eh, a mialo być tak pięknie

nie bardzo rozumiem, dlaczego zostalem tak zle zrozumiany...
po pierwsze to jakub:
ja naprawdę nie chciałem zmiany tych zasad, podkreslalem to kilka razy, nawet wytluscilem w swoim poscie...
a ty napisales, ze zasady mi ani wiadpowi się nie podobaja, skad to wywnioskowales?...
jeśli mogę ci coś zasugerowac, to staraj się wczytac dokładnie w tresc postow i je dokładnie zrozumiec, bo takie wypowiedzi:
jakub wrote:@khasius
JAKUB PRZEGIALES Exclamation
to jest twoje zdanje, a ja nie wiedzialem, ze o coś gralem.
ale jak ta porazka polega na tym, ze nie dostosowalem regul do zyczen 4 graczy, to chetnie przegralem.
swiadcza o tym, ze nie zawsze rozumiesz to, co się do Ciebie pisze, Khasius napisal 'przegiąłeś', a nie 'przegrałeś', co oznacza 'przsadziłeś' (ang. 'exaggerated', po niemiecku nie znalazlem)
nie traktuj kazdej uwagi majacej na celu niewielka zmianę
przecize nikt tu się nie chce wywyzszac, ja naprawdę nie robię tego dlatego, ze za wszelka cene chce wygrac, czy chce się wywyzszac, ja po prostu bym chciał, zeby zasady były jak najbardziej sprawiedliwe, i to tez parę razy podkreslalem: ze mam nadzieje, ze będą, chociaż sa zupelnie inne od tych z którymi się do tej pory spotykalem.
i wydawało się, ze było już wszystko ładnie ustalone, klarowne zasady, terminy...
i po co zmieniac tak drastycznie zasady w tym momencie?
to uderze imho przede wszytskim w trackmakerow, ktorzy wlozyli dużo pracy, zeby przygotować jak najlepsze trasy (szczegolnie w Wally'ego, który nad tym wszystkim panowal)
ludzie będą pewnie zdezorientowani, niektorzy już zapewne zaczeli trenowac...
jak dla mnie zmiana zasad w tym momencie to był spory krok wstecz, ale może lepiej cicho siedziec, bo znowu zostane zle zrozumiany...
@BAX:
1. Co absurdalne jak nie grales z nami ? co ty masz do naszych zasad jak naj;epsze teamy swiata przyjmuja nasze zasady i graja i jest zabawa, widocznie ty jesteś ponadswiatowy, sory ale my jak inne klany lubimy tak grać
co rozumiesz przez najlepsze klany? te z czolowki laddera?
dla mnie najlespzym klanem jest [C-K], ich spytajcie, czy zagraja na takich zasadach. może trochę przesadzilem ze slownictwem, ale rzeczysicie, jak pierwszy raz zobaczylem Wasze zasady, to wydaly mi się co najmniej dziwne, nie nie gralem na nich nigdy, a wy graliscie kiedyś na Team Mode Alternative? to sa dopiero emocje...
z waszach zasad widze tylko, ze pokazuja kto jest dobry na TA i ze nie liczy się gra calego zespolu, tylko 2-3 najlepszych, tyle zauwazylem, dlatego napisalem, ze 'wydaja mi się', zadnej pewności w tym nie było...
2. Ludzie np u nas z rankingiem >1000 biją i gniotą ludzi z rankingiem >200 wiec o co ci chodzi ? w razie remisu to pryncypat za prace jaka wykonuja codziennie grajac na serwerach z naprawdę dobrymi graczami, gdybys mial remis z gosciem co ma 1 000 000 to pewnie olało by to cie nie ?
przeciez nie mowilem o was w tym momencie, mialem na mysli cala TM, a jeśli chcodzi o awans w przypadku remisu, to ta regula byla akurat dobra, bo inaczej się tego nie rozstrzygnie. a tak poza tym, to nie zwracam uwagi, jaki kto ma rank
3. Tutaj przeczysz sam sobie jako gracz i najbardziej znany gracz w polskiej scenie TM, facet co ty wiesz o trasach nadeo ? NIC ! ludzie w polteamie potrafia grać ponad godzine jedna mape na solo, na serwerach grać we dwoch przez 3 godziny, i zawsze coś się "dopiłuje", a ranking o ktorym już tak sapiesz robiony jest na twoich slicznych customach ktore maja po 12 sekund, wiec jak nie umiesz jeździć nadeo to nie opowiadaj ludziom ze to jest jakieś naciaganie rankingu, ludzie co graja nadeo tracki - graja po to zeby zaistniec na tm-exchange itp a nie po to zeby zrobić sobie ranking, być może miesza Tobie się pojecie nabijania rankingu na nadeo jak jeszcze byles na niskim poziomie i ladowales punkty na niemieckim 0/123
sluchaj, ja się do Nadeo zrazilem na dlugo przed powistaniem jamlanu, gdzie czolowka z laddera jezdzila non-stop na nadeo. tak, nie umiem jeździć nadeo, bo ich po prostu nie lubie. jak jakub podal trasy na final, to sobie zaczalem je trenowac trochę, pojechalem na D-4 5ty czas na TMX is twierdzilem, ze to na pewno nie jest skillowa trasa, w dodatku nudna, chociaż może mozna się jej nauczyc...
a co do nabijania punktów, to to wszystko było pisane w czasie przeszlym, wiem, ze teraz jest inaczej, ludzie wola 12 sekund custom, która sa chyba jeszcze gorsze...
4. czlowieku przeczysz sobie sam w jednym najpierw na nadeo a teraz na custom - zdecyduj się , wydaje mi się ze jako najbardizej znany gracz masz kompleksy bo cieniujesz - serio, jak się umie jeździć na nadeo to się umie jeździć na customach, a w druga strone nie - bo polowa a bym powiedzial 75% tras custom to trasy typu - połóż cegłę ! - tak tylko w przod i co to jest wielkie ? LOL
i tutaj się z Toba calkowicie zgadzam, mozliwe ze nawet ponad 75% tras Custom jest taka. I wlasnie chodzi o to, zeby sposrod tych pozostalych 25% wybrac te najlepsze i na nich się scigac, wydaje mi się jednak, ze to się nie udalo...
co do tych narzekajacych, to ja się staram wychylac tylko jeśli widze coś, co wydaje mi się bardzo dziwne i nie robię tego tylko we wlasnym interesie.
widac najlepiej nie wychodzic z zadnym pomyslem, bo pozniej się nieoczekiwanie staje 'non-stop narzekajacym'.
a ja po prostu ciagle nie mogę zrozumiec, daczego tak mnie zrozumieliscie, chciałem zalagodzic sytuacje, przekazac Wally'emu, ze na bardziej pro-customowe zasady nie ma co liczyc, a wyszlo, ze jest niby jakims supernadętym extragraczem, który uważa, ze tylko jego zasady sa sluszne, a inni się nie znaja.
i dzięki khasius, bo chyba uchwyciles, o co mi chodzilo.
do tej pory te zasady nie podobaja się tylko yardowi, wiadp1 i wally.
ale zrobie zmiany, pomysle o tym godzinke i podam tu.
to mnie chyba najbardziej dobilo,
nie dosc, ze piszesz, ze nie podbaja się mi i wiadpowi, co nie było prawda,
to piszesz, ze 'tylko' nam. skoro tylko nam, to dlczaego od razu zmieniac, przeciez 53 osoby bylyby z nich zadowolone (a jak dla mnie 55, tylko Wally otwarcie narzekal.) (to nie jest ironia, naprawdę mysle, ze byliby)
szkoda, ze już nie wrocimy do tamtych zasad...
PS. Mam nadzieje, ze to, co napisalem powyzej będzie dla wszystkich zrozumiale, w przypadku watpliwosci proszę przeczytac drugi raz.