Tym razem obudowa PC

Czyli dyskusja o wszystkim i o niczym ;)
Post Reply
Vanitas / Lexiu
V.I.P.

Tym razem obudowa PC

Post by Vanitas / Lexiu »

Yo
Jak zauważyłem ostatnio na TMPL się zrobiło parę tematów opiniotwórczych (mysze, schładzacze) :) Jestem przed zakupem obudowy PC (prawie cały komp nowy tylko obudowa dziecięcioletnia rozsypująca się), przeglądam rynek i... nie mogę się zdecydować.

Budżet - około 200zł, max 250 nieprzekraczalne

To co znalazłem i w miarę by mnie interesowało:

1) Zalman Z9 / Z9 U3 - najdroższa i najlepsza pozycja, na razie przoduje
2) coś od Cooler Mastera, ale na razie seria Elite jest dla mnie nieciekawa, zawsze im czegoś brakuje
3) Aerocool PGS V-9 - dynamiczna konstrukcja i dość praktyczna, za dużo plastiku
4) A4Tech X7-C1 Level 2 - żebrowany przód skutecznie utrudni sprzątanie z kurzu... poza tym niezła pozycja

Może wy znacie jakieś perełki w tym przedziale cenowym?
Discord: vanitasss
złozi
Junior ujeżdżacz

Tym razem obudowa PC

Post by złozi »

Cześć

Tak się składa, że ostatnio również zmieniałem obudowę na bardziej przewiewną.
Wybór padł na iBox Virgo 918. Najtańsza cena to 136,10 zł.
Obudowa MidiTower z 200mm wentylem z boku, którym można regulować szybkość obrotów zamontowanym suwakiem. Z przodu siedzi 120mm.
Niebieskie diody itp.

Więcej info http://www.proline.pl/?p=I-BOX+VIRGO+918

Od siebie mogę dodać, że od podanej szerokości ( 180 mm ) trzeba odjąć dwustu milimetrowy wentylator, który niestety jest zamontowany od środka, co za tym idzie, odbiera kilka centymetrów w wewnątrz.
W tej chwili nie narzekam, temperatury są idealne.
Jakub
Pradziad żuli - żywa legenda

Tym razem obudowa PC

Post by Jakub »

po dlugim szukaniu i wyprubowaniu roznych obudow zdecydowalem się na aerocool qs-202 i jestem zaskoczony z jakosci w porównaniu do ceny (kosztowala poniżej 200 zlotych). dla mnie najwazniejsze było, zeby kable nie wisialy w obudowie, a qs-202 wlasnie ma bardzo ładny management kabli. ma ona również wielu innych pozytecznych gadgetow, których w innych obudowach nie znalazlem. z wygladu także mi się bardzo podoba. w srodku jest lakierowana na czarno i niebiesko a w scianie ma okienko, przez ktore widac co jest w srodku. ta obudowa jest jednak midi-tower i nadaje się tylko dla boardow micro-atx, atx tam nie pasuje. nie wiem jaki masz board i czy by pasowal, jednak jaki bys niemial, sadze, ze jak nie chcesz wydac za dużo, a dostac niezla jakosc, to wlasnie obudowy aerocool moglyby być warte twojej uwagi.

a tak wyglada moja obudowa: http://www.alternate.de/html/product/Ae ... 02/824778/?
Grimm
Jeździ konno

Tym razem obudowa PC

Post by Grimm »

Ja posiadam obudowę Cooler Master Gladiator 600 i jestem z niej zadowolony. Ładnie się prezentuje ( szczególnie z włączonym LEDowym podświetleniem ), posiada dwa wentylatory ( można założyć dodatkowo jeszcze 3) , mocowanie komponentów jest dziecinnie proste ,a kable się nie plączą .
Całośc jest wykonana z solidnego materiału (stal) , nic nie trzeszczy itp. , dodam ,że udało mi się zmieścić w niej prawie 30cm kartę graficzną (radek hd6870) i dość pokaźnych rozmiarów chłodzenie SilentumPC Fortis .
Ciekawe jest też to ,że miejsce na zasilacz jest jest na dole obudowy co ma podobno dać lepszą cyrkulację powietrza . Do zestawu są załączone jeszcze 2 filtry przeciwkurzowe , które chyba spełniają swoją rolę bo po pół roku użytkowania kompa zajrzałem do środka i prawie wcale kurzu nie było.
Jednakże ,obudowa nie należy do bardzo tanich (250 zł ) i być może da się znaleźć coś podobnej jakości za niższą cenę.

http://www.proline.pl/?p=CM+GLADIATOR+600
Image
Post Reply

Return to “Off-Topic”