Długa dyskusja na temat tras i zasad.

1. Mistrzostwa Polski tras Nadeo
wiadp1
Pirat drogowy

Post by wiadp1 »

Tak sobie szybko przejrzałem tę dyskusję i nie wiem czy dobrze to rozumiem.

Po zakończeniu fazy eliminacyjenej kiedy wyłonimy 20 finalistów każdy z nich będzie musiał wybrać swoje 3 ulubione mapy z POLSIH CUSTOM

Jeżeli tak to uważam, że jest to bardzo dobry pomysł, ale ja poszedłbym trochę dalej i pozwolił im także wybrać 3 ulubione mapy CUSTOM :)

A ja jeszcze wpadlem na taki inny pomsyl. Co powiecie na to, żeby oprocz 20 finalistow wytypowac najlepszą 5 "rezerwowych" której niewiele zabrakłon do awansu.

Byliby to gracze, którzy zajmą miejsca od 5-9 na trasach POLISH CUSTOM

Wtedy w przypadku gdyby nie pojawił się jakiś finalista, mógłby on zostać zastąpiony przez rezerwowych.
Jakub
Pradziad żuli - żywa legenda

Post by Jakub »

mysle, ze jak komus uda się zakwalifikowac do final, to na pewno będzie gral. mysle, ze rezerwistow nie potzreba.

a jak chodzi o voting customow, to jestem przeciw.
w takim wypadku trzeba by tez było zrobić voting na tracki nadeo albo custom od poczatku, i jak widac po rejestracji graczy, było by wiecej niz 50% nadeo.

ale jest tylko 1/3 nadeo, tak chcieli teamy [CDD] i =dF=, ale za to [POL] wybiera tracki. i to wcale nie swoim gustem, ale takie tracki, ktore każdy zna.

pozdro
Yard
Emerytowany Admin

Post by Yard »

jakub wrote:a jak chodzi o voting customow, to jestem przeciw.
w takim wypadku trzeba by tez było zrobić voting na tracki nadeo albo custom od poczatku, i jak widac po rejestracji graczy, było by wiecej niz 50% nadeo.
jakub, ale to przeciez bylyby zupelnie różne glosowania: chodzi tylko o to, zeby dac finalistom mozliwosc wyboru ulubionych tras z eliminacji na final, tak samo jak przy polish custom, nadeo odpada, bo już finalowe trasy zostaly przez was wybrane, popieram pomysl wiadpa.
ShaDDy
Emerytowany Admin

Post by ShaDDy »

Monia jeśli tak zrozumiałas wypowiedz wally`ego no to gratki naprawdę masz kiepski rozum i to raczej ty miałas te ciezkie... zabawki? bez sensu to powiedziane
jeśli chcecie zebym się nie martwil i nawro zrobil MT to odrzucam oczywiście :
Carefully i No Comments z wiadomych przyczyn,
Dzwoneczek bo jest zbyt łatwa
i Sztuka przetrwania - kiepski poczatek, dziwny wallride i niepotrzebny booster(hamujacy)
Wally
Team Poland

Post by Wally »

Wez damianhhhhh wyp*erdalaj!!!!!!1 ku*wa rozumiesz!!!!!!
jesteś beznadziejny grasz jak c*pa a się udzielasz. Zygam toba i twoim zasranym ryjem kumasz?
I kU*wa przez takie paly jak ty obniza się poziom... w ogóle mnie już wszystko zwisa. mam zly dzień a tu czytam wypowiedz takiego damiana i mnie krew zalewa.... po prostu czlowieku idz do szkoly specjalnej i tam się ucz. Zeby były gumowe sciany to se mordy nie rozetniesz jak się wywalisz na prostej drodze... To po 1.
Po 2, zrobie turniej specjalnie dla Ciebie na prostych trasach bez ani jednego zakretu, same dopalacze albo prosta droga, będziesz jak w raju się czul.
Dalej... To ze mam zly dzień to napisze cala prawdę...
Po prostu chodzi o to zeby finalisci wybierali tracki! już pomijam to ze POL wybralo sobie tracki na eliminacje takie jakie im odpowiadaja (bo nei mowcie ze na tej c-0 to rekordy sa z kapelusza, jak w online records jest 9/10 z pol, a WR nalezy do kolesia z pol [gratki rekordu]). Jedyna sprawiedliwosc tego turnieju to to, ze każdy wybiera sobie tracki Polskie. chodź już mnie krew zalewa jak slysze wypowiedzi dzieciakow typu damiana, ktore prosza rodzicow zeby im podtarli dupe i zalozyli spodenki...(albo spodniczke).
a 1/3 trackow nadeo to i tak za dużo, nie ma tu usprawiedliwien ze każdy se mogl je trenowac bo sa offline tez dostepne. Ja ich nie trenowalem bo sa zjebane. A na zadnym szanujacym się turnieju, tras nadeo nie było. To sa trasy ktore sa treningiem poszczegolnych elementow, jest 1 urozmaicona trasa (ta ostatnia z EXP) ale jest na niej tyle cutow co dziur w szwajcarskim serze... skrot na skrocie.
Proponuje glosowanie na tracki w finale, to ze sa tam nadeo to przezyje, mimo ze to jakas pomylka dla mnie, ale 20sek nadeosow nie przezyje.
Po 2, zobacze jakie będą customy, i wierze gleboko ze NIE będą ONE STRONNICZE TYLKO będą NORMALNYMI SKILLTRACKAMI!!!!!!!!!!!!

no mam nadzieje ze to da kazdemu domyslenia...

PS. Damian wal się na ryj ze swoimi wypowiedziami, nie umiesz jeździć to się nie udzielaj
PS2, sorry za moje chamskie teksty ale mam wybitnie zly dzień
Image

Siłą sportu jest siła zespołu, lecz pięknem sportu są indywidualności...
h0lus
Pirat drogowy

Post by h0lus »

wally wyluzuj ; )
wiadp1
Pirat drogowy

Post by wiadp1 »

damianhhh wrote:Monia jeśli tak zrozumiałas wypowiedz wally`ego no to gratki naprawdę masz kiepski rozum i to raczej ty miałas te ciezkie... zabawki? bez sensu to powiedziane
jeśli chcecie zebym się nie martwil i nawro zrobil MT to odrzucam oczywiście :
Carefully i No Comments z wiadomych przyczyn,
Dzwoneczek bo jest zbyt łatwa
i Sztuka przetrwania - kiepski poczatek, dziwny wallride i niepotrzebny booster(hamujacy)
MSS wy się lepiej weźcie za trening, bo w tym Russian Team League to tak trochę niespecjalnie wypadacie :)
Jurek
Gangsta Mapper

Post by Jurek »

Jak zapewne wiecie zrezygnowałem z uczestnictwa w mistrzostwach z pewnych sobie wiadomych przyczyn. Dlatego nie będę głosował na trasy - kandydujące. Każdy ma swoje upodobania i może odrzucać trasy, które mu się nie podobają, ale trafia mnie opinia paru osób - dotycząca tras zgłoszonych przeze mnie.
Na początku odkryliście "rzekome" skróty - chyba oglądając trasę z lotu ptaka (num 7). Czy próbowaliście przejechać te trasy tym skrótem - wątpię abyście uzyskali lepszy czas od normalnego przejazdu i czy w ogóle ukończylibyście przejazd. Ta sprawa dotyczy "Sztuki przetrwania" i "Wyprawy po złote runo". W tej pierwszej był głos: że chamski początek itd., ale w opisie do trasy przypomnijcie sobie, że podałem jasno i wyraźnie: trzeba zwolnić, użyć gazu i hamulca aby nabrać jak największej prędkości wskakując na loopy. Nikogo nie oszukałem tając sposób przejazdu początku tej trasy. Zresztą poza speedtrackami i PF-ami nie znam tras, w których nie używa się sprzęgła, gazu i hamulca. Sztuką jest zrobić odpowiedni manewr w odpowiednim momencie. W końcu po to te mistrzostwa, aby wyłonić najlepszego gracza
Następna sprawa na tej trasie: Niepotrzebny booster hamujący. Po to zostal tam ustawiony, by gracz nie wskakiwał od razu na górną półkę tylko na dolną i tym samym zaliczył ostatnią -3 bramkę po przeciwnej stronie. Jakbyś Damian uważnie się przyjrzał trasie to byś nie pisał głupstw. Co się tyczy "Dzwoneczka", że za krótka, za łatwa. Po prostu było zapotrzebowanie na krotką trasę i dlatego ją dodałem. Ja przejeżdżalem ją wielokrotnie i za każdym razem jedzie się inaczej, a czas jest dość zróżnicowany jak na tak krótką trasę.
Nie będę komentował pozostałych tras na mistrzostwa. Powiem tylko, że kilka z nich mi się bardzo podoba. Wybór pozostawiam wszystkim uczestnikom tego turnieju. I wcale się nie pogniewam jak wszystkie moje trasy odpadną, zbierając kolejną falę krytyki. Każdy ma swoje indywidualne zdanie i upodobania. Zachęcam do głosowania, bo jak na razie to tylko garstka oddała swe głosy.
Pozdrawiam!

PS. I nie róbcie rzeźni. (już takie zdanie padło wcześniej).
Co to - wyścig o złote kalesony? W końcu to tylko zabawa!
ShaDDy
Emerytowany Admin

Post by ShaDDy »

ok sorry, ale rzeczywiście wally przegiales
Wally
Team Poland

Post by Wally »

@ Jurek:
Zabawa, ale o tytul najlepszego gracza w kraju, a zwyciestwo to jest to co tygrysy lubia najbardziej ;)
Sztuka przetrwania jest dobra jako trasa, aczkolwiek w moj gust nie trafila. Dzwoneczek to swietna trasa mimo ze krotka, a Wyprawa po zlote Runo dostala na TMX ode mnie awarda bo jest swietna, nie rozumiem krytyki ;) cut wlasnie sam próbowałem robić, albo jestem cienias, albo to rzeczywiście takie trudne ;)
@ holo
Po takim dniu wyluzowanie jest rownie trudne jak wstanie o 7 rano do szkoly
@ damianh
mogles nie prowokowac ;)

pozdrawiam wszystkich
Image

Jurek
Gangsta Mapper

Post by Jurek »

Wally, ja już dawno wrzuciłem na luz, zwycięstwo ale nie za wszelką cenę. Nie powiem, lubię zwyciężać, ale nie jestem tygrysem :). Niech walczą tygrysy, ale nie na śmierć i życie. Twoją decyzję (i każdej innej osoby) o odrzyceniu mojej trasy w żadnym stopniu nie kwestionuję. Każdy ma do tego prawo. W końcu to jego wybór.

PS. Dzięki za awarda, a ten skrót na tej (i innej) trasie to chyba lipa. Chyba, że się mylę, a Khasius ma skrzydła. Jakby dla kogoś "Dzwoneczek" był za krótki to dorobiłem ciąg dalszy - "Ding-Dong-Long", ale to nie jest temat tego topica.
Pozdrawiam i zachęcam do oddawania głosów. Po co z tym czekać.
Wally
Team Poland

Post by Wally »

chcialbym miec podejscie do zycia jak jurek :) Ale coz mam taki charakterek... ze rywalizacja to super sprawa, ale najlepiej zdrowa, chodź czasem to się przeradza w co innego... Coz slowa i sila woli może wiele zdzialac, tak jak w meczu da się z siebie wykrzesac resztki zaangazowania (bo jeśli brakuje sil to nadrabia się zaangazowaniem), tak teraz chce się pokazac z jak najlepszej strony :) Bo mysle ze to sprawdzain dla wielu ludzi na okreslenie swojej wartosci ;)
A jeśli to sa MP, to powinny być godne MP bo inaczej powinien być to zwykly turniej, wiec walcze o rownosc ;) troszki dwuznacznie brzmi :p
Image

Khasius
ESWC.pl 2k8 winner

Post by Khasius »

Wally wrote:jest 1 urozmaicona trasa (ta ostatnia z EXP) ale jest na niej tyle cutow co dziur w szwajcarskim serze... skrot na skrocie.
Prawdopodobnie chodzi ci o G-6, a w takim razie chyba o inny ci ser chodzilo :-P. Nie wierzysz? (polecam TMX) To samo tyczy się innych wybranych tras.

Jurek zdziwil bys się ile i jakie sa mozliwosci cut'ow. Jak bys czesciej gral z lepszymi, to bys mial wieksze pojecie. (dotyczy to i Nadeo i customow)
Khasius
ESWC.pl 2k8 winner

Post by Khasius »

A oto i dowod:

Z cutem:
http://www.speedyshare.com/400244872.html
I bez cuta:
http://www.speedyshare.com/207834491.html

Na tym bez cuta mialem na 2 cp przewage 0.8 w stosunku do tego z cutem. Dodatkowo na cutie walnelem jeszcze w sciane. Efekt na mecie widzicie.

I nie wkurwiac mnie nastepnym razem nooby.
Jurek
Gangsta Mapper

Post by Jurek »

Khasius - ja nie kwestionuję tego, że jesteś bardzo dobrym graczem (sam widziałem :) ) i wiem, że istnieją trasy Nadeo i inne customy ze skrótami. Jesteś poniekąd swoistym autorytetem na scenie polskiej TMN. Ja starałem się, jak mogłem, aby swoje trasy odpowiednio zabezpieczyć testując je. Pomijam sprawę, że te trasy mogą być do bani i nie muszą się komuś podobać. Ale jak taki autorytet mówi, że czarne jest białe to wszyscy uwierzą, że tak jest naprawdę - nieuważasz? Póki co nikt mi nie udowodnił, że skrótem można te trasy szybciej przejechać, a moje rekordy umieściłem na TMX.
Pozdrawiam i gratuluję Ci -1miejsca w rankingu polskich graczy - to wielki wyczyn.

PS. No cóż, Khasius udowodniłes mi, że miałeś rację i zwracam honor :oops: , ale to tylko jedna trasa. I skoro dowód jest - jestem za oficjalnym wywaleniem tej trasy spośród kandydujących do mistrzostw.
Kończę tą dyskusję, bo trochę mi wstyd.
Motto na dziś: Nigdy nie mów nigdy.
Pozdrawiam wszystkich noobów i antynoobów też :D .
Last edited by Jurek on 06 September 2006, 20:38, edited 1 time in total.
Monia
Jeździ konno

Post by Monia »

wiesz co damian chodź szkoda na Ciebie słów to napisze ci tylko dwa małe słówka : Odwal się :)

<przepraszam za takie słówka ale ten kolo przegina :) > ma sam rozumek jak orzeszek a myśli ze fajny jest...
Last edited by Monia on 07 September 2006, 17:04, edited 1 time in total.
"Najważniejsze w życiu to nauczyć się, które mosty przekraczać, a które palić.."
Image
Jakub

Post by Jakub »

jak chcecie glosowac na finalowe tracki custom, to musicie tak samo pozwolic na voting, czy ludzie grajacy w final chce nadeo, custom lub polskie trasy.
potem rozdielimy glosy procentualnie na to, ile trackow w final będzie nadeo, ile custom i ile polskich.

prawdopodobny wynik by był 5 nadeo, 3 custom, 1 polska, ale kto wie.

jak na taki voting nie pozwolicie, nie będzie tez votingu na tracki custom.

pozdro

ps. ta dyskusja o reguly się chyba nigdy nie skonczy.
nie lepiej by było sobie trochę potrenowac na trasach nadeo na final np.?
Khasius
ESWC.pl 2k8 winner

Post by Khasius »

Jurek:
W post'ie przed twoim zamiescilem 2 replaye, udowadniajace, ze jest oplacalny cut na twojej trasie (wyprawa...). Wiecej cut'ow, ktore wymienilem nie za bardzo mi się chce udowadniac.

Tak naprawdę nie chce być zadnym autorytetem, bo nie zasluguje na to z wielu powodow.

dzięki ci za gratulacje. chodź to miejsce zapewne niedlugo strace na rzecz Error'a (maniaka btw :-P ). A i tak jest trochę osob w Polsce lepszych ode mnie.
Wally
Team Poland

Post by Wally »

dobra jakub, ehhhhh bo się nie skonczy, bo Ty jesteś murem za Nadeo razem z kilkoma osobami, kolejne kilka osob jest murem przeciw nadeo.
już nie mowie nic o trackach nadeo, chodzi mi o glosowanie wlasnie na tracki także custom, bo jak POL na final wybierze nadeo i custom, to uwazam to za wielka niesprawiedliwosc, bo już w finale nie ma przelewek, tylko jest wysoki wyrownany poziom. Voting najsprawiedliwszy ;)
Glosujcie ludzie na trasy polskie custom!
Image

Jakub

Post by Jakub »

jak chcecie glosowac na finalowe tracki custom, to musicie tak samo pozwolic na voting, czy ludzie grajacy w final chce nadeo, custom lub polskie trasy.
potem rozdielimy glosy procentualnie na to, ile trackow w final będzie nadeo, ile custom i ile polskich.
to by było sprawiedliwe.
to co ty mowicz by było sprawiedliwe dla Ciebie.
Post Reply

Return to “1. MP tras Nadeo”