MT - System Opon - Komentarze i propozycje

Sezon czwarty ligi F1
Wally
Team Poland

Post by Wally »

Kiciak wrote:mi się wydaje ze powinnismy jechac systemem z dwoch poprzednich wyscigow. w tym momencie zakladanie twardych jest bez sensu skoro:
1.mocniej trzesie
2.dluzej się zaklada
3.wytrzymuja tyle samo co wczesniej
wszyscy będą jechac na miekkich imho.
nie, bo nawet z tym 7 minus 4 sek pozostaja 3 sekundy przewagi ;p

ja proponuje jechac tak jak było ale dajmy na to z trochę bardziej trzesacymi się twardymi, bo dysproporcja jest razaca przy utrudnionych wjazdach na pit lane ;p
Image

Siłą sportu jest siła zespołu, lecz pięknem sportu są indywidualności...
Kamilos
Team Poland

Post by Kamilos »

w koncu mogę pisać bo jakiś idiota nie jaki diavel dal mi zakaz pisania...

ale wracajac do tematu to nie jestem za tym by zwiekszyc trzesiawke ekranu... bo przy bardzo zniszczonych to tak mnie trzeslo na poprzednim wyscigu ze na ostatnil okrazeniu stracilem te moje 6s przewagi nad nuggetem wiec nie wyobrazam sobie jeszcze bardziej ekranu trzesacego się.
No to chyba tyle jak jeszcze będzie mi coś nie pasowac to będę pisal ;p
Image
Image
Maciuś
Lubi ostrą jazdę

Post by Maciuś »

Zmień to g*wno jak najszybciej, przed wyścigiem myślałem, że 'jakoś' to będzie...

1. Po co taki długi czas zmiany twardych opon? Rozumiem, żeby to było wolniej od miękkich, bo to logiczne, ale tutaj ostro przegiąłęś..

2. Nie wiem czy to takie fajne urozmaicenie, jeżeli mam średni stan opon a mi trzęsie jak bym miał 3 promile we krwi... To też IMO do poprawy.

3. Za szybka degradacja twardych opon.
Kiciak
Lubi ostrą jazdę

Post by Kiciak »

o stary na miekkich na b. zniszczonych trzeslo dziś tak ze prawie drogi nie widzialem xD imo zmniejsz czas zakladania twardych tylko i będzie ideolo
Image
Image
Image
Lox
Moderator

Post by Lox »

pierdolisz kiciak, ja na katastrofalnych jechałem i dało się ;D
stanowczo za słabe twarde są teraz, totalnie się nie opłaca jeździć na nich. dzisiaj chyba wszyscy miękkie wybierali.
Kiciak
Lubi ostrą jazdę

Post by Kiciak »

a apropo katastrofalnych. kiedy opony przechodza w ten stan mialem dziś wrazenie ze zaczyna mniej trzesc... może mi się tak wydaje tylko ale takie odnioslem wrazenie
Image
Image
Image
Fistashi
Pirat drogowy

Post by Fistashi »

katastrofalne mniej trzęsą, to fakt
Image
Image
Image
[ladderbar]
Cezar
Pedo

Post by Cezar »

Twarde nie są takie złe tylko strasznie długo się je zakłada.I nie trzęsie na nich mocno,cały wyścig jechałem na twardych.
Kiciak
Lubi ostrą jazdę

Post by Kiciak »

J.Cezar wrote:cały wyścig jechałem na twardych.
no i dzięki temu byles bliski zwyciestwa-.-...(xD)
Image
Image
Image
Pyszo
Zaczyna szaleć na ulicach

Post by Pyszo »

@up, leże (i kwicze) xDDD

ontopic: 16 sekund zakładania opon... do zmiany zdecydowanie, na twardych da się jechac jakoś 30% dłużej, a zmieniają się 150% dłużej, bez sensu

A po za tym ponoć dążymy do realizmu, a w 16 sekund w pitstopie f1, to by zdązyli nie tylko koła wymienić, ale i cały układ napędowy ;)
NBlast
Moderator

Post by NBlast »

OK. MT idzie do poprawek. Jak tylko zmienię to i owo, to będę tutaj pisał.
Image
Maciuś
Lubi ostrą jazdę

Post by Maciuś »

Pyszo wrote:@up, leże (i kwicze) xDDD

ontopic: 16 sekund zakładania opon... do zmiany zdecydowanie, na twardych da się jechac jakoś 30% dłużej, a zmieniają się 150% dłużej, bez sensu

A po za tym ponoć dążymy do realizmu, a w 16 sekund w pitstopie f1, to by zdązyli nie tylko koła wymienić, ale i cały układ napędowy ;)
http://www.youtube.com/watch?v=30x8HTlRMdE

może mamy tam takich właśnie mechaników? :>
Lox
Moderator

Post by Lox »

z samą wymianą opon pity w 2010 mają trwać ponoć koło 3 sekund ;f
NBlast
Moderator

Post by NBlast »

Juź na następny wyścig MT będzie w wersji 1.2, a w niej:

- Czas zakładania twardych opon wrócił do swojego pierwotnego stanu
- Wstrząsy ekranu na twardych minimalnie obniżono o 0.02 jednostki (poprzednio zwiększono o 0.1)

Have Fun.
Image
Wally
Team Poland

Post by Wally »

Ze zmiana twardych jest bardzo dobrze teraz jak wrocilo do pierwotnego stanu.
z sensem, nie powinno się liczyc procentowo tylko w sekundach ;p może być i stosunek 1:100 jeśli czasowo starty sa wyrownane. Dlatego te cyferki sa czasem zgubne ;p
1. Po co taki długi czas zmiany twardych opon? Rozumiem, żeby to było wolniej od miękkich, bo to logiczne, ale tutaj ostro przegiąłęś..

2. Nie wiem czy to takie fajne urozmaicenie, jeżeli mam średni stan opon a mi trzęsie jak bym miał 3 promile we krwi... To też IMO do poprawy.

3. Za szybka degradacja twardych opon.
Tu rozumiem bulwersa, ale wytlumacze o co chodzi ;p Gdybysmy zastosowali punkt 1 i 3, wtedy twarde zakladalyby się prawie tyle co miekkie, a na dodatek starczaly na ponad 2 razy dluzej, do tego jeśli bysmy dodali punkt drugi, mielibysmy wyscigi jedynie na twardych.

Wszystkie obliczenia moga się pojsc ... przez niedopracowane pit stopy. Na jezdzie w ciemno na jednym pit stopie 5 sekund się nadrabia do tych ktorym nie wyszlo, to powoduje kurewska losowosc, i koniec z jakimikolwiek taktykami imo. Co z tego ze twarde się laduja dluzej, skoro bez patrzenia ktos wyjezdza se z pitow i jest praktycznie w miejscu w ktorym ten, po pit stopie na miekkich... A miekkie musze zrobić jeszcze jeden pit.

Dlaczego mnie tak to frustruje? Bo pit stop u jednych trwa tak jakby o 10 sekund krocej, a to jest w ch**. 10 sekund przed ktore ktos jedzie w ciemno, co nie jest na pewno fair, bo to powoduje tak naprawdę, ze postoj na twardych trwa tyle co na miekkich.

Dlatego moje zdanie jest takie:

nie ma co zmieniac, jeśli nie zostanie rozwiazany problem pitow. Proponuje powstawiac po każdym "boksie" potrojny slup i zwezenie, przy picie, jest na tyle mala predkosc, ze jadac sprawiedliwie uda nam się to ominac, a i cwaniakow zatrzyma ;p Zmniejszyloby to realizm jeśli chodzi o wygląd pit stopow, ale zwiekszylo jeśli chodzi o ich zastosowanie.

Co Wy na to ?
Image

Grono
Pirat drogowy

Post by Grono »

Wally przez 3sezony było tak ze na pitach się ryzykowalo jadac w ciemno i nikomu to nie przeszkadzalo :P
Wally
Team Poland

Post by Wally »

no mi to przeszkadza, bo jechalem poprzedni wyscig zdecydowana wiekszosc okrazen na 55.xx, utrzymywalem w miare stala strate do top2, a na każdym pitstopie nie liczac pierwszego dostawalem kilka sekund w plecy.
W calym wyscigu mialem 31 band ;p z czego oczywiście 28 to obowiazkowe, a 2 to lekkie otarcia, a i tak mialem pol okrazenia straty.
I g*wno da jakakolwiek taktyka i ten caly system opon, jak i tak napierdalanie na pale jest w pitach, i zadne zwiekszanie o 4 sekundy zmiany opon nic tu nie zmieni. Powiedzenie "wygral wyscig na pit stopach" powinno oznaczac to, ze zastosowal dobra strategie, a nie ze napierdalal w ciemno jak kret. Bo w takim gp malezjii, gdzie na pita zjezdzalo się nawet co 5 okrazen, takie 5 sekund straty oznacza to, ze z nienajgorzej jadacym przeciwnikiem musimy nadrobic strate w pitach poprzez 5 okrazen na wr pod rzad. Imo, pit stopy to chujnia, niszcza cala ciezka robote nblasta, bo każdy ma w d*pie strategie, skoro najwazniejsze jest czy dobrze pojedzie w ciemno... bo nie oszukujmy się, nie ma najmniejszych szans nadrobic tylu sekund na dystansie...
Image

Mtik333
Doświadczony driver

Post by Mtik333 »

Wally wrote:no mi to przeszkadza, bo jechalem poprzedni wyscig zdecydowana wiekszosc okrazen na 55.xx, utrzymywalem w miare stala strate do top2, a na każdym pitstopie nie liczac pierwszego dostawalem kilka sekund w plecy.
W calym wyscigu mialem 31 band ;p z czego oczywiście 28 to obowiazkowe, a 2 to lekkie otarcia, a i tak mialem pol okrazenia straty.
I g*wno da jakakolwiek taktyka i ten caly system opon, jak i tak napierdalanie na pale jest w pitach, i zadne zwiekszanie o 4 sekundy zmiany opon nic tu nie zmieni. Powiedzenie "wygral wyscig na pit stopach" powinno oznaczac to, ze zastosowal dobra strategie, a nie ze napierdalal w ciemno jak kret. Bo w takim gp malezjii, gdzie na pita zjezdzalo się nawet co 5 okrazen, takie 5 sekund straty oznacza to, ze z nienajgorzej jadacym przeciwnikiem musimy nadrobic strate w pitach poprzez 5 okrazen na wr pod rzad. Imo, pit stopy to chujnia, niszcza cala ciezka robote nblasta, bo każdy ma w d*pie strategie, skoro najwazniejsze jest czy dobrze pojedzie w ciemno... bo nie oszukujmy się, nie ma najmniejszych szans nadrobic tylu sekund na dystansie...
Zgadzam się z tym, też mi się nie podoba to kombinowanie w pitach z jak najszybszym wyjazdem, wydaje mi się tylko że zrobienie maksymalnego utrudnienia przy wyjeździe z pitów może być niewystarczające, bardziej przydałby się sposób poprzez MT, tak sądze.
Lox
Moderator

Post by Lox »

jak myślisz NBi, dało by radę zrobić takie coś przez mt?
Sebik
Gangsta Mapper

Post by Sebik »

W MT na pewno się nie da. MT w żaden sposób nie wpływa na fizykę gry. Ale jest sposób redukcji prędkości do 50 kph :)
Post Reply

Return to “Sezon 4”