Trackmania Original - Internet

Ogólna dyskusja o dawnych wersjach TrackMania Sunrise
oraz Original
rad
Doświadczony driver

Post by rad »

Kiedy włącza się tmo i klika internet to pokazuje "Błąd 302 http" i nic się nie da z tym zrobić. I tak jest już podobno od wtorku chociaż nie wszyscy tak mają ale większosc. Sprawdzalem tmo - demo i tmsx - demo (tmsx mi się nie chcialo instalowac) to tam nie ma takiego problemu. Mnie, Syko, Wurzelowi i kilku graczom Mx ( i na pewno nie tylko nam) pokazuje się ten błąd. A na przykład Sorowi, Seychellenowi i Nono działa.Pewnie nbkt nie będzie umiał pomóc ale zawsze lepiej się upewnic...
ImageImage
Coof
Osiwiał za kierownicą

Post by Coof »

Zapytam w taki sposób. Po co Ci TMO, skoro masz desert w TMUF? :D
Image
siekiera
Zaczyna szaleć na ulicach

Post by siekiera »

a dlatego pewnie ze TMO i TMSX ma to coś w sobie
Siekiera=Siekierka
Dziękuje naszym administratorom za to że od miesiąca czekam na zdjęcie niesprawiedliwego zakazu pisania.
Lox
Moderator

Post by Lox »

Tak, nie to co przebajerowana Forever :P
Sebik
Gangsta Mapper

Post by Sebik »

Po pierwsze wiem, że odgrzewam kotleciaka i to jeszcze nie całkiem na temat, więc nie musicie mi tego przypominać w kolejnym poście. Fajnie by było spotkać w większą liczbą Polaków się w innym envirze niż Stadium (w TMUF jest mała liczba Polaków, że praktycznie gram z tymi samymi osobami - jakaś odmiana by się przydała :P ) - mam na myśli część TrackManii ogólnie dostępną w jeszcze działająca funkcją MultiPlayer. Teoretycznie więc można byłoby pograć w demku TMO lub demku TMSX. Mówię "teoretycznie", ponieważ nie posiadam zdolności organizacyjnych, nie wiem, czy ktoś byłby chętny i w ogóle czy umiałby założyć serwer (ja nie umiem, jak już to tylko przez hamachi). Nie mówię tu o żadnym turnieju. Po prostu można się zmówić w kilka osób, ustalić datę spotkania, ściągnąć odpowiednie demko, założyć serwer i gotowe. Propozycję tę kieruję zwłasza do osób, które nie wyprobowały innych envirów, albo po prostu chcą się zmierzyć gdzie indziej niż na Stadionie. Można byłoby też zagrać w trybie STUNTS ;)
Opiszę pokrótce oba demka:
TMO demo - zawiera środowisko pustynia (Desert) - jak wiadomo TMO to najstarsza TrackMania z serii, więc oprawa graficzna może lekko odstraszyć. Także "stadiumowicze" przeżyją niemały szok poznając fizykę sterowania na Desert. Samochód jest dość zwrotny, ale BARDZO niestabilny, więc trzeba uważać. Mi udało się przyzwyczaić i całkiem nieźle sobie radzę. Tym, którzy kontakt z TMN mieli przez dłuższy czas raczej odradzam.
TMSX demo - zawiera środowisko zatoka (Bay) - znacznie lepsza grafika niż w TMO. Środowisko także bardziej przypominające stadium. Samochód 4x4 (występujący w TMSX) jednak jest bardziej zwrotny i trochę niestabilny przy większych prędkościach. Jednak prawdziwy problem pojawia się przy budowaniu tras, bo demo jest bardzo ograniczone.
Na którym demku chcielibyście zagrać zależy od was. Oba środowiska możecie podpatrzeć na youtube.
PS.Jakby co można się zmówić w kilka osób na GG (moje to 2906580). Jak chcecie jeździć tylko w TMNF to proszę się nie wtrącać się do tematu.

EDIT: LISTA ZAPISANYCH
-ZAX
-SIEKIERKA
-LEON
-SEBIK1992
Last edited by Sebik on 18 June 2008, 20:19, edited 2 times in total.
Winiacz
Pirat drogowy

Post by Winiacz »

a teraz krótki skrót tego co napisał sebik

TMO demo - tylko desert. samochody bardzo zwrotne ale jak się ostro skręci można pojechać na dwóch kołach i wywalić się na dach. stali stadiumowcy mogą doznać szoku samochód jest wolniejszy ale ma w sobie to "coś" tego nie da się opisać (może dlatego ze lubie stare dobre American Muscle)

lepsze od TMUF bo to jeszcze stara wersja a w TMU został zliftingowany

TMSX demo mniejsza różnica samochody też zwrotne ale z nie aż takimi konsekwencjami. samochody nadają się do trybu Stunt (akrobacje) dobra kontrola w powietrzu napęd 4x4
Image
XyX
Lubi ostrą jazdę

Post by XyX »

Oj sebik, xD. W te demka pykałem, dokładnie.. 3 lata temu. ;) Wiem, że stamtąd trafiłem tutaj, chętnie powróciłbym chociaż na chwilkę, na te stare śmieci ;-). Myślę, że to dobry pomysł, byle znalazła się odpowiednia ilość chętnych ;D
Gobis
Lubi ostrą jazdę

Post by Gobis »

Ja się z chcecia pisze na TMO.Jest to najbardziej odpowiadajace mi srodowisko.Wlasnie chciałem odpalic TMO no ale najpierw jakieś aktualizacje musze sciagnac.Jak tylko będzie smigalo to jestem chetny.
Sebik
Gangsta Mapper

Post by Sebik »

Może w TMSX lub TMO na stuntsy się umówimy? np. jutro po południu zagramy na mapach z kampani TMSX + po 1 custrom od każdego gracza.
ZaX - od początku mówimy o DEMKU
Last edited by Sebik on 18 June 2008, 18:46, edited 1 time in total.
Winiacz
Pirat drogowy

Post by Winiacz »

ale demo? bo full wersji nie mam
Image
XyX
Lubi ostrą jazdę

Post by XyX »

Jutro po południu?! Nie za wczesnie? Niech się zbierze grupa przynajmniej 10 - 15 osob..
Siekierka
Doświadczony driver

Post by Siekierka »

ja tez się na to pisze... nawet server mogę postawic
http://intothevoid.cba.pl/ mój blog klik klik klik
Sebik
Gangsta Mapper

Post by Sebik »

Dobra - to jutro o godzinie jeszcze nieustalonej co najmniej w 5-ciu zagramy na demku TMO. W Time Attack. Rozumiem, że Siekierka postara się o serwer. Mapy: Oficialne z kampani race TMO + po 1 od każdego gracza (jeśli takową zechce dać).
Gobis
Lubi ostrą jazdę

Post by Gobis »

Jak zagracie po 15 a przed 21 to na pewno wdepne zagrac.Odpalilem wlasnie TMO i ku mojemu zdziwieniu jeszcze ludzie tam graja :D
Image
Zaraz zrobie poprawki do TMS i tam tez mozna sobie pojeździć choć wole stanowczo TMO.
XyX
Lubi ostrą jazdę

Post by XyX »

19 playerów.. uu.. kurczę, nieźle :D

Interface, pr0, a ta muzyczka z menu.. o dziwo jeszcze pamiętam . ^^
Sebik
Gangsta Mapper

Post by Sebik »

Leon wrote:Jak zagracie po 15 a przed 21 to na pewno wdepne
Myślę, że jutro o 19:00 będzie chyba najlepiej. Wszystko trzeba podpasować pod siekierkę (tj. hostera), ale jak wszystko pójdzie dobrze to o 19 w TMO wchodzimy i gramy.
BTW. Przypominam, że każdy biorący udział może dać 1 swoją mapę. Ja się biorę do roboty :P
Gobis
Lubi ostrą jazdę

Post by Gobis »

Dzisiaj to już czasu nie mam na zrobienie mapy bo zaraz do pracy ide :? Ale jutro do 19 może coś zrobie :roll: Gram wlasnie na jednym z serwerow w TMO i musze przyznac ze jest zajefajnie :D
Winiacz
Pirat drogowy

Post by Winiacz »

a może pojutrze w tej samej porze TMSX?
Image
Sebik
Gangsta Mapper

Post by Sebik »

ZaX' wrote:a może pojutrze w tej samej porze TMSX?
Okej, ale proponowałbym zagrać w Stunty. Ciekawy tryb. Musisz robić akrobacje samochodem, podobne do tych, jakie można wykonywać na deskorolce i zdobyć jak najwięcej punktów. Jednak ciężko z mapami do stuntów, bo demka są ograniczone. Ty rób lepiej mapę do demka TMO, jeśli umiesz :P
XyX
Lubi ostrą jazdę

Post by XyX »

Sorry za zamieszanie, ale wypisuje się.

Nie mam czasu, po za tym fizyka mnie ownuje.
HF !
Post Reply

Return to “TrackMania Sunrise i Original”