PITMC 2009 Uwagi i komentarze
Jeśli macie jakieś uwagi i komentarze na tematy organizacyjne PITMC 2009 proszę zamieszczać je w poniższym topicu.

h0lus 9:42:39
dobra ja ide kupic duży pokoj
- DiabloS_CRB
- Pirat drogowy
w/g twojej instrukcji nie trzeba tagu klanowego a mimo to wszyscy dają
czy to zło jak będę miał swoje iksy? :>

O ile będziemy w stanie zidentyfikować Twoją osobę z loginem to wszystko będzie okejDiabloS_CRB wrote:w/g twojej instrukcji nie trzeba tagu klanowego a mimo to wszyscy dajączy to zło jak będę miał swoje iksy? :>

jak fefan gra, to nie gramy, bo bez sensu i tak wygra.
taka moja uwaga.
[ Dodano Sob Sty 31, 2009 1:33 am ]
na serio to ten shad, jak na 15 latka naprawdę ma sile.
taka moja uwaga.
dam Wam szanseJakub wrote:jak fefan gra, to nie gramy, bo bez sensu i tak wygra.
taka moja uwaga.

aj, zly topik 
Rozumiem ze ten server, to będzie ten gdzie mozna sprawdzac IP gracza ?
Bo inaczej to nie rozumiem czemu napisaliscie Time Attack a nie Fast Drivers gadu-gadu Attack
Jak nie to zrobcie cale kwali w jednym terminie.
Bo inaczej to nie rozumiem czemu napisaliscie Time Attack a nie Fast Drivers gadu-gadu Attack
*... i wszystko jasne.
Tak będzie można sprawdzić IP gracza. Będzie to jedna z podstawowych rzeczy jakie zamierzaliśmy zrobićmor_olo wrote:Rozumiem ze ten server, to będzie ten gdzie mozna sprawdzac IP gracza ?
Bo inaczej to nie rozumiem czemu napisaliscie Time Attack a nie Fast Drivers gadu-gadu AttackJak nie to zrobcie cale kwali w jednym terminie.

Nie tyle co IP, a mac karty sieciowej. Myślę, że spora część osób ma zmienne IP.
Jakbyś miał jakiekolwiek pojęcie na temat działania sieci, to byś wiedział, że przez internet nie sprawdzisz adresu MAC.
[ Dodano 31 Sty 2009, 12:49 ]
...który można zresztą zmienić...
[ Dodano 31 Sty 2009, 12:49 ]
...który można zresztą zmienić...
Moim zdaniem trochę za mało ludzi awansuje z kwalifikacji do fazy głównej. Jeżeli zapisze się ponad 300-u graczy, a jest to bardzo prawdopodobne to świadomość, że awansuje tylko 32 przy obecnym poziomie na polskiej scenie może ich trochę zdołować (chyba, że źle zrozumiałem regulamin). Ja jako organizator i twórca regulaminu poprzedniej edycji dodałbym jeszcze fazę finałową w Time Attack, w której rywalizowałoby 100 najlepszych kierowców kwalifikacji i dopiero ta faza wyłoniłaby 32 graczy, którzy zagraliby w finale. System trochę podobny do tego z poprzedniej edycji. Po prostu do turnieju może zapisać się bardzo wielu początkujących graczy i jak zobaczą pierwsze 32 czasy to szybko się zniechęcą. Poza tym jak już mówiłem nie wyobrażam sobie, że kontynuacja największego turnieju w Polsce nie będzie miała oddzielnej strony internetowej. Uważam, że za szybko ruszacie z tym turniejem. Jak robiliśmy pierwszą edycję sam miesiąc zajęły nam przygotowania od strony technicznej, strona skrypty przepisujące czasy z serwera na stronę. Scary i Suriv wykonali genialną robotę i przez to turniej przeszedł do historii TMN. Ten niestety oprócz lekko podobnych zasad w żaden sposób nie wyróżnia się od reszty (brak strony internetowej itd.) Zawsze z Hackiem marzyliśmy, żeby PITMC 2009 był jeszcze bardziej innowacyjny i wyjątkowy, obfitował w jeszcze lepsze nagrody i przyciągnął więcej sponsorów. Przy tym rozwoju sceny i popularności TM jest to naprawdę możliwe, ale wszystko mam wrażenie jest robione na szybko, jakby komuś bardzo zależało, żeby jak najszybciej to wystartować (porównajcie regulaminy z 2008 i 2009)
Jeżeli jednak twórcy zdecydują się na stworzenie jakiejś niezależnej strony, na co bardzo nalegam to odsyłam do strony turnieju PITMC 2008 - http://tm-cup.surivnet.com/
Zróbcie z tego turniej, który zapamiętamy, i który przyćmi PITMC 2008. naprawdę polska scena Trackmanii na to zasługuje.
Jeżeli jednak twórcy zdecydują się na stworzenie jakiejś niezależnej strony, na co bardzo nalegam to odsyłam do strony turnieju PITMC 2008 - http://tm-cup.surivnet.com/
Zróbcie z tego turniej, który zapamiętamy, i który przyćmi PITMC 2008. naprawdę polska scena Trackmanii na to zasługuje.
http://przygodowkomania.blox.pl - darmowe przygodówki
http://anegdotki.blog.onet.pl - moje refleksje na temat świata
rozumiem, ze na każda kolejke procz kwalifikacji będą 3 mapy czy może jakos inaczej to będzie
jeśli będą 3 mapy proponuje jednak dopuscic multilapy, nikt nie zakazal ich uzywania, dlatego dziwi mnie to, ze jak na stc nie ma to wszyscy musza robić tak samo
jeśli będą 3 mapy proponuje jednak dopuscic multilapy, nikt nie zakazal ich uzywania, dlatego dziwi mnie to, ze jak na stc nie ma to wszyscy musza robić tak samo
Jak dla mnie to wyjdzie coś ;] szczegolnie ze będę ufondowywal nagrody ^^ ogolnie dobry pomysl ;p
Wior3k wrote:ufondowywal nagrody ;p
język polski się kłania
Slusznie wiad, pierwsza edycja byla czyms wyjatkowym, odizolowana od wszystkiego, gdzie każdy staral się o dobre czasy do ostatniego dnia. Tutaj zaangazuje się może ze 40 graczy i to będzie tyle, bo reszta stwierdzi ze nie maja szans. Powinno być jakos wiecej rund wstepnych i sukcesywne odpadanie, a nie taki nagly skok.
Mnie aurat najbardziej podobalo się to, ze jedna osoba robila mapki, która byla bezposrednio zwiazana z organizacja turnieju (wielkie dzięki za nie wiad), a nie takie bawienie się w wybieranke.
Przebic pierwszej edycji już się chyba nikomu nie da, niewazne co by robil i jak się staral. Wiec GL dla organizatorow, będzie dobrze.
[ Dodano Nie Lut 01, 2009 10:49 am ]
Jeszcze mala uwaga. może by tak to trochę inaczej zrobić z zapisami a nie na tmpl (tutaj wlasnie przydalaby się stronka jakas), bo nie każdy dotrze do tego. A czemu by nie zgarnac ludzi z serwerow (ktorzy raczej tu nie zajrza), a jeżeli już, to nie przebija się przez ten spam.
Mnie aurat najbardziej podobalo się to, ze jedna osoba robila mapki, która byla bezposrednio zwiazana z organizacja turnieju (wielkie dzięki za nie wiad), a nie takie bawienie się w wybieranke.
Przebic pierwszej edycji już się chyba nikomu nie da, niewazne co by robil i jak się staral. Wiec GL dla organizatorow, będzie dobrze.
[ Dodano Nie Lut 01, 2009 10:49 am ]
Jeszcze mala uwaga. może by tak to trochę inaczej zrobić z zapisami a nie na tmpl (tutaj wlasnie przydalaby się stronka jakas), bo nie każdy dotrze do tego. A czemu by nie zgarnac ludzi z serwerow (ktorzy raczej tu nie zajrza), a jeżeli już, to nie przebija się przez ten spam.

Długo nad tym myślałem, bo faktycznie chcieliśmy, aby zabawa dla każdego trwała jak najdłużej. W końcu doszedłem do wniosku, że przecież i tak, każdy kto zapisze się do turnieju będzie miał aż tydzień zabawy z mapą kwalifikacyjną. Moim zdaniem to czy byłyby 2, czy jedna faza TA nie zmieniłoby znacząco tego kto znalazłby się w top 32. Myśleliśmy również o 2 lidze, ale doszedłem do wniosku, że ponieważ w PITMC chodzi o to by wyłonić najlepszego gracza, spośród najlepszych, więc zdecydowaliśmy się na to by nie tworzyć drugiej ligi, w zamian za to stworzyć Loosers Bracket. Myślę, że to będzie fair system.wiadp1 wrote:Moim zdaniem trochę za mało ludzi awansuje z kwalifikacji do fazy głównej. Jeżeli zapisze się ponad 300-u graczy, a jest to bardzo prawdopodobne to świadomość, że awansuje tylko 32 przy obecnym poziomie na polskiej scenie może ich trochę zdołować (chyba, że źle zrozumiałem regulamin). Ja jako organizator i twórca regulaminu poprzedniej edycji dodałbym jeszcze fazę finałową w Time Attack, w której rywalizowałoby 100 najlepszych kierowców kwalifikacji i dopiero ta faza wyłoniłaby 32 graczy, którzy zagraliby w finale. System trochę podobny do tego z poprzedniej edycji. Po prostu do turnieju może zapisać się bardzo wielu początkujących graczy i jak zobaczą pierwsze 32 czasy to szybko się zniechęcą.
Poza tym przygotowaliśmy jeszcze miniturnieje niespodzianki z drobnymi nagrodami dla wszystkich graczy, którzy odpadli z zawodów. W każdym tygodniu odbędzie się taki miniturniej, więc każdy będzie mógł się bawić do końca.
Jak widzisz na dzień dzisiejszy podane zostały tylko informacje, konieczne do tego by każdy mógł zdecydować, czy chce w tym brać udział czy nie. Do samego turnieju pozostało trochę czasu jeszcze. Jeśli uważasz, że nie przygotowywałem się do tego turnieju do bardzo mi przykro, ale się mylisz. Niestety wyobrażenia niektórych osób o tym, jaka to TrackMania jest popularna i chętnie sponsorowana jest błędna. Gdyby nie chęć i zaangażowanie osób takich jak Yo_oo, Scrappler, czu Baser nie byłoby za bardzo o co grać. A tak jest i to myślę, że całkiem niemało, bo według moich szacunków pula nagród będzie warta około 2000zł.wiadp1 wrote:Poza tym jak już mówiłem nie wyobrażam sobie, że kontynuacja największego turnieju w Polsce nie będzie miała oddzielnej strony internetowej. Uważam, że za szybko ruszacie z tym turniejem. Jak robiliśmy pierwszą edycję sam miesiąc zajęły nam przygotowania od strony technicznej, strona skrypty przepisujące czasy z serwera na stronę. Scary i Suriv wykonali genialną robotę i przez to turniej przeszedł do historii TMN. Ten niestety oprócz lekko podobnych zasad w żaden sposób nie wyróżnia się od reszty (brak strony internetowej itd.) Zawsze z Hackiem marzyliśmy, żeby PITMC 2009 był jeszcze bardziej innowacyjny i wyjątkowy, obfitował w jeszcze lepsze nagrody i przyciągnął więcej sponsorów. Przy tym rozwoju sceny i popularności TM jest to naprawdę możliwe, ale wszystko mam wrażenie jest robione na szybko, jakby komuś bardzo zależało, żeby jak najszybciej to wystartować (porównajcie regulaminy z 2008 i 2009)
Znam ta stronę bardzo dobrzewiadp1 wrote:Jeżeli jednak twórcy zdecydują się na stworzenie jakiejś niezależnej strony, na co bardzo nalegam to odsyłam do strony turnieju PITMC 2008 - http://tm-cup.surivnet.com/
Uwierzcie mi, robię wszystko, żeby turniej się udał i był dobrze zapamiętany przez każdegowiadp1 wrote:Zróbcie z tego turniej, który zapamiętamy, i który przyćmi PITMC 2008. naprawdę polska scena Trackmanii na to zasługuje.
Peace & Love.
By players 4 players.
@Envy : długo myślałem o multilapach. Nie ma ich nie ze względu na to, że nie ma ich na STC. Po prostu nijak mi nie pasowały do turnieju indywidualnego

OK, w takim razie nie pozostaje mi nic innego jak życzyć powodzenia. Wiem, że organizacja takiego turnieju to wielkie wyzwanie i doceniam, że się tego podjąłeś. Poza tym widzę, że jesteś rozsądnym człowiekiem i turniej na pewno będzo świetnie zorganizowany. Chciałem po prostu wyrazić moje odczucia na tę chwilę, ponieważ z turniejem PITMC mam wyjątkowo miłe wspomnienia i zależy mi, żeby jego kontynuacja była jak najlepsza. Widzę, że jednak pośpieszyłem się z niektórymi opiniami, za co bardzo przepraszam. Życzę, więc owocnych przygotowań i skutecznych negocjacji ze sponsorami, bo wiem, że tak naprawdę to jest największym wyzwaniem dla organizatora. Powodzenia!
http://przygodowkomania.blox.pl - darmowe przygodówki
Noi jest problem. ;/. Wojewodztwo malopoksie ma w momencie kwalifikacji ferie. Koncza się 1 marca. I chodzi o to ze ktos może nie chcialby przegapic tak waznego turnieju a nie będzie mial wyboru. Tak się sklada ze ja chyba będę mial taka sytuacje 
I tak pierwszej edycji nic nie dorówna, wtedy był klimat zabawy, teraz będzie klimat rywalizacji... Dla wielu pewnie nie ma sensu zapisywanie się do tego turnieju, bo i tak z góry wiedzą, że się nie zakwalifikują. Z resztą wcale im się nie dziwie, co im da tydzień wysiłku żeby zrobić dobry czas, jeżeli przyjdzie lepszy gracz, i pobije go w 30 min...