Długa dyskusja na temat tras i zasad.

1. Mistrzostwa Polski tras Nadeo
Gering
Jeździ konno

Post by Gering »

Sądze ze wiem o co wam chodzi.
Sam zreszta uważam że tras powinno być tyle samo z każdego rodzaju, niezależnie od tego ilu graczy co preferuje.
Po drugie sądze że wszystkie osoby, a nawet klany, które zajmują się organizacją mistrzostw nie powinny brać w nich udziału ze wzgledu na to właśnie zeby nie było oskarżeń ze "ustalają wszystko pod siebie".
Nie wiem czy w tym wypadku jest to co prawda możliwe bo może graczy byłoby wtedy za mało, no ale normalnie to tak powinno wyglądać chyba.
A już zupełnie na marginesie i nie w związku z mistrzostawi tylko tak w ogóle, co do tego trenowania Nadeo to ja jeszcze raz powtórze że są to trasy dostępne dla każdego i to jego problem czy je ćwiczył czy nie. Tylko tak jak na poczatku napisałem: TRAS POWINNO BYĆ PO RÓWNO Z KAŻDEGO RODZAJU. A teraz proponowałbym wreszcie dojść do jakiegoś porozumienia bo jak tak dalej pójdzie to te MP w ogóle nie ruszą a szkoda by było :)
" I never seem to understand the time, the place and who I am... "
bax
ESWC.pl 2k7 winner

Post by bax »

Mam pytanie do wszystkich bo widze ze nie dojdziemy to jasnej sytuacji

Dobra - do wszystkich:

Robimy mistrzostwa Nadeo i mistrzostwa Custom - 2 dyscypliny

Jakub organizuje nadeo
Custom organizuje ktos inny - jeżeli nie znajdzie się chetny to nie ma w ogole custom

jeżeli nie będzie rozlamu proponuje ci szczerze Jakub olac sprawe i organizacje i miec w d*pie innych jak wiekszosc ma w d*pie twoje zdanie

na serio zrób mistrzostwa nadeo, a custom niech sobie zorganizuja inni, kto będzie chciał pojedize w nadeo kto bedize chciał pojedzie w custom

mysle ze to będzie najlepiej, ale na boga :D Jakub nie rob z siebie koziołka postaw sprawe jasno bo az mi glupio bo cie znam , starasz się a tu ci wiara kladzie wszystko co mozna pod nogi, albo to rzuc albo zrób tylko nadeo - serio
Wally
Team Poland

Post by Wally »

ja ide.
I widze ze twoj mozg nie pracuje.
Jestem zazenowany niskim poziomem myslenia spoleczenstwa.
Po prostu to zalosne, zalosne jest to ze dalej masz w d*pie to ze to jest niesprawiedliwe.
I kur*a, co ma do tego studia, praca itd. Wytrenowales sobie tracki nadeo grajac na nich i mi nie wmawiaj ze zajebisty gracz powinien umiec nadeo.
Wiesz mam PES4 od roku na kompie, gralem w to z 2 razy, ale jestem zajebisty bo mam przeciez już rok ta gre na dysku. I na pewno mam rowne szanse jak ten co ma rok PESa na dysku i trenuje dzień w dzień. To jest twoje myslenie, ktore mnie zenuje... jesteś zaslepiony swoim pogladem i nie umiesz ywsluchac innych a na powazne argumenty odpowiadasz blachymi.
A przypominam, gdy Wiadp1 proponowal, aby mistrzostwa były rozgrywane na trasach specjalnie zrobionych na potrzeby turnieju, gdzie każdy mialby rowne szanse, to oczywiście ten pomysl musiales odrzucic.
PRzypominam, ja już zrobilem specjalnie trase z nadzieja ze będą na takich trasach mistrzostwa, oczywiście Jakub po swojemu wpier**lil nadeosy. Customy również sa nie rowne, bo nikt ich tyle samo nie jezdzil, ale skilltracki poakza skilla, a te trasy ktore wybrales na custom to ja nie wiem co pokaza.... NIC po prostu nic...
jesteś zaslepiony na to co mowia inni, widzisz wlasne zdanie i czubek wlasnego nosa, nie umiesz przyjac sprawiedliwych regul, bo wg Ciebie jedyne sprawiedliwe reguly to twoje reguly.
Wyparowuje do wieczora, mam nadzieje ze ci się przez parę godzin w glowie to ulozy...
PEACE
Image

Siłą sportu jest siła zespołu, lecz pięknem sportu są indywidualności...
Wally
Team Poland

Post by Wally »

Gering wiesz. Ty tez zle myslisz w momencie ze to jego problem czy jezdzil czy nie. To mogl ktos oglosic w marcu ze będą mistrzostwa polski na nadeo, to wtedy by był jego problem. A ze o mistrzostwach dowiadujemy się pozniej, to chyba jednak wyklucza sprawiedliwosc w tym przypadku.
Mistrzostwa nadeo, proszę bardzo, widze ze się poddajecie i uciekacie, bo nie macie już argumentow.
Image

bax
ESWC.pl 2k7 winner

Post by bax »

Wally wrote: Mistrzostwa nadeo, proszę bardzo, widze ze się poddajecie i uciekacie, bo nie macie już argumentow.
tak, przed takimi jak ty - chodzi tu o marudzenie

na custom tez przyjdziemy jak ktos zorganizuje i zobaczymy wally twoj skill, zebys się nie prejechal w slowach gosciu, bo czasami może ci być bardzo wstyd jak cie chlopcy nadeowcy pogonia

nikt tu nie ucieka od custom nie boj się, zrobimy oddzielne i tez zagramy, ale to już ktos kto kocha customy niech się zajmie tym trybem, mykochajacy nadeo tez przyjdziemy na ten turniej :) i się utrze nosa kilku osobom - nie wierzysz ? :D

zobaczysz, ale proszę cie wez teraz kogos z kto lubi customy , naklon go do zorganizowania, a potem bądź pewien ze nikt z nadeowcow nie bedize przeszkadzal mu w organizacji przyjmie i pojdziedzie co będzie, nie to co tu się wyprawia, ze jakub organizuje i same ble ble bleeeeeee

Jest jakiś kandydat na organizowanie mistrzostw custom ? LAS RĄK WIDZE MAM NADZIEJE

i do niego pozniej z ryjem niech leca do niego i mu truja dupe o mapy, a my cichutko powolutku się przygotujemy do custom i tez wezmiemy udzial - my - nadeowcy :)

pozdrawiam
Gering
Jeździ konno

Post by Gering »

Wally wrote:Gering wiesz. Ty tez zle myslisz w momencie ze to jego problem czy jezdzil czy nie. To mogl ktos oglosic w marcu ze będą mistrzostwa polski na nadeo, to wtedy by był jego problem. A ze o mistrzostwach dowiadujemy się pozniej, to chyba jednak wyklucza sprawiedliwosc w tym przypadku.
Mistrzostwa nadeo, proszę bardzo, widze ze się poddajecie i uciekacie, bo nie macie już argumentow.
To może dobrze byłoby ustalić ile czasu trzeba na trening i przesunać jakoś termin o tyle zeby nikt nie mówił że nie miał czasu dostatecznie się przygotować ? To taka propozycja. Nie wiem czy możliwa do wykonania. A ja od tej pory czekam już tylko na to co zostanie postanowione ostatecznie i do tego się postaram dostosować. Mam ten komfort ze nie znam za dobrze ani jednych ani drugich tras więc mnie to będzie obojętne ;)
" I never seem to understand the time, the place and who I am... "
Jakub
Pradziad żuli - żywa legenda

Post by Jakub »

ja do wally:
ja już trace wiare w inteligencje wallyego.
wally do mnie:
a ja Jakub mam inteligencje, ale zaczynam tracic wiare w Twoja.
a ja w twoja.
a ty w moja.
itd. itd. itd. :D

ja bardzo przepraszam, ale w tym momencie już mam dosyc tej dyskusii.
jak znow coś madrego ktos napisze, to może odpowiem.

wiecie, mature na liceum zrobilem 10 lat temu, ja mam prace, koncze studja, dziewczyn nie brakuje, zycie się w miare uklada.
znam 4 jezyki, widzialem pol swiata, umie z ludzia gadac.
ale z wami NIE umie.

jak ja moglem chciec zrobić coś dobrego, i zalatwiac MP?
czy ja nie wiedzialem, ze wally i mor_olo, nastolatki z IQ einsteina (choć nigdy mu nie mierzono oficialnie), to na pewno zrobia dużo lepiej?

@ bax
zajebisty pomysl.
zrobimy 1.MP TMN na trasach NADEO.

wally i mor_olo na pewno zalatwja coś na customach, i jak będzie się chcialo, to pierwsza 5. nadeo i pierwsza 5. custom sobie pogra.

wiec, każdy kto się zapisal na 1. MP TMN, dostanje ode mnie email,
ze będą 1.MP TMN na trasach NADEO.
kto chce gra, kto nie chce nie gra.

adres strony na nowosci będzie:
www.polteam.de/mp

niedlugo wiecej.
Jakub

Post by Jakub »

zapomnialem coś waznego napisac:

@ gering

masz super sposob widzienia spraw, inteligentine i sprawiedliwo.
nie myslisz o sobie, ale o wszystkich.

napsz mi PM, może se pogadamy, czy niechcial bys grać w "nowym" [POL]teamie, gdzie już niebedzie boostowanja itp. ale gra na dobre czasy.

a ze umiesz jechac pokazeles z czasami na polish league teamu [CDD].
mor_olo
RoKsTaR

Post by mor_olo »

Iq mam wysokie ale nie einsteina to już 10 lat studia robisz :D
Jezyki mzoesz znać ale gadac nie musisz umiec.

Codo mistrzostw na custom,ach ja się nie podejme bo w najblizszym czasie zamierzam zoorganizowac inny puchar ale termin jest mniej zalezny doe mnie.
*... i wszystko jasne.
Jakub

Post by Jakub »

Iq mam wysokie ale nie einsteina to już 10 lat studia robisz
Jezyki mzoesz znać ale gadac nie musisz umiec.
1. iq einsteina nidgy nie był mierzony, to co mozna znalesc w internecie, to sa takie liczby "wymyslone".

2. 9 lat robje studia, i niedlugo koncze drugie. kolo tego chodze jeszcze do pracy od 11 lat.

3. jezyki znam i umie mowic.

wszystkiego najlepszego w organizacji 1. MP TMN na trasach Custom rzycze wallyemu, mor_olo i khasiusowi.
Bad Olo
Lubi ostrą jazdę

Post by Bad Olo »

loooooooooool nie było mnie ok 18 godzin na forum a tu taka popijawa :] loool zadziwiacie mnie :D ale do rzeczy do rzeczyyy, będę zadowolony z tego ze tylko jest nadeo mp, bo ja lubie nadeosy mimo ze nigdy jakos specjalnie się nie wyrozniam,ale coz, nikt mi nie zabroni jeździć na nadeo ;-)

p.s.Wojtek sory za kiedyś,dajmy se siana, bo ostatnio mnie wyzwales na servie Desk.pl ze jestem noobem, może jestem ale mam kulturke i bez pretextu nie wyzywam, a ty nagle mi zaje***s blotem, troszkie nieladnie, ale już nie mam nic do Ciebie,peace
Image
Monia
Jeździ konno

Post by Monia »

Super rywalizacja!! wam to tylko brawo bić i się głośno śmiać ;) Wszyscy jesteście super każdy nie ma wad normalnie super ;) no comments :D Pozdro all ;) :wink:
"Najważniejsze w życiu to nauczyć się, które mosty przekraczać, a które palić.."
Image
Yard
Emerytowany Admin

Post by Yard »

// wydzielilem odpowiednie posty

trochę się dziwnie czuje czytajac to wszystko...
bo zaczyna mi się wydawac, ze może niepotrzebnie tylu Polakow w te gre gra...
smutne to trochę, ale takie odnosze wrazenie tak się zastanawiajac nad ta cala dyskusja...
w koncu TM byla zawsze znana ze swojej znakomitej, bezkonfliktowej spolecznosci, która wspierala rozwoj tej gry, organizowala sobie sama różne zawody, na których nie było nigdy narzekan...
tymczaem tutaj trochę zaczynam rozumiec kolege, który jest fanem e-sportu i który mi mowil, ze Polacy się ciagle kloca...
to trochę mnie uderza bo powiatpiewam w sens tego, co do tej pory robilem, probujac stworzyc strone, na której moglaby się integrowac Polska spolecznosc. Bo o ile wiadomo, ze na polskich serwerach co chwila slychac
kur**, ch** i wiele inncyh, to jednak myslalem, ze znajdzie się grupa ludzi, ktorzy znajda porozumienie i zdolaja razem zrobić coś fajnego, tak jak teraz na przyklad organizujac mistrzostwa polski. Ta cala dyskusja coraz bardziej utwierdza mnie w przekonaniu, ze tak u nas raczej nigdy nie będzie...

i trudno okreslic, po czyjej stronie lezy wina, jednak wiadomo, ze nie mozna się na wzajem porozumiec. Wiekszosc dyskusji, ktore nie zaczynaja się od wcale od niczego zlego: zwykla propozycja, czy wyrazenie wlasnego zdania predzej czy pozniej koncza się na wyzwiskach wzajemnych. Jak koncza się argumenty, to siega się po wyzwiska i z tego powstaje belkot wyzwisk. Ludzie nie 'sluchaja' się na wzajem, pobieznie interpretuja to, co inni maja do powiedzenia, proba zalagodzenia sytacji jest interpretowana jako atak, a propozycja zmian nawet niewielkich jako narzekanie na ustalone zasady.

az w koncu zaczyna się najgorsze: ktos się się uniesie, obrazi i albo calkiem wycofa (lepszy wariant) albo nagle przewroci wszystko na glowie.
mowienie, ze jeśli komus się nie podoba, to niech spier**** jest tez popularnym rozwiazaniem. (brzmi lepiej niz: 'przykro nam, ale niestety tak zostalo ustalone i tego akurat nie mozemy zmienic, ale jesteśmy otwarci na propozycje' nieprawdaz?) bo po co się otwierac na innych, po co dazyc do kompromisu, jeśli się wie lepiej.

dawanie wlasnych propozycji nie musi oznaczac narzekania i nie mzona się tylko dlatego poddawac. ktos ma prawo myslec inaczej i ma prawo to wyrazic. ucieczka od problemu pod pretekstem 'nikomu się nie podoba' nie jest dobrym rozwiazanie. ale tez nie oznacza, ze jeśli się wszystko zmieni calkowicie, to będzie lepiej. Wrecz przeciwnie, może być dużo gozej. Najwazniejsza jest stabilizacja. jeśli się już coś ustalilo i oglosilo, to nie mozna zmieniac zdania tak gwaltownie. Bo to podwaza zaufanie, zniecheca. Ludzie sa z natury niechetni na zmiany. I mysle, ze w tym przypadku takie perturbacje dotyczace zasad zmniejsza zdecydowanie zainteresownaie mistrzostwami. A to chyba jest najmniej potrzebne. I najgorsza rzecza organizatora czegokolwiek jest kierowanie się emocjami. Wszystko trzeba 3 razy na chlodno przemyslec, zanim się podejmnie decyzje. Bo inaczej mozna kogos skrzywdzic (na przyklad tworcow tras na ten turniej, ktorzy wlozyli w nie mnostwo pracy i bardzo im zalezalo na tym, zeby te trasy się dostaly do turnieju). A ewentualne uwagi nie musza oznaczac ataku i narzekan. każda propozycja jest potencjanie dobra, a jeśli uwaza się, ze nie, to powinno się na ten temat najpierw podyskutowac, a nie kogos zbluzgac.

btw. mowienie o kimkolwiek noob jest obrazliwe, to tak gdyby ktos nie wiedzial.

poza tym, jeśli ktos mowi, ze wydaje mu się, ze na Customach będzie lepiej, to nie musi wcale oznaczac, ze mowi tak, bo uwaza, ze jest tam swietnym zawodnikiem i chce z wszytskimi wygrac. Wiadomo, ze zwyciestow jest wazne, ale raczej się dba o to, zeby zasady było jka najbardziej sprawiedliwe.
co prawda nie bardzo chce wracac do glownego tematu, ale nasunelo mi się jedno zasadnicze pytanie:
Co byloby niesprawiedlego w graniu samych nieznanych nikomu tras Custom?
Nadeowcy maja wytrenowana technike na Nadeo, wielbiciele Custom maja technike ze znanych tras Custom, nikt nie gral by na trasach, na których może trenowac dluzej niz inni. Wytarczyloby zrobić mix zroznicowanych tras, ot co. Tym bardziej, ze takie propozycje mieli również nowi gracz, ktorzy się tu okazjonalnie wypowiadali. Niestety taka idea upadla już na pocztku ustalania zasad.

Jednak pojawily się w koncu kompromisowe zasady, wszystko wydawało się być ustalone, az w koncu.... eh szkoda gadac :(

Jednakze wydaje mi się, ze taka postawa towarzyszy wielu Polakom: my wiemy lepiej, wiec się zamykamy na dobre wzroce z zachodu, sami nie umiemy się porozumiec, wiec co rozsadniejsi uciekaja z tego kraju zostawiajac klocacych się w spokoju.

zreszta mi już jest chyab wszystko jedno, zwatpilem w sens tych mistrzostw, czy w sens prowadzenia tej strony.
nie będę przeciez do nikogo osobiscie uderzal, licze tylko na Wasze przemyslenia, ale pewnie się przelicze.....
Wally
Team Poland

Post by Wally »

Dobra, dzięki bax za zjechanie mnie :P.
Po raz kolejny musze powiedziec (chodzi nei pisalem tego akurat w tym temacie):
Nie ma podzialu na custom i nadeo. Nadeo to trasy specyficzne bo sa offline. I każdy może je trenowac, ale NIE MUSI. I tu jest roznica, drogi POL Teamie, bo sadzac po waszych wypowiedziach, traktujecie Nadeo jako obowiazek dla kazdego gracza. jeśli każdy by mial taki obowiazek, to ja rozumiem ze to jest sprawiedliwe. Ale po raz kolejny podkreslam! Macie przez to mniej tras do treningu, bo nadeo dobrze znacie. I na ten argument niestety nie macie odpowiedzi, bo to 100% prawda.

teraz, co do tego jak postrzegacie zdanie Geringa. Uwazam, ze chlopak wiele madrego powiedzial (chodzi mi o wypowiedz ze powinny być mistrzostwa na trasach nieznanych nikomu wczesniej). Ta wypowiedz pokazuje, ze jednak sa nowe osoby, ktore po przeczytaniu tematu, widza w tej kwestii najsprawiedliwsze rozwiazanie.

Bax, nie mowilem nigdy ze jestem jakiś skiller, po prostu walczylem o sprawiedliwosc. Niestety musialem wybuchowo zareagowac na to, ze moje wypowiedzi zostwaly nieskomentowane, mimo bardzo mocnych argumentow. Nie watpie ze niejeden zawodnik z POL Teamu mnie zjedzie na customach. Powiem wam. Organizujac turniej, wybiera się mapy pokazujace skilla. Takich map neistety poza Tiny Techem nie ujrzalem. Po prostu turniej weryfikuje umiejetnosci, a nie polega na tym zeby pojeździć sobie na speedtrackach i kto mial farta ten idzie dalej.

Po raz koleny mowie: Reprezentuje nie wlasne dupsko, tylko reprezentuje sprawiedliwosc. chciałem, by każdy mial rowne szanse. Niestety, Jakub mowil, ze POL chce rzetelnych i sprawiedliwych zasad, ale takowych nie ma, gdy jeden z klanow ma calkowita kontrole nad 2/3 eliminacji, czesci sposrod 1/3 (bo w koncu na trasy również oni glosowali tak jak każdy wiec wplyw był) i 100% finalu. Proponuje obejrzec temat "mistrzostwa Polski w TMN", w ktorym byla klotnia o poczatkowe zasady. Wiadp1 zaproponowal abysmy zrobili je na trasach nikomu wczesniej nie znanych. Jakub natomiast mial zupelnie odmienne zdanie o turnieju, i przywlaszczyl sobie znaczna przewage dla POL Teamu, argumentujac ze Polscy mapmakerzy sa slabi. Czym odstajemy od reszty swiata? Czy polacy maja dostepnych mniej klockow do budowy? NIE. każdy ma rowne szanse jeśli chodzi o mapmaking, liczy się inwencja autora. Ta sprawa pokazala, ze w intreresie Jakuba nie lezaly czyste rowne zasady. Bo jednak powiedzenie "będzie 1/3 nadeo, ale ja wybieram wszytskie nadeo, customy i wszystkie trasy na final" sprawiedliwoscia nie jest, zwykly handel. Dostrzegam spryt Jakuba i jak najbardziej go doceniam, to przydatna cecha w zyciu, ale jednak, w tej sytuacji sprawiedliwosci nie było. I nie tylko ja to dostrzeglem. Nie chce cie Jakub urazic, ale na serio pokazales ze ci na rownych szansach nie zalezalo.

Zycze powodzenia w trurnieju Nadeo, pozdrawam
Image

Jakub

Post by Jakub »

mi jak najbardziej wlasnie zalezy na sprawiedliwym turnieju.
ale obojetnie, co ja pisalem, wam się nie podobalo.

wiec jedyne wyjscie było zrobić ten turniej na trasach nadeo.
tak teraz będzie, i tak jest dobrze.

zapraszam na turniej tu:
http://www.tmpl.info/forum/viewtopic.php?t=505

i tu:
http://www.polteam.de/mp
Wally
Team Poland

Post by Wally »

Jakub, chciałeś sprawiedliwosci dla POL. ale dla mnie, gracza który nadeo na oczy niektorych tras po prostu nie widzial, to nie było sprawiedliwe.
Sprawiedliwosc = Rowne szanse. Takie 2 slowa zastepcze.
Wiem ze dobrze o tym wiesz co napisalem, ale jednak w tej calej klotni o zasady, nie dostrzegles tego turnieju z perspektywy gracza takiego jak ja, który po prostu nie przepada za trasami narzuconymi przez tworcow, ale za to lubuje się w wymyslnych trasach tworzonych przez graczy.
Ja wiem ze chcesz jak najlepiej dla tego turnieju, w koncu wlozyles w to wiele trudu, proszę jednak o ujrzenie tej sprawy z roznych perspektyw.
Pozdrawiam
Image

Jakub

Post by Jakub »

wally, ja Ciebie już caly czas rozumie. nie grales nadeo tak czesto, i myslales, ze nie uda ci się nauczyc 4 trackow nadeo w 4 tygodniach do finalu "starych" MP.

teraz już mamy "nowe" 1. MP TMN Nadeo,
jest to turniej tylko na trasach nadeo beginner, advanced i expert.
każdy polski gracz może na nimi grać, jak lubi trasy nadeo.
jak nie lubi, to nie musi grać.

wiec nie rozumie, czemu ty się tu znow wymawiasz na ten temat.
Wally
Team Poland

Post by Wally »

tras przez 4 tyg moglem się nauczyc, ale mi chodzilo o rowne szanse na starcie tylko o to.
Spoko Jakub, PEACE, mam nadzieje ze to nasza ostatnia sprzeczka
3m się pozdrawiam
Image

Jakub

Post by Jakub »

niech będzie peace, nic niemam przeciwko.

mysle ze z trasami nadeo jest teraz ok, każdy może zdecydowac, czy chce jechac, czy nie, i dobrze jest.
Post Reply

Return to “1. MP tras Nadeo”