Problem z adminem na serverze

Dyskusje o darmowej wersji TrackManii
Post Reply
raven
Jeździ konno

Post by raven »

Witam. Mam pewien problem, a właściwie to mój kumpel. Otóż gdy dostaje admina, operatora etc. na serverze, to potem na tenże server nie może wejść. Wie ktoś co trzeba zrobić?
Razor'PG
Samochodowy prawiczek

Post by Razor'PG »

Trzeba zaaktualizowac TM , mianowicie gdy 2 razy klikniemy na ikonke TMN wyskakuje nam male okineko gdzie jest :
Graj , Konfiguracja , Pomoc Aktualizacja Wyjscie

Klikamy w aktualizacja i to robimy :) [/i]
Image
GG= 32186495
Dawid PL
Jeździ konno

Post by Dawid PL »

Dobry, pozwolę sobie odgrzać kotleta bo mam ten sam problem. Admin chciał nadać mi operatora na jednym serwerze, niestety gdy próbuję wejść ciągle pisze "zostałeś wyrzucony", robiłem tak jak jest powiedziane w poście wyżej ale pisze że mam aktualną wersje... Wiecie jak temu zaradzić żebym mógł normalnie grać ale z operatorem?
sanpetro
Jeździ konno

Post by sanpetro »

te 2 problemy już były poruszane w innych tematach, i pozwolę se moje odp zacytować bo nie chce mi się pisać 2 raz
odp na pytanie:
Dobry, pozwolę sobie odgrzać kotleta bo mam ten sam problem. Admin chciał nadać mi operatora na jednym serwerze, niestety gdy próbuję wejść ciągle pisze "zostałeś wyrzucony", robiłem tak jak jest powiedziane w poście wyżej ale pisze że mam aktualną wersje... Wiecie jak temu zaradzić żebym mógł normalnie grać ale z operatorem?
to:
Jeżeli już nadałeś im uprawnienia admina i operatora to musisz w pliku adminops.xml (on jest w głównym katalogu xaseco) wywalić adresy IP
Tak wygląda to teraz w adminops.xml
Kod:
<admins>
<tmlogin>login</tmlogin> <ipaddress>178.10.4.7</ipaddress>

</admins>

<operators>
<tmlogin>login</tmlogin><ipaddress>178.10.85.96</ipaddress>
</operators>

a po wywaleniu powinno:
Kod:
<admins>
<tmlogin>login</tmlogin> <ipaddress></ipaddress>

</admins>

<operators>
<tmlogin>login</tmlogin> <ipaddress></ipaddress>
</operators>

A na przyszłość musisz se w pliku config.xml (główny katalog xaseco) zablokować nadawanie IP adminom, w xaseco 1,13 znajdziesz to w lini 172 (xaseco 1,12 linia 171)

Kod:
<auto_admin_addip>True</auto_admin_addip>

musisz zmienić na False żeby nie nadawało

Kod:
<auto_admin_addip>False</auto_admin_addip>

I to wszystko, po zmianach resnij xaseco
Pytanie drugie to:
Witam. Mam pewien problem, a właściwie to mój kumpel. Otóż gdy dostaje admina, operatora etc. na serverze, to potem na tenże server nie może wejść. Wie ktoś co trzeba zrobić?
odp:
Jeżeli jest takie info to należny pobrać to uaktualnienie (Game FIX 2010-03-15 , 2.11.26)wersji klienta z forum. tam są dwa linki do wyboru dla graczy z wersją nations i united.

LINK do forum www.tm-forum.com/viewtopic.php?f=28&t=19288

Można także w xaseco(1,12 i 1,13) wyłączyć tą funkcje sprawdzania wersji klienta. Należy w config.xml w lini 180 zmienić to:

Kod:
<admin_client_version>2.11.19</admin_client_version>

na:
Kod:
<admin_client_version></admin_client_version>

i po zmianach resnąć xaseco.
Image
Image
Post Reply

Return to “TrackMania Nations Forever”