No cóż dałem jak dotąd opis do 40 sekundowej trasy i chciałem na tym poprzestać, czekając na propozycje innych autorów,
ale jak mówicie, że lepiej więcej tras to dodam jeszce dwie 60sek. i 20sek. Dzisiaj daję opis do tej dłuższej. Dokończyłem
zarzucony kiedyś projekt trasy symetrycznej. Nadaje się ona się do trybu TA.
1. Bardzo ważną rolę odgrywa sam początek. Trzeba umiejętnie pokonać nierówności wpadając na boosty, za którymi jest
rampa na potrójne, centralne loopy. Można ten odcinek (nierówności i boosty) przejechać na PF (trzymając nieprzerwanie
gaz), ale nieestetycznie wygląda lądowanie, natomiast umiejętne zwalnianie, przyspieszanie i hamowanie pozwoli nam
nadrobić cenny czas. Z jak największą prędkością wskakujemy na potrójne-centralne loopy.
2. Na pokonanie loopów potrzebujemy odpowiedniej prędkości trzymając się ciągle środka, by na ostatnim loopie przeskoczyć
nad zaporą.
3. Za loopami czeka nas bramka, za którą rozjeżdżamy się w dowolną stronę na spirale (tu skręciłem w prawo). Jeden obrót
na spirali i nie za wysoki skok po ścianie.
4. Zjeżdzamy na kawałek trawy kierując się według strzałek.
5. Za łukiem czeka nas spowalniający anty-boost, pokonujemy bramkę i pod górę jedziemy na skośny skok oznaczony
dokładnie strzałkami. Kierujemy się centralnie na ostatni rząd strzałek i lądujemy jadąc w dół.
6. jadąc dalej po łuku spadamy na symetryczny najazd z drugiej strony i lądując za anty-boostem z większa szybkością
pokonujemy trzecią już bramkę "na pełnym gazie" wykonujemy podobny skok jak poprzednio z tą różnicą, że lądujemy na
górnej półce.
7.Meta (jedna z dwóch)
Jutro dodam zdjęcia krótkiej mapy ok.23sekundowej to taki mini skill jak chciał Khasius (choć w tej branży niezbyt dobrze mi wychodzą trasy - są lepsi

). Pozdrawiam!