Problem z internetem - brak połączenia (?)

Jeśli masz jakiś problem z grą - pisz tutaj
Post Reply
Ścierens
Zaczyna szaleć na ulicach

Post by Ścierens »

Witam, otóż od wczoraj wieczora a dokładniej mówiąc dziś rana występuje u mnie jeden problem. Na początku gry rano odpaliłem ff'a strony nie chciały działać z powodu braku połączenia z serverem proxy (którego nie używam. : o) więc czym prędzej zmienił ustawienia sieciowa firefox'a by nie korzystał z proxy. AQQ działa normalnie lecz po każdym wznowieniu pracy komputera ustawienia proxy wracają się i firefox znów z niego korzysta. Wiem, że to problem sieciowy i to nie to forum ale..
TM także przez to nie działa. Podczas uruchomienia TrackManii, jak to w jej naturze bywa, gra próbuje się połączyć z sieci. Nie wychodzi jej to (Error: 12029) i mogę grać tylko i wyłącznie offline.. reinstalowałem grę, nie pomogło, próba gry przez TMNF - także bez żadnych oczekiwanych skutków.
Miło by było dziś dojrzeć jakieś rozwiązanie z tego powodu, że mam meczyk o wyjście z grupy mojego teamu i miło by było wystąpić i wspomóc team.
Może to jakieś ustawienia wewnętrzne komputera czy coś? Ktoś coś wie na ten temat?
Image
Image
IcemaN
Jeździ konno

Post by IcemaN »

Najprostszy sposób to dzwonisz do operatora u kogo masz internet i on sprawdza co jest nie tak ja mam co jakiś czas przekierowania portów i wtedy mnie wywala z serwera ale wracają szybko do siebie u Ciebie może być z tym problem więc ja bym to zgłosił lub tez możliwe ze zapora sieciowa blokuje dostęp ale jeżeli do tej pory było ok to nie powinno się nic dziać
Image
Post Reply

Return to “Pomoc”