Polish TrackMania Awards 2008
Witam. Pragnę postawić sprawę jasno.
Sądzę, że powinnismy wprowadzić kilka zmian. Proponuję zrobić dwie kategorie przyznawanych nagród.
I - Polish TrackMania Awards
II - Polish TrackMania Awards (FUN)
W pierwszej kategorii takie sprawy, jak "Najlepszy team"/"Najlepszy gracz"/"Najlepszy polski LAN" itp.
Druga kategoria: " Najładniejszy avatar"/”Najlepszy skin”/”Najlepszy polski serwer” itd.
Druga sprawa to kategorie, w jakich przyznawane będą nagrody. Moje propozycje:
- Najlepszy polski mapper
- Najlepszy clan leader
- Najbardziej zasłużony dla sceny
- Najlepszy klan
- Najlepszy gracz
- Najlepszy polski turniej ONLINE
- Najlepszy polski turniej LAN
- Wydarzenie roku
- Odkrycie roku wsród graczy
- Najlepsza trasa TMNF
- Najlepszy klanowy skin
- Najlepszy polski serwer
- Najlepsze logo team'u
- Najlepszy polski film TM
- Najlepsza polska strona klanowa
- Osobowość sceny
Odpadają kategorie typu „Żul roku” czy „Najgłupszy”, bo ten czas to czas, kiedy powinniśmy się godzić, a nie kłócić. Takie kategorie nie mają żadnego sensu. To chyba próba dojebania komus na sam koniec roku.
Jeśli macie jakieś uwagi, co do kategorii w jakich przyznawane będą „statuetki”, to ten temat jest właściwym, by się w tej sprawie wypowiedzieć.
Zmieniona zostaje także forma głosowania. Teraz nie będzie to jawnie przeprowadzone, publiczne głosowanie. Głosy są oddane zespołom. Każdy niżej podany zespół ma 10 głosów do wykorzystania. Proszę osoby do tego wyznaczone, aby z każdego zespołu została wysłana mi lista graczy uprawnionych do głosowania. Jest to zwyczajnie lista maksymalnie 10 nicków osób uprawionych do oddania głosu z danego zespołu. Dlaczego tak? Ponieważ kiedy gra jest niszowa i gra mało osób to można robić wolne głosowania. W tym roku doszło do nas wielu niepoważnych kolegów lub też takich, którzy zwyczajnie nie mają pojęcia o czym mowa. Ponadto jeżeli nie widać wyników na chwilę obecną, to ciekawsze jest to oczekiwanie na wyniki finalne. Dlaczego akurat 10? Ponieważ jeśli damy więcej, to takie Fear Factory poczuje się skrzywdzone, bo nie mają za dużo graczy. Jeśli mniej, to PGS powie, że oni mają przecież 17 osób i też chcą mieć dużo głosów. Mnie chodzi o znalezienie złotego środka. Głosowanie będzie polegało na tym, że wszystkie z wymienionych osób będą wysyłały mi prywatne wiadomości, w których podawać będą swoje typy w każdej z kategorii. Niech nikt nie płacze, że będę znał Nicki osób głosujących na jakichś tam ludzi. To pozostanie tylko dla mnie. Nikomu nie powiem, ani nic w tym stylu.
Zespoły uprawnione do głosowania:
- D-Link PGS
- TCW
- HardPlay
- Fear Factory X-Fi
- Happy Five Friends
- XX
- Power For Gear
Naturalnie nie trzeba być w zespole, aby mieć prawo głosu. Są ludzie bez zespołów, którzy są dla nas równie wartościowi. Pozwoliłem sobie sporządzić listę ludzi, którzy mają także prawo głosu. Jeżeli macie swoje typy, to proszę je tu podać wraz z argumentacją.
Osoby uprawnione do głosowania:
- KonradM
- TheVip
- Sunrise
- Jurek
- cobham
- MISI
- Rip
- Scrappler
- Ziom
- Loxley*
- Bilus*
- RaDuS*
- PiTMan*
* - Tak. Oni mają zespół i jest to RH. Uważam, że RH nie jest jeszcze zespołem obecnym na polskiej scenie wystarczająco, by móc tu uczestniczyć. Jednakże Loxley i Bilus są powszechnie znanymi osobami. Sądzę, że oni powinni mieć możliwosc głosowania.
TEN TEMAT JEST DO DYSKUSJI. PRZEDSTAWIAM SWÓJ PLAN PRZEPROWADZENIA PTMA. NIE ZAMIERZAM GO PODDAWAĆ WIĘKSZYM ZMIANOM, ALE JEŻELI coś CIEKAWEGO TU PRZEDSTAWICIE, TO JESTEM OTWARTY NA WSZELKIE OFERTY. TEN TEMAT OBOWIĄZUJE NAS NAJBLIŻSZE KILKA DNI.
Jeżeli kategorie wam się podobają, to zaczniemy z nominacjami. Tu każdy ma prawo nominować. Od tego będzie specjalny temat.
Sądzę, że powinnismy wprowadzić kilka zmian. Proponuję zrobić dwie kategorie przyznawanych nagród.
W pierwszej kategorii takie sprawy, jak "Najlepszy team"/"Najlepszy gracz"/"Najlepszy polski LAN" itp.
Druga kategoria: " Najładniejszy avatar"/”Najlepszy skin”/”Najlepszy polski serwer” itd.
Druga sprawa to kategorie, w jakich przyznawane będą nagrody. Moje propozycje:
- Najlepszy polski mapper
- Najlepszy clan leader
- Najbardziej zasłużony dla sceny
- Najlepszy klan
- Najlepszy gracz
- Najlepszy polski turniej ONLINE
- Najlepszy polski turniej LAN
- Wydarzenie roku
- Odkrycie roku wsród graczy
- Najlepsza trasa TMNF
- Najlepszy klanowy skin
- Najlepszy polski serwer
- Najlepsze logo team'u
- Najlepszy polski film TM
- Najlepsza polska strona klanowa
- Osobowość sceny
Odpadają kategorie typu „Żul roku” czy „Najgłupszy”, bo ten czas to czas, kiedy powinniśmy się godzić, a nie kłócić. Takie kategorie nie mają żadnego sensu. To chyba próba dojebania komus na sam koniec roku.
Jeśli macie jakieś uwagi, co do kategorii w jakich przyznawane będą „statuetki”, to ten temat jest właściwym, by się w tej sprawie wypowiedzieć.
Zmieniona zostaje także forma głosowania. Teraz nie będzie to jawnie przeprowadzone, publiczne głosowanie. Głosy są oddane zespołom. Każdy niżej podany zespół ma 10 głosów do wykorzystania. Proszę osoby do tego wyznaczone, aby z każdego zespołu została wysłana mi lista graczy uprawnionych do głosowania. Jest to zwyczajnie lista maksymalnie 10 nicków osób uprawionych do oddania głosu z danego zespołu. Dlaczego tak? Ponieważ kiedy gra jest niszowa i gra mało osób to można robić wolne głosowania. W tym roku doszło do nas wielu niepoważnych kolegów lub też takich, którzy zwyczajnie nie mają pojęcia o czym mowa. Ponadto jeżeli nie widać wyników na chwilę obecną, to ciekawsze jest to oczekiwanie na wyniki finalne. Dlaczego akurat 10? Ponieważ jeśli damy więcej, to takie Fear Factory poczuje się skrzywdzone, bo nie mają za dużo graczy. Jeśli mniej, to PGS powie, że oni mają przecież 17 osób i też chcą mieć dużo głosów. Mnie chodzi o znalezienie złotego środka. Głosowanie będzie polegało na tym, że wszystkie z wymienionych osób będą wysyłały mi prywatne wiadomości, w których podawać będą swoje typy w każdej z kategorii. Niech nikt nie płacze, że będę znał Nicki osób głosujących na jakichś tam ludzi. To pozostanie tylko dla mnie. Nikomu nie powiem, ani nic w tym stylu.
Zespoły uprawnione do głosowania:
- D-Link PGS
- TCW
- HardPlay
- Fear Factory X-Fi
- Happy Five Friends
- XX
- Power For Gear
Naturalnie nie trzeba być w zespole, aby mieć prawo głosu. Są ludzie bez zespołów, którzy są dla nas równie wartościowi. Pozwoliłem sobie sporządzić listę ludzi, którzy mają także prawo głosu. Jeżeli macie swoje typy, to proszę je tu podać wraz z argumentacją.
Osoby uprawnione do głosowania:
- KonradM
- TheVip
- Sunrise
- Jurek
- cobham
- MISI
- Rip
- Scrappler
- Ziom
- Loxley*
- Bilus*
- RaDuS*
- PiTMan*
* - Tak. Oni mają zespół i jest to RH. Uważam, że RH nie jest jeszcze zespołem obecnym na polskiej scenie wystarczająco, by móc tu uczestniczyć. Jednakże Loxley i Bilus są powszechnie znanymi osobami. Sądzę, że oni powinni mieć możliwosc głosowania.
TEN TEMAT JEST DO DYSKUSJI. PRZEDSTAWIAM SWÓJ PLAN PRZEPROWADZENIA PTMA. NIE ZAMIERZAM GO PODDAWAĆ WIĘKSZYM ZMIANOM, ALE JEŻELI coś CIEKAWEGO TU PRZEDSTAWICIE, TO JESTEM OTWARTY NA WSZELKIE OFERTY. TEN TEMAT OBOWIĄZUJE NAS NAJBLIŻSZE KILKA DNI.
Jeżeli kategorie wam się podobają, to zaczniemy z nominacjami. Tu każdy ma prawo nominować. Od tego będzie specjalny temat.
Last edited by Coof on 29 December 2008, 22:43, edited 4 times in total.

Nie wiem co tam robi Sunrise, on chyba nie zna dostatecznie polskiej sceny
Proponuje zrobić jeszcze trzecią kategorię, mianowicie TMPL Awards, podkategorie do tego zaproponuje później
I myślę, że jeden gracz RH wystarczy 
EDIT: Oto te proponowane przeze mnie kategorie
1. Użytkownik o największym poczuciu humoru:
2. Największy nabijacz:
3. Najmądrzejszy użytkownik:
4. Największy dyletant:
5. Najbardziej pomocny user:
6. Największy agresor:
7. Najlepszy debiutant:
8. Osoba zasługująca na wyróżnienie:
9. Najlepszy moderator/administrator:
10. Najlepszy podpis:
11. Najlepszy temat:
12. Niezapomniany post (zacytować i podać autora):
Może być tak ? A pomysł tak ogólnie z tym TMPL Awards podoba się ?
EDIT: Oto te proponowane przeze mnie kategorie
1. Użytkownik o największym poczuciu humoru:
2. Największy nabijacz:
3. Najmądrzejszy użytkownik:
4. Największy dyletant:
5. Najbardziej pomocny user:
6. Największy agresor:
7. Najlepszy debiutant:
8. Osoba zasługująca na wyróżnienie:
9. Najlepszy moderator/administrator:
10. Najlepszy podpis:
11. Najlepszy temat:
12. Niezapomniany post (zacytować i podać autora):
Może być tak ? A pomysł tak ogólnie z tym TMPL Awards podoba się ?
Last edited by Maciuś on 29 December 2008, 22:29, edited 1 time in total.
a PITMaN czy Radus to sa jacys gorsi? nie mozna wrzucic tam jeszcze RH?
-
ziomek_pol_
- Zaczyna szaleć na ulicach
Skoro jest NAR i H5F to powinno być też NN i RH, no nie?
Albo chociaż ja
Albo chociaż ja
Last edited by ziomek_pol_ on 29 December 2008, 22:29, edited 1 time in total.
Możliwe, ja się tam nie znam, ale jak nie RH i NN, to jak ja i Biluś mamy być na "liście specjalnej" (dzięki Kuf ;*), to Ziom też powinien być ;p
tak tylko ze h5f to K&D jakby nie patrzec wiec trafiles kula w plotziomek_pol_ wrote:Skoro jest NAR i H5F to powinno być też NN i RH, no nie?
Radus i PIT dodani. Zwyczajnie zapomniałem. Niestety nie jestem nieomylny.envy wrote:a PITMaN czy Radus to sa jacys gorsi? nie mozna wrzucic tam jeszcze RH?
RH dorzucić? Nie sądze. Te 4 głosy to wszystko, co mogę dla nich zrobić.
Maciek - niezły pomysł.
ziomek - H5F to K&D. Tu nie ma chyba wątpliwosci, że oni mają mieć prawo głosu. Daleko zaszli w PL6 etc. NAR także się pokazało w jakiś sposób. RH ma kilka osób od głosu. NN? Jakos zwyczajnie nie przychodzi mi na mysl nikt stamtąd, kto powinien oddać głos. Podaj typ. I argumentacje.

A myśmy z nimi TL wygrali i co? ;pCoof wrote:NAR także się pokazało w jakiś sposób.
A Ziom to co?Coof wrote:NN? Jakos zwyczajnie nie przychodzi mi na mysl nikt stamtąd, kto powinien oddać głos. Podaj typ. I argumentacje.
Dobra, zaproponowałem potencjalne kategorie do głosowania, zobaczcie czy pasują wam takie jakie są, czy może coś jeszcze. Coof, niezły pomysł, tzn, jeżeli to się przyjmie to mogę to wziąć na siebie, chyba, że nie sprawi to Tobie problemu 
NAR znika z listy zespołów. Ziom pojawia się na liscie osób głosujących. Nie wiem dlaczego kojarzyły mi się różne nicki z NAR, a jakos patrzę w listę i dziwacznie...

ja bym dodał kategorie, najszybszy i najregularniejszy gracz
*... i wszystko jasne.
-
Maxer
- Lubi ostrą jazdę
mor_olo d; "mysle ze regular w granicach 56:xx na roflu "
dla mnie już wygrales Olek nagrode jako najbardziej regularny gracz
ci co wiedza ocb, to dobrze
ci co wiedza ocb, to dobrze
Nie sądzęmor_olo wrote:ja bym dodał kategorie, najszybszy i najregularniejszy gracz

najlepszy progres teamu/gracza?
No i oczywiście najbardziej Fefanowy gracz i klan
No i oczywiście najbardziej Fefanowy gracz i klan

dzięki Coof za dodanie mnie na liste, cenie sobie ten zaszczyt ale skoro RH nie jest zaliczane do "czolowki" zespolow(jak anrazie przed PL7 obyscie się nie zaskoczyli bądź my nie przeliczyli) to nie ma czegoś takiego jak wyjatek, to moje zdanie;)

a ja nie wiem czemu nie mogę głosowac na PGA Jakubocik mi powiedział żem ja jestem ważną osobą na scenie i dodaje jej uroku

proszę Radus. Wszyscy chcemy się pozytywnie zaskoczyć 
Chcę wam też powiedzieć od razu, że nie chcę robić miliarda kategorii. Na innych scenach jest ich mało. U nas mnóstwo. Dążmy do standardów większych scen. Sądze, że to dobra droga.
Chcę wam też powiedzieć od razu, że nie chcę robić miliarda kategorii. Na innych scenach jest ich mało. U nas mnóstwo. Dążmy do standardów większych scen. Sądze, że to dobra droga.

Re: Polish TrackMania Awards 2008
- zbedne IMHONajlepszy clan leader
- tzn jakie wydarzenie? wysylanie skarg don zarzadu PGSu?Wydarzenie roku
Osobowosc sceny do I albo wykasowac bo mozna to podciagnac pod Najbardziej zaslozonego dla sceny.
@down - dokładnie...
Last edited by ShaDDy on 29 December 2008, 23:05, edited 1 time in total.
Maciek widzisz... Powinnismy dążyć w kierunku mniejszej ilosci kategorii, a nie rozszerzać to drzewo.

Nie widze kategorii:
"Najlepszy Star na scenie"
EDIT:
HOLUS JA CIE k**wa DORWE I WYRUCHAM ZA TEGO WARNA! TY się INO BÓJ!
"Najlepszy Star na scenie"
EDIT:
HOLUS JA CIE k**wa DORWE I WYRUCHAM ZA TEGO WARNA! TY się INO BÓJ!