jakub wrote:
@yard
wlasnie tak jak opisujesz tracki skillowe customow, się jezdzi na trackach nadeo. każdy zakret jest bardzo wazny.
ale te zakrety sa inne, a trasy dluzsze i ciekawsze (50 - 80 sek.)
bo waidomo, ze jak sa 2-3 zakrety, to każdy jest bardzo wazny
ja takie trasy lubie najbardziej, takie gralismy na NC1, takie gra się na GC4
wierz mi, ze do takich tras az chce się wracac
Ci co lubia Nadeo klepia tylko 50 tras (bez A, PRO i EXP zazwyczaj), ktore w ciagy pol roku nawet malpa się nauczy, Ci z Customow maja do opanowania 3000 tras (tyle mniej wiecej ja znam na pamiec, na których jeżdżę od 9 miesiecy). Macie proste porownanie.
Do Wojtka. Ja akurat jeżdżę z najlepszymi na swiecie i wiem na jakich trasach oni jeżdżą. Takich jak Carl, Genesis, Sandder, Dekay, Zooz, Lamer i paru jeszcze to ty nawet na oczy nie widziales, a smiesz glos zabierac.
Khasius custom to jezdzace jest gora 300 tras - wszedzie sa powtarzane, a jedynie 1 procent zasluguje na nauke, chyab ze tak masz ciężko z nimi , mysle ze to co to wydrukowales piszesz w afekcie slabosci na nadeo ze masz ranking 0-100 a przegrywasz z nami , jak myslisz ze na customach jesteś lepszy bo ich wiecej jezdzisz to jesteś w bledzie - masz je lepiej wytrenowanie, a skill = trening , masz racje ze klepiemy 50 tras, ale je klepiemy dobrze, a w twoim przypadku masz zeza na mapy - bo tyle ich jest - masz przygode a nie technike i tu jest roznica, do przygody uruchamiam RPG-i i mam, a tutaj się bawie na stalych trasach gdzie cieszy mnie 0,01 a nie jak u Ciebie 0,1 ot to, każdy jedzie co lubi i nie neguje tego ze lubisz customy, tylko jak nikt nie jedzie po Tobie i was co lubia customy tak się rownorzednie odpierdolcie od nadeo bo po ch** ci komus nawlewac ze lubi nadeo daje ci to coś ? czy tylko kladziesz nad soba plyte granitowa bo zginales, khasius mysle ze na tyle jesteś rozsadnym i skillowym graczem ze nie powinienes wypowiadac się na temat tras na których nie wygrywasz, pozdro
ps. a jak przegrywasz to nie gadaj ze masz pinga, albo ze afk, albo ze walnales w bande - to nikogo nie obchodzi :d hihi i się nie zlosc bo jesteś naprawdę dobrym graczem tylko troszke pokory nie zaszkodzi
tyle pisania, po co?
rzecz jest prosta, niektorzy lubja nadeo i robienie rekordow na tmx, inni lubie customy i ligi lub turnieje oficialne.
zameldowalo się ponad 50% ludzi na tracki nadeo, wiec będzie 50% nadeo.
argument, ze nooby nie powinni decydowac nad wyborem trackow nie akceptuje, bo to sa otwarte MP dla wszystkich polskich graczy, a nie dla jakieś tam elity. tak samo nie akceptuje argumentow, ze w ligach i mistrzostwach swiatowych sa inne tracki, bo my gramy polskie, a nie swiatowe mistrzostwa, a poziom tu jest "trochę" zlabszy.
mi się zle robi, jak ja pisze, ze jest 50% chętnych na nadeo, a wally mi pisze, ze 33% trackow nadeo to za dużo. co ty w tym nie rozumiesz, wally? to jest jak najbardziej prosta matematyka.
i tak już mysle o tym, czy nie było by lepiej to wszystko rzucic, bo wy poprostu nie mozecie zaakceptowac prostych regul.
po co [POL] ma tam w ogule grać? jak wygra ktos z nas, to wy powiecie, ze wiadomo było, i nie zaakceptujecie tego mistrza. wiec [POL] już przegral.
jedyne co akceptuje, ze może jest zle, to moj wybor trackow custom.
nie znam się za bardzo customami i wybralem takie ktore już gralem albo widzialem no roznych serwerach w polsce i w innych krajach, i widzialem, ze maja kupe awardow na tmx.
zgodzil bym się na to, ze yard wybierze z tych trackow, ktore ja wybralem 5 i doda 4 z polskich na kwalifikacje na custom.
w finale moglo by być 4 nadeo 3 custom i 2 polskie.
te moje dlatego maja zostac (chociasz czesciowo), bo dużo polskich graczy je dobrze zna i gra je na polskich serwerach.
i jak tak będzie, to to już będzie na 100% ostatnia zmiana.
ale ja się tylko na to zgodze, jak yard, wiadp1, mor_olo, toxic, khasius i wally zaakceptuja wtedy już przed turniejem, ze mistrz polski, nawet jak mial by być z teamu [POL] (a kto w ogole mowi, ze tak będzie?), będzie w porzadnym sposobie wybrany mistrz.
jak tak mialo by nie być, ja i team [POL] nie bierzemy dalej udzial w organizacji i w grze tego turnieju.
...a nawet jak zaakceptujcie, to i tak będziecie pewnie myslec coś innego, jak wygra czlonek teamu [POL], wiec nie wiem, czy to wszystko ma ses...
ps.:
do tej pory z tego co widzialem, jedynie [CDD]nawro gral dobrze na trackach nadeo w naszym serwie, inni z [CDD] i =dF= raczej grali srednie, i jak zauwazyli, ze nie udaje się zrobić dobrych czasów, wychodzili z serwera, nieraz nawet bez slow. wiadomo, ze w takim wypadku, jest łatwo mowic, ze nadeo to fart, noobowe itd.
to samo =dF=, przegrali mecz z [POL] na nadeo 2:16.
ja znow na customach jestem raczej slaby, ale chetnie będę gral na 50% trackach customowych, bo wiem, ze niektorzy ich lubja. chetnie zobacze, czy, i o ile inni sa ode mnie lepsi. przegrywanie nie boli.
wiec zaakceptujcie wrescie 50 na 50 nadeo i custom.
My nie gramy na trasach znanych nam. Z wiekszych turnieji to wygralem CB CUP, w GC4 jestem w 1/32 i c.d.n, w druzynowych Cwiercfinał Z Polska a z CDD 1/16.
Ja nie probuje zmieniac pucharu bo na poczatku nie wyszlo i nie mialo to sensu od poczatku. Ja tylko wyrazam swoja opinie jak bym widzial puchar jak jest to organizowane najczesciej czy jak to było na ESWC.
Ja za to nie widzialem graczy z POL wygrywajacych porzadne turnieje. Tak nei zaakceptowalbym mistrza polski rzeczywiście akceptowalbym tylko gdyby trasy były maloznane najlepiej zupelnie nie znane tylko taka rywalizacje uwazam za uczciwa i byloby to nie zalezne do tego kto by wygral.
Tak nei zaakceptowalbym mistrza polski rzeczywiście akceptowalbym tylko gdyby trasy były maloznane najlepiej zupelnie nie znane tylko taka rywalizacje uwazam za uczciwa i byloby to nie zalezne do tego kto by wygral.
to by wlasnie był turniej elitarny, bo z polskich graczy tego nie dużo graczy umie. a ja mam na mysli turniej, na ktorym tez "slabsi" gracze maja szanse wiesc do finalu, i tam coś wygrac.
jak ten turniej był by grany jak mor_olo proponuje, to nikogo by to nie interesowalo, oprocz tej elity.
wiec, mor_olo nie akceptuje MP. ma na to pelne prawo. tylko wiadomo, ze gracz który nie zaakceptuje tego mistrza nie bierze udzialu na MP.
jestem ciekawy, czy inni skill gracze tak samo nie zaakceptuja.
wydaje się, ze jak opanuja nie znane dlugie i skillowe tracki, to powinni tez pokonac malutkie i latwiutkie nadeo i bezskillowe custom, no ale może się myle.
1. Jakub znasz Genesisa? Bo widze, ze nie. To ze ma rekordy na TMX to akurat przez to, ze z nudow jezdzi solo. Nie spotkasz go na zadnym serwerze z Nadeo, tylko na Customach. A Neo dostaje w dupe na Customach. Masz nieco dziwne pojecie o dobrych graczach. Klepiac parę tras 24/7 każdy w koncu stanie się na nich dobry. Widze, ze dla Ciebie jedynym wyznacznikiem sa rekordy na TMX w Nadeo Tracks.
2. 300 tras buhahahah. Ludzie! Po pierwsze to zaczalem jeździć na customach praktycznie od poczatku. było tam kilka ciekawych serwerow jak np Only Boost Ladder by Lilo (jaezeli wiecie kto to w ogóle jest). Na tym serwerze był mappack z 150 trasami. Pozniej były kolejne serwery i kolejne różne trasy jak na przyklad Linksmai.lt, gdzie również doszly nowe trasy. Gadacie, ze na top100 jest mało tras, a byliscie w ogóle na tym serwerze? Tak poza tym na top100 gram od niedawna, a tak w ogóle to sa 3 serwery (Chillouta, Lilo i Dumona), na każdym sa spore mappacki i bardzo nie wiele tras się powtarza. Dodatkowo trasy sa ciagle zmieniane sporo dochodzi nowych, a jakieś gowniane odpadaja. Przed top100 gralem na roznych serwerach top250/200/150. było ich mase i co za tym szlo odgroma trackow. Na samym [TSU] było ze 150 trackow przerabianych, przez co jezdzilo się je jak nowe. Gralem czasami na UK ROUNDS, tam tez jest sporo tras których nie ma gdzie indziej. Dodatkowo ja gram w dzień, a nie w nocy jak wy, a w dzień zazwyczaj na top100 nikogo nie ma, wiec wchodze sobie na inne serwery z roznymi dziwnymi trackami. jeżeli nie wiecie to lepiej nie zabierajcie glosu.
3. Na Nadeo gram tylko wieczorem jakas godzinke zazwyczaj i za każdym razem poprawiam jakieś swoje rekordy. Czasami mam lagi, bo jestem w sieci z kilkoma osobami na jednym laczu, a wiadomo jak się jezdzi z lagami na Nadeo. A to ze przegrywam z wami o parę setnych (bo wy gracie Nadeo nie przerwane od pol roku, a ja czasami dla odprezenia) to uwazacie, ze przez to jesteście wielcy? Zalosne naprawdę.
OMG.... jestem noobem ale nie mogę się powstrzymać od wypowiedzi jak to czytam... Rozdupiła mnie ta dyskusja o tym na jakich trasach się jedzie. Sądziłem ze gracze o takim prestiżu i umiejętnościach jak chociażby Khasius nie będą wydziwiali nad tym na jakich trasach się jedzie. Zreszta w pizdu... Trasa to trasa. Co za rózniaca czy to trasa stworzona przez NADEO, czy przez jakiegoś gracza (polskiego czy też nie). Trasa to kawałek drogi po której trza przejechać. I wygra ten kto zrobi to szybciej. Każda trasa jest inna ale każda stwarza dla każdego te same warunki i wyzwania. Mnie osobiscie wali to ile tracków będzie z NADEO a ile z reszty. Czasu na opanowanie tras ma każdy tyle samo, wiec tu też nie ma żadnej niesprawiedliwości. Proponowałbym wreszcie zdecydować się na jakieś zasady i trasy, tak zeby można było zacząć trening już na pewniaka.
P.S. Skończcie wyliczać kto z kim jeździ i kogo zna bo to już jest w ogóle żałosne i g*wno ma do rzeczy.
" I never seem to understand the time, the place and who I am... "
MY gramy dla zabawy i nas to bawi i nie jesteśmy wielcy tylko usmiechnieci
TY grasz dla bycia w top100 i Ciebie już nie bawi jazda for fun a dla rankingu (twoje slowa) i masz tam 30 miejsce na swiecie i srol, gratki i powodzenia oby tak dalej
i to ze przegrywasz o parę setnych to nas cieszy nikt nigdzie nie napisal ze ktos z nas ma się za wielkiego jest to twoja wlasna nadinterpretacja czyjejs mysli, ja się wychowalem na Colinie 1, gdzie potrafilem druga trase na Grecji jeździć po 40 razy dziennie przez poltora roku i tam nie było rankingu a tylko z kuzynem rywalizowalem i chyba dlatego mam takie podejscie tez do TM
IMHO: w laderze rywalizacja nie ma nic wspolnego z rankingiem, ranking to wyssane z palca miejsce, wyboostowane mowiace ze ktos jest szybki ale nie szybszy od kogos o setke nizej, mowisz o genesisie - to jest talent jak jeszcze kilku na swiecie i dali by rade na nadeo porobic WR, ale Ty Khasius tego nie zrozumiesz bo ty tylko punkty punkty punkty a nas by cieszylo porobic wszedzie lepsze czasy od twojego idola genesisa, bo dla mnie jest on tylko i wylacznie zwyklym czlowiekiem, a ja mam swoje zycie poza TM i gram po 1,5h dziennie z kumplami ktorzy tez maja swoje zycie codziennie i calkiem podobnie maja poglad na gre jak ja, team 40+ do Ciebie cieniasy (skill) dla nas sa wielcy - nie będę ci tlumaczyl dlaczego bo i tak bys nie zrozumial, nie ta kategoria, Tobie nikt z nas nie powiedzial ze customy sa jakieś zle, a ty nas do małp porownujesz ? co myslisz ze na custom bysmy nie wygrywali z toba (zawsze przegrywali) ? może jakiś mecz ? zaproponuj nadeowcy z customowcami na custom tydzien rpzed mapy podane - jestem otwarty, daj najbardziej skillowe trasy i nie było by ci łatwo
Pytanie Co to jest Lader ?
odpowiem w inny sposob :
MOŻE GDYBY PUNKTY BYŁY PRZYDZIELANE ZA CZASY TO WIELU Z CZOŁÓWKI BY NIE GRAŁO W TM DŁUZEJ NIŻ MIESIĄC BO BY NIE MIELI się CZYM POCHWALIĆ
heh pozwole sobie na zart - wole być malpa niz psem na punkty, miło ?
my dla odprezenia gramy custom ty nadeo wiec chillout bez zbednego napinania się
Khasius wrote:Buhahahahhahaha wiecej nic nie powiem.
P.S. Dajcie tu wiecej noobow, przynajmniej będzie wesolo.
i widzisz ?
Wypowiedzial się człowiek nie zniszczony psychicznie przez lader, z normalnym podejsciem do gry, kompletnie normalny człowiek, a ty go od noobów ? ty masz jakiś dziwny system dowartosciowania czlowieku
bo co bo ty jesteś PROOOO ?
Khasius wrote:Buhahahahhahaha wiecej nic nie powiem.
bax wrote:ee Khasius
MOŻE GDYBY PUNKTY BYŁY PRZYDZIELANE ZA CZASY TO WIELU Z CZOŁÓWKI BY NIE GRAŁO W TM DŁUZEJ NIŻ MIESIĄC BO BY NIE MIELI się CZYM POCHWALIĆ
To prawda. Btw... też odchowałem się na CMR i cieszy mnie dobry czas. Mogę siedzieć godzinami nad jedna trasą byleby dobry wynik wyrzeźbić. Co prawda nie twierdze że ludzie, którzy są wysoko w ladderze to ciecie i nie umieją grać, bo miałem przyjemność zmierzyc się z kilkoma wczoraj i sporo od nich odstaje, ale jak ktoś jest rzekomo dobry a jojczy bo uwaza że w ciągu kilku tygodni nie opanuje dostatecznie 9 WG NIEGO banalnych, krótkich tras to chyba jest coś nie tak. Ciekawe co mają powiedzieć Ci którzy znają NADEO a nie znają Customów które podobno są trudniejsze.
EDIT: Moim zdanie na przyszłosć rozsądniej będzie robić tak, żeby startować na trasach których nikt w ogóle nie zna i wystawiać je np. tydzień przed zawodami żeby każdy faktycznie mial tyle samo czasu na zapoznanie się z nimi, lub ewentualnie wystawić je już tylko na zawody i każdy jedzie w ciemno. Chyba nie byloby wtedy takich dyskusji.
Gering jakbys przeczytal wszystkie posty mialbys pojecie o czym się tutaj pisze.
Co do tego chwalenia się to wlasnie chwala się ci, co maja jakieś tam rekordy na TMX (np. Gawron na naszym MB - bez urazy zadnej). Ja nigdy nie chwalilem się rankiem czy umiejetnosciami, zawsze to inni mi to wytykali i taka jest prawda. Wiec nie wiem co wy za pierdoly piszecie.
Khasius wrote:Gering jakbys przeczytal wszystkie posty mialbys pojecie o czym się tutaj pisze.
Co do tego chwalenia się to wlasnie chwala się ci, co maja jakieś tam rekordy na TMX (np. Gawron na naszym MB - bez urazy zadnej). Ja nigdy nie chwalilem się rankiem czy umiejetnosciami, zawsze to inni mi to wytykali i taka jest prawda. Wiec nie wiem co wy za pierdoly piszecie.
Khasius po pierwsze nie mam zwyczaju wypowiadać się w dyskusjach ktore nie wiem na jaki sa temat :]
A w poście powyzej nawiązałem w głównie do tego za co mnie wyśmiałeś. I zrobie to znowu. Jeżeli uważasz że zasady są niesprawiedliwe to poprostu nie bierz w tym udziału. Ja bym tak zrobił na Twoim miejscu.
@ khasius
a ty wlasnie teraz miałeś szanse się sprawdzic na nadeo i co?? I widac rezultaty. Tyle.
mysle, ze powoli każdy pozna charakter khasiusa.
czym wiecej pisze, tym wiecej jego poznajemy.
a gawron się nie chwalil, tylko się cieszyl swoim rekordem i chciał się z nami podzielic, bo my z nim o ten rekord rywalizowalismy, i tak ma wlsnie być.
@ gering
pisz dalej swoje zdanje! to ze khasius się z tego smieje, nic nie szkodzi.
jak on mysli, ze "noob" (a tak naprawdę na pewno nie jesteś noobem, bo widzialem ze prowadzisz w polish league teamu [CDD] przed errorem) jest czlowiekem mniej wartoscowym niz gracz top 100, może nam być jego tylko zal.
A kto powiedzial, ze nie jadę? No chyba ze mnie wywaliliscie z listy uczestnikow to no problem.
Gering czlowieku, czy naprawdę jesteś tak tepy? Jakie zasady? to ze ustalone już było wszystko i nagle Jakub wymyslil sobie nie wiadomo co? to nazywasz sprawiedliwe? Albo lepiej to co nazywa Jakub demokratycznym wyborem? SRY ale przeczytaj sobie wszystko jeszcze raz (albo najlepiej z 5 razy) to może zalapiesz cokolwiek.
na pewno Ciebie nikt nie skresli z listy, khasius.
ja nie zmienilem regulamin bez powodu.
zaczela się, i dalej trwa klutnia o tracki.
aby to wrescie skończyć, tracki będą procentualnie dostosowane do rejestracji i wybranych w nich trackach ulubionych graczy bierzacych udzial w MP.
to nie ja nazywam demokratyczne, tylko to jest demokratyczne.
czakamy jeszcze co yard na to powie, i jak się nie zgodzi na zmiany prze zemnie proponowane, gramy jak napisalem wczesniej na trackach "fartowych" nadeo i "noobowych" custom.
Te zapisy nie były na to jakie trasy maja być na mistrzostwa, tylko na to kto w jakich kwalifikacjach chce wystapic. Nie przekrecaj istoty zapisow.
jeżeli mowisz o demokracji to daj ankiete, kto chce jakie trasy na mistrzostwa i wtedy będziesz mial demokratycznie. Bo tak to wychodzi jak u nas w rzadzie, glosujesz na jedno dostajesz drugie.
glosowales ze chcesz w kwalifikacji MP grać nadeo, dostajesz nadeo.
glosowales ze chcesz w kwalifikacji MP grać custom, dostajesz custom.
to jest proste, nie?