EURO 2012

Czyli dyskusja o wszystkim i o niczym ;)
Piotruś
Pirat drogowy

EURO 2012

Post by Piotruś »

teraz to już mi to żeli papą...moi faworyci pojechali do domu już...rybka kto wygra...
ketrab
Zaczyna szaleć na ulicach

EURO 2012

Post by ketrab »

Włochy 2-1 Hiszpania.

Racja - gra Hiszpanów w tym roku nie jest tak miła dla oczu jak niegdyś. Ale to głównie sprawa braku profesjonalnego napastnika...
TrackMania - I jedziesz dalej!
Żegnam Was
Samochodowy prawiczek

EURO 2012

Post by Żegnam Was »

tzn. nie napastnika im brak.

grają cały czas tym samym ustawieniem, przeciwnik wie jak się na to przygotować, jak widać już są 3 sposoby. (skuteczne)

chelsea-barca
wlochy-hiszpania
portugalia-hiszpania

Hiszpanie by wygrać, muszą zaskoczyć, przecież nie zawsze tak grali! Teraz to już się robi zbyt przewidywalne. Gra kombinacyjne zajebista fakt.

dodatkowo, jak to w tv mówią: chabi(czy jak ten frędzel się zwie) nie w formie. Ta taktyka wyklucza brak formy zawodnika, gdy któreoś z nich nie widać z tej formacji, to oznacza tylko i wyłącznie, że przeciwnik dobrze wykonuje swoje zadanie.

Ja tylko powiem tak:
SZARANOWICZ TO PIZDA, I BŁAGAM TEGO SKURWIELA NIE CHCE NA FINALE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Soap
Doświadczony driver

EURO 2012

Post by Soap »

sorry Hei ale komenduje szpakowki a nie szaranowicz
Image
JohnatanPL
Jeździ konno

EURO 2012

Post by JohnatanPL »

Polska Wygra Euro

<winner> <winner> <winner> <winner> <winner>
Image
crowmaster_13
Pirat drogowy

EURO 2012

Post by crowmaster_13 »

No i do finału doszły dwie drużyny których nie znoszę. Hiszpanów za tiki takę, ciągle sobie podają i próbują wjechać prawie do bramki i strzelić gola pośladkiem. Nuuuda :( Włochów nie lubiłem za to całe symulowanie. Okej, wiem, że każdy udaje, ale oni w pewnym okresie padali na twarz po byle faulu.

W finale jednak będę za Italiańcami. Nie chcę żeby wygrali Espaniole bo potem będą się nosić dumnie jak pawie, że oni jako pierwsi w historii obronili tytuł. Dość Hiszpanii...
ImageImage
Image
C13
JohnatanPL
Jeździ konno

EURO 2012

Post by JohnatanPL »

Ja też
Image
Key.
Admin

EURO 2012

Post by Key. »

Hei wrote:Ja tylko powiem tak:
SZARANOWICZ TO PIZDA, I BŁAGAM TEGO SKURWIELA NIE CHCE NA FINALE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Puść sobie obraz z TVP i włącz radio na PR1. Komentarze Zimocha są nieporównywalnie lepsze niż ekspertów z tv.
Image
Jack Bauer
Moderator

EURO 2012

Post by Jack Bauer »

Ja przecierpie Szaranowicza, ale Trzeciaka już nie.
Image
ketrab

EURO 2012

Post by ketrab »

Johnatan zdajesz sobie sprawę z tego, że twoje posty inteligencją nie przebijają przedszkolaka?

Wracając do komentatorów. Szpakowski ma fajny głos, ale zbyt często myli piłkarzy. Jak to było? Błaszczykowski strzelił gola, a Szpakowski: "Wspaniała bramka w wykonaniu Piszczka! Ech, Błaszczykowskiego oczywiście."
Żegnam Was
Samochodowy prawiczek

EURO 2012

Post by Żegnam Was »

to już nie chodzi, czy mylą czy nie, mogą sobie gadac o obu zepsołach, ale jak komentuje mecz w stylu:

no ale poczekajmy to nie koniec meczu, niemcy i tak wyjdą....
no k**wa! i tak rpzez cały mecz swoją miłość do niemców, tylko wstać i najebać. To samo jak jest meczów z Barcą, czy Hiszpanią....

on ma komentować, może sobie jakieś ciekawe informacje, ale nie k**wa stać za jakimś zespołem murem! Rozumiem, jak stanie za Polską, w innych mnie to wkurwia.
Lubie sobie obejrzeć mecz z normalnym dialogiem, kilka informacji o zawodnikach i nabieżąca reacja z stylu gry.
Z tych spikerów,, to tylko jeden był normalny.

ma ktoś stronę gdzie się da srpawdzić kto jaki mecz komentował w tvp?
iam
Admin Mniejszy

EURO 2012

Post by iam »

Szkoda, że nie ma meczu o 3 miejsce. Byłby o wiele ciekawszy, niż ten finał, w którym jedna bramka, lub karne, zadecydują.
Piotruś
Pirat drogowy

EURO 2012

Post by Piotruś »

już był... nie tak dawno...w fazie grupowej...nie pamiętasz iam? (tak też bym go obejrzał ;) )
Monika
Jeździ konno

EURO 2012

Post by Monika »

Hei zapytał:
ma ktoś stronę gdzie się da srpawdzić kto jaki mecz komentował w tvp?
Tu jest główna rozpiska -> PYK

Tutaj bardziej wyszczególniony zestaw -> PYK

Wychodzi na to, że finał będą komentować Jacek Jońca i Jacek Zieliński.

Widziałam gdzieś w tekstach, że "Szpakowski komentował chyba stworzenie świata, ma siłę przebicia i ponad polityczne układy". Nie zdziwię się, jeśli pojedzie komentować do Kijowa, bo podobno jest naaajlepszy w te klocki, chociaż jak słusznie zauważyłeś - stronniczy.
Nieco ironizuję, ponieważ wg mnie facet tylko sprawia wrażenie profesjonalisty, wpadki zalicza praktycznie na każdym meczu, nie dostrzegając tego. Uważa siebie za alfę i omegę.

"Szpaka" swego czasu miałam nieprzyjemność poznać osobiście przy okazji realizowania jakiejś tam publicystyki sportowej. Kawał *****, ***** < dopiszcie sobie co chcecie. Hei, ty przy nim to pikuś :) <joke>

Ja cieszę się, że Włodek Szaranowicz nie komentuje - połowę meczu opowiadałby baje tak jak na event'ach z Małyszem.

Aha, zgodnie z ukraińską tradycją, przewiduję - w karnych wygrają Włosi 8)

EDIT: Sory, nie zauważyłam, jednak "Szpaku" zaklepał sobie komentowanie finału. Nie wiem kogo sobie dobierze. Jedzie tam gdzie największa kasa i tyle.

EDIT#2: Mała korekta tekstu i w odpowiedzi na pytanie Hei miałam na uwadze Euro 2012 (zgodnie z wątkiem), a nie całą historię komentowania piłki nożnej w tvp ^^
Last edited by Monika on 30 June 2012, 22:33, edited 1 time in total.
ketrab

EURO 2012

Post by ketrab »

Monika wrote: "Szpaka"
+1 ;D

Ja lubie słuchać bajek komentatorów. Jestem młody więc nie znam piłki, czy tam skoków narciarskich z lat 80-tych i mnie to ciekawi, gdyż jest nową wiadomością.
Charnan
Doświadczony driver

EURO 2012

Post by Charnan »

Szpaku na Ojro ma chyba przydzielonego Trzeciaka, ale mogę się mylić.
Image
Image
Image
Kiciak
Lubi ostrą jazdę

EURO 2012

Post by Kiciak »

w polfinale komentowal z kims innym
Image
Image
Image
Monika
Jeździ konno

EURO 2012

Post by Monika »

ketrab się zwierzył:
Ja lubie słuchać bajek komentatorów. Jestem młody więc nie znam piłki, czy tam skoków narciarskich z lat 80-tych i mnie to ciekawi, gdyż jest nową wiadomością.
Chyba nie bajania i wykładów historycznych w trakcie meczu? <facepalm>

Co innego gdyby chcieli się "rozbajać" w przerwie, albo po meczu. Wtedy zabieraliby cenny czas na reklamy.

Image Historię to ja wolę sobie czerpać z innych źródeł i chyba moje zainteresowania nie są aż tak dziwne w tym kontekście. Nie muszę siedzieć tylko w ciuchach, modzie, stylach, trendach, fejsie, garach, etc...
A propos komentowania meczów, uważam skromnie, że niedoścignionym wzorem był śp. Jan Ciszewski. Słucha się go z przyjemnością w nagraniach archiwalnych. Ok, kończę offtopa zanim dostanę z dyńki :>
Żegnam Was
Samochodowy prawiczek

EURO 2012

Post by Żegnam Was »

dobra pomyliłem szaranowicza ze szpakowskimn, ale w sumie jeden pies.
chociarz porownac szarancze do szpaków jest trudno, no chyba tylko obie latają.
Joker.
Why so serious?

EURO 2012

Post by Joker. »

Najlepszym z komentujących te finały jest Jacek Laskowski, zawsze świetnie przygotowany do spotkania, nie myli nazwisk jak co poniektórzy, anegdoty ma na ogół ciekawe i co najważniejsze nie przekazuje emocji nachalnie, na siłę. Ten facet według mnie powinien być stawiany za wzór, mimo iż Szpak jest najbardziej rozpoznawalnym głosem to do Laskowskiego wiele mu brakuje.
Image
Post Reply

Return to “Off-Topic”