wydaje mi się ze tu powinno być male sprostowanie.Unrealdst wrote:czatowiec_POL wrote:Ale jak niemasz nic innego internetowego włączonego poza TMN to co może cie zaatakować, bez zadnej drogi, np GG czy strony wirus cie nie zaatakuje
boże człowieku powaliłeś mnie tym na kolana skąd wiesz że nie załapałeś wira wcześniej...
1) Nie wazne czy robisz coś na kompie ZAWSZE MIEJ WLACZONEGO ATYWIRA/ZAPORE! Czemu? Ano temu ze obecny poziom technologi wirosow/robakow/rotkitow/adwerow jest niebotyczny i wiekszosc "dobrych" szkodnikow nastawiona jest na przeczesywanie niezabezpieczonych IP(portow). jeśli nie wierzysz wylacz antywira na kilka godzin i poczekaj jak ci zacznie wariowac winda (nie ta w bloku, chociaż cholera to wie ;] )
2) Moja porada na zmniejszenie lagow? jeśli nie masz zapchanego swojego lacza (nic nie sciagasz i sam nic nie udostepniasz) to nie pozbedziesz się lagow zebys nawet wokolo totemow tanczyl bo nie masz na to wplywu (no chyba ze masz zle skonfigorowane polaczenie). Cala wina lezy po stronie dostarczyciela lini netowej lub/i serwera na ktorym grasz...