Idiotyczny system punktowania
Uważam, że system, na którym teraz opiera się tabela jest.. głupi ;/
Dlaczego? Już tłumacze.
Bo w każdym normalnym sporcie, najpierw liczą się WYGRANE MECZE, potem SETY/GOLE i kij wie co jeszcze, a potem dopiero wszelkiego rodzaju małe punkty.
A tutaj?
Dosyc dziwna sytuacja..
Dla przykładu:
Team |GT| grał dwa mecze, obydwa wygrał stosunkiem 2-1. Ale to nieważne, mecz to mecz.
Team EM grał dwa mecze, pierwszy - zresztą z drużyną |GT| - przegrał 1-2. Drugi wygrał 3-0. Ma wygrany jeden mecz, a pomimo to, jest przed (małe punkty) |GT|, które wygrało dwa mecze..
Jak dla mnie bezsens, a przecież ciągle możemy to zmienic.
Dlaczego? Już tłumacze.
Bo w każdym normalnym sporcie, najpierw liczą się WYGRANE MECZE, potem SETY/GOLE i kij wie co jeszcze, a potem dopiero wszelkiego rodzaju małe punkty.
A tutaj?
Dosyc dziwna sytuacja..
Dla przykładu:
Team |GT| grał dwa mecze, obydwa wygrał stosunkiem 2-1. Ale to nieważne, mecz to mecz.
Team EM grał dwa mecze, pierwszy - zresztą z drużyną |GT| - przegrał 1-2. Drugi wygrał 3-0. Ma wygrany jeden mecz, a pomimo to, jest przed (małe punkty) |GT|, które wygrało dwa mecze..
Jak dla mnie bezsens, a przecież ciągle możemy to zmienic.
wiele lig na swiecie ma tak ze decyduja po duzych punktach male punkty
w wiekszosci de cyduja bezposrednie mecze. Wg mnie jest system punktowania w PL4 w miare ok, jedyne czego mi brakuje to remisow, bo wtedy walka bylaby bardziej zacieta, a tak ci co wygrali to moga se odpuscic jeśli im nie zalezy koniecznie na 3 pkt, a ci co przegrali na pewno mniej będą walczyli o 2pkt niz o 1 
System punktacji był ustalany przed rozgrywkami, wiec nie widze powodu zeby to zmieniac. Przynajmniej jest ciekawiej.

fistashi o ile pamietam były klotnie jaki mam być system pkt, wiec teraz to jakby się klocic o to ze PiS nielegalnie wygral wybory dla przykladu
Dlatego trzeba się starac do zera wygrywac.
@ Fistashi
masz racje , pozostaje się tylko cieszyc ze miedzy innymi ja i wiele innych osob wybilo z glowy mor_olo to zeby liczyly się tylko male pkt, bo wtedy to dopiero sa cyrki, bo np wygrasz w meczów 2 z 3 map i nie wygrasz meczu, bo male pkt będą remisowe, pamietacie było tak w PL3, także jest lepiej niz w tamtej edycji
i wtedy w ogole w tabeli to by było pojebane jakbys mial 3 mecze wygrane (teoretycznie np. po 2:1) a w tabeli tylko 3 pkt za 3 remisy, jak dla mnie to jest proste jak drut, zwyciestwo 3 pkt, porazka 0 pkt, ewentualnie 1 pkt i wtedy jest uczciwie.
masz racje , pozostaje się tylko cieszyc ze miedzy innymi ja i wiele innych osob wybilo z glowy mor_olo to zeby liczyly się tylko male pkt, bo wtedy to dopiero sa cyrki, bo np wygrasz w meczów 2 z 3 map i nie wygrasz meczu, bo male pkt będą remisowe, pamietacie było tak w PL3, także jest lepiej niz w tamtej edycji
jakub: "u nas tshirty sa za darmo"
Ale on ma racje bo to jest troszke niesprawiedliwe
No ale coz..
No ale coz..
sens tego, ze decuduja duze punkty, a nie wygrane, mial być wlasnie, zeby się walczylo o każda mape, z tego co pamietam.
wiec nawet jak jest już 2-0, to się oplaca walczyc o ostatni punkt.
racja, to nie jest liga, gdzie chodzi o wygrane mecze, ale o wygrane mapy.
teoretycznie team, który wygra wszystkie mecze 2-1 może nawet nie wygrac ligi, bo będzie mial 14 duzych punktów. inny team wygra 5 meczow 3-0, przegra 2 mecze 0-3, i ma 15 duzych punktów.
rzecz jest moim zdanjem nie jasna.
czy ten team który wygral wszystkie mecze zacieta walka 2-1 jest lepszy, czy ten który wygral 5 lekko 3-0 i przgral dwa 0-3?
mi osobiscie tez by się lepiej podobalo, jak by się liczyly wygrane mecze, ale regulamin stoi, i już w tej edycji nie powinnismy go zmieniac.
jak komus ta punktacja nie lezy, czego bym zrozumial, proponuje mu poprostu zmienic stosunek patrzenia na te lige, jako lige o wygrane mecze na lige o wygrane mapy.
wiec nawet jak jest już 2-0, to się oplaca walczyc o ostatni punkt.
racja, to nie jest liga, gdzie chodzi o wygrane mecze, ale o wygrane mapy.
teoretycznie team, który wygra wszystkie mecze 2-1 może nawet nie wygrac ligi, bo będzie mial 14 duzych punktów. inny team wygra 5 meczow 3-0, przegra 2 mecze 0-3, i ma 15 duzych punktów.
rzecz jest moim zdanjem nie jasna.
czy ten team który wygral wszystkie mecze zacieta walka 2-1 jest lepszy, czy ten który wygral 5 lekko 3-0 i przgral dwa 0-3?
mi osobiscie tez by się lepiej podobalo, jak by się liczyly wygrane mecze, ale regulamin stoi, i już w tej edycji nie powinnismy go zmieniac.
jak komus ta punktacja nie lezy, czego bym zrozumial, proponuje mu poprostu zmienic stosunek patrzenia na te lige, jako lige o wygrane mecze na lige o wygrane mapy.
Wiem, że się czepiam, ale logicznie myśląc team który wygrał wszystkie mecze 2-1 wygrał też 2-1 z tymi co wygrali 5 meczów po 3-0, więc raczej powinno być tak:jakub wrote:teoretycznie team, który wygra wszystkie mecze 2-1 może nawet nie wygrac ligi, bo będzie mial 14 duzych punktów. inny team wygra 5 meczow 3-0, przegra 2 mecze 0-3, i ma 15 duzych punktów.
Wiem, że nie gram w PL4, ale jest tak jak mówił jakub należałoby zmienić stosunek patrzenia na ligę. A jakby zmieniać, bo komuś się nie podoba, bo ten chce zmienić to inny tamto, to w końcu byłby większy syf niż w bur*elu.wrote:inny team wygra 5 meczów 3-0, przegra 2 mecze 0-3 i 1-2, i ma 16 dużych punktów.
co do systemu punktacji to ja nie jestem aż taki przeciw. faktycznie - wygrane są ważne ale jak już jakub powiedział taki system pomaga, by starać się o każdy mały punkcik a nie odpuszczać sobie po zdobyciu 2 dużych punktów.
tak btw. to orzeszku jeszcze wygramy
nie panikuj^^
tak btw. to orzeszku jeszcze wygramy

Niezły zart coofCoof wrote:co do systemu punktacji to ja nie jestem aż taki przeciw. faktycznie - wygrane są ważne ale jak już jakub powiedział taki system pomaga, by starać się o każdy mały punkcik a nie odpuszczać sobie po zdobyciu 2 dużych punktów.
tak btw. to orzeszku jeszcze wygramynie panikuj^^
a wg mnie tak jak na ET jest najlepiej 
Tam za remis dostaje się 2 pkt. ja proponuje na nastepny sezon przyjac punktowanie z ET, bo kiedyś mor olo zrobil podobne, ale troszke się roznilo - wygrana 2pkt, remis 1, porazka 0. a tam wygrana 3 lub 2, remis 2, porazka 0 lub 1 i jest git i odzwierciedla naprawdę sile teamu
Tam za remis dostaje się 2 pkt. ja proponuje na nastepny sezon przyjac punktowanie z ET, bo kiedyś mor olo zrobil podobne, ale troszke się roznilo - wygrana 2pkt, remis 1, porazka 0. a tam wygrana 3 lub 2, remis 2, porazka 0 lub 1 i jest git i odzwierciedla naprawdę sile teamu
ale jak zrobisz remis jak 3 mapy na mecz?
bez sensuWally wrote:a wg mnie tak jak na ET jest najlepiej
najlepiej wygrana 3 remis 3 i porazka 3 :shock:
jak za remis może być tyle samo pkt co za zwyciestwo, a tym bardziej nie rozumiem jak mozna dac pkt za porazke, chore... wtesy nie ma znaczenia czy się wygra czy zremisuje bo tyle samo pkt, już mówilem najlepszy i klarowny uklad to: licza się tylko i wylacznie mapy (rundy tylko do tabeli w przypadku rownej liczby pkt) wygrana 3 pkt porazka o pkt, a nie ze ktos prawie przegral lub prawie wygrał
no własnie jak może być remis przy 3 mapach, to już najwieksza glupota jaka może być, no chyba ze licza się poszczegolne rundy ale to już najwieksze g*wno z mozliwych co pokazala poprzednia edycjia PL
ale ja tu tylko cukierki podaje...
Last edited by bulet on 24 August 2007, 8:32, edited 1 time in total.
Fistashi opanuj się !!!
latasz po 2 kolejkach a 6 jeszcze przed nami
1. nie widze w tym nic idiotycznego bo :
a) do koncakolejki każdy gra z każdym
b) każdy zagra z każdym teamem na 3 mapach
c) po ostatniej kolejce będzie widac kto ile potracil i gdzie punktów
d) każda mapa się liczy jak już tu napisali
e) male punkty sa dla remisow ktore moga być na samym koncu
f) liga ma swoje prawa i tak zaakceptowali ja wszyscy przed, wiec teraz nie gadaj ze ci zle, dopiero 2 mecze zagraliscie, inni tez będą grać z waszymi bylymi rywalami
g) walka o najmniejszy punkcik sprawia ze poziom jest wyzszy
h) moim zdaniem ludzie zaczynaja plakac o system punktowy gdy czuja się niepewnie
i) w swietle sportowym jest wszystko ok, ja bym jeszcze nawet dodal rewanze
j) wszyscy zaakceptowali regulamin przed, teraz mozna już tylko odejsc i dac miejsce komus z 2 ligi
haha
dobra dosyc tych podpunktow
moim zdaniem jest lepiej ciekawiej i zacieciej, a fistashi piszac ten temat nie pamietal o tym ze każdy z każdym pojedzie na 3 mapach i tabela koncowa będzie wynikiem calosciowym
proste
latasz po 2 kolejkach a 6 jeszcze przed nami
1. nie widze w tym nic idiotycznego bo :
a) do koncakolejki każdy gra z każdym
b) każdy zagra z każdym teamem na 3 mapach
c) po ostatniej kolejce będzie widac kto ile potracil i gdzie punktów
d) każda mapa się liczy jak już tu napisali
e) male punkty sa dla remisow ktore moga być na samym koncu
f) liga ma swoje prawa i tak zaakceptowali ja wszyscy przed, wiec teraz nie gadaj ze ci zle, dopiero 2 mecze zagraliscie, inni tez będą grać z waszymi bylymi rywalami
g) walka o najmniejszy punkcik sprawia ze poziom jest wyzszy
h) moim zdaniem ludzie zaczynaja plakac o system punktowy gdy czuja się niepewnie
i) w swietle sportowym jest wszystko ok, ja bym jeszcze nawet dodal rewanze
j) wszyscy zaakceptowali regulamin przed, teraz mozna już tylko odejsc i dac miejsce komus z 2 ligi
dobra dosyc tych podpunktow
moim zdaniem jest lepiej ciekawiej i zacieciej, a fistashi piszac ten temat nie pamietal o tym ze każdy z każdym pojedzie na 3 mapach i tabela koncowa będzie wynikiem calosciowym
proste
NIE DOROŚLIŚCIE DO E-SPORTU !!!!!!!!!!!!!!!!!
nie wiem bulet o co ci chodzi, rozumiem ze cieszysz się z wygranej z nami ale taki s ystem jaki podalem jest miedzynarodowy i zupelnie nikt nie ma do niego pretensji. Mor Olo dal go w innym i wg mnie trochę gorszym wydaniu... Przeciez chodzi o walke. Zobacz na final ligi mistrzow Liverpool vs Milan, byloi 0:3, skończyło się 3:3, bo tam nie odbieraja prawa walki, ze jeśli przegra się pierwsza polowe to w drugiej sedzia pozwoli strzelic tylko 2 gole, bo w koncu pierwsza polowe lepiej gral Milan wiec Liverpool n ie zasluzyl na wygrana. Tak samo powinno być tutaj - liczy się walkaWally napisał:
a wg mnie tak jak na ET jest najlepiej :Razz:
Tam za remis dostaje się 2 pkt. ja proponuje na nastepny sezon przyjac punktowanie z ET, bo kiedyś mor olo zrobil podobne, ale troszke się roznilo - wygrana 2pkt, remis 1, porazka 0. a tam wygrana 3 lub 2, remis 2, porazka 0 lub 1 i jest git i odzwierciedla naprawdę sile teamu :Wink:
bez sensu
najlepiej wygrana 3 remis 3 i porazka 3 :Shocked:
jak za remis może być tyle samo pkt co za zwyciestwo, a tym bardziej nie rozumiem jak mozna dac pkt za porazke, chore... wtesy nie ma znaczenia czy się wygra czy zremisuje bo tyle samo pkt, już mówilem najlepszy i klarowny uklad to: licza się tylko i wylacznie mapy (rundy tylko do tabeli w przypadku rownej liczby pkt) wygrana 3 pkt porazka o pkt, a nie ze ktos prawie przegral lub prawie wygrał :Mr. Green:
no własnie jak może być remis przy 3 mapach, to już najwieksza glupota jaka może być, no chyba ze licza się poszczegolne rundy ale to już najwieksze g*wno z mozliwych co pokazala poprzednia edycjia PL
ale ja tu tylko cukierki podaje... :Wink:
no fajnie było jakby 1 mecz był na serwie 1 dryzyny a potem odwrotnie wiecej meczów wiecej zabawy już mowilem o tym dla mnie ta liga może trewac 18 miesiecybax wrote: i) w swietle sportowym jest wszystko ok, ja bym jeszcze nawet dodal rewanze
@ Wally nie chodzi mi o zwyciestwo nad wami nie wiem skad takie stwierdzenie, chodzi mi tylko ze piszesz ze chcesz dawac pkt z porazki i jakieś dziwne remisy to tyle tylko coś zabardzo to zagmatwalem
chodzi mi tez o to ze sa za male roznice pkt jeżeli ktos wygra a tym kto przegra i naprawdę będzie scisk w tabeli, ale jak mowi bax to uatrakcyjnie rozgrywki może bo będzie walka do konca
to ja jestem za a nawet przeciw lol mnie i tak to w sumi jebie ja chce tylko grać to tyle bo od tego tu jestem a ze se popisze czasami bzdury na forum to co.....
btw narazie mi to się nawet podoba bo mamy 1 pkt wiecej za porazke z POL
mysle ze moglo by być tak:
wygrana 3:0 - 3 pkt
wygrana 2:1 - 2 pkt
porazka 0:3 lub 1:2 - 0 pkt
oczywiście gadamy o tym co na przyszlosc
Lol Bax to ty się opanuj
Ja nie jestem agresywny i nie zamirzam być
Nie było mnie przy ustalaniu reguł, więc przestańcie o tym mówic -_-'
Uważam poprostu, że to trochę nieuczciwe, jak drużyna która wygrała wszystkie mecze, a inna która kilka przegrała może wygrac.. dla mnie to bezsens, ale ok..
Btw. nie czuje się nie pewnie, bo póki co to GT jest ex aeqo drugie w lidze
Pozdrawiam
Ps. Nie wiem o co całą ta kłótnia
Uważam poprostu, że to trochę nieuczciwe, jak drużyna która wygrała wszystkie mecze, a inna która kilka przegrała może wygrac.. dla mnie to bezsens, ale ok..
Btw. nie czuje się nie pewnie, bo póki co to GT jest ex aeqo drugie w lidze
Pozdrawiam
Ps. Nie wiem o co całą ta kłótnia
a kto tu mowi o agresji czy klotni
ot zwyczajna debata komu mało lata a kto małolata
heh idzcie w pyry wszyscy i tak B1 wygra lige
a ja mam ostatni dzień w pracy i od dzisiaj do niedzieli beidze poła łełaksu
pis time
ps. dzisiaj robię włam na www.polteam.eu
ot zwyczajna debata komu mało lata a kto małolata
heh idzcie w pyry wszyscy i tak B1 wygra lige
a ja mam ostatni dzień w pracy i od dzisiaj do niedzieli beidze poła łełaksu
pis time
ps. dzisiaj robię włam na www.polteam.eu
NIE DOROŚLIŚCIE DO E-SPORTU !!!!!!!!!!!!!!!!!
w sumie punktacja mogla być ta wygrana 3 pkt przegrana 0 bo w meczu nie liczy się kto ile goli strzeli czy ile kto obroni liczy się wygrana nie?