imo - jeśli zwiekszenie wstrzasow o 0,1 da cokolwiek, to mozna tego czasu pita twardych nie przedluzac az o 4 sek ;p
Nie wiem czemu się go czepiacie, zmiany w dobrym kierunku ida.
A twierdzenie ze miekkie sa lepsze?
Sa gorsze, ale tak powinno być. Matematycznie rzecz biorac sa slabsze zdecydowanie (dlugosc dzialania, a ilosc pit stopow i czas ich trwania), jeśli chodzi o wlasciwosci jezdne - sa lepsze, ale starczaja na znacznie krocej.
Opony twarde powinny miec delikatna, ale naprawdę delikatna przewage nad miekkimi. A dlaczego?
Bo pojawi się dopiero wtedy strategia ryzyka jazdy na oponach twardych przy trzesacym się ekranie. Aktualnie jazda na twardych nie jest wiekszym ryzykiem, majac zapas o te 5-7sekund. Tylko bezbledna jazda na miekkich bez zadnych band daje jakiekolwiek szanse na dogonienie dobrego gracza jadacego na twardych, bo zanim ekran się nie trzesie jak galareta, to na oponach srednich czy nawet już zniszczonych, nie jest wielkim problememe robić porzadne czasy. Schody się powinny zaczac pod koniec jak te opony już sa w stanie wskazujacym na zuzycie
A jaki jest rozklad opon?
Pokazalo to GP Australii. Chocby na glowie i uszach stanal, to nie dalo się pokonac dobrze jadacego Kamilosa jadacego na 2 pity. Nie popelnil widocznie zadnego gigantycznego bledu, i mogl bez problemu wygrac. Do tego doszly zmienione pit lane, ktore daly te kolejne 2 sek do nadrobienia dla miekkich (dlatego przy takich pitach, mozna przedluzyc te twarde o 1sek, gora 2, mysle ze 4 to już za dużo). A fajniej by było, jeśli by mial dzięki twardym niewielka przewage, dajmy na to 3sekundy.
Zawodnik który będzie jechal swietnie na twardych będzie potrafil dowiezc do mety ta skromna zaliczke, natomiast slabszy ja zniweczy. będzie podejmowane ryzyko. Takie jest moje zdanie na temat balansu, z każdym kolejnym wyscigiem, gracze będą coraz lepiej jeździć przy trzesacym się ekranie. Dlatego na dany moment przewaga 3 sekundy 1pit stopu twardego nad 2 miekkimi jest imo optymalna.
Co o tym sadzicie ?