Szrama wrote:Też w sumie inaczej by było jakby z góry było powiedziane przez twórców, że jednak trzeba będzie zapłacić za możliwość pełnego cieszenia się rozgrywką, lecz niestety przez cały czas była mowa, że gra w pełni darmowa, że przełom.. a to tylko mydlenie oczu było
Podpisuję się pod tym w 100%.
Bax wrote:nie ma kasy to wypeird... do roboty zarobic
szkoda kasy to pretensje do samego siebie
Nie chodzi o to, że mamy twórcom za złe, że domagają się zapłaty. Mamy im za złe to, że od SAMEGO POCZĄTKU mówiono wszem i wobec, że gra będzie CAŁKOWICIE DARMOWA, ma odpowiedzieć na popularność darmowej TMN/TMNF. Miesiąc przed premierą doszli do skądinąd słusznego wniosku, że NFS to nie TM i 50% gry nie tworzą gracze. Edytora miasta w NFS nie zrobisz.
Bax wrote:ktos wylozyl grube siano zeby gra powstala i nagleokazuje się ze jest darmowa apozniej trzeba placic co eliminuje ja nawet z warezu bo nie ma wersji pirackiej i ktos przyzwyczajony do tego ze prawie zawsze mial gre za darmo nagle uwaza ze jest do dupy
Thank you, Captain Obvious. Do stworzenia każdej gry wymagane jest grube siano, Trackmania też nie kosztowała tyle co tygodniowe zakupy w Tesco.
I jakim prawem mówisz że ludzie uważają NFS:WO za grę du dupy, BO NIE MA PIRATA?
Bax wrote:
i nie zdziwie się jak po oplaceniu otrzymamy o wiele bardziej funkcjonalna gre
Sorry, ale nie znając gry nie wypowiadałbym się na jej temat. Funkcjonalna? Może i będzie więcej bajerów, ale gra dalej będzie do dupy.
Bax wrote:warez jest fajny, ale 100 zł dzisiaj nie miec na coś gdzie się chce spedzic dużo czasu i jest to po czesci pasją to zwykle sknerstwo, bo 100 zł to mozna zarobic w 3 dni w najmniej oplacalnej pracy jako fucha tylko trzeba się obudzic ze nie ma nic za darmo Smile jak w reklamie gdzie Pan Marek Kondrat czyta bajki Smile i nikt nikogo z ulicy za reke nie ciagnie do kasy zeby placic za nfs world
I znowu - nikt nie biadoli że trzeba wyłożyć kasę. Za złe mamy twórcom to że od początku robili ludziom nadzieję i mydlili oczy - miała być darmowa. Zmienili zdanie na krótko przed premierą.
Jakub wrote:dokładnie wiem o tym wszystkim, co napisales o grze. czytalem nie jedna recenzje na jej temat.
Strasznie nie lubię ludzi którzy wypowiadają się na temat na podstawie "a bo gdzieś przeczytałem", "słyszałem, że..." czy podobne "a na plotek.pl...". Jeżeli z grą styczności nie miałeś, to po kiego grzyba się wypowiadasz? Autorzy tych recenzji które czytałeś wcale nie muszą mieć poglądów zgodnych z Tobą, tylko ich OSOBISTE SUBIEKTYWNE odczucia związane z danym recenzowanym produktem (zajrzyj do definicji słowa "recenzja"). Nie masz porównania do ich tektów, nie grałeś w grę, nie wiesz, na ile jest prawdą to, co piszą. Tak więc najpierw zagraj, a póki co STFU.
Jakub wrote:to jest nic innego niz proste demo, ktore wychodzi darmowo, aby reklamowac gre, a jak się zpodoba, ma zachecic do kupna pelnej wersji.
I znowu - przeczytaj odpowiedź na ostatni cytat Baxa, bo już nie chcę się powtarzać.
Jakub wrote:w wypadku nfs world, to "demo" jest jednak dosc duze.
nic innego nie mialo na mysli nadeo, robiac tmn i tmnf. cel był zachecic ludzi do kupna pelniej wersji.
Srsly? Ja mam inne informacje - otóż Nadeo stworzyło TMN specjalnie na ESWC, żeby ludzie mogli RYWALIZOWAĆ w TURNIEJU NA RÓWNYCH ZASADACH za DAAAAAAARMO. I śmiem twierdzić, że było wcale odwrotnie - to TMU powstała po to, by część JUŻ SAMOZADOWOLONYCH z TMN przesiedła się na płatną TMU i tym samym zwróciła koszty produkcji i TMU i TMN.
Jakub wrote:czy ty myslisz, ze ea lub nadeo sa jakieś charytatywne organizacje? to sa firmy, których glowny cel, jak kazdej innej firmy, jest aby zarobic jak najwiecej pieniedzy.
Kolejny Cpt. Obvious.
Jakub wrote:co ta twoja nastepna bezmyslna wypowiedz zmienia w fakcie, ze chcesz coś za darmo, nad czyms inni ludzie pewnie ciężko pracowali?
a jak ci nie nadza, wyzywasz ich.
ktos ci dal coś za darmo, a ty jeszcze krytykujesz.
nie podoba się? super, nie korzystaj z tego i daj spokoj.
1) Wypowiedzi iama wydają mi się bardziej przemyślane niż twoje.
2) Oczywiście, niektóre rzeczy da się zrobić za darmo tak, by ludzie czerpali z tego fun i płacili z własnej woli, niczym nie skrępowani (vide JamLegend, TMN/TMNF i jeszcze trochę tego jest).
3) Wszyscy mają za złe to, że EA wypuściło totalnego gniota, który miał być za darmo a okazał się płatny. Gniot.
4) Oczywiście, nie sądzę by ten NFS bił rekordy popularności.
iam wrote: mówisz, że tak, jak w TM? Nie widzę, że w TM trzeba płacić za to, żeby mieć lepsze auto (w NFS:W tak jest). Nie widzę, że w TM jeśli chcesz grać lepiej, to musisz zapłacić (w NFS:W tak jest).
Jakby Jakub grał, toby wiedział, a że
Jakub wrote:czytalem nie jedna recenzje na jej temat.
... nieeee, w sumie tego już nie będę dalej komentować.
Trochę dużo wyszło, ale co poradzić...