Oneironautyka - Świadome Sny
- Vanitas / Lexiu
- V.I.P.
Ostatnio Gocha wciągnęła mnie w świadome śnienie, zauważyłem że trochę osób ze sceny jednak miało z tym styczność. Kto w tym siedzi, kto by chciał a kto uważa oneironautów za świrów? Chciałbym się od was tego dowiedzieć.
Discord: vanitasss
Yyyy? Mam jakoś Deja Vu - śniło mi się, że taki temat napisałeś 
Ja nieraz miałem świadome sny. Kiedyś śniło mi się o czymś, z czego ja już miałem tak jakby w jakieś sytuacji dosyć (nie będę mówić
), a zdałem sobie sprawę, że to sen i... świadomie się obudziłem 
Ja nieraz miałem świadome sny. Kiedyś śniło mi się o czymś, z czego ja już miałem tak jakby w jakieś sytuacji dosyć (nie będę mówić
Zazdroszczę wam,ja nigdy nie zapamiętuje swoich snów....
- Vanitas / Lexiu
- V.I.P.
Ty przypadkiem nie wyśnij sobie że w Lotto grasz...Corvetter wrote:Yyyy? Mam jakoś Deja Vu - śniło mi się, że taki temat napisałeś
Tak mówi 99% ludzi. Pozostali idą po rozum do głowy i zamiast biadolić to ćwiczą pamięć snów.J.Cezar wrote:Zazdroszczę wam,ja nigdy nie zapamiętuje swoich snów....
- OrdonekQ7
- Moderator
Nie próbowalem LD, ale próbowałem za to OOBE.
Raz chyba udało mi się wejść w ten stan, bardzo trudne i męczące.

Feed the fire, break your vision
Throw your fists up, come on with me!
- OrdonekQ7
- Moderator
A co do zapamiętywania snów, to zapamiętuję nawet sporo snów. 

nurtuje mnie ten temat od jakiegoś czasu i póki co zaczynam zapisywać swoje sny zaraz po obudzeniu się. raz prawie mi się udało wejść w "paraliż senny", ale coś głośnego za oknem mnie wytrąciło z koncentracji i tyle z tego było. teorii trochę mam już, ale w praktyce niezbyt mi wychodzi ;f
@Cezar - ja jeszcze pamiętam niektóre sny jak byłem nawet małym dzieckiem, i to takie dość "epickie":P
Lexaeus - niestety, ale takie coś mnie prześladuje i to dość często. Niektórzy @u mnie mówią że mam tj. wizje i czasami pytają się co mi się przyśniło (o ile od razu pamiętam, przeważnie po jakimś czasie przypomni mi się co mi się śniło).
@Ordon - chyba miałem raz OOBE, ale wg. mnie było to przyjemne <3
Lexaeus - niestety, ale takie coś mnie prześladuje i to dość często. Niektórzy @u mnie mówią że mam tj. wizje i czasami pytają się co mi się przyśniło (o ile od razu pamiętam, przeważnie po jakimś czasie przypomni mi się co mi się śniło).
@Ordon - chyba miałem raz OOBE, ale wg. mnie było to przyjemne <3
J.Cezar wrote:Zazdroszczę wam,ja nigdy nie zapamiętuje swoich snów....
Nie denerwuj mnie,od 10 lat usiłuje zapamiętać jakikolwiek sen i nigdy mi się nie udało....[/quote]Lexaeus wrote:Tak mówi 99% ludzi. Pozostali idą po rozum do głowy i zamiast biadolić to ćwiczą pamięć snów.
Last edited by Cezar on 17 August 2010, 19:42, edited 1 time in total.
- [K&D]sonny
- Doświadczony driver
Ja się tym zajmuje
swiadome sny mam co 2 dzień
mam 2 techniki
1. jak jestem ostro wyjechany, klade się od lozka, zamykam oczy na 20 sek, i otwieram je pozniej na 2 sek
w koncu się budze w nie moim pokoju, w starym pokoju sprzed remontu
2.
Technika wmawiania
(Dodano 17 się 2010, 20:42)
jak co to mogę wam dawaj jakieś rady
swiadome sny mam co 2 dzień
mam 2 techniki
1. jak jestem ostro wyjechany, klade się od lozka, zamykam oczy na 20 sek, i otwieram je pozniej na 2 sek
w koncu się budze w nie moim pokoju, w starym pokoju sprzed remontu
2.
Technika wmawiania
(Dodano 17 się 2010, 20:42)
jak co to mogę wam dawaj jakieś rady
- OrdonekQ7
- Moderator
Corv.. nie mówiłem, że przyjemne, ale było.
I ja też pamiętam sporo snów z dzieciństwa lub z przed paru lat. ^^
spróbuję technik sonny'ego.;d
spróbuję technik sonny'ego.;d

- Vanitas / Lexiu
- V.I.P.
Nie polecam technik sonny'ego, bo jego pierwsza bazuje na prywatnych wspomnieniach których ty nie masz, a druga to zwykłe mówienie sobie, że się obudzi we śnie. Wie już jak to zrobić, więc jest to skuteczne dla niego. Polecam stronę www.swiadomesny.pl tam są bardziej uniwersalne metody 
PS Nie jestem zaawansowanym oneironautą, trzy dni temu zaledwie się o tym dowiedziałem
PS Nie jestem zaawansowanym oneironautą, trzy dni temu zaledwie się o tym dowiedziałem
ciekawe, że ktoś zaczął taki temat, w którym ja mam wiele do powiedzenia o swoich doświadczeniach. ponieważ ja nienawidzę swoich snów. pamiętam praktycznie każdy od czasu gdy miałem 4 lata i miałem okropny koszmar. a powodem mojej nienawiści jest to:
-każdy sen, którego nie dokończę śni mi się co jakiś czas i mnie męczy.
-jeden na 10-15 snów powoduje po pewnym czasie u mnie okropne deja vu, które potem nasila się.
-śnie idealnie o tym, co myślę tuż przed zaśnięciem, co powoduje, że przed snem muszę myśleć o czymś przyjemnym, jak zapomnę o tym, to mam koszmary.
mimo, że uwielbiam spać, to sny są okropne. dobrze, że mam dziewczynę, bo zawsze o niej myślę i tak przed snem, więc dzięki niej mam dobre i wspaniałe sny. ale wcześniej było okropnie ;/
-każdy sen, którego nie dokończę śni mi się co jakiś czas i mnie męczy.
-jeden na 10-15 snów powoduje po pewnym czasie u mnie okropne deja vu, które potem nasila się.
-śnie idealnie o tym, co myślę tuż przed zaśnięciem, co powoduje, że przed snem muszę myśleć o czymś przyjemnym, jak zapomnę o tym, to mam koszmary.
mimo, że uwielbiam spać, to sny są okropne. dobrze, że mam dziewczynę, bo zawsze o niej myślę i tak przed snem, więc dzięki niej mam dobre i wspaniałe sny. ale wcześniej było okropnie ;/
- [K&D]sonny
- Doświadczony driver
Nie polecaj
lecz pierwsza daje najzajebistrze efekty kilka razy się obudzilem w ostrej napierdalance w moim pokoju
jest to szokujace , lecz fajnie
2. technika to zwykle wmawinie
sa tez techniki inne
np.
rzadko kiedy to robię, ale czasami jak jestem zdesperowany
przez 7 dni robię, i planuje sobie ten knif na ld
przez te 7 dni gdy ide do kibla, robię test rzeczywistosci.
pozniej przed spaniem, pije w pizde wody. lecz nie za dużo.
i w snie, najczesciej gdzies leje, to z przyswojenia sobie, ze przed laniem, robię rt, robię je w snie
i najczesciej gdy chce przebic palec przez reke, albo jak naciagam fujare
to fujara się rozciagnie bardzo mocno, palec przebije reke, wiem ze to sen i się bawie XD
lecz najczesciej rano się budze w mokrym lozku xDD
jest tez technika "pianina" tez ja stosuje czesto
jak klade się spac, relaksuje się, i robię malutkie ruchy wskazujacym palcem, i wyobrazam sobie 1 nute pianina jak ciagle pika
w koncu, palec ze zmeczenia się w koncu nie będzie ruszac, ale ty będziesz czul ze on się rusza
po chwili jesteś w snie i masz swiadomosc ze w nim jesteś
duzej ilosci kumpli takie techniki dawalem, i po 2 tygodniach cwiczen mieli ld codziennie czasami co 2 dni
ide spac, jutro wam jeszcze walne jakieś techniki po treningu
tym czasem milego ld wam zycze
lecz pierwsza daje najzajebistrze efekty kilka razy się obudzilem w ostrej napierdalance w moim pokoju
jest to szokujace , lecz fajnie
2. technika to zwykle wmawinie
sa tez techniki inne
np.
rzadko kiedy to robię, ale czasami jak jestem zdesperowany
przez 7 dni robię, i planuje sobie ten knif na ld
przez te 7 dni gdy ide do kibla, robię test rzeczywistosci.
pozniej przed spaniem, pije w pizde wody. lecz nie za dużo.
i w snie, najczesciej gdzies leje, to z przyswojenia sobie, ze przed laniem, robię rt, robię je w snie
i najczesciej gdy chce przebic palec przez reke, albo jak naciagam fujare
to fujara się rozciagnie bardzo mocno, palec przebije reke, wiem ze to sen i się bawie XD
lecz najczesciej rano się budze w mokrym lozku xDD
jest tez technika "pianina" tez ja stosuje czesto
jak klade się spac, relaksuje się, i robię malutkie ruchy wskazujacym palcem, i wyobrazam sobie 1 nute pianina jak ciagle pika
w koncu, palec ze zmeczenia się w koncu nie będzie ruszac, ale ty będziesz czul ze on się rusza
po chwili jesteś w snie i masz swiadomosc ze w nim jesteś
duzej ilosci kumpli takie techniki dawalem, i po 2 tygodniach cwiczen mieli ld codziennie czasami co 2 dni
ide spac, jutro wam jeszcze walne jakieś techniki po treningu
tym czasem milego ld wam zycze
- Vanitas / Lexiu
- V.I.P.
Skoro już o detalach zacząłeś (chciałem się tylko dowiedzieć kto i w jakim stopniu :F), to ja się na razie trzymam WBTB i afirmacji, próbuję zrobić nawyk RT (najczęściej nosem), no i sennik ofc.
Sposób z wodą interesujący, muszę spróbować
Tylko budzenie nie bardzo mnie fascynuje 
To twoje pianino to delikatna modyfikacja FILD, muszę wypróbować bo brzmi zajebiście prosto
@chybeck - świadome śnienie jest po prostu stworzone dla Ciebie.
Jakby jakieś błędy logiczne to wina późnej godziny
Sposób z wodą interesujący, muszę spróbować
To twoje pianino to delikatna modyfikacja FILD, muszę wypróbować bo brzmi zajebiście prosto
@chybeck - świadome śnienie jest po prostu stworzone dla Ciebie.
Jakby jakieś błędy logiczne to wina późnej godziny
Czy ktoś z was śnił o swojej śmierci? Całkiem niedawno miałem nocka za nocką że w różnych okolicznościach umierałem. Pierwszy sen miał miejsce w na wsi u mojej babci, pamiętam że rodzina robiła jakiegoś grilla czy ognisko cholera wie i wtenczas widziałem jak jakiś indianin czy ch** wie kto zaczął spierdalac w stronę pasków na łąki. Nie wiem czemu ale ja za nim w długą. Widziałem jaj wsiadał do jakiejś tratwy czy czego i odpływał widziałem jak się patrzył na mnie. Ja przez przypadek wpadłem do jakiejś wody czy czego i zacząłem opadać w dół, co dziwne to było na samym brzegu nawet się nie ruszałem tylko patrzałem na ciemne niebo a jacyś moi znajomi stali na brzegu i się patrzyli jak ja tonę i powoli schodzę w dół. 3 razy mi się to śniło. To było straszne. Kiedyś jeszcze miałem sen w czasie jakiejś wojny czy czego i byłem jakimś dowódcą w ciemnym uniformie był śnieg i wzgórza leśne. trwałą jakaś akcja zbrojna i walczyłem ale przegraliśmy. Tamci dowódcy rozmawiali ze mną ale pamiętam że tłumaczyłem się że jestem polakiem i działam w ukryciu czy coś ale mi nie uwierzyli to prosiłem o soldier dead po angielsku ale kazali mi stryczek założyć i to zrobili. Jak kopneli w jakiś taboret czy coś co miałem pod nogami to wtedy też zacząłem odlatywać powoli tylko że w dół aż się ciemno zrobiło i się obudziłem w środku nocy. To jakaś masakra jest. Wolałbym tego nie pamiętać. 
W okresie buntu plułeś na wszelką apodyktykę rodzicieli, kiedy jednak wchodzisz w dorosły wiek, zaczynasz postrzegać te wszystkie bariery codzienności i kierujesz się rozsądkiem a w końcu stajesz się tym z czym tak namiętnie walczyłeś....
To może ja opowiem swój przypadek. Nie znam się na świadomych snach, nigdy się tym nie interesowałem ale chciałbym poznać waszą opinie co do moich snów. A więc kiedy snię jest wszystko git miły sen i nagle zamienia on się w koszmar. Wtedy wiem ( nie wiem jakim cudem ) że mogę go świadomie skończyć budząc się. Za każdym razem jak mam koszmar biegne na wieżowiec, skacze z niego i kiedy lece momentalnie się budze. OCB ?
- [K&D]sonny
- Doświadczony driver
Lul, dziś mialem sen, ze spadalem z klifu spadalem, spadalem
az w koncu zdalem sobie sprawe ze to sen, tak jakos jjak spadalem popatrzylem się na rece, i były "inne" to zrobilem rt, i to był sen, odrazu zaczalem latac
(Dodano 18 się 2010, 11:48)
A co do smierci
kiedyś mialem sen, ze w mojej sieni, lezalem pod schodami i jakiś koleś we mnie z mini guna napierdalal, jak mnie podziurawil, obudzilem się w mega szoku z lzami w oczach bo się balem smierci
az w koncu zdalem sobie sprawe ze to sen, tak jakos jjak spadalem popatrzylem się na rece, i były "inne" to zrobilem rt, i to był sen, odrazu zaczalem latac
(Dodano 18 się 2010, 11:48)
A co do smierci
kiedyś mialem sen, ze w mojej sieni, lezalem pod schodami i jakiś koleś we mnie z mini guna napierdalal, jak mnie podziurawil, obudzilem się w mega szoku z lzami w oczach bo się balem smierci
Wiesz,wszedłem na tą stronę,wypróbowałem parę technik i bardzo tego żałuję...A wiesz dlaczego? bo śniła mi się moja głowa nabita na pal....Lexaeus wrote:Nie polecam technik sonny'ego, bo jego pierwsza bazuje na prywatnych wspomnieniach których ty nie masz, a druga to zwykłe mówienie sobie, że się obudzi we śnie. Wie już jak to zrobić, więc jest to skuteczne dla niego. Polecam stronę www.swiadomesny.pl tam są bardziej uniwersalne metody
- [K&D]sonny
- Doświadczony driver
J.Cezar wrote:A wiesz dlaczego? bo śniła mi się moja głowa nabita na pal....
jeżeli widziales siebie w 3 Osobie, miałeś oobe, to jest co innego niz ld
oobe to jest podrozowanie poza cialem, w oobe mozesz zwiedzac swoj dom w "snie",