Trawa w trackmanii
- Captain Jack Sparrow
- Gangsta Mapper
Trawa w trackmanii
Mam 2 kompy, pierwszy 1Ghz DirectX 9.0c 128Mb k. grafiki i 512 Mb RAMu, drugi, 2.8Ghz, 256Mb k. graficzna, Direct X 10, 768Mb RAMu. Na tym słabszym kompie ustwiam sobie maksymalne ustawienia graficzne i W sumie nie wygląda to najgorzej, są chmury, widać Alpha Channel (na drodze, bandach itp.) ALE TRAWA JEST płaska i nie wiem czemu? Na tym lepszym jak włączę ustawienia normal to trawa już jest i wszystkie bajery z wyjątkiem chmur. NIe wiem czy wszyscy mają normalną trawę czy taki płaski placek jak ja na słabszym kompie, i nie wiem od czego to zależy, czy to sprawka Dx 10? Jest to bardzo istotna sprawa dla moda, którego właśnie robię, bo muszę się tej trawy pozbyć, a jak edytuję teksturę StadiumGrassFenced i alpha Channel włączam na cały obrazek, by go nie było widać, to owszem trawa jest płaska, ale ale pojawiają się cholerne czarne paski nie wiadomo skąd..
I jeszcze jedno, Wiecie może jak się ładnie edytuje teksturę xxxN.dds, by zrobić ją tak jak Nadeo?
Trawa w trackmanii
Aby cieszyć się trawą trzeba mieć kartę zgodną z Pixel Shader 3.0

- Captain Jack Sparrow
- Gangsta Mapper
Trawa w trackmanii
Jeśli komputer nie włączył tej opcji automatycznie, to oznacza, że moja karta tego nie obsługuje? I jeszcze sprawa z FX Blurem. Też tego nie mam
czy sterowniki można ściągnąć do karty by była zgodna z Pixel Shaderem 3.0. czy trzeba nową kartę kupić? (ekstremalny przypadek, bo w końcu z powodu Ttackmani nie będę 3 stów wydawał...)
Trawa w trackmanii
ja widzialem twoj
tak jak napisali wyżej musisz miec PC3 włączone
to dla niego ważne bo robi mody do trackmaniiMokrad wrote:Kurde w necie sprawdziłem, że trackmania nations ma 500 mhz a trackmania nations forever tyle samo a gorzej mi działa. coś porabanego
tak jak napisali wyżej musisz miec PC3 włączone
Re: yyyy........
nie widzialesMokrad wrote:Trawa w trackmanii...
Gorszego tematu nie widziałęm
http://tmpl.info/forum/viewtopic.php?t=4295&highlight=
Re: yyyy........
graty za danie tego tutaj oczywiście jest to spam ale trzeba pokazać nupom że nie są najlepsi. Gościu piszesz tutaj że żal temat akurat to jest bardzo ważne dla jego autora spójrza na swój.... link wyżej. Chcesz poczytaj co tam napisał sama prawda. Narzekasz na kogoś a sam piszesz jakieś pier******** tematy z masłem maślanym w zawartości. Ić stont. Dorwać zajebać pogryśćszopinski_pl wrote:nie widzialesMokrad wrote:Trawa w trackmanii...
Gorszego tematu nie widziałęmto ja Ci pokaze :
http://tmpl.info/forum/viewtopic.php?t=4295&highlight=
Ssijcie mi jajca 
Moje ostrzeżenia roxują
Bo się najebał
Bo wpierdala jajecznice
Bo ma za mało
Lilililaj
Bo bawi się sutem Lewego
Moje ostrzeżenia roxują
Bo się najebał
Bo wpierdala jajecznice