press any key to ... komp off

Dyskusje o komercyjnej wersji TrackManii
Post Reply
piotrtw5
Jeździ konno

Post by piotrtw5 »

mam problem
jak wchodze do gry tmuf i laduje mapke
mapka zaladowana i pisze mi nacisnij przycisk aby kontynuowac

a tu nagle komp mi się restartuje
konto zalozone i nic nie mogę zrobić nawet na jakims serwie pograc proszę o pomoc
oczywiście będą pochwaly:)
Image

Image

Image
MISI
Pirat drogowy

Post by MISI »

PPM na Mój komputer -> Właściwości -> Zakładka Zaawansowane -> Uruchamianie i odzyskiwanie Ustawienia -> ODZNACZ Automatycznie uruchom ponownie.

Wejdź do gry i powinien pokazać Ci się niebieski ekran, i dalej to już google.
Image
ImageImage
Voj4k
Admin

Post by Voj4k »

reinstal gry bądz zakup nowego komputera
TRZ3CI
Pirat drogowy

Post by TRZ3CI »

może być uszkodzona karta graficzna :|
Kinguś
Osiwiał za kierownicą

Post by Kinguś »

nic nie musi być uszkodzone,może się po prostu przegrzewać,ściągnij orthosa na przykład i zobacz temperatury :P
Image
siekiera
Zaczyna szaleć na ulicach

Post by siekiera »

podaj konfig
Siekiera=Siekierka
Dziękuje naszym administratorom za to że od miesiąca czekam na zdjęcie niesprawiedliwego zakazu pisania.
piotrtw5
Jeździ konno

Post by piotrtw5 »

będę ciagle próbował coś zrobić na razie sprawdze tego orthosta bo zadko coś ostatnio przy kompie jestem
w tmnf mialem to samo wiec kupilem org tmu i sciagnolem tmuf ale tmn i tmu dzialaja normalnie a chciałem pograc w tmf

@EDIT: sprawdzalem te ustawienia misi i jest zaznaczone uruchom nowe ustawienia ekranu bez restarta kompa

@EDIT: orthos jakiś dziwny nic nie ma o temperaturze
jest tylko predkosc 2676 MHz czy coś kolo tego mam p4 2.66 Ghz
Image

Image

Image
PITMaN
Pirat drogowy

Post by PITMaN »

Nie mogę przejść obojętnie wobec tego tematu....

Ciekawą możliwość proponuje king, ja sam przed chwilą miałem awarię kompa (małą usterkę - przegrzanie procesora), co powodowało że mój komputer natychmiastowo, samoczynnie się wyłączał, ale przejdźmy może do twojego problemu.

Twój komputer resetuje się akurat w danym momencie tj, przy załadowaniu mapy, ale za każdym razem się resetuje? czy może się wyłącza całkowicie? Bo wiesz, z perspektywy technicznej, komputer wyłącza się całkowicie, jeżeli dochodzi do jakiegoś przeciążenia czy też niezgodności sprzętowej, wróćmy do mnie. Ja, kiedy miałem powłączanych parę aplikacji naraz jak np: TMNF i Winamp nie wspominając o antywirusie w tle. Komputer sam się wyłączał, ustereczka znaleziona, przegrzewanie.
Patrząć całkowicie pod względem softu, sprawdziłbym wszelkie ustawienia w grze ( w konfiguracji, przed włączeniem gry) sprawdziłbym też zakładkę zgodność we właściwościach czy "aby co nieco" o jedną opcję za dużo nie zaznaczono. Kolejne pytanie... czy miałeś zaszczyt jechać jakąkolwiek mapę w TMNF? To by wykluczyło moje pewne podejrzenia. Istnieje również możliwość że Przyśpieszanie sprzętowe jest ustawione na słabszych ustawieniach [PP>Właściwośći>Ustawienia>Zaawansowane>Rozwiązywanie problemów]

Wszystko co tu przedstawiłem to są moje rozważania, nie twierdze że tu wymienione przeze mnie możliwości są przyczyną twojego problemu, między nami mówiąc to ciężko tak stwierdzić na odległość (niestety).

Póki co, posprawdzaj temperaturę CPU i nie tylko, posłuchaj się Win'a
Image
Image
Image
Majkel
Lubi ostrą jazdę

Post by Majkel »

Może za duża rozdzielczość, tylko nie wiem czemu komp mial by wtedy siadac :/
PITMaN
Pirat drogowy

Post by PITMaN »

To nie rozdziałka, gdyby tak było komputer resetowałby się, ale nie wyłączał. System domyślnie w razie jakichkolwiek niedogodnień w ustawieniach sprzętowych zrestartowałby się i powrócił do ustawień przed modyfikacją.

To chyba logiczne...

Tak się teraz zastanawiam czy najłatwiejsze rozwiązania nie są najlepsze i tak dla spokoju sumienia urządził sobie test antywirusów na własnym kompie (sporo tego g*wna więc przynajmniej na przyszłośc będziesz wiedzieć jakiego goryla wybrać :wink: ) i przeczyścić system jakimś progsem np: CCleaner polecony mi przez dpee
Image
Image
Image
piotrtw5
Jeździ konno

Post by piotrtw5 »

a wiec tak nie mialem szansy pojechac jakiejkolwiek mapki w tmf ani w tmuf anie w tmnf bo się komp restartowal a nie wiem jak sprawdzic temperature procesora wlaczam gre laduje się mapka czasami widze nacisnij przycisk by kontynuowac ale niestety zaw chwile pojawia się czarny ekran i charakterystyczny dzwiek restartu po automatycznym uruchomieniu pojawia się komunikat taki jak czasami musimy coś zamykac przez kombinacje alt + f4 czy ze microsoft windows zle zostal zamkniety i czy wyslac raport bledow czy nie
Image

Image

Image
PITMaN
Pirat drogowy

Post by PITMaN »

Dobrze, to problem obowiązuje tylko i wyłącznie wobec aplikacji TM. Trzeba więc pogrzebać w settings. Zanim włączysz grę, wejdziesz w konfigurację i pokombinuj z ustawieniami tj. zobacz czy gra się uruchomi w pełnym ekranie, czy rozdzielczość jest za wysoka(chyba najbardziej prawdopodobny powód). Jeśli to nie starczy, wejdź w zaawansowane i w pierwszej zakładce "wyświetlanie" wszystkie ustawienia ustaw na najsłabsze, po prostu, bo nawet nie napisałeś jaką masz kartę graficzną...
Image
Image
Image
CaymaN'
Doświadczony driver

Post by CaymaN' »

a nie sprawdzales czy to jakiś wirus??
KeUriO
Doświadczony driver

Post by KeUriO »

ja tam jakos żyje ze zwezonym ekranem o polowe :lol: to i on przezyje bez tmf ;P
Image
Image
Image
Post Reply

Return to “TrackMania United Forever”