mistrzostwa polski w tmn
mistrzostwa polski w tmn
siema,
rozmawialem z holusem z teamu #E-P, i myslimy ze mozma by było zrobić coś takiego jak mistrzostwa polski w tmn dla graczow, a nie dla teamów.
chce się pierw dowiedzec, czy sa chętni na coś takiego.
[POL] i #E-P będą brali udzial.
nara
rozmawialem z holusem z teamu #E-P, i myslimy ze mozma by było zrobić coś takiego jak mistrzostwa polski w tmn dla graczow, a nie dla teamów.
chce się pierw dowiedzec, czy sa chętni na coś takiego.
[POL] i #E-P będą brali udzial.
nara
Last edited by Jakub on 14 August 2006, 19:42, edited 2 times in total.
mistrzostwa polski w tmn
Chętni będa na pewno ale trzeba:
*Mocny server
*dopracowane zasady
*dobra organizacja
*porządne trasy(na pewno nie Nadeo)
Jak turniej będzie poważny to ja jestem chętny
*Mocny server
*dopracowane zasady
*dobra organizacja
*porządne trasy(na pewno nie Nadeo)
Jak turniej będzie poważny to ja jestem chętny
*... i wszystko jasne.
mistrzostwa polski w tmn
wszystko jest i będzie jak ma być, olo.
[POL] to powazny i dobrze zorganizowany team.
#E-P tez nie zle
a jakie będą tracki zdecyduje wiekszosc chętnych, a nie jeden gracz.
wiec piszcie, nadeo tracki naturalnie sa pozwolone.
może być tez mieszanka (nawet powinna być).
co do regulow, pozniej napisze.
zobaczmy pierw czy będzie chętnych, i ile.
[POL] to powazny i dobrze zorganizowany team.
#E-P tez nie zle
a jakie będą tracki zdecyduje wiekszosc chętnych, a nie jeden gracz.
wiec piszcie, nadeo tracki naturalnie sa pozwolone.
może być tez mieszanka (nawet powinna być).
co do regulow, pozniej napisze.
zobaczmy pierw czy będzie chętnych, i ile.
mistrzostwa polski w tmn
Zasady obmyslimy mysle, Jakub, napisze do Ciebie.
Co do map, mysle ze mozna wynalezc jakieś perełki (z perełek to sa mapy tego kolesia od Pro_... on Neocreed jakos tak podobnie
Ok zobaczy się zreszta
mistrzostwa polski w tmn
ja oczywiście bylbym chetny, jeśli wszystko będzie ładnie zorganizowane, jeśli będzie trzeba mogę oczywisciem wesprzec newsem, specjalnym forum i ewentualnie podstrona 
z drugiej strony na poczatku czuje, ze będzie ciężko o konsensus w sprawie map, wiec proponuje zrobić jakiś mappack (nie wiem ile tras, zalezy od zasad) i ich wybieranie na zasadach z Giant Cup 4 na przyklad, każdy może odrzucic nielubiane trasy
jestem ciekawy, jakie będą zasady, ale ogolnie pomysl bardzo dobry, tym bardziej, ze widze coraz wiecej Polakow grajacych w te gre
z drugiej strony na poczatku czuje, ze będzie ciężko o konsensus w sprawie map, wiec proponuje zrobić jakiś mappack (nie wiem ile tras, zalezy od zasad) i ich wybieranie na zasadach z Giant Cup 4 na przyklad, każdy może odrzucic nielubiane trasy
jestem ciekawy, jakie będą zasady, ale ogolnie pomysl bardzo dobry, tym bardziej, ze widze coraz wiecej Polakow grajacych w te gre
mistrzostwa polski w tmn
thx za pomoc wally i yard. przyda się.
ja proponuje tak:
jedziemy na serwie slotow 32.
jak będzie wiecej chętnych, będą kwalifikacie.
10-12 trackow w time attack mode co 5 minut.
dobre nadeosy i znane customy
krotkie i dlugie, różne high speed wall rides itd.
trzeba umiec nie tylko mapy jednego stylu.
np. 2 beginner 2 advanced 2 expert 2 custom znane 2 custom calkiem nowe
punkty
1. 10
2. 8
3. 6
4. 5
5. 4
6. 3
7. 2
8. 1
robimy screeny, liczymy punkty, mamy mistrza polski:)
ja proponuje tak:
jedziemy na serwie slotow 32.
jak będzie wiecej chętnych, będą kwalifikacie.
10-12 trackow w time attack mode co 5 minut.
dobre nadeosy i znane customy
krotkie i dlugie, różne high speed wall rides itd.
trzeba umiec nie tylko mapy jednego stylu.
np. 2 beginner 2 advanced 2 expert 2 custom znane 2 custom calkiem nowe
punkty
1. 10
2. 8
3. 6
4. 5
5. 4
6. 3
7. 2
8. 1
robimy screeny, liczymy punkty, mamy mistrza polski:)
mistrzostwa polski w tmn
osobiscie zdecydowanie wole tryb rund 
Proponuje także wiecej customow, bo tu nadeosy maja przewage
Punktacja b. dobra
sloty 32 bardzo ładnie, mysle ze się uda zebrac troszke zawodnikow, bardzo ładnie. Tracki mysle ze podlegaja dyskusji, naprawdę nie ma co wywyzszac nadeosow, customy sa znacznie lepsze bo skupiaja się na wiekszej ilosci elementow, aczkolwiek niektore trasy nadeo zasluguja na uwagę
Proponuje także wiecej customow, bo tu nadeosy maja przewage
Punktacja b. dobra
sloty 32 bardzo ładnie, mysle ze się uda zebrac troszke zawodnikow, bardzo ładnie. Tracki mysle ze podlegaja dyskusji, naprawdę nie ma co wywyzszac nadeosow, customy sa znacznie lepsze bo skupiaja się na wiekszej ilosci elementow, aczkolwiek niektore trasy nadeo zasluguja na uwagę
mistrzostwa polski w tmn
no a jeśli chodzi o trasy to może wykombinujemy po jednej trasie każdego polskiego trackmakera (oczywiście nie napisałem tego posta, żeby polecać siebie
), będzie np. ciekawie jechało się po trasie nawiasa czy radass'a
mistrzostwa polski w tmn
Dobry pomysl, aczkolwiek polecam trasy poczatkowo przetestowac bo nie zawsze dobra mapa wyjdzie, swietny pomysl, nawro.
mistrzostwa polski w tmn
Powiem tak.
Jak już mistrzostwa Polski to trzeba podejść do tego profesjonalnie.
Z tras nie może zabraknąć
- PRO Nadeo
- po kilka najciekawszych z BEGINNER, ADVANCED, EXPERT.
- jedna trasa każdego polskiego track makera o ile w ogóle będzie nadawała się do jazdy.
- kilka oficjalnych map turnieju ESWC
Co do zasad to fajnie by było zrobić zawody w TIME ATTACK oraz ROUNDS. Moglibyśmy zorganizować kilka konkurencji
- Mistrzostwa na trasach PRO
- Mistrzostwa na trasach treningowych - po 3 z każdego packa
- Mistrzostwa na mapach polskich autorów i wybranych CUSTOM MAPS
- Mistrzostwa na oficjalnych trasach ESWC
- Mistrzostwa ogólne na mieszance powyższych tras
- Crap Map Contest - pokręcona mapa na której macie 30 min żeby w ogóle znaleźć drogę i osiągnąć jak najlepszy czas. ET zorganizowało taki turniej i była naprawdę dobra zabawa
. Zresza wygrałgo gracz CDD - Zooz 
- Long Map Contest - długa mapa z serii powyżej 5 minut
Wtedy taką imprezę rozłożyłoby się na kilka dni
Jak już mistrzostwa Polski to trzeba podejść do tego profesjonalnie.
Z tras nie może zabraknąć
- PRO Nadeo
- po kilka najciekawszych z BEGINNER, ADVANCED, EXPERT.
- jedna trasa każdego polskiego track makera o ile w ogóle będzie nadawała się do jazdy.
- kilka oficjalnych map turnieju ESWC
Co do zasad to fajnie by było zrobić zawody w TIME ATTACK oraz ROUNDS. Moglibyśmy zorganizować kilka konkurencji
- Mistrzostwa na trasach PRO
- Mistrzostwa na trasach treningowych - po 3 z każdego packa
- Mistrzostwa na mapach polskich autorów i wybranych CUSTOM MAPS
- Mistrzostwa na oficjalnych trasach ESWC
- Mistrzostwa ogólne na mieszance powyższych tras
- Crap Map Contest - pokręcona mapa na której macie 30 min żeby w ogóle znaleźć drogę i osiągnąć jak najlepszy czas. ET zorganizowało taki turniej i była naprawdę dobra zabawa
- Long Map Contest - długa mapa z serii powyżej 5 minut
Wtedy taką imprezę rozłożyłoby się na kilka dni
mistrzostwa polski w tmn
jeśli chodzi o mnie, to uwazam, ze przede wszystkim coś takiego jak mistrzowstwa polski, to powinien być turniej, a nie jedna rozgrywka na serwerze...
poza tym, już nawet pomijajac nierowne proporcje tras nadeo, to jednak tryb Rounds jest lepszy do sprawdzenia, kto jest po prostu lepszy...
przeciez nie chodzi o to, kto akurat w danej chwili ma wiecej szczescia (nawet na technicznych trasach ryzykowna jazda wymaga szczescia), tylko kto jest lepszy ogolnie, jest regularny, popelnia mniej bledow etc. pomijajc to, ze w rounds toczy się bezposrednia walke z przeciwnikem...
TimeAttack owszem fajny, ale na trening czy kwalifikacje
to tyle ode mnie na razie
poza tym, już nawet pomijajac nierowne proporcje tras nadeo, to jednak tryb Rounds jest lepszy do sprawdzenia, kto jest po prostu lepszy...
przeciez nie chodzi o to, kto akurat w danej chwili ma wiecej szczescia (nawet na technicznych trasach ryzykowna jazda wymaga szczescia), tylko kto jest lepszy ogolnie, jest regularny, popelnia mniej bledow etc. pomijajc to, ze w rounds toczy się bezposrednia walke z przeciwnikem...
TimeAttack owszem fajny, ale na trening czy kwalifikacje
to tyle ode mnie na razie
mistrzostwa polski w tmn
ROUNDS jest lepsze ale z moich wcześniejszych doświadczeń wynika, że niestety w trybie ROUNDS wiele osób prawdopodobnnie będzie miało duże problemy z łączem,synchronizacją czy Network Failures.
Tak naprawdę nie wiadomo jakie byłoby zainteresowanie takimi zawodami, ale przy liczbie graczy w okolicach >20, to tryb TIME ATTACK jest bezpieczniejszy
Bo obawiam się że organizacja turnieju 1vs1 w ROUNDS może nie wypalić i nie ma sensu się w to bawić.
Powiem szczerze dla tych zawodów lepszy wydaje się TIME ATTACK bo daje on szanse graczom ze słabszymi łączami, którzy niestety nie mogą grać normalnie w trybie ROUNDS.
CO do strony takich zawodów to mógłbym coś wykombinować
Potrzebowałbym tylko jakiegoś dobrego grafika który zrobiłby logo
Tak naprawdę nie wiadomo jakie byłoby zainteresowanie takimi zawodami, ale przy liczbie graczy w okolicach >20, to tryb TIME ATTACK jest bezpieczniejszy
Bo obawiam się że organizacja turnieju 1vs1 w ROUNDS może nie wypalić i nie ma sensu się w to bawić.
Powiem szczerze dla tych zawodów lepszy wydaje się TIME ATTACK bo daje on szanse graczom ze słabszymi łączami, którzy niestety nie mogą grać normalnie w trybie ROUNDS.
CO do strony takich zawodów to mógłbym coś wykombinować
Potrzebowałbym tylko jakiegoś dobrego grafika który zrobiłby logo
mistrzostwa polski w tmn
wiec jeśli o mnie chodzi to chyba obydwa tryby: Rounds i TA sa dobre, bo mozna robić rooooooozne turnieje tak jak powyzej było napisane 
Coz im wiecej konkurencji tym ciekawiej
Fakt z organizacja będzie ciężko, ale polaczmy sily? To naprawdę ma szanse wypalic! Wszystko mogę pomagac przy czym się da, a proszę także Yarda zeby w razie czego mogl tutaj na tmpl umieszczac wyniki itd, wtedy to będzie mialo sens rece i nogi
Coz im wiecej konkurencji tym ciekawiej
Fakt z organizacja będzie ciężko, ale polaczmy sily? To naprawdę ma szanse wypalic! Wszystko mogę pomagac przy czym się da, a proszę także Yarda zeby w razie czego mogl tutaj na tmpl umieszczac wyniki itd, wtedy to będzie mialo sens rece i nogi
mistrzostwa polski w tmn
to niech będzie 50% nadeo, 50 % custom.
i już nikt nie ma prawa się denerwowac.
jedni lubia custom drudzy nadeo.
jestem za jednym terminem, będzie latwiej zorganizowac.
i rounds tz jeden lag i po mistrostwach
i już nikt nie ma prawa się denerwowac.
jedni lubia custom drudzy nadeo.
jestem za jednym terminem, będzie latwiej zorganizowac.
i rounds tz jeden lag i po mistrostwach
mistrzostwa polski w tmn
niezly pomysl wiadp1 jednak ja wole rundy tam się łącze o wiele szybciej i mam mniej lagow ale jeśli ma być >32 ludzi na serwie to raczej nie będę grał bo po co?(pewnie zaczne grać od 4 minuty)
mistrzostwa polski w tmn
ja bym obstawal przy Rounds ale nei ze wszyscy na jednej mapie caly czas jeżdżą bo wtedy lacze nei wytrzyma ale podobnie do ROCa- np. przy 32 graczach zrobimy 4 grupy po 8 zawodnikow z kazdej grupy wychodzi po 2 graczy 8 graczy gra w finale o najwyzsze cele.
*... i wszystko jasne.
mistrzostwa polski w tmn
coś tam gadalismy jakub :p
Moja propozycja to :
1. Eliminacje (zalezy ile zglosi się osob) przypuscmy ze 60
to wiec dzielimy te 60 osob na 6 grup po 10 osob . Grupa musi się umówic ( lub z gory zalozone przez organizatorów) jednego dnia na serverze , Eliminacje odbywały by się w trybie rounds na multilapie (ok 10 kolek:) ) po przejechaniu 10 kolek ,pierwsze 5 osob przechodzi do glownego turniej , i tak wyłonimy 30 osob do Głównego turnieju
2. Właściwy już turniej przebiegałby tak jak Jakub mowi w trybie TA
Moja propozycja to :
1. Eliminacje (zalezy ile zglosi się osob) przypuscmy ze 60
2. Właściwy już turniej przebiegałby tak jak Jakub mowi w trybie TA
mistrzostwa polski w tmn
Wy tu gadu gadu a ja przez ten czas skombinowałem wstępnie jakąś stronkę 
Potrzebuję jeszcze tylko logo i w zasadzie część graficzna będzie już skończona
http://www.zoltaturnia.pl/tm-mpl/index.html
Czekam na opinie i propozycje loga
Potrzebuję jeszcze tylko logo i w zasadzie część graficzna będzie już skończona
http://www.zoltaturnia.pl/tm-mpl/index.html
Czekam na opinie i propozycje loga
mistrzostwa polski w tmn
Ja tam mam nieco inna koncepcje (jak dla mnie, bardziej pokaze umiejetnosci gracza), tylko nie wiem czy jest to do zrobienia.
Chodzi mi o to aby rozegrac to na mapach nieznanych nikomu. Czyli trzeba by zatrudnic jakiegoś mapera, który by zrobil kilka map (jak dla mnie to 2/3 speed tracki, 2/3 skill tracki i 2/3 mieszane). Rozegrac to na TA 5 minut. Trasy na serwerze wlaczyc o odpowiedniej godzinie jak już się wszyscy zbiora i jazda (Hack moglby postawic serwer, może tez tak wlaczyc te trasy, z tym ze nie moglby pewnie jechac przez to). Punktacja itp tak jak chcecie.
To bym proponowal na finalowa rozgrywke.
Chodzi mi o to aby rozegrac to na mapach nieznanych nikomu. Czyli trzeba by zatrudnic jakiegoś mapera, który by zrobil kilka map (jak dla mnie to 2/3 speed tracki, 2/3 skill tracki i 2/3 mieszane). Rozegrac to na TA 5 minut. Trasy na serwerze wlaczyc o odpowiedniej godzinie jak już się wszyscy zbiora i jazda (Hack moglby postawic serwer, może tez tak wlaczyc te trasy, z tym ze nie moglby pewnie jechac przez to). Punktacja itp tak jak chcecie.
To bym proponowal na finalowa rozgrywke.