Glosujemy na trasy na Mistrzostwa Polski !

1. Mistrzostwa Polski tras Nadeo
Wally
Team Poland

Post by Wally »

Oto spis tras oraz linków:
  1. Scoodie [1min]
  2. Crazy Hot Speed (TA) [35sek]
  3. EP h0lus [45sek]
  4. Power Turbo [30sek
  5. Rasin
  6. I'm Sprite!
  7. Base Jumping [45sek]
  8. 52# Speed[50sek]
  9. Mini Race
  10. The Sock [35sek]
  11. No Comments [50sek]
  12. Carefully [50sek]
  13. "Dzwoneczek"
  14. "Wyprawa po złote runo"
  15. "Sztuka przetrwania"
  16. Devilish MP Project [45 sek]
edit by Yard: zedytowalem liste, zeby jakos wygladala, a .zipa z trasami znajdziecie >tutaj<

Mysle ze najlepszym rozwiazaniem jest odrzucanie tras, poniewaz tras jest 16, a potrzeba nam 12 :)

Zaczekajmy z glosowaniem na mapy ktore jeszcze nie zostaly wrzucone na TMX, mysle ze dziś już będą wszystkie.

Oto zasady glosowania:
1. W glosowaniu moga brac udzial tylko zawodnicy zarejestrowani na Mistrzostwa Polski.
2. każdy może glosowac tylko jeden raz.
3. Glosujacy powinien sciagnac a nastepnie przetestowac wszystkie trasy na MP.
4. Glosowanie polega na odrzuceniu 4 tras, ktore nam się nie podobaja.
5. Pod odrzuconymi trasami, mozemy napisac komentarz, dlaczego nam się nie podobaja, mysle ze różne uwagi co do tras moga być cenne.
6. Glosowanie zaczyna się z dniem 2 wrzesnia (dziś) a konczy 8 wrzesnia.
7. Zycze milej zabawy na trasach :) A oto przyklad glosowania:

Odrzucam mapy:

1.xxxxxxxx
2.yyyyyyyyyy
3.gggggggggg
4.hhhhhhhhh

Mysle ze mapa xxxxxx jest zbyt prosta, w yyyyyyy loop jest losowy, a hhhhhhhh i gggggggg nie przypadly mi do gustu.

Zachecam do przesylania rekordow na tych trasach na TMX :) mysle ze to będzie fajna zabawa przed turniejem! :)
Last edited by Wally on 02 September 2006, 19:22, edited 3 times in total.
Image

Siłą sportu jest siła zespołu, lecz pięknem sportu są indywidualności...
Wally
Team Poland

Post by Wally »

:)
Wiec po pierwsze spotkalem się z opiniami o moich mapach ze sa za trudne :) Ja rozumiem ze boicie się o to czy polowa nie dojedzie ale moj argument to:
To sa mistrzostwa Polski zrzeszajace najlepszych graczy w Polsce, a w trybie TA macie 5 min na przejechanie tej trasy (Mowa tu o crazy hot speed) która ma raptem 35-40sek, wiec wychodzi ze jak będziecie nawet kusic przed sama meta to macie 8 prob przejazdu :) to najmniej.
Kolejny argument:
Od czego jest trening? To się sa mistrzostwa "na sucho" gdzie nie znamy tras :)
Kolejny:
Ta mapa zweryfikuje pozycje na wysokim poziomie tak 1-10 miejsce, kogo obchodzi kto zajął w mistrzostwach 47 miejsce? :)

Dalej przejde do omawiania map :)

Wally:
Scoodie - moja mapa ale chce z aznaczyc, ze jest do trybu rounds. Trudna ale za to weryfikuje umiejetnosci. Czekam na wasze opinie.
Crazy Hot Speed - truuuudna, ale o to przeciez chodzi. mapa do TA. Dla niedowierkow powiem ze mapa ma 5 downloadow a już ma awarda, wiec zla wcale nie jest :) i to nie od byle kogo a od nap303 :P something more ;)?
Holus:
MP Holus - mapa b dobra, natomiast skret po loopie wydaje mi się zbyt ostry, na szczescie nie oplaca się uderzac w sciane na tym zakrecie, chwala ci holo za to :) ogolnie mi się bardzo podoba.
Nawro:
Rasin - ciekawa, dobra, aczkolwiek kamera na loopie powinna zostac zmieniona, jak sam nie mozesz bo ci się gra wylancza to popros kogos to ci zmieni na pewno :)
I'm Sprite - bardzo mi się podoba, aczkolwiek w moim mniemaniu do rund bym jej nie dal. Dobra do TA.
Radass:
Base jumping - hmmmm mam dylemat, skok na poczatku mi się totalnie nie podoba. Z drugiej jednak strony trasa jest niezla. Ogolnie wiec wychodzi ocena na srednia.
52X speed - mapa SWIETNA! jest to na tryb TA, ale na serio wielkie brawa! Jak dla mnie najlepsza z map w tym mappacku sposrod tych ktore widzialem.
Mini Race - kolejna kapitalna mapa! Mysle ze najlepszym miejscem dla niej bylby tryb rounds, co wy na to?
Jurek:
Dzwoneczek - poza troszke dziwnym startem mapa mi się bardzo podoba. W starcie irytuje mnie to, ze nie zawsze pojechac lepiej = pojechac szybciej. Gdy zawadzilem o loopa, bylem o 0.5 s szybszy niz gdy nei zawadzilem. Przy tak krotkiej mapie to roznica dosc znaczna, ale mapoa jest na serio GOOD.
Wyprawa po złote runo - Spirala nie przypadla mi do gustu, poza nia wszystko jest swietne. może jeszcze ten skok pod koniec dziwaczny ;) Ale ogolnie oceniam mape b dobrze.
Sztuka przetrwania - kompletnie nie lezy mi ta mapa. mało podoba mi się zwlaszcza jej pierwsze 20 sek, bo pozniej to bic brawo, ale poczatek psuje mi wrazenie tej mapy.
Booster:
Devilish MP project - BRAWO!!!!!!!!!!!!! kolejna swietna mapa! Nietypowy poczatek, ale jedna rzecz mnie irytuje pod koniec. Na tym zakrecie przed skokiem. Zbyt czesto wpadam w poslizg i jest problem z przeskoczeniem.

Sorry wszystkich ze się tak czepialem ale chciałem ocenic mapy sprawiedliwie, reszte ocenie jak będą na TMX, pozdro
Image

Booster.pl
Jeździ konno

Post by Booster.pl »

Wally - omówiłeś mapy ale nie odrzuciłeś 4 :) nie napisałeś które odrzucasz :P PS. ja nie odrzucam map bo nie będę się ścigał na MP :P
Gering
Jeździ konno

Post by Gering »

To ja się spróbuje wypowiedzieć bo przetestowałem już wszystkie trasy które się tutaj dało zassać. Na szczególną uwagę wg mnie zasługują trasy MP Holus i Scoodie. Gratulacje dla autorów. Bardzo mi się te trasy podobają. Świetna jest też I'm Sprite i Raisin. Co do tras 54xSPEED, Mini Race i Devilish MP Project to są w porządku, aczkolwiek te dwie pierwsze wydaja mi się nieco proste. No ale nie wszystkie muszą być niesamowicie trudne. No i na koniec trasy które bym odrzucił. Są to wszystkie trzy mapki Jurka czyli: Dzwoneczek, Sztuka Przetrwania i Wyprawa Po Złote Runo. Ponadto mapka Crazy Hot Speed. Dlaczego ? Powód jest prosty. Te trasy, przy tak wyśrubowanym poziomie trudności, są też sporym obciażeniem dla sprzętu i w pierwszej kolejności usuną z rywalizacji graczy ze słabszymi maszynami. Przy optymalnym ustawieniu gry pod wzgledem uzyskiwanych FPS miałem problemy nawet z nie tak trudną trasą jaką jest Dzwoneczek. A trasy testowałem w trybie SOLO. W trakcie gry przez internet będzie zapewne jeszcze gorzej. W takich warunkach ciężko ukończyć te trasy w ogóle, a co dopiero uzyskać dobry rezultat. Nie są to złe trasy bynajmniej, ale uważam że raczej do MP się z powyższego powodu nie nadają.

EDIT: Gdyby ktoś pytal to grałem na kompie:
Procek: AMD Duron 850 MHz
Grafa: ATI RADEON 9200SE 128 MB
RAM: 512 SDR
" I never seem to understand the time, the place and who I am... "
Wally
Team Poland

Post by Wally »

nie glosowalem bo nie ma jeszcer wsyztskich tras
i pliska wypisujcie trasy w punktach a nie wlepione w tekst a dopiero pod spodem komentarze.
Niedl;ugo usprawnie liste

propcek coś nei pasuje do twojej konfiguracji. jak coś zawsze ersje mozna zubozyc o zbedne dodatki, ale jak trasa ma poniżej 2500C to nie ma się co czepiac bo to limit kazdego turnieju, pozdro
Image

Yard
Emerytowany Admin

Post by Yard »

a ja mam pytanie co do skrotow, bo już 2 znalazlem, odrzucamy takie mapy, czy zglaszamy do porawki?
Gering
Jeździ konno

Post by Gering »

No mnie się wydaje że możnaby się na tych trasach pozbyć kilku obiektów i być może byłoby lepiej. Tak jak mówię trasy same w sobie sa dość ciekawe, i gdyby lepiej działały na pewno bym ich nie klasyfikował do odrzucenia. A jest jeszcze kilka tras do sprawdzenia które narazie są niedostępne. Mam nadzieję że niedługo się pojawią.

A co do mojego procka to niestety jest jaki jest. Ramu dokupiłem bo miałem wcześniej 256 no i przesiadłem się z Rivy 2 na ATI. Ale tak czy siak mój komp już sporo odstaje. Jeżeli reszta uczestników ma mocniejsze maszyny to prawdopodobnie będą głosować inczej niż ja, wtedy pozostaje mi się dostosować i będę musiał sobie radzić ;)
Khasius
ESWC.pl 2k8 winner

Post by Khasius »

Nie lepiej by było zrobić jakiegoś mappacka i wsadzic na np rapida? bo cholera glupio się sciaga 15 razy to samo. Ale to już chyba za pozno.

Mapy ze skrotami lepiej by było odrzucic, z tym ze glosowanie już może być wtedy nie potrzebne. Lepiej przekazac trase do poprawki, jeżeli jest ona dobra.

Jeszcze co do rekordow, ja bym wolal nie dawac ich na TMX'a, z prostej przyczyny. Po co ma ktos wiedziec jak dany fragnent lepiej przejechac? Tak by nikt nie wiedzial i było by sprawiedliwiej. Niestety już widzialem kilka rekordow wsadzonych (nie wspomne o mini race gdzie jest ich w cholere :-P)

No coz, to już raczej nie ma znaczenia bo nieco na to za pozno, wiec teraz pozostaje mi zapoznanie się z trasami i wszystkie zje..ac jak się da :-P.
Wally
Team Poland

Post by Wally »

Wiec parę sprostowan:

Skroty: usunac trzeba, tylko powiedz gdzie je znalazles Yard ;)

Mappack: Jeszcze trasa wiadp1 i zrobie jeden duży plik w zipie, neistety brakuje trasy wiadp1, jak ktos może niech go popedzi ;)

A rekordy ja powysylalem jak jechalem ze 2-3 przejazdy na kazdej wiec mocne nie sa :) Hmmmm jak się chce wlasciwie to niech se ktos wrzuca, jak nie to nie ;)
Wieczorem dopracuje wszystko zeby było perfect ;)
Image

Khasius
ESWC.pl 2k8 winner

Post by Khasius »

Aktualnie testuje trasy, wiec po kolei będę edytowal posta wraz z nowym komentarzem. Nie będę na razie ocenial to czy jest dobra czy zla, wytkne tylko to co mi nie pasi.

Nawro: Rasin
- Zastanawiam się po cholere ten balon (ale to mniejsza z tym), no i najwazniejsze CUT, który udal mi się za 1 razem (strasznie to denerwujace). Jak by ktos nie wiedzial to cut'a robi się na loopie. Dziwne jest również to, ze zaraz po dopalaczu jest spowolnienie (ale to może o taki trick dla zmylki chodzilo). Brak kamery na loopie.

Holus: MP Holus
- Dziwna kombinacja, skill'owy poczatek i strasznie dziwna koncowka (ten wskok na balon - przydaly by się lepsze strzalki, a pozniej na platforme).

Jurek: Dzwoneczek
- Nie pasuje mi ta dziura w drodze i trochę ta trasa za krotka (za szybko się konczy po takim poczatku, brakuje czegoś dalej)

Jurek: Sztuka przetrwania
- Oba loopy mozna skrocic (pierwszy omijajac skocznie, i ten podwojny wlatujac w dziure pomiedzy nimi), Nie podoba mi ten przejazd za loopami pentelka i wyskok. Podobnie z tym pierwszym spowalniaczem (chociaż tu pewnie chodzilo o to zeby na gore od razu nie wskoczyc)

Jurek: Wyprawa po...
- Te opisy przy wypadnieciu z trasy mnie osobiscie wkurzaja (nie lubie takich bajerkow). Jest CUT. Koncowka, z loopa mozna przeskoczyc na sasiedni tor omijajac tym samym loop i sciane gdzie się nawraca (czy to się oplaca to nie wiem).

Nawro: I'm Sprite!
- Nie lubie speed trackow :-P

Wally: Crazy Hot Speed
- Pierwsze 2 wyskoki troszke za dlugie

Monisia: The Shock, No Comments
- Miejscami zbyt zakrecone

Monisia: Carefully
- Jest CUT. Na pierwszym cp dajesz wsteczny i przez bande.

Wally: Scoodie
- trochę przydlugawa

Radass: 58X Speed
- 2 CUT'y (piewszy po 3 cp skaczesz w prawo na trase, drugi to cut ostatniego loopa)

BloodLust: Devilish MP Project
- Te slupki za 1cp strasznie wkurzaja jak z gory zlatujesz.

Radass: Mini Race
- n/c

Radass: Base Jumping
- To trzesienie na poczatku jest przesadzone, az mnie oczy bola. A i ten poczatek mozna szybciej pojechac (czego nie powinno być na PF startach)

No to by było na tyle, czekam jeszcze zeby zjechac trase Wiadp1 :-D
Last edited by Khasius on 02 September 2006, 15:46, edited 15 times in total.
Yard
Emerytowany Admin

Post by Yard »

Khasius wrote:(nie wspomne o mini race gdzie jest ich w cholere :-P)
tam sa rekordy z Aseco tylko, nie sciagniesz ich, zreszta jakieś same slabe czasy, wiec co się przejmujesz :P

a ja znalazlem cuty na
'wyprawa po zlote runo' - podwojny loop
'52x speed#' - ostatni loop
chyba, ze to tak specjalnie, a ja się nie znam ;)
Wally
Team Poland

Post by Wally »

Khas! :D popieram cie w 100% :D
JA się staralem delikatniej sugerowac a ty jdziesz po calosci ;) Normalnie mieciesz ;) Czekam na dalsze komentarze ;)
Image

Zeo
nawro

Post by Zeo »

A więc, balon jest dlatego, bo nie lubie pustych terenów, spowolnienie po dopalaczu to była koniecznośc. A za Cuta przepraszam, nie był zamierzony. I czytaj uważnie - NIE MOGę DODAć KAMERY DO LOOPA BO MI WRACA DO WINDOWSA!!!
Image
Image
Khasius
ESWC.pl 2k8 winner

Post by Khasius »

Khasius wrote:wytkne tylko to co mi nie pasi.
Tez czytaj uwaznie. Wiecej chyba nie musze pisać.
h0lus
Pirat drogowy

Post by h0lus »

haha zostalem zjechany xD (czyt. ja to moja mapa d;) i dobrze ;P
zaraz napisze co sadze o innych mapach :P

1.Wydaje mi się że mapa Crazy Hot Speed będzie za trudna dla wielu uczestnikow MP , poniewaz jeden błąd i już po jeździe ... :P musze się przyznac nie za każdym razem przejezdam tą trase :P
:P
Gering
Jeździ konno

Post by Gering »

Co do Crazy Hot Speed To na kilkadziesiąt prób udało mi się przejechać ją 4 razy. Chyba popadne w depresje z powodu tej trasy :D A co do reszty tras i tych wszystkich CUT'ów to nawet nie wpadłem na pomysł żeby ich szukać, ale sprawdziłem i faktycznie są... Natomiast co do reszty wytkniętych przez Khasiusa błędów to jakoś niespecjalnie mi się one rzuciły w oczy, ewentualnie nie przeszkadzają mi w ogóle. No ale to już co kto lubi ;)
Bad Olo
Lubi ostrą jazdę

Post by Bad Olo »

hmmm nie rzucaja się w oczy bo to klasa Khasiusa wymiata,my tylko mozemy go sluchac i uczyc się wielu rzeczy ;-)

ps.odniechciala mi się ta trackmania :D hehee
Image
Wally
Team Poland

Post by Wally »

dobra khas może czas na dobre strony ?:P

Jak coś to cuty zostana wyeliminowane na 100% i będzie git.

Lol ludzie crazy hot speed to się przejezdza co druga probe :) a jak się wytrnuje to i każda... looz blues nie chcecie jej to trudno ;)

LOOOOOL Khas ale zes na Carefully skrota odkryl :D:D looooool.... :P
Nikt by się nie domyslil ze on tam jest :P
Image

Tomasz.Z.
Doświadczony driver

Post by Tomasz.Z. »

Nie podobają mi się trasy:
-Crazy Hot Speed, bo ja się zbyt wolno jedzie to pierwsze dwa wyskoki są nie do pokonania
-Devilish Mp Project, bo trudno jest przeskoczyć lukę tuż za startem
-Dzwoneczek, Sztuka przetrania, Wyprawa po złote runo, w ogóle nie chcą mi się otworzyć. MA KTOŚ HASŁO DO NICH :?:
Zeo
nawro

Post by Zeo »

Tomasz.Z. wrote:MA KTOŚ HASŁO DO NICH :?:
Hasło? ty chyba do tych tras wchodzisz przez edytor. Jak chcesz włączyć koniecznie to włazisz w Solo i potem w Browse i szukasz folderu gdzie są te mapy.
Image
Image
Post Reply

Return to “1. MP tras Nadeo”