Okazuje się, że temat jest dużo szerszy niż Amazonka. Nie piszę o Wiśle, po suszy przypomina duży strumyk ^^
Pogooglowałam troszkę i trafiłam na sporo sprzeczności w opisach problemu. Poprosiłam kolegę żeby zrobił jakieś krótkie demko w Final Cut Pro na Mac'u i wrzucił do YT. Rendering wykonany został zgodnie z wytycznymi i z użyciem H.264/AAC. Automat za każdym razem reagował próbą przetworzenia, trwało to jakiś czas i się zawieszał. Dopiero za piątym razem się wessało.
Efekt żalowy w porównaniu z oryginalnym materiałem i tak samo rozjechał się dźwięk.
Znajdź więcej wolnego czasu, zrób sobie krótki fragment z mniejszą i większą ilością szczegółów oraz szybszym i wolniejszym ruchem w kadrze, wyrenderuj próbki z różnymi ustawieniami kodeków i próbuj je wsadzać. Któraś z kombinacji może okazać się trafiona.
Moim zdaniem team/clan movie, albo inną ambitną produkcję powinno się umieszczać na YT, tm-tube, itp. w postaci stanowiącej kompromis między jakością, a wagą. Natomiast to samo dzieło w dużo lepszej jakości i różnych wersjach posadzić na ftp . Cóż, nie każdy ma takie możliwości jak tutaj >
http://www.sprint-productions.com
Niemniej trailer do gnc zrobiłeś całkiem dobrze i wrzuta też jest spoko.
PS. Widzę, że też Wawa
PS. Mieszkam w blokowisku, tuż obok "czadowej" przelotówki i marzę o świętym spokoju
EDIT: Kilka godzin później - próba wrzucenia tego samego kawałka powiodła się za pierwszym razem, wszedł szybko i wyglądał o niebo lepiej, dźwięk ok. Nie potrafię wyjaśnić zjawiska, zostawiam bez komentarza.
EDIT#2: Korekty i zmiany w treści.