Klawiatura

Locked
Collen
Jeździ konno

Klawiatura

Post by Collen »

Ostatnio śmigając sobie na serwach w TM postanowiłem nauczyć się PowerDrifta czy jakoś tak . No i jest problem . Jak próbuje drifta w lewo to słyszę pikanie i blokują się klawisze (strzałki) . Jak to odblokować lub jak grać by ominąć blokadę tą :)
HI ALL ;D
Outsid3r
Pirat drogowy

Klawiatura

Post by Outsid3r »

tez tak mam ale sobie zmienilem klawisz odpowiadajacy za hamulec (w moim przpadku shift) i dziala mi normalnie. ewentualnie jak masz nadmiar kasy to kup inna klawe :)
Last edited by Outsid3r on 05 October 2008, 10:57, edited 1 time in total.
Image
Image
Pawel
Team Poland

Klawiatura

Post by Pawel »

Hamulec ustaw na shift, ctrl czy co tam Ci wygodniej.
Image
Master
Pirat drogowy

Klawiatura

Post by Master »

Można to jakoś wyłączyć, ale nie wiem jak. Najlepiej ustaw sobie hamulec a jakiś inny klawisz. Wiele osób ma na ctrl, ja natomiast na U. Nie wiem czemu akurat tak, ale jest mi najwygodniej.
Już Image użytkowników zobaczyło ten podpis.
Cheetah
Doświadczony driver

Klawiatura

Post by Cheetah »

To jest bodajże funkcja klawiszy trwałych. Pojawia się o nich komunikat gdy:
- Naciśniesz shift przez dłużej niż 5 sek
- Naciśniesz Shift więcej niż 5 razy
- Coś tam jeszcze ale zapomniałem.
Da się to wyłączyć w tym oknie ale zapomniałem jak bo mam wyłączone od 4 lat
Oh dear, jak długo mnie tu nie było D:
Maybe.
Pirat drogowy

Klawiatura

Post by Maybe. »

U mnie wyłączenie klawiszy trwałych powoduje pikanie kompa z każdym naciśnięciem shifta, co jest wkur... dlatego jako hamulec polecam klawisz "Z". Ewentualnie pogadaj ze Słowikiem, żeby Cię nauczył śmigać na strzałkach :P

A żeby wyłączyć klawisze trwałe wystarczy klikać shifta ile wlezie i wyskakuje nam okienko w którym możemy wybrać wyłączenie klawiszy trwałych :)
PITMaN
Pirat drogowy

Klawiatura

Post by PITMaN »

To o czym to tak polemizujecie to jest bufor klawiatury

"KLAWIATURA jest urządzeniem zewnętrznym , którego zadaniem jest przyjmowanie danych oraz poleceń od człowieka i przekazywanie ich poprzez magistralę do specjalnie wydzielonego miejsca w pamięci RAM nazywanego buforem klawiatury. Każde naciśnięcie klawisza generuje sygnał odpowiedniego przerwania, który z kolei jest obsługiwany przez podprogram czytania i interpretacji zawartości bufora klawiatury. Każde naciśnięcie klawisza generuje sygnał odpowiedniego przerwania, które z kolei jest obsługiwane przez podprogram czytania i interpretacji zawartości bufora klawiatury. Jest to jedno z podstawowych zadań systemu operacyjnego. BIOS standardowo udostępnia niewielki bufor klawiatury jednak
jest on mało wygodny w obsłudze bo nie mamy pełnej kontroli nad wszystkimi klawiszami."

wikipedia to pożyteczne zwierze....
Image
Image
Image
DareDevil81
Samochodowy prawiczek

streszczenie...

Post by DareDevil81 »

a sprowadza się to do tego, ze masz najtansza, albo jedna z tanszych klawiatur jakie mozna miec, a co za tym idzie wciskajac wiecej niz 3 - 4 klawisze na raz powodujesz przeciazenie tegoz bufora klawiatury... jeszcze krocej... zrób to ci tu radza czyli zmien domyslne klawisze w grze, albo zainwestuj w klawiature która nie ma tego problemu co twoja ;)
zapraszam do nurkowania - jak ktos chce to pisać ;)
Ekwador
Zaczyna szaleć na ulicach

Klawiatura

Post by Ekwador »

Nie wierze że te ostatnio coraz częstsze ogrzewańce bez powodu to robota newbie ;]
SykeS
Pirat drogowy

Klawiatura

Post by SykeS »

Po prostu ostatnio coś cicho na TMPL... Coś się szykuje... Coś wisi w powietrzu... za cicho...
"I Now Walk Into the Wild"
Christopher McCandless
f a N a t 1 c
Samochodowy prawiczek

Klawiatura

Post by f a N a t 1 c »

Maybe. wrote:U mnie wyłączenie klawiszy trwałych powoduje pikanie kompa z każdym naciśnięciem shifta, co jest wkur... dlatego jako hamulec polecam klawisz "Z".
Buahah :twisted: mam dokładnie to samo co ty, ten sam klawisz ustawiony za hamulec, i te same dźwięki, osobiście lepiej, jak już to wszyscy powiedzieli... zamiast kupywać klawiatury [jak komuś się nie chcę lub go nie stać] to po prostu na wałka i zmienić klawisz odpowiadający za hamulec, najlepiej na "Z" :) .
Locked

Return to “Rozwiązane problemy”