Kompjuter się nie włącza

Jeśli masz jakiś problem z grą - pisz tutaj
Post Reply
skt7
Pirat drogowy

Kompjuter się nie włącza

Post by skt7 »

Bry.
A więc tak, wczoraj wieczorem najnormalniej w świecie działał mi komputer, wyłączyłem go też normalnie, a dzisiaj rano jak nacisnąłęm przycisk "start":D to monitor zachowywał się jak by nie był podłączony do komputera, a wiatrak karty graficznej głośno wył, zazwyczaj chodził intensynie przez 3 pierwsze sekundy, teraz wyje ciągle.
Procesor ic2d 2160
gf 8800gt 512mb
Więcej chyba nie trzeba :P

I jeszcze jedno, parę dni temu wylałem przypadkowo trochę piwa na prawą część klawy w laptopie, przewróciłem go do góry nogami(nie wyłączając) i wytarłem szmatką klawe. Działa normalnie, ale teraz niektóre zalane klawisze chodzą "inaczej". Nie tak jak inne, pewnie się tam trochę kleją. Szukałem w guglach czy wyjmowanie klawiszy jest bezpieczne, tak jak w klawie z kompa stacjonarnego, ale jedni piszą że tak, inni że można rozwalić zatrzaski itp...
Wyjmować wszystko i czyścić? I czym?
Laptop HP 6730s
Człowiek banda
Jak to mawiali starożytni Egipcjanie o grze na gitarze - "Dopiero kiedy szarpniesz strunę na pełnej kurwie, z full pierdolnięciem, poczujesz 100% Szatana"
Winiacz
Pirat drogowy

Kompjuter się nie włącza

Post by Winiacz »

w sacjonarnym może porzycz od kolegi kartegraficzną i sprawdź czy działa
Image
Santacruz
V.I.P.

Kompjuter się nie włącza

Post by Santacruz »

U mnie w HPku ciężko klawisze wyciągnąć,
tutaj:
http://bizsupport1.austin.hp.com/bc/doc ... 613452.pdf
znalazłem demontaż, na 64 str. ;)
Ekwador
Zaczyna szaleć na ulicach

Kompjuter się nie włącza

Post by Ekwador »

Co do 1 problemu mógł siąść zasilacz. Ja przynajmniej miałem podobny problem i to było to.
Image
skt7
Pirat drogowy

Kompjuter się nie włącza

Post by skt7 »

Nie bardzo się na tym znam, ale jak by zasilacz padł to chyba by się nic nie ruszyło :P
Człowiek banda
Jak to mawiali starożytni Egipcjanie o grze na gitarze - "Dopiero kiedy szarpniesz strunę na pełnej kurwie, z full pierdolnięciem, poczujesz 100% Szatana"
koziol
Jeździ konno

Kompjuter się nie włącza

Post by koziol »

Co do pierwszego problemu, proponuje rozkręcić pC, wyjąć kartę graficzną i włożyć z powrotem. U mnie na starym sprzęcie było podobnie (tylko bez tego wycia) i okazało się, że karta się poluzowała (tylko jak? oO).

Zasilacz też mi kiedyś wył - komp potrafił chodzić mimo to ;)
Image
mikohn_vegas
Zaczyna szaleć na ulicach

Kompjuter się nie włącza

Post by mikohn_vegas »

Często winowajcą jest kurz. Proponuje dokładnie wszystko odkurzyć. A słychać jakieś pikanie przy starcie? Jeśli nie to odłącz wszystko oprócz proca i odpal kompa, a następnie sprawdź czy pika :D
Cappy
Pirat drogowy

Kompjuter się nie włącza

Post by Cappy »

U mnie było dokładnie to samo, okazało się, że winna jest karta graficzna. Coś się przepaliło i gdy tylko odrobinę się nagrzewała, wyłączała komputer i nie dało się go przez długi czas włączyć. Aktualnie czekam na powrót karty graficznej z serwisu :)
Image
Diamond_Wolf
Jeździ konno

Kompjuter się nie włącza

Post by Diamond_Wolf »

nie słuchajcie vegasa , on wszystkich przewala ;/
Post Reply

Return to “Pomoc”