerwcu, że "na pewno się dostanę, bo mi tak dobrze poszło" 
- Jack Bauer
- Moderator
Matura 2012.
Komedia, k**wa, albo tragedia. Nie wiem w jakich kategoriach dramatycznych ująć tą maturę z matmy. Nasza matura osiąga rynsztokowy poziom. Potem się premier chwali, że 80% maturzystów zdaję maturę. Szkoda, że poziom nie odbiega znacząco od testu gimnazjalnego.JarOo wrote:Ja nie mogę jaka łatwizna przerobiłem dzień wcześniej rozwiązania ze wszystkich arkuszy jakie były odkąd matura jest obowiązkowa na stronie cke, wszystkie zadania były na trzech ostatnich testach robionych przez CKE, czyli dwóch obowiązkowych i jednej próbnej, tylko inne liczby i będę miał pomiędzy 80 % i 90 %, a na samych dwójach leciałem z matmy. Co to ma być matura, czy jakieś nie wiem co. Wystarczyło przerobić rozwiązania z trzech matur co zajęło mi 40 minut, żeby porządnie zdać, normalnie komedia z tą maturą.
Matura 2012.
niom, a teraz sobie spróbuj wyobrazić, że co piąty jednak jej nie zdał 
Matura 2012.
dziś znów banał, zaczynam się martwić, co będzie w kolejnych latach 
Matura 2012.
Tak czy siak stopień trudności matury nie wpływa na poziom nauki na studiach. Tak, dzięki tak prostym maturom więcej osób ją zda z dobrym wynikiem, ale ci którzy są naprawdę dobrzy z majcy, zdadzą ją z wynikiem jeszcze lepszym, może nawet bliskim 80% i wyższym ( mówie o rozszerzonej majcy, bo z podstawy to o wiele łatwiejszy wyczyn. Nie wspominając, że jest słabiej punktowana przy rekrutacji na studia), więc i tak to oni prędzej dostaną się na studia. Fakt, więcej 'słabeuszy' pewnie się dostanie na swój wymarzony kierunek dzięki swoim wysokim wynikom, ale jeżeli ich wiedza nie będzie odzwierciedlała tych statystyk na papierku, to najzwyczajniej obleją pierwsze egzaminy już na pierwszej sesji i albo nadgonią samemu ten materiał, i problem zniknie , albo nastąpi naturalna selekcja i cześć z tych osób nie zda 1. roku.
Moje zdanie jest takie, że każda roztropna osoba, jeżeli czuje, że ma spore braki, to je nadrobi we własnym zakresie - nawet jeżeli zda mature z dobrym wynikiem. Więc nie za bardzo jest tutaj sens dyskutować o wyjątkowo beznadziejnym poziomie matury z majcy.
Moje zdanie jest takie, że każda roztropna osoba, jeżeli czuje, że ma spore braki, to je nadrobi we własnym zakresie - nawet jeżeli zda mature z dobrym wynikiem. Więc nie za bardzo jest tutaj sens dyskutować o wyjątkowo beznadziejnym poziomie matury z majcy.

- złozi
- Junior ujeżdżacz
Matura 2012.
a idź Pan.
My mieliśmy na sali gimnastycznej. k**wa echo idzie, chuja zrozumiesz :f
My mieliśmy na sali gimnastycznej. k**wa echo idzie, chuja zrozumiesz :f
Matura 2012.
Przecież chyba na początku zrobili jakąś próbę nagrania z płyty z poprzedniego roku? Bo u nas tak i dlatego każdy mógł powiedzieć czy dobrze słychać.