Najlepsze czasy
Najlepsze czasy
Cześć!
Jestem tu nowy, dowiedziałem się o istnieniu serwisu z esports.pl i postanowiłem spróbować swoich sił w TrackManie.
Chciałbym jakoś skonfrontować moje czasy z najlepszymi w Polsce i na świecie. Nie mogę jednak znaleźć aktualnych tabel z rekordami na poszczególnych trasach. Interesują mnie głównie 4 trasy, które zostały wymienione w topicu na forum esports.pl:
- PL4-Wally-C
- PL4-Sokól-A
- PL4-Majak-A
- PL4-Szyna-C
Na razie miałem okazję przejechać się pół godzinki na Majak-A, czas 1:05.70 to coś obiecującego czy nie bardzo? Chciałbym też spytać najlepszych, czy korzystacie z tzw. "wallride'ów"? Jeśli tak, to na których zakrętach stosujecie je w większości przypadków (mowa ciągle o trasie Majak).
Z góry dzięki za pomoc.
Pozdro!
Jestem tu nowy, dowiedziałem się o istnieniu serwisu z esports.pl i postanowiłem spróbować swoich sił w TrackManie.
Chciałbym jakoś skonfrontować moje czasy z najlepszymi w Polsce i na świecie. Nie mogę jednak znaleźć aktualnych tabel z rekordami na poszczególnych trasach. Interesują mnie głównie 4 trasy, które zostały wymienione w topicu na forum esports.pl:
- PL4-Wally-C
- PL4-Sokól-A
- PL4-Majak-A
- PL4-Szyna-C
Na razie miałem okazję przejechać się pół godzinki na Majak-A, czas 1:05.70 to coś obiecującego czy nie bardzo? Chciałbym też spytać najlepszych, czy korzystacie z tzw. "wallride'ów"? Jeśli tak, to na których zakrętach stosujecie je w większości przypadków (mowa ciągle o trasie Majak).
Z góry dzięki za pomoc.
Pozdro!
Najlepsze czasy
na majak A były najlepsze czasy poniżej minuty w polish league 4.
dokładnie niewiem, ale 58.xx chyba był rekord.
swiatowe rekordy raczej nie znajdziesz, bo te tracki były robione wlasnie na polish league 4, i chyba tylko polacy je graja.
wallridow nie ma na majak A.
chyba ci o coś innego tu chodci.
dokładnie niewiem, ale 58.xx chyba był rekord.
swiatowe rekordy raczej nie znajdziesz, bo te tracki były robione wlasnie na polish league 4, i chyba tylko polacy je graja.
wallridow nie ma na majak A.
chyba ci o coś innego tu chodci.
Najlepsze czasy
zszedłem do równo 1.05, ale gram na klawiaturze.
pojęcie wallride'a czyli ślizg po ścianie na zakręcie lub też umiejętne odbicie - zamiast hamowania. robię to mniej więcej na 25 sekundzie trasy i pytam czy ktoś też tam robi.
58.xx imponujące, są jakieś replaye?
pojęcie wallride'a czyli ślizg po ścianie na zakręcie lub też umiejętne odbicie - zamiast hamowania. robię to mniej więcej na 25 sekundzie trasy i pytam czy ktoś też tam robi.
58.xx imponujące, są jakieś replaye?
Najlepsze czasy
www.tm-exchange.com
masz tam demka rekordy czasy mapy replaye zycia ci nie starczy
ale porownuj sobie, jezdzij replaye itd
jedno jest pewne ... wciagnie 
masz tam demka rekordy czasy mapy replaye zycia ci nie starczy
NIE DOROŚLIŚCIE DO E-SPORTU !!!!!!!!!!!!!!!!!
Najlepsze czasy
dzięki ;-)
powiedzcie mi jeszcze czy jest możliwość regulowania ustawień aut? kiedyś grałem w nfs unleashed (to z porsche) i tam była super rzecz z ustawieniami docisku, rozłożenia siły hamowania na przedną i tylną oś i wiele innych fajnych rzeczy. tu nie mogłem czegoś takiego znaleźć, ale możliwe, że jestem po prostu ślepy...
edit: bax - nie mogę znaleźć replayów z polskich 4 tras, które wymieniłem na początku... help?
powiedzcie mi jeszcze czy jest możliwość regulowania ustawień aut? kiedyś grałem w nfs unleashed (to z porsche) i tam była super rzecz z ustawieniami docisku, rozłożenia siły hamowania na przedną i tylną oś i wiele innych fajnych rzeczy. tu nie mogłem czegoś takiego znaleźć, ale możliwe, że jestem po prostu ślepy...
edit: bax - nie mogę znaleźć replayów z polskich 4 tras, które wymieniłem na początku... help?
Najlepsze czasy
W TrackManii nie ma mowy o czymś takim jak własne osiągi i ustawianie auta. Tak na wszelki wypadek. 
Btw good luck in TM.
Btw good luck in TM.
- brzerzanin
- Zaczyna szaleć na ulicach
Najlepsze czasy
nie ma tam rekordow bo pewnie nikt tam ich nie wyslal. Pozostaje ci poproszenie kogos aby ci wyslal swoje replaye :p

Najlepsze czasy
mój mail jest w profilu, prosiłbym o przesłanie replayów z 4 w/w tras najlepszych. jeden już oglądałem niejakiego "mor_olo" 1.13 na Szynie, na zakrętach wygląda jakby jeździł cały czas na hamulcu ręcznym poślizgiem - jakoś nie mogę znaleźć ustawień klawiszy, żeby z tego skorzystać. oświećcie mnie proszę... 
Najlepsze czasy
Pewnie chodzi ci o drifting.
Kiedy zbliżasz się do jakiegoś zakrętu z wystarczającą prędkością, spróbuj nieco skręcić autem przed tym zakrętem, na którym chcesz zdryfować. Kiedy już wystarczająco ci się udało skręcić przed zakrętem, cały czas trzymaj klawisz w lewo lub prawo, puść gaz no i wciśnij hamulec, potem jak pobijesz ten zakręt zależy tylko od Ciebie. żeby był efektownie pokonany, musisz wiedzieć kiedy znów nacisnąć gaz. Przed zakrętem skręć w stronę zakrętu oczywiście, spróbuj ściąć żeby zyskać trochę czasu. 
Najlepsze czasy
to już wiem na czym tracę najwięcej sekund - dzięki, wieczorkiem spróbuję w praktyce ;-)
Najlepsze czasy
Zeo wrote: Kiedy już wystarczająco ci się udało skręcić przed zakrętem, cały czas trzymaj klawisz w lewo lub prawo, puść gaz no i wciśnij hamulec, potem jak pobijesz ten zakręt zależy tylko od Ciebie. żeby był efektownie pokonany, musisz wiedzieć kiedy znów nacisnąć gaz.
Tyle ode mnie.
Najlepsze czasy
proponuje Ci ustawic sobie dodatkowy klawisz hamowania , naprawdę jest to poreczna rzeczmove wrote:to już wiem na czym tracę najwięcej sekund - dzięki, wieczorkiem spróbuję w praktyce ;-)
Najlepsze czasy
Oni zle mowia ;D poprostu trzeba być takim zajebistym jak ja :F
Najlepsze czasy
Kto to mówi XDh0lus wrote:Oni zle mowia ;D poprostu trzeba być takim zajebistym jak ja :F
Najlepsze czasy
Zchodząc na OFFtopic to chyba w ostatnim czasie jeden (o ile nie jedyny) z normalniejszych ludzi którzy dołączyli do nasszego grona (looz GRONO) w ostatnim czasie. Mmieliśmy do czynienia z m. in. arkiem_z_polski, czy też moim chorym na schizofreda (nie bierz tego do siebie FRED nie o Ciebie chodzi) rodzeństwem. Oby więcej takich normalnych ludzi wpadało a nie przypały
Tyle ode mnie
Tyle ode mnie
Najlepsze czasy
jemu chyba z tym co nazywa wallride, chodzi a wallbash, gdzoe poprostu szybciej się wychamuje walnac w bande, i samochod się przekreca już w strone zakretu.
i tak, masz racje, jest taka sytuacja jedna na mapie majak A.
sa nie raz takie sytuacje w trackmanii, gdzie oplaca się taki doyk z banda.
@ pitman
no masz racje, calkiem milo odpowiadac komus, kto się coś normalego w normalnym stylu pyta.
az sam się zdziwilem, ze coś takiego jeszcze istnieje
i tak, masz racje, jest taka sytuacja jedna na mapie majak A.
sa nie raz takie sytuacje w trackmanii, gdzie oplaca się taki doyk z banda.
@ pitman
no masz racje, calkiem milo odpowiadac komus, kto się coś normalego w normalnym stylu pyta.
az sam się zdziwilem, ze coś takiego jeszcze istnieje
Najlepsze czasy
no bo on nie zaczal od: "siema ziąąąły mam rank 2000000000000000 zobaczylem ta gre na esports. jeszcze nie gralem ale zaprszam wszystkich do mojego klansu i na moj super tuniej PWBZ cup czyli Pierdolnij W Bande Ziąąąą cup, który będzie najlepszym turniejem w ta gre lepszym nawet od ESWC", 
jakub: "u nas tshirty sa za darmo"
Najlepsze czasy
widac ze koleś mimo ze newbie to nie ukrywa tego i prosi o pomoc jakos po ludzku, szkoda ze takich graczy nie jest za wiele
move graj dalej, jak już dojdziesz do jakiegoś przyzwoitego skilla zagraj w jakims teamie