mistrzostwa polski w tmn
mistrzostwa polski w tmn
A ja proponuję zrobić olbrzymią imprezę z wieloma konkurencjami:
1) PRO Maps TA Contest - 5min na mapę - Pro A0 - A9
2) TRA Maps TA Contest - 5min na mapę - 3 BEG, 3 ADV, 3 EXP
3) Custom Maps TA Contest - 5min na mapę - 12 map
4) ESWC Maps TA Contest - 5min na mapę - 7 oficjalnych map finałowego turnieju ESWC
5) Long Map TA Contest - 30min jazdy na 5 minutowej mapie
6) Mix Maps Contest - 5min na mapę - 3 PRO, 1 BEG, 1 ADV, 1 EXP, 3 CUSTOM, 3 ESWC
7) PRO Maps Rounds Cup - po 4-8 graczy w grupie, najlepsza połowa awansuje dalej itd.
8) TRA Maps Rounds Cup - jak wyżej
9) Custom Maps Rounds Cup - jak wyżej
10) ESWC MAps Rounds Cup - jak wyżej
11) Mix Maps 1vs1 Cup - puchar 1vs1 - w każdym meczu 3 mapy do 4 wygranych rund - 1 PRO, 1 ESWC, 1 CUSTOM LAPS
I tak dalej :)
1) PRO Maps TA Contest - 5min na mapę - Pro A0 - A9
2) TRA Maps TA Contest - 5min na mapę - 3 BEG, 3 ADV, 3 EXP
3) Custom Maps TA Contest - 5min na mapę - 12 map
4) ESWC Maps TA Contest - 5min na mapę - 7 oficjalnych map finałowego turnieju ESWC
5) Long Map TA Contest - 30min jazdy na 5 minutowej mapie
6) Mix Maps Contest - 5min na mapę - 3 PRO, 1 BEG, 1 ADV, 1 EXP, 3 CUSTOM, 3 ESWC
7) PRO Maps Rounds Cup - po 4-8 graczy w grupie, najlepsza połowa awansuje dalej itd.
8) TRA Maps Rounds Cup - jak wyżej
9) Custom Maps Rounds Cup - jak wyżej
10) ESWC MAps Rounds Cup - jak wyżej
11) Mix Maps 1vs1 Cup - puchar 1vs1 - w każdym meczu 3 mapy do 4 wygranych rund - 1 PRO, 1 ESWC, 1 CUSTOM LAPS
I tak dalej :)
mistrzostwa polski w tmn
To może wybierzemy kilka pomyslow i zrobimy nowy temat z glosowaniem ?
mistrzostwa polski w tmn
Kurna bardzo dobry pomysl naprawdę:)...Ja się pisze bez apelacyjnie...Raczej na turniej na mapach Nadeo..Ale na customach tez sprobuje:)...już nie mogesie doczekac rozpoczecia:)...Pozdro dla wszystkich bioracych udzial..
Póki nie osiągniesz granicy mozliwosci
nie czujesz ze zyjesz...
nie czujesz ze zyjesz...
mistrzostwa polski w tmn
Stworzyłem kolejną wersję kolorystyczną strony:
BRIGHT RED: http://www.zoltaturnia.pl/tm-mpl/index.html
PURE GREEN: http://www.zoltaturnia.pl/tm-mpl/green/index.html
Która lepsza, a może macie inne propozycje ?
BRIGHT RED: http://www.zoltaturnia.pl/tm-mpl/index.html
PURE GREEN: http://www.zoltaturnia.pl/tm-mpl/green/index.html
Która lepsza, a może macie inne propozycje ?
mistrzostwa polski w tmn
@wiadp1
dobre propozycie, ale za dużo.
to by trwalo tygodnie, i by było trudne zorganizowac.
i wiele za mało nadeosow.
w [POL]teamie np jest dużo graczy, ktorzy lubia nadeo, i byli by porzkodzeni.
co na strone, ja jestem za kolorem czerwonym.
dodamy coś bialego i będzie przypominalo flage poslka, przeciesz to mistrzostwa polski.
no i jak mp w tmn propozycia [POL] i #E-P, to nie zle jak by na stronie było widac, ze ten turniej jest zorganizowany wlasnie przez [CDD], #E-P i [POL]. chyba 3 najwaznieszych teamów w tmn w polsce.
@wally
dobry pomysl z tym votingem.
może zaczniemy o votingu o trackach.
np tak: jakie tracki maja być w mp tmn?
nadeo beginner
nadeo advanced
nadeo expert
nadeo pro
custom znane
tracki polskich trackmakerow
potem procentualnie damy tyle trackow ile jest votow i będzie to demokratycznie wybrane.
powinno niebyc wiecej niz 12 trackow, zeby mozna było to grać poniżej dwoch godzin (chodzi mi już o final).
jedyny problem widze w kwalifkacjami, bo np jak się ma pecha, jest się w grupie z samymi super graczami, a w innej grupie ze zlabszymy, i latwiej będzie z niej wyisc.
nastepny voting by był, time attack czy rounds.
ale ustrzegam, bo wiem ze np janusz zawsze nie może grać 1. przejazdu na rounds, a inni tez maje problemy z polaczeniem.
dobre propozycie, ale za dużo.
to by trwalo tygodnie, i by było trudne zorganizowac.
i wiele za mało nadeosow.
w [POL]teamie np jest dużo graczy, ktorzy lubia nadeo, i byli by porzkodzeni.
co na strone, ja jestem za kolorem czerwonym.
dodamy coś bialego i będzie przypominalo flage poslka, przeciesz to mistrzostwa polski.
no i jak mp w tmn propozycia [POL] i #E-P, to nie zle jak by na stronie było widac, ze ten turniej jest zorganizowany wlasnie przez [CDD], #E-P i [POL]. chyba 3 najwaznieszych teamów w tmn w polsce.
@wally
dobry pomysl z tym votingem.
może zaczniemy o votingu o trackach.
np tak: jakie tracki maja być w mp tmn?
nadeo beginner
nadeo advanced
nadeo expert
nadeo pro
custom znane
tracki polskich trackmakerow
potem procentualnie damy tyle trackow ile jest votow i będzie to demokratycznie wybrane.
powinno niebyc wiecej niz 12 trackow, zeby mozna było to grać poniżej dwoch godzin (chodzi mi już o final).
jedyny problem widze w kwalifkacjami, bo np jak się ma pecha, jest się w grupie z samymi super graczami, a w innej grupie ze zlabszymy, i latwiej będzie z niej wyisc.
nastepny voting by był, time attack czy rounds.
ale ustrzegam, bo wiem ze np janusz zawsze nie może grać 1. przejazdu na rounds, a inni tez maje problemy z polaczeniem.
Mistrzostwa tmn
mistrzostwa polski super pomysl tylko te mapy. Co do map nadeo to nic nie mam sa nawet fajne ale czy jest jakiś mecz albo zawody zawsze gra się na nadeo ;/ ja mysle zeby po przeplatac mapy nadeo z jakimis mapkami z tmx
aa jeszcze jedno mistrzostwa polski w tmn no to nie jest byle co i proponuje zrobić jakiś baner albo coś w tym stylu mysle ze mamy jakiś dobrych grafikow z dobrymi pomyslami
pozdrowienia #E-P RADASS
aa jeszcze jedno mistrzostwa polski w tmn no to nie jest byle co i proponuje zrobić jakiś baner albo coś w tym stylu mysle ze mamy jakiś dobrych grafikow z dobrymi pomyslami
pozdrowienia #E-P RADASS
mistrzostwa polski w tmn
Coz, w statystyce mogę pomoc! 
Mysle ze jazda w Rundach i TA jest kompletnie inna
Tak jak w narciarstwie alpejskim, ten z giganta nie wymiata na slalomie specjalnym
Wiec przyda się kilka konkurencji 
Nadeo Rounds
Nadeo TA
Custom Rounds
Custom TA
Polish trackers Rounds
Polish trackers TA
Overdoose (te dlugie:P) Rounds -TA nie ma tu sensu
itd.
Wiecie po co robić mistrzostwa co 4 lata jak i gdyby były co roku to zainteresowanie byloby gigantyczne? Tak samo z turniejem, mozna rozgrywac raz jeden raz inny... A potem ktos wygra klasyfikacje ogolna? Nie wiem, ale milo jest jak wiecej konkurencji bo powiemy np ze jesteśmy 50w polsce ale np 4 w Nadeo Rounds
Mila sprawa
Mysle ze jazda w Rundach i TA jest kompletnie inna
Nadeo Rounds
Nadeo TA
Custom Rounds
Custom TA
Polish trackers Rounds
Polish trackers TA
Overdoose (te dlugie:P) Rounds -TA nie ma tu sensu
itd.
Wiecie po co robić mistrzostwa co 4 lata jak i gdyby były co roku to zainteresowanie byloby gigantyczne? Tak samo z turniejem, mozna rozgrywac raz jeden raz inny... A potem ktos wygra klasyfikacje ogolna? Nie wiem, ale milo jest jak wiecej konkurencji bo powiemy np ze jesteśmy 50w polsce ale np 4 w Nadeo Rounds
mistrzostwa polski w tmn
hmm, widze, ze dużo pomyslow tutaj, ale wydaje mi się, ze nie ma się tak co rozdrabniac, jak wiadp1 proponuje, mysle ze jeden trurniej z mieszanymi zasadami by wystarczyl, na przyklad coś laczace TA i Rounds, z tym ze odwrotnie niz proponujecie: najpierw kwalifikacje w TA, rozlozone na przykald na kilka serwerow, dzięki czemu będzie mozna bezposrednio porownywac czasy i odpadnie problem nierownych grup, natomiast final rozegrac w trybie Rounds, który jest lepszy dla lepszych graczy, natomiast serwer nie moglby być taki duży (proponowalbym final na okolo 8 osob).
jeśli chodzi o mapy, to na pewno garcze powinni miec przynajmniej tydzien czasu na trening, na niewytrenowanych mapach się zle jezdzi, natomiast na wytrenowanych rozgrywka jest dużo bardziej zacieta i ciekawsza. Na pewno trzeba zrobić taka ankiete dotyczaca tras, jeśli rzeczywiście tak dużo osob chce grać nadeo, to mogę się nawet dostowac, pod warunkiem, ze będzie wystarczajaco dużo trasu na trening i ze nie będą to trasy wymagajace farta
Co do strony, to mysle, ze jest to uzgodnienia, kto się tym zajmie, ja jutro wyjezdzam, wiec nie będę mogl raczej pomoc przed 28.08...
Poza tym, mysle, ze nie ma się co spieszyc, tylko najpierw wszystko ładnie dopracowac
jeśli chodzi o mapy, to na pewno garcze powinni miec przynajmniej tydzien czasu na trening, na niewytrenowanych mapach się zle jezdzi, natomiast na wytrenowanych rozgrywka jest dużo bardziej zacieta i ciekawsza. Na pewno trzeba zrobić taka ankiete dotyczaca tras, jeśli rzeczywiście tak dużo osob chce grać nadeo, to mogę się nawet dostowac, pod warunkiem, ze będzie wystarczajaco dużo trasu na trening i ze nie będą to trasy wymagajace farta
Co do strony, to mysle, ze jest to uzgodnienia, kto się tym zajmie, ja jutro wyjezdzam, wiec nie będę mogl raczej pomoc przed 28.08...
Poza tym, mysle, ze nie ma się co spieszyc, tylko najpierw wszystko ładnie dopracowac
mistrzostwa polski w tmn
Nom Yard ładnie widze się za to zabiera 
Tak problemy z laczami wiec po eliminacjach... hmmm... proponuje jednak polfinaly, jakby tak ze 20 osob przeszlo i po 10 na serwie. Jedni się czuja dobrze w Rounds, inni w TA. jeśli przeszloby 20 osob, to mysle, ze w tej 20stce znalezliby się gracze ktorzy nie trawia TA, ale udalo im się przejsc. Ja naprzyklad znacznie wole rounds, bo widzac jak jedzie przeciwnik mobilizuje mnie to do lepszego czasu, widze jak ktos przejezdza zakret i jak jest przedemna to staram się gfo przejechac ciutke lepiej.
Ja jestem przeciwko nadeosom, ale zgodze się na trasy nadeo pod warunkiem ze będą to naprawdę perełki. Jedyne nadeo jakie znam to te co trenowalem na nich przed meczem z [POL] (czyli 8 map) + neiowymagajace nauki begginery A i wiekszosc B
Jeden turniej, a tyle map może być, mam nadzieje ze się uda wszystko, pomysl swietny pozdrawiam
Tak problemy z laczami wiec po eliminacjach... hmmm... proponuje jednak polfinaly, jakby tak ze 20 osob przeszlo i po 10 na serwie. Jedni się czuja dobrze w Rounds, inni w TA. jeśli przeszloby 20 osob, to mysle, ze w tej 20stce znalezliby się gracze ktorzy nie trawia TA, ale udalo im się przejsc. Ja naprzyklad znacznie wole rounds, bo widzac jak jedzie przeciwnik mobilizuje mnie to do lepszego czasu, widze jak ktos przejezdza zakret i jak jest przedemna to staram się gfo przejechac ciutke lepiej.
Ja jestem przeciwko nadeosom, ale zgodze się na trasy nadeo pod warunkiem ze będą to naprawdę perełki. Jedyne nadeo jakie znam to te co trenowalem na nich przed meczem z [POL] (czyli 8 map) + neiowymagajace nauki begginery A i wiekszosc B
Jeden turniej, a tyle map może być, mam nadzieje ze się uda wszystko, pomysl swietny pozdrawiam
mistrzostwa polski w tmn
niech będzie jak już mowilem 50% nadeo i 50% customow.
czas do trening trackow musi być nawet wiecej niz tydzien, zeby każdy mogl się nauczyc wybranych trackow.
ja jestem za trasach nadeo i time attack, jak ma być rounds, to chociasz zrobmy do 50 punktów, zeby nie było wygranych szczesliwie.
i dalej jestem ciekawy, co zrobimy, jak na rounds po 2 sekundach pokaze się, ze niektorzy gracze nie będą mogli jechac, bo ich lacz nie starczy na rounds.
takie coś jest nie mozliwe w time attack.
a takie problemy widze prawie w każdym race, jak jestem na trackach rounds.
czas do trening trackow musi być nawet wiecej niz tydzien, zeby każdy mogl się nauczyc wybranych trackow.
ja jestem za trasach nadeo i time attack, jak ma być rounds, to chociasz zrobmy do 50 punktów, zeby nie było wygranych szczesliwie.
i dalej jestem ciekawy, co zrobimy, jak na rounds po 2 sekundach pokaze się, ze niektorzy gracze nie będą mogli jechac, bo ich lacz nie starczy na rounds.
takie coś jest nie mozliwe w time attack.
a takie problemy widze prawie w każdym race, jak jestem na trackach rounds.
mistrzostwa polski w tmn
nom to jak z tymi mistrzostwami ?
bo moja propozycje w ogóle nie wzieliscie pod uwagę
:P
@Jakub poprostu pierwszy wyscig wszyscy naciskaja enter , no i w drugim to już powinien każdy jechac ,jeżeli nie nacisnie enter
@Jakub poprostu pierwszy wyscig wszyscy naciskaja enter , no i w drugim to już powinien każdy jechac ,jeżeli nie nacisnie enter
mistrzostwa polski w tmn
Czyli tak: turniej jednodniowy, kilku fazowy.
Dajmy na to, chętnych jest 48 graczy. Jeżeli mamy mocny host to wszysscy pykają na jednym serwerze. Najlepsza 20 dostaje punkty.
Na trasę 5 minut: 6 tras nadeo, 6 polskich Customów i 3 ESWC
Potem kilkanaście minut przerwy, zeby admini przejrzeli screeny i podliczyli punkty. Gracze nadal pozostają na serwerze do momentu podania oficjalnych rezultatów, opuszczenie serwera bezpowrotnie, oznacza wycofanie się z turnieju i dyskwalifikację
Po kilkunastu minutach wyłaniamy najjlepszą 20-ę
Dzielimy ją na 2 grupy po 10
Teraz zaczyna się rywalizacje w trybie ROUNDS do 50pkt na wybranej wcześniej mapie. Najlepsza 5-a z danej grupy awansuje do finału
W finale zagra 10 graczy i będzie on dwuetapowy. Zaczyna się od trybu ROUNDS do 50, a potem w następnej fazie można zrobić tryb TIME ATTACK na jednej trasie i tu także przyznać graczom punkty na zasadzie. Najlepszy 50, drugi 40 itd.
Po podliczeniu punktów mamy zwycięzcę
TO moja nowa propozycja. Wydaję mi się, że taki turniej najlepiej sprawdzi umiejętności graczy
Dajmy na to, chętnych jest 48 graczy. Jeżeli mamy mocny host to wszysscy pykają na jednym serwerze. Najlepsza 20 dostaje punkty.
Potem kilkanaście minut przerwy, zeby admini przejrzeli screeny i podliczyli punkty. Gracze nadal pozostają na serwerze do momentu podania oficjalnych rezultatów, opuszczenie serwera bezpowrotnie, oznacza wycofanie się z turnieju i dyskwalifikację
Teraz zaczyna się rywalizacje w trybie ROUNDS do 50pkt na wybranej wcześniej mapie. Najlepsza 5-a z danej grupy awansuje do finału
W finale zagra 10 graczy i będzie on dwuetapowy. Zaczyna się od trybu ROUNDS do 50, a potem w następnej fazie można zrobić tryb TIME ATTACK na jednej trasie i tu także przyznać graczom punkty na zasadzie. Najlepszy 50, drugi 40 itd.
TO moja nowa propozycja. Wydaję mi się, że taki turniej najlepiej sprawdzi umiejętności graczy
mistrzostwa polski w tmn
wiadp1 to profesjonalista 
Coz
jeśli nie trzeba robić map to przynajmniej mogę polecic kilka
Swietne mapy sa Neocreeda z serii Pro, oraz kilka tras ~UK Eyeza. Sa swietne do scigania
jeśli lepsze będą polskich trackerow, to z checia się zglosze, oczywiście jest ten minus ze znam mape, ale inni w koncu skoro maja się uczyc caly tydzien na mapie?
jeśli mamy robić mapy to proponuje aby przeslane zostaly propozycje i z nich wylonilibysmy te 3 czy 6 najlepszych.
Coz
jeśli nie trzeba robić map to przynajmniej mogę polecic kilka
Swietne mapy sa Neocreeda z serii Pro, oraz kilka tras ~UK Eyeza. Sa swietne do scigania
jeśli lepsze będą polskich trackerow, to z checia się zglosze, oczywiście jest ten minus ze znam mape, ale inni w koncu skoro maja się uczyc caly tydzien na mapie?
jeśli mamy robić mapy to proponuje aby przeslane zostaly propozycje i z nich wylonilibysmy te 3 czy 6 najlepszych.
mistrzostwa polski w tmn
ja się pisze tylko kiedy i gdzie??
mistrzostwa polski w tmn
Wally tez jesstem za tymi mapami
one sa idealne do trybu Rounds 
mistrzostwa polski w tmn
Niech każdy map mmaker da linka do jednej ze swoich map, która jego zdaniem najlepiej nadaje ię do trybu TIME ATTACK lub ROUNDS.
Najlepiej,żeby mapa była dość urazmaicona, ale niezbyt długa i zbyt trudna - max 1:20.
Z moich map proponuję: http://nations.tm-exchange.com/main.asp ... 01349#auto
Moim zdaniem ta trasa nadawałaby się na ROUNDS, tym bardziej, żę jej specjalna wersja LAPS została już użyta w specjalnych zawodach TMN F1, które były kiedyś organizowane
Jak wszysycy podadzą swoje propozycje map zrobimy ankietęi najlepsza 6 po prostu zostanie użyta podczas tegon turnieju. Taką samą ankietę można puścić dla map NADEO itd
Najlepiej,żeby mapa była dość urazmaicona, ale niezbyt długa i zbyt trudna - max 1:20.
Z moich map proponuję: http://nations.tm-exchange.com/main.asp ... 01349#auto
Moim zdaniem ta trasa nadawałaby się na ROUNDS, tym bardziej, żę jej specjalna wersja LAPS została już użyta w specjalnych zawodach TMN F1, które były kiedyś organizowane
Jak wszysycy podadzą swoje propozycje map zrobimy ankietęi najlepsza 6 po prostu zostanie użyta podczas tegon turnieju. Taką samą ankietę można puścić dla map NADEO itd
mistrzostwa polski w tmn
http://nations.tm-exchange.com/main.asp ... 99637#auto - no trudno było mi trochę wybrać mapę, ale sądzę że "Amazing World of Neons" nadaje się najlepiej i to do obu trybów. Na potrzeby turnieju mogę usunąć zbędne dekoracje
mistrzostwa polski w tmn
http://www.nations.tm-exchange.com/main ... =auto#auto <- moja mapka wydaje mi się ze bardziej do TA 
http://www.nations.tm-exchange.com/main ... =auto#auto Moja i Wallego wspolna mapa
bardziej do Rounds
Techniczna 
http://www.nations.tm-exchange.com/main ... =auto#auto Moja i Wallego wspolna mapa
mistrzostwa polski w tmn
to już niezle mi się podoba.wiadp1 wrote:Czyli tak: turniej jednodniowy, kilku fazowy.
ale poco mapy eswc?
12 trackow chyba by starczylo.
6 nadeosow i 6 customow polskich trackmakerow.
jeden trackmaker nie może dac wiecej niz jednego tracka.
wiadomo, ze każdy proponuje to co najlepiej umie, wiec dalej jestem za stosunku 50% nadeo i 50% customow, zeby zadne nie mieli przewagi.
wszystkie tracki maja miec 15 - 60 sek imho.
niech tam będą tez jakieś krotkie zeby były calkiem inne wymagania od graczy.
jestem za TA w pierwszych rundach, i na rounds w finale.
nie podzielal bym na grupy, bo tu może być szczescie w wylosowaniu latwej grupy.
przeliczenie tych wrzystkich punktów kazdego gracza moglo by trwac dluzej niz kilikanascie minut
mistrzostwa polski w tmn
może zrobmy najpierw voting na mapy jakie będą na meczu co ??
Ogolnie sprawa jest super i mysle ze przynajmniej jeden tydzien na nauke się przyda
pozdro...
Ogolnie sprawa jest super i mysle ze przynajmniej jeden tydzien na nauke się przyda
pozdro...