Newsy z polskiej sceny TMNF

Wszystko powiązane z klanami/drużynami
Ludwik
Zaczyna szaleć na ulicach

Post by Ludwik »

Ale niektore osoby sa slepo zapatrzone w swoja ulubioną strone. Poprostu ktos nie zna szczegolow a probuje pokazac ze wie lepiej. Co do Kinga. Mowisz ze ty w tym udzialu nie wezniesz. A podaj mi chociaż jeden kokretny powod dlaczego nie? Tylko dlatego zeby postawic na swoim?
nic nie bójta plotki chodzą że "nowe" się zbliża"
jeśli myslimy o tym samym "nowym" to w końcu ktos kto przynajmiej wie o co kaman :)
Last edited by Ludwik on 01 December 2008, 22:50, edited 2 times in total.
DameK

Post by DameK »

dla kinga all zle.. ja bylbym za.. jak maxer mowil.. wieksza sila promowaniasceny :) mozna sprobowac ;>
Image
Kinguś
Osiwiał za kierownicą

Post by Kinguś »

Nie wezme w tym udziału ponieważ,"urodziłem" się na tmpl,wychowałem się a raczej forumowicze wychowali mnie tempiąc moje neokidowskie zapędy,teraz pomagam na tmpl.Tmpl jest moim życiem,to są prawie odpowiednie słowa,w inne tego nie ubiore.
Image
mat154
V.I.P.

Post by mat154 »

A ja dodam od siebie, ze niedlugo to chyba nie będę odwiedzal ani tmpl (jeden wielki syf), ani tmpolska(nic mnie tam nie ciagnie). Skonczyly się już czasy kiedy wszyscy się kochali, wspolnie smiali z Mastera, scena byla mala, praktycznie wszyscy się znali, teraz każdy tylko patrzy jakby tu nie dokopac drugiemu itd. Wiele bym dal, zeby tamte czasy wrocily, kiedy w Polsce było 5-10 serwerow max, na tmpl wchodzilem i praktycznie zawsze moglem znalezc coś ciekawego, i nie musialem się przekopywac przez stos idiotycznych tematow.
Image
Kinguś
Osiwiał za kierownicą

Post by Kinguś »

na tmzone jak by było forum mozna by zrobić wejście przez zaproszenie jak na grono,by było ładnie czysto xD
Image
Pyszo

Re: Newsy z polskiej sceny TMNF

Post by Pyszo »

Zgoda Maxer, ale jeśli to łączenie ma wyglądać tak, że nagle na tmpolska będzie organizować wszystko co się da, a tmpl po latach ma... zniknąć, to coś tu nie tak, nieprawdaż?

Jakby przykładowo tmpolska pełniło głównie funkcje informacyjną, jako strona poświęcona polskiej scenie tm. Czyli wyniki i informacje o turniejach, prowadziło by baze danych polskich klanów, czasem też samemu coś zorganizowało. Natomiast tmpl pełniło by taką funkcje jak dotychczasz, czyli forum zrzeszajacego polskich graczy tm. Nikt by wtedy z sobą nie konkurował, ani nie dzielił.

A tak co:
Scooter Fox wrote: Niedługo pojawi się tam też oddzielne podforum poświęcone polskiej scenie, więc nie musicie ograniczać się z komentarzami tylko do tmpl. ;)
to nie jest konkurowanie?

i jeszcze jedno
Ludwik' wrote:Poprostu ktos nie zna szczegolow a probuje pokazac ze wie lepiej.
Może warto ujawnić te "szczegóły"? Bo narazie to widzimy tylko tyle, ze ludzie z tmpl są w pewnym sensie przeciągani do tmpolska.
ziomek_pol_

Post by ziomek_pol_ »

Niektórzy mogą sądzić, że tmpolska.com chce dobrze, możliwe, że chcą dobrze i robią dobrze, ale dlaczego odbierać tym co tutaj się "urodzili", to co było tu od początku? Moja opinia pozostaje niezmienna i brzmi ona, iż tmpl powinno utrzymywać swoje turnieje na swoim terenie, a nie z dnia na dzień zmieniać stronę. Niby jest to zwykła zmiana zespołu organizatorów i strony, ale na tej stronie to się narodziło i część z nas na pewno chce żeby to tutaj pozostało. Może i mój post jest bez sensu, ponieważ większość co chciałem napisać napisał wcześniej King.
Image
yo_oo
Jeździ konno

Post by yo_oo »

mat154 wrote:A ja dodam od siebie, ze niedlugo to chyba nie będę odwiedzal ani tmpl (jeden wielki syf), ani tmpolska(nic mnie tam nie ciagnie). Skonczyly się już czasy kiedy wszyscy się kochali, wspolnie smiali z Mastera, scena byla mala, praktycznie wszyscy się znali, teraz każdy tylko patrzy jakby tu nie dokopac drugiemu itd. Wiele bym dal, zeby tamte czasy wrocily, kiedy w Polsce było 5-10 serwerow max, na tmpl wchodzilem i praktycznie zawsze moglem znalezc coś ciekawego, i nie musialem się przekopywac przez stos idiotycznych tematow.
to przynajmniej było szczere....
jak można oczekiwać, małego grona graczy w grze, która jest darmowa?
Chcecie się zamknąć i nie dopuszczać nikogo? proszę bardzo.... Jakie to smutne jest a wręcz egoistyczne.
Scooter Fox

Post by Scooter Fox »

Mam jedną prośbę - czy moglibyście zrobić stworzyć oddzielny temat do dyskusji nad niepotrzebną konkurencją i przyszłością PL/PITMC? Przypominam, że to zaledwie temat o newsach ze sceny i póki co wszyscy po kolei ostro schodzą tu z tematu.
Z góry dziękuję. :)
Image
Image
Image
Voj4k
Admin

Post by Voj4k »

kto się dołacza do protestu niech nosi tego userbara !!!!!!!

Image

Code: Select all

http://img143.imageshack.us/img143/3443/stopci6.png

[ Dodano 01 grudnia 2008, 23:23 ]
wg: mnie kradna wszystkie pomysły, po cholere robić na TMpolska jak wszystkie PL były tutaj na TMPL pomysł na 2 lige był ziomusia wiec tez złodziejstwo. wymyslili kilka fajnych turnieji ale te co były nasze niech nam zostawia!!!!!!!!!!!!1
Pyszo

Post by Pyszo »

voj4k wrote:wszystkie PL były tutaj na TMPL pomysł na 2 lige był ziomusia wiec tez złodziejstwo. wymyslili kilka fajnych turnieji ale te co były nasze niech nam zostawia!!!!!!!!!!!!
Podpisuje się pod tym obiema rękami i nogami :)

[ Dodano 01 grudnia 2008, 23:45 ]
yo_oo wrote: Stworzyliśmy miejsce z informacjami o turniejach dotyczących TM.
Gdyby to było tylko miejsce z informacjami nikt nie miałby nic przeciwko. Bardzo fajnie, skoro wszystkie informacje znalazły by się w jenym miejscu. Ale z tego co widze to ta strona nie tylko informuje, ale też chce przejąc wszelakie turnieje pod pretekstem lepszej organizacji.
yo_oo wrote: I nie mam zamiaru poprzestać na tym co jest teraz bo zależy mi, tak jak chyba Wam tez, na rozwoju strony turniejowe TM.
Doceniam co robisz/robicie, ale "nagorliwość jest gorsza niż faszyzm". jeśli chodzi o PL, to było dobrze, więc dlaczego chcecie na siłe zrobić nam lepiej? Lepsze jest wrogiem dobrego :wink:
Last edited by Pyszo on 02 December 2008, 0:02, edited 1 time in total.
Kinguś
Osiwiał za kierownicą

Post by Kinguś »

A jeżeli chodzi o newsy,nie trnieje ,newsy ładne.nawet nie wiem skąd to macie xD
Image
iam
Admin Mniejszy

Post by iam »

Wszystko fajnie, niby newsy, ale... skoro są zmiany w składach, czemu nie ma, że ja doszedłem? :>
Kinguś
Osiwiał za kierownicą

Post by Kinguś »

bo to że doszedłeś to jest twoja prywatna sprawa...
Image
Scooter Fox

Post by Scooter Fox »

iam wrote:Wszystko fajnie, niby newsy, ale... skoro są zmiany w składach, czemu nie ma, że ja doszedłem? :>
Bo to newsy z poprzedniego tygodnia (od 24 XI do 30 XI), a ja dostałem informację, że dołączyłeś przed PGA. Z tego samego zresztą powodu nie ma też informacji o samym PGA.
Image
Image
Image
Maybe.
Pirat drogowy

Post by Maybe. »

Dobra, każdy musi jedno zrozumieć:

Wix - organizator PL zgodził się, żeby przenieść to na tmpolska.com
IrRed - admin tmpl, organizator PITMC zgodził się na to samo

(oczywiście według was, narazie główni sprawcy się nie wypowiedzieli na ten temat)

Więc czemu macie pretensje tylko do adminów tmpolska? To własni ludzie was/nas zrobili w jajo i uciekli tam. Po co? Nie wiem. Ale stwierdzenie by rozwijać scenę, jest dla mnie tylko pretekstem do czegoś innego.

To forum mimo wszystko ma swój klimat. Nie jestem tu długo, ale zwykle nie udzielałem się na forach, tu jednak coś mnie przyciągnęło. I jakoś nie fajnie się zachowujecie chcąc poprzez rozwijanie sceny nakazać ludziom, aby zostawili to co lubią i poszli do Was, przeszli na Waszą stronę. Ok, turnieje zorganizowaliście spoko, wielkich problemów nie było. Ale jak narazie pozytywnie wypowiadają się o was ludzie, którzy coś w tych turniejach wygrali. Dziwne? Dla mnie nie.

Macie to czym scena TM żyję najbardziej, turnieje.. a w szczególności tak duże i znaczące jak PL i PITMC.

Zajebaliście kurę znoszącą złote jaja - gratulację ;)

Ja jednak życzę powodzenia i mimo wznoszących protestów mam jednak nadzieję, że wszystko wypali. Bo po co psuć coś tak fajnego?
Last edited by Maybe. on 02 December 2008, 0:30, edited 4 times in total.
yo_oo
Jeździ konno

Post by yo_oo »

Pyszo.... czy przeczytałeś kto jest organizatorem PL7 i PITMC?
tmpolska daje stronę na przekazywanie informacji, nagrody na PITMC i serwery na których ma się to wszystko rozegrać
my to nazywamy współpracą, słowo obce niektórym....
nikt nie broni pisać na tmpl tak jak kiedyś, nikt nie wyznacza sędziów czy nawet osób, które mają się w to zaangażować... czy tak samo pisałeś o gamebite?
a teraz najważniejsze..... dlaczego nie zorganizowaliście tego?
od miesiąca jedyne co słyszałam na hasło PL7 to były słowa typu:
każdy czeka na to, wszyscy mówią, że chcą a nikt nic nie robi.
Termin PL7 na tmpolska ustalony jest na styczeń (prośba by jak najszybciej bo każdy na to ciągle czeka). Jeśli pojawi się informacja w grudniu na temat tego ze tmpl organizuje PL7 i zobaczę, że jesteś wielce w to zaangazowany, podobnie jak King to ja z miejsca zmienię nazwę Polish League na jakąś inną.

Nie bronię się przed nikim i z bardzo by ucieszyła mnie współpraca nie tylko ze strony Scarego, IrReda, Wix'a, Scootera ale ze strony każdego z Was. Pki co widzę, że pisanie i krytyka wychodzą Wam idealnie. A jak organizacja?

Maybe.... " To własni ludzie was/nas zrobili w jajo i uciekli tam."
Jak możesz tak napisać o swoich kolegach? Smutne, na serio akurat po Tobie się tego nie spodziewałam. Kto ucieka? Piszecie, że konkurencja, że dzielimy scenę. To właśnie Maybe ja podzielił. Wybacz mi ale mnie by zabolały Twoje słowa na miejscu tych o których piszesz.
Sam brałeś udział w turniejach
dla przypomnienia:

http://tmpl.info/forum/viewtopic.php?t= ... a&start=15

Twoja wypowiedź:
"Oczywiście, że bardzo fajnie, że takie tury są. Można się przy tym świetnie bawić i przy okazji się pokazać czy coś wygrać. I za to dzięki Kamilko"

fakt, dobrze pisali Ci co coś wygrali.. pochwalisz się swoją nagrodą?

pozdrawiam
Last edited by yo_oo on 02 December 2008, 0:38, edited 2 times in total.
Maybe.
Pirat drogowy

Post by Maybe. »

Przecież piszę, że to dobrze, że organizujecie te turnieje, tylko nie wiem dlaczego tak wszystkie chcecie przenieść tam.

A co do osób, które wymieniłem.. Są one tu praktycznie od zawsze i to MY, tak MY, Ci z TMPL będziemy tworzyć te turnieje. Jeśli nie będzie Nas, userów stąd, no to sobie możecie pograć w ping ponga 1 vs 1 co najwyżej. Więc chodzi mi o jedno. Skoro to Nasi ludzie się zgodzili. To czemu nie było tu o tym żadnego info wcześniej? Czemu nikt się nie spytał reszty o zdanie? Widzicie co się teraz dzieje. O to mi tylko chodzi. Ja i tak mam mało do gadania, ale mam prawo by wyrazić własne zdanie :)

I sęk w tym yo, że PL i PITMC to nie są małe turnieje, a byśmy my, mali userzy mogli cokolwiek zrobić.

Aha.. i czemu wszyscy piszą, że ukradli turniej zainicjowany przez Zioma, mianowicie Technic League 2, czyli drugą ligę PL7? Ja tam nie widzę o tym info... Ale jeśli gdzieś się przede mną ukryło, to już szczyt szczytów ;]

Pozdro, ja wam życzę najlepszego, ale nie dziwcie się reakcji niektórych osób. Nie wszyscy brali udział we wcześniejszych turach organizowanych przez was i nie każdy was zna, bo jesteście tu stosunkowo krótko. A zaufanie trzeba zdobywać powoli. Nikt na nie nie zasługuje odrazu od tak. Tyle.
Last edited by Maybe. on 02 December 2008, 0:44, edited 5 times in total.
yo_oo
Jeździ konno

Post by yo_oo »

po to nie organizuję tego sama bo nie chcę tworzyć czegoś nowego tylko kontynuować to co zaczęliście.
Dlatego jest z nami wix i IrRed.
Maybe.
Pirat drogowy

Post by Maybe. »

I dlatego jest mi o tym głupio pisać. Bo rozmawialiśmy Kamila nie raz i nie dwa. I wiem, że Ci na tym zależy. Ale postawiliście wszystkich przed faktem dokonanym :D A chyba nie ma nic gorszego ;) Myślę, że jak już się zaczną te tury to każdy się z tym pogodzi i zapanuje wszechobecna przyjaźń. A tymczasem niech się każdy prześpi z tym newsem :D

Ale nie ukrywaj Kamila, że do tej pory pozytywnie pisały osoby z tmpl, które zajęły dobre miejsca w turnieju, którymkolwiek ;)
yo_oo wrote:pochwalisz się swoją nagrodą?
Fakt faktem nic rzeczowego nie wygrałem, ale przynajmniej miałem jakąś rozrywkę urozmaicającą granie ;)

Edit:

Oj oj, moja wypowiedz miała wymiar pozytywny Bałaganiku, więc wrzućmy na luz, bo mogę Cię zaspamować, ale mi się nie chce :D

Wszyscy przecież wiemy, że to RH się dostanie, a nie P4G :D
Last edited by Maybe. on 02 December 2008, 1:10, edited 3 times in total.
Locked

Return to “Klany/Drużyny”