Laptop - szukam pomocy

Czyli dyskusja o wszystkim i o niczym ;)
Post Reply
Kubek
Zaczyna szaleć na ulicach

Laptop - szukam pomocy

Post by Kubek »

Yo. A wiec jak w temacie, zostalem zmuszony do zakupu laptopa.
Sam się za bardzo na tym nie znam, a w necie jest tyle ofert, ze ciężko się zdecydowac na cokolowiek.
Sprzet potrzebny mi będzie do obslugi programow wymaganych na studiach, do gier, i normalnego uzytku (muzyka, net, filmy itp).
Szukam czegoś w dobrym stosunku ceny do jakosci.
Matryca jaka mnie interesuje to 15''
Cena jaka jestem w stanie zaplacic za lapka to +/- 3000zl (50zl wiecej zalatwie, a jak będzie 300 mniej, to jeszcze lepiej).

I tutaj zwracam się do was z prosba o pomoc. może ktos z was się tym interesuje, ktos ma coś podobnego i jest w stanie polecic lub odradzic konkretne modele lub marki. Jak by dalo rade, przydatne były by linki do sprzetu, sklepy w jakich sa najlepsze ceny itp.

Pozdrawiam i z gory dziekuje za pomoc!
mat154
V.I.P.

Laptop - szukam pomocy

Post by mat154 »

Ja polecam Asusa ;p

http://allegro.pl/asus-k53sv-i5-2410-8g ... 96772.html

Bardzo dobra opcja jak za tą cenę, kupiłem podobnego ze słabszą grafą i minimalnie słabszym procesorem rok temu i działa bez zarzutu, bateria przy przeglądaniu internetu wytrzymuje jakieś 3 godziny. Wszystkie gry się odpalają, oczywiście nie na full ;p

Najlepiej poczytaj sobie opinie o poszczególnych modelach na forach. Na pclabie jest mnóstwo tematów odnośnie lapków do gier i na studia w granicach 3000 zł.

Nie wiem na jakie studia się wybierasz, ale Autocad 2011 na moim śmiga bardzo dobrze także w tym modelu wyżej też nie powinno być najmniejszych problemów.
Image
Szrama
Pirat drogowy

Laptop - szukam pomocy

Post by Szrama »

Znalazłem coś ciekawego w opisie tego laptopa:

Image
Piotruś
Pirat drogowy

Laptop - szukam pomocy

Post by Piotruś »

http://www.wybieramlaptopa.pl/ranking-n ... h-laptopow

osobiście polecam Dell, są zaje wytrzymałe, na lata. Nawet Bax był w szoku że ten mój d505! jest mega głośny jak puszczam muzykę :)
Key.
Admin

Laptop - szukam pomocy

Post by Key. »

ja posiadam Sony VAIO, z mniej więcej tego przedziału cenowego, i jest w porządku, spokojnie ciągnie TMF na najwyższych detalach w Full HD (1080p) BC2 też bez zarzutu... jedyny raz był w serwisie bo się wiatraczek od coolera obluzował i nie chłodziło... Dokładny model to VPCF11M1E.
Image
oddowicz
Team Poland

Laptop - szukam pomocy

Post by oddowicz »

Z takim zapytaniem to na jakieś komputerowe forum idz np benchmark.pl czy pclab.pl. Tam na pewno jest wiecej znawcuff poza tym mozesz poczytac inne tematy albo testy. Na Twoim miejscu zorientowalbym się jak jest z gwarancja poszczegolnych producentow, bo np na serwis Asusa ludzie narzekaja, no ale może to kwestia przypadku :)

Osobiscie bym kupil coś z Asusa :D albo Lenovo
Image Image
Key.
Admin

Laptop - szukam pomocy

Post by Key. »

Serwis Asusa jest ch**owy, miałem jednego, było wgniecenie w obudowie i ekran luźno chodził bo jakiś duperel się zjebał, to komp przyjechał od nich sformatowany, to jest pierwsza rzecz jaką robią po przyjeździe do serwisu ;d
Image
Mały
Zaczyna szaleć na ulicach

Laptop - szukam pomocy

Post by Mały »

Potwierdzam, chociaż nie narzekam za mocno na swojego Asusa, to jednak serwis jest naprawdę g*wno wart. kiedyś było ok, ale wszystkie sprawy zaczely być kierowane do serwisu Orika, który jest chyba najgorszym z mozliwych serwisow w Polsce. Jak chcesz miec zagwarantowana dobra i szybka usluge w razie awarii, sprawdz w jakiej firmie sa serwisiwane poszczegolne lapki, Oriki unikaj szerokim łukiem.
Image
Image
Image
Post Reply

Return to “Off-Topic”