Runda 1: GP Bahrajnu
Większość po sylwestrowym szaleństwie już ochłonęła (miejmy nadzieję), przerwa świąteczna się kończy, czas wracać do normalności. I w tej normalności wraca również Polisz Ef Łan Lig.
Ruszamy z 4 sezonem. Dosyć rewolucyjnym i "największym". Najwięcej wyścigów, bo aż 19. Najwięcej zespołów - 13. Sporo nowych zawodników, niektórzy z wielkimi nadziejami na walkę o najwyższe lokaty. Oj, będzie się działo.
O zmianach już pisałem, ale co tam - powtórzę jeszcze raz.
Pierwsza z nich to skrócenie dystansu wyścigów o połowę. Znacząco obniży to realizm, ale miejmy nadzieję, podniesie nieco frekwencję. W praktyce oznacza to, że zamiast ~60 kółek jeździć będziemy ~30. Potrwa to pewnie około 20-30 minut.
Druga nowość to całkiem nowy system MT. Jako, że w real f1 od 2010 obowiązuje brak tankowania w trakcie wyścigu, niezastąpiony NBlast stworzył nowy system MT, symulujący zmianę opon (których są dwa rodzaje, podobno różniące się tempem zużycia). Jest on dużo bardziej rozbudowany od starego i daje większe pole do popisu, jeśli chodzi o indywidualny dobór strategii. NBlast ma napisać osobny temat traktujący o tym systemie, tak więc nie będę się tu o nim rozpisywał.
Na pierwszy wyścig jury wybrało mapkę autorstwa Voj4ka, stworzoną już na 3 sezon, ale wtedy niewykorzystaną. A wyniki poszczególnych tras na tę rundę prezentują się tak:
Voj4k - 9,42
Ordon - 9,00
Loxley - 8,90
J.Cezar - 6,92
(wynik maksymalny to 15 pkt)
Mapka jest już na serwerze, polecam zapoznanie się z nowym MT.
Na wyścigu będzie nowe hasło na serwer, w celu jego poznania zgłosić się na pw albo gg (zresztą i tak będę je podawał w tradycyjnych przypomnieniach na gg).
"Kwalifikacje", czyli krótka rozgrywka w trybie time attack, gdzie zdobywca najlepszego czasu otrzymuje dodatkowy punkt do klasyfikacji indywidualnej, będą trwać jak w poprzednim sezonie 8 minut i rozgrywane będą na mapce bez MT. Planowo odbywać się będą 10 minut przed wyścigiem, czyli 20.20 (ale jak wiemy, w praktyce różnie to wychodzi ;d).
Wyścig odbędzie się 8 stycznia o 20.30, następne rundy o tej samej porze w każdy piątek.
Ruszamy z 4 sezonem. Dosyć rewolucyjnym i "największym". Najwięcej wyścigów, bo aż 19. Najwięcej zespołów - 13. Sporo nowych zawodników, niektórzy z wielkimi nadziejami na walkę o najwyższe lokaty. Oj, będzie się działo.
O zmianach już pisałem, ale co tam - powtórzę jeszcze raz.
Pierwsza z nich to skrócenie dystansu wyścigów o połowę. Znacząco obniży to realizm, ale miejmy nadzieję, podniesie nieco frekwencję. W praktyce oznacza to, że zamiast ~60 kółek jeździć będziemy ~30. Potrwa to pewnie około 20-30 minut.
Druga nowość to całkiem nowy system MT. Jako, że w real f1 od 2010 obowiązuje brak tankowania w trakcie wyścigu, niezastąpiony NBlast stworzył nowy system MT, symulujący zmianę opon (których są dwa rodzaje, podobno różniące się tempem zużycia). Jest on dużo bardziej rozbudowany od starego i daje większe pole do popisu, jeśli chodzi o indywidualny dobór strategii. NBlast ma napisać osobny temat traktujący o tym systemie, tak więc nie będę się tu o nim rozpisywał.
Na pierwszy wyścig jury wybrało mapkę autorstwa Voj4ka, stworzoną już na 3 sezon, ale wtedy niewykorzystaną. A wyniki poszczególnych tras na tę rundę prezentują się tak:
Voj4k - 9,42
Ordon - 9,00
Loxley - 8,90
J.Cezar - 6,92
(wynik maksymalny to 15 pkt)
Mapka jest już na serwerze, polecam zapoznanie się z nowym MT.
Na wyścigu będzie nowe hasło na serwer, w celu jego poznania zgłosić się na pw albo gg (zresztą i tak będę je podawał w tradycyjnych przypomnieniach na gg).
"Kwalifikacje", czyli krótka rozgrywka w trybie time attack, gdzie zdobywca najlepszego czasu otrzymuje dodatkowy punkt do klasyfikacji indywidualnej, będą trwać jak w poprzednim sezonie 8 minut i rozgrywane będą na mapce bez MT. Planowo odbywać się będą 10 minut przed wyścigiem, czyli 20.20 (ale jak wiemy, w praktyce różnie to wychodzi ;d).
Wyścig odbędzie się 8 stycznia o 20.30, następne rundy o tej samej porze w każdy piątek.
japierdziele, ten koleś to ma łeb.
uwaga uwaga, z ostatniej chwili: w 4 sezonie obowiązywać będzie nowy system punktacji, taki jak niedawno zatwierdzony w prawdziwej formule 1. punktowana będzie pierwsza dziesiątka w sposób następujący: 25-20-15-10-8-6-4-3-2-1.
żeby wartość nagrody za wygraną w kwalifikacjach pozostawić proporcjonalną do wygranej, zostaje ona podniesiona do 3 punktów.
indżoj.
żeby wartość nagrody za wygraną w kwalifikacjach pozostawić proporcjonalną do wygranej, zostaje ona podniesiona do 3 punktów.
indżoj.
Last edited by Lox on 08 January 2010, 19:20, edited 1 time in total.
wszystko wskazuje na to, że dzisiejszy wyścig odbędzie się na serwerze xx, o tej samej porze. hasło na serw to samo, co na ligowy (jak ktoś jakimś cudem nie wie, zgłosić się do mnie).
przednio było, zamieszanie z serwem nie z tej ziemi, mnóstwo kurew i dohujów. boskooooo ;d
pobiliśmy rekord frekwencji (stawiło się 25 osób) i rekord w ilości osób na mecie (20). wystartowali zawodnicy wszystkich 14 zespołów.
3 punkty za pole position zdobył Nothing.

na screenie nie zmieścili się:
17. Ziom (Virgin)
18. Leo (Prodrive)
19. J.Cezar (Force India)
20. Zduninho (Williams)
Klasyfikacja kierowców po 1. rundzie:
1. Nugget - 25 pkt
2. Mac - 20 pkt
3. Mtik - 15 pkt
4. Pyszo - 10 pkt
5. ksdfan - 8 pkt
6. Kiciak - 6 pkt
7. Ordon - 4 pkt
8. Śliwa - 3 pkt
9. Nothing - 3 pkt
10. Arek - 2 pkt
11. Mixer - 1 pkt
12. Kamilos - 0 pkt
13. HornET - 0 pkt
14. Key - 0 pkt
15. Loxley - 0 pkt
16. Fatal - 0 pkt
17. Jero - 0 pkt
18. Ziom - 0 pkt
19. Leo - 0 pkt
20. J.Cezar - 0 pkt
21. Zduninho - 0 pkt
Klasyfikacja zespołów po 1. rundzie:
1. Ferrari - 25 pkt
2. Campos - 20 pkt
3. McLaren - 15 pkt
4. Sauber - 11 pkt
5. Lotus - 8 pkt
6. STR - 7 pkt
7. Mercedes - 6 pkt
8. USF1 - 2 pkt
9. Virgin - 0 pkt
10. Renault - 0 pkt
11. Red Bull - 0 pkt
12. Prodrive - 0 pkt
13. Force India - 0 pkt
14. Williams - 0 pkt
do huja
pobiliśmy rekord frekwencji (stawiło się 25 osób) i rekord w ilości osób na mecie (20). wystartowali zawodnicy wszystkich 14 zespołów.
3 punkty za pole position zdobył Nothing.

na screenie nie zmieścili się:
17. Ziom (Virgin)
18. Leo (Prodrive)
19. J.Cezar (Force India)
20. Zduninho (Williams)
Klasyfikacja kierowców po 1. rundzie:
1. Nugget - 25 pkt
2. Mac - 20 pkt
3. Mtik - 15 pkt
4. Pyszo - 10 pkt
5. ksdfan - 8 pkt
6. Kiciak - 6 pkt
7. Ordon - 4 pkt
8. Śliwa - 3 pkt
9. Nothing - 3 pkt
10. Arek - 2 pkt
11. Mixer - 1 pkt
12. Kamilos - 0 pkt
13. HornET - 0 pkt
14. Key - 0 pkt
15. Loxley - 0 pkt
16. Fatal - 0 pkt
17. Jero - 0 pkt
18. Ziom - 0 pkt
19. Leo - 0 pkt
20. J.Cezar - 0 pkt
21. Zduninho - 0 pkt
Klasyfikacja zespołów po 1. rundzie:
1. Ferrari - 25 pkt
2. Campos - 20 pkt
3. McLaren - 15 pkt
4. Sauber - 11 pkt
5. Lotus - 8 pkt
6. STR - 7 pkt
7. Mercedes - 6 pkt
8. USF1 - 2 pkt
9. Virgin - 0 pkt
10. Renault - 0 pkt
11. Red Bull - 0 pkt
12. Prodrive - 0 pkt
13. Force India - 0 pkt
14. Williams - 0 pkt
do huja
ładnie na scrennie wyszedlem :p
no dla mnie ten mt tez jest do dupy, a trasa to już masakra byla ;>
no dla mnie ten mt tez jest do dupy, a trasa to już masakra byla ;>
Lox,miałeś rację.Są w lidze gracze słabsi ode mnie. 
A mapka oraz MT bez komentarza.
A mapka oraz MT bez komentarza.
- OrdonekQ7
- Moderator
Od siebie powiem, że połowa 10tki to gracze KD.
Graty STR! I graty dla KD, które zdobyło razem 43 pkt :DDD
Graty STR! I graty dla KD, które zdobyło razem 43 pkt :DDD

Feed the fire, break your vision
Throw your fists up, come on with me!
MT zajebiste, nie wiem o co wam chodzi, myśleć przynajmniej trzeba kiedy pity itd, i naprawdę jest trudniej jak się opony zużywają, natomiast nikt nikomu nie każe jeździć jak się obraz telepie. Bo jak było paliwo to była takie "taktyki", że większość przed wyscigiem "co ile pit?" i każdy jechał tak samo
.
Co do samego wyścigu, to weź się Mtik, o 4 setne wywalić z podium i ukraść 5pkt
kradziej!!!
Co do samego wyścigu, to weź się Mtik, o 4 setne wywalić z podium i ukraść 5pkt
Przepraszam Pyszo :< ale sam chciałeś ;e na swoich mapkach będziesz na podium ^^
Pełnego niusa spodziewajcie się jutro tak popołudniu, wraz z wywiadami i innymi uberpr0 dodatkami.
A trasa dupna, MT jak dla mnie bardzo dobre.
Pełnego niusa spodziewajcie się jutro tak popołudniu, wraz z wywiadami i innymi uberpr0 dodatkami.
A trasa dupna, MT jak dla mnie bardzo dobre.
Ordon tylko nie wpadnij w orgazm ;e Nie wiem co wy chcecie od MT, za dużo myślenia przy taktyce? :EE
- OrdonekQ7
- Moderator
MT mi się podoba, bo mam pkty.

Feed the fire, break your vision
Throw your fists up, come on with me!
mapka może i była cieniutka, ale MT jest moim zdaniem wypaśne. te wszystkie wasze zarzuty... właśnie przecież o to w tym chodziło!
Sądzę, że to jednak nie zasługa MT, a tego, że jechałeś przy muzyce Lady GagiOrdonekQ7 wrote:MT mi się podoba, bo mam pkty.
--->